un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Comandați un burger cu plata în rate? Se poate!

1 Apr 2025  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

21 comentarii

Cea mai ciudată știre auzită în ultima vreme este cea despre cum, la americani, poți comanda mâncare cu plata în rate.

DoorDash, liderul pe piață pe livrări, un fel de Bolt Food sau Tazz de-al lor, a încheiat un parteneriat cu Klarna, care este numărul unu în servicii de tipul buy now, pay later. Parteneriatul presupune că cei care comandă mâncare cu livrare pot alege să plătească în 4 rate egale respectiva comandă, prin Klarna.

Practic, mâncare în rate. Dar nu mâncare pentru o ceată de oameni, ci inclusiv dacă-ți comanzi o ciorbă și un șnițel. Există o sumă minimă de 35 de dolari pentru comandă ca să poți activa plata în rate, dar mâncarea în SUA costă mult la livrare și 35 de dolari poate fi o comandă pentru o persoană sau două.

La comandă, clienții pot alege plata în 4 rate fără dobândă sau plata la un moment mai târziu, dar cu dobândă, că trebuie să facă și Klarna bani pe undeva. Rate fără dobândă poate că nu sună așa rău, dar totuși, vorbim de un burger și niște cartofi prăjiți comandați la un restaurant din zonă și livrați la ușă de un om pe bicicletă.

Comunicatul de presă dat de DoorDash este și mai amuzant. Se folosește de două ori verbul “enjoy”, de exemplu “customers will be able to enjoy Klarna’s seamless range of payment options”, iar apoi se spune despre putere, “This partnership empowers customers with maximum choice and control over how they pay”. Chiar că țara tuturor posibilităților!

Varianta “du-te la alimentară, ia-ți ceva de mâncare și gătește tu” nu pare a fi deloc o variantă, nu?

    21 comentarii

  1. Intuiesc o oportunitate de business aici: asigurari pe termen scurt, in caz ca iti crapa inima sau ficatul de la burgerii aia inainte sa apuci sa platesti toate ratele. 35 de dolari burgerul, 5 dolari asigurarea, sa fie suma rotunda.

      (Citează)

  2. La ce prețuri au ajuns, cred și eu că e nevoie de rate … /s

      (Citează)

  3. Sunt peste 6 milioane de americani cu restante la plata ipotecii, un nivel care nu s-a mai atins de peste 20 de ani. Caderea e iminenta.

      (Citează)

  4. NON-FINANCIAL ADVICE: Dati țepe cât puteți la IFN-uri, nu au cum sa recupereze banii niciodata.

      (Citează)

    • Eu am o adresa de mail pe care a dat-o un baiat la klarna in Germania, pe vremea cand cred ca nici nu erau la noi. Nu inteleg cum a reusit, ma gandesc ca se trimite vreo confirmare sau link de activare pe mail.
      Comandasera haine de vreo 180 de euro de pe ceva site nemtesc si ma somau sa platesc. Dupa 3-4 mailuri am dat mark as spam, probabil inca ma mai cauta

        (Citează)

    • neplata ratelor la IFN + executor judecatoresc + poprire salariu = vei fi uimit

        (Citează)

    • La mine la firma primesc aproape lunar cate o poprire pt un salariat si multe sunt credite de la IFN-uri. Deci sfatul tau de de kkt.

        (Citează)

    • Probabil angajatii de la tine de la firma au ascultat sfaturile unora precum @Mouse si au mers pe premiza ca ei nu pot pati nimic.

        (Citează)

  5. :) “mancat pe caiet”.
    Long live the land of freedom.

      (Citează)

    • Nu asa s-a nascut “the land of freedom”? Cu exploratorii care mancau si beau pe caiet pana cand pescuiau 2-3 pepite de aur si puteau sa plateasca datoriile?

        (Citează)

  6. este viabil ce a zis mouse. si cunosc cazuri reale. asa ca? si ca idee daca te judeca si nu ai sa dai se prescrie in 4 ani. daca am timp documetez cu un caz concret.

      (Citează)

    • Nu, nu se prescrie decat daca respectivul creditor nu ia nici o masura de recuperare a creantei timp de minim 3 ani si tu ceri prescriptia in instanta.

        (Citează)

  7. e 2025 si nu se mai poate spune “ai bani, mananci. nu ai bani, nu ti-e foame”

      (Citează)

  8. Klarna care are cea mi proasta aplicatie dupa Vodafone?
    Au scos stocard si ne au transferat tot in Kalrna. Scoti telefonul sa folosesti cardul, dar trebuie sa astepti doua minute.
    Rusine

      (Citează)

    • La mine se deschide în ~3sec pe iPhone. Nu mi se pare vreo diferență față de Stocard. Vodafone are într-adevăr o aplicație foarte prost optimizată cu UX foarte neintuitiv.

        (Citează)

    • Am vrut sa injur Klarna ca nu au widget cum avea Stocard, dar am zis sa verific inainte si am vazut ca l-au bagat dupa vreo actualizare care mi-a scapat. E mai slab decat widgetul Stocard, incap mai putine carduri, dar tot e mai bine decat nimic.

        (Citează)

  9. Chiar ieri am vorbit cu un coleg și mi-a zis că o pizza in California cu livrare este de la 40$ in sus

      (Citează)

    • Cred ca sunt mai multe criterii pentru preturile astea foarte mari.
      1. O pizza in SUA in general este echivalentul a doua pizza mari in Romania, deci deja avem echivalentul a 20 de dolari.
      2. Salariile sunt mult mai mari in SUA, ceea ce automat se traduce prin costuri mai mari.
      3. Livrare in California poate include livrarea de la un restaurant aflat si la 40 de km de casa ta (probabil aici s-a incadrat si prietenul tau).

        (Citează)

  10. Gabi Udrescu:
    Chiar ieri am vorbit cu un coleg și mi-a zis că o pizza in California cu livrare este de la 40$ in sus

    Da, dar de salarii ai vorbit? Că în zonă aia încep de la 100k $.

      (Citează)

  11. Dan:
    La mine se deschide în ~3sec pe iPhone. Nu mi se pare vreo diferență față de Stocard. Vodafone are într-adevăr o aplicație foarte prost optimizată cu UX foarte neintuitiv.

    Vodafone nu are doar UX prost, are si functionalitate proasta.Eu nu am putut deschide factura cat am avut la ei abonament, 1 an jumatate.
    Klarma pe Android, Samsung S24 e inutilizabila: rogi vanzatorul sa astepte 2 minute sa deschizi aplicatia.Au scos acum wallet pe Samsung, dar standard e pozitionat fix sub ecran de unde dai swipe pt navigare. Astea se intampla pentru cei care fac softurile nu le folosesc in viata reala.

      (Citează)

  12. “This partnership empowers customers with maximum choice and control over how they pay”
    De cand rate la credit = power?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus