un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie – 16 octombrie 2020

16 Oct 2020  ·

ȘTIRI  ·

32 comentarii

Interfața PlayStation 5:

asus s5507

    32 comentarii

  1. La francezi, iPhone 12 se va livra cu căști în pachet. Legea impune includerea unui handsfree.
    TARE!!

      (Citează)

  2. Super tare Sony, au inclus a5100 si au omis 6000 :) Probabil s-au uitat nitel la cifre si ce-au zis: hai sa ne batem joc de majoritatea poate mai schimba si ei camera aia.

      (Citează)

  3. Nu cred ca Romania face parte din primul val de precomenzi pentru iPhone 12. In Ungaria, Polonia, Germania si alte tari din EU, operatorii telecom deja au live paginile de precomenzi. La noi e liniste pe tema asta. Asta e, nu suntem piata Apple. La noi se cumpara Allview si malware-huavei.

    Sa nu mai zic ca Apple TV+ s-a lansat de 1 an in alte tari si la noi nici acum nu e disponibil. Probabil suntem considerati tara din lumea a treia, subdezvoltati. De fapt, n-ar fi un neadevar.

      (Citează)

    • Nu suntem piata nici pentru amazon, microsoft, etc etc..

        (Citează)

    • Sau poate romanii sunt mai destepti si nu sar cu miile de euro pe un telefon reciclat

        (Citează)

    • vai! nu ne baga in seama Apple, cred ca o sa dau in depresie cu Samsungul meu si cu Netflix.

        (Citează)

    • @Iosif, este normal sa nu fim in primul val fiindca volumul de telefoane vandute la noi prin canalele oficiale este destul de redus.
      De exemplu, tu ai fi cumparat acum un iPhone 12 la precomanda daca era disponibil?

        (Citează)

    • Important e ca Romania e pe valul care trebuie, lasa valurile apple

        (Citează)

    • In Romania, sursa principala de aifon sunt furaciunile de pe olx.

        (Citează)

    • Ca sa ajunga sa fie furate si vandute pe OLX, telefoanele tot trebuie cumparate initial de la un magazin. In plus, un telefon Apple blocat este aproape imposibil de deblocat pentru a putea fi utilizat ulterior.

      Nu, sursa prinicpala nu o reprezinta “furaciunile” ci o reprezinta telefoanele “importate” din alte tari.
      De cele mai multe ori de la persoane care au facut abonamente cu telefon inclus si au nevoie rapid de bani. Uneori mai platesc acele abonamente, dar nu intotdeauna.

        (Citează)

  4. Era fun sa vina Avast in Bucuresti, Grozavesti, in aceeasi cladire cu Bitdefender…

      (Citează)

    • Cred(sper) ca in domeniul securitatii sunt destul de atenti la chestii de genul asta. Nu prea vrei ca mega-expertii tai in malware sa ia masa la cantina langa angajatii concurentei, sau sa se intalneasca cu ei in lift. Nu stii ce informatii cheie scapa in discutie.
      Ma rog, in cazul de fata as zice ca s-au dus la Iasi si datorita costurilor mai mici decat in Bucuresti sau Cluj.

        (Citează)

    • E slab. Da’ slab, nu asa… Am avut un desktop plin de viermisori la care Avastul tăcea mîlc. Am băgat (schimbat) de curiozitate, că nu știam de ce merge ca melcul, un Zero Alarm luat aproape moka și a început ăla să behăie de m-am îngrozit.

        (Citează)

  5. Legat de stirea cu Uber, miscarea e fix gandire de project manager retardat: 9 femei pot naste un copil intr-o luna.

      (Citează)

    • Nu stiu daca 9 femei pot naste un copil intr-o luna, dar Uber nici nu incearca asta.
      Ei incearca sa angajeze 225 de ingineri prost platiti care sa acopere munca a 10-20-30 de ingineri cu salarii foarte mari care au fost concediuati/au plecat in ultima perioada.

        (Citează)

    • Andrei G:
      Nu stiu daca 9 femei pot naste un copil intr-o luna, dar Uber nici nu incearca asta.
      Ei incearca sa angajeze 225 de ingineri prost platiti care sa acopere munca a 10-20-30 de ingineri cu salarii foarte mari care au fost concediuati/au plecat in ultima perioada.

      Ia mai citeste o data ce-am scris eu si ce-ai scris tu :))

        (Citează)

  6. Evomag a furat startul?

    https://www.evomag.ro/selectii/iphone-12.html

    Sunt primii la care vad si niste preturi in ron

      (Citează)

    • Evomag fac chestia asta cred ca mai mult pentru indexarea in google. Oricum nu cred ca aduc iphone pe canale oficiale.
      Asa au facut si cu Pixel 4a, l-au “lansat” de 2-3 saptamani cu stoc 0, apoi au marit pretul, acum vad ca il au in sfarsit in stoc dar la un pret cu vreo 400 de lei mai mare decat ala initial. Specificatiile sunt tot gresite.

        (Citează)

  7. Cosmin Prelipceanu a depus actele la starea civila dupa cat l-a pupat in c* aseara pe Ludovic Orban. Se aude ca numele dupa ceremonie va fi Preshuleanu.

    A stat acolo prostanacul asta care s-a ingrasat la Digi24 si l-a lasat pe Orban sa evite orice intrebare incomoda si reala despre situatia pandemiei.

    Pentru cine a uitat, Orban a accidenta o fetita si a fugit de la locul accidentului acum niste ani.

      (Citează)

    • Prelipceanu asa face cu toti, imi amintesc un interviu cu Dragnea din vremurile bune (2017 sau 2018, cand omul era practic prim ministru, dadea ordonante 13) la care imi venea sa sparg televizorul, l-a lasat pe ala sa abereze ce voia el.
      Nici nu-mi dau seama daca e servilism sau pur si simplu omul e un pampalau si nu il duce capul mai departe de hartiuta cu intrebari pregatite de acasa.

        (Citează)

  8. Andrei G:
    @Iosif, este normal sa nu fim in primul val fiindca volumul de telefoane vandute la noi prin canalele oficiale este destul de redus.
    De exemplu, tu ai fi cumparat acum un iPhone 12 la precomanda daca era disponibil?

    Ai dreptate, chiar asta este motivul si nu e vorba doar despre Apple. In general, Romania este considerata o piata subdezvoltata. Ne-au intrecut ungurii, polonezii, slovacii, etc.

    Eu vreau sa comand iPhone 12 Mini, dar probabil in Romania va ajunge la sfarsitul lunii noiembrie.

      (Citează)

  9. Giovani:
    vai! nu ne baga in seama Apple, cred ca o sa dau in depresie cu Samsungul meu si cu Netflix.

    Nu o sa dai in depresie, da’ nici alora de la Apple nu le pasa de depresia ta, sau de ale altora, ei nu vin că România nu e o piață pentru ei și cel mai important, că nu reprezintă o potențială piață și nu merită investițiile în logistică și mareting. #săraks.

    Apple hateri sunt în aceeasi proporție și în alte țări, nu numai în România și totuși , ăștia merg acolo că există destui potențial clienți cu suficienți bani disponibili ca să se poată dezvolta o masă semnificativă de clienți care le cumpere produsele și dintre ăia

      (Citează)

  10. Voi ati mai auzit ceva de google pay sa vina si pe la noi? Ca, oricat de ciudat ar parea, singurul motiv pentru care tin iphoneul e apple pay. Si vreau sa ma intorc la android de cand am vazut pixelul 5 si tot sper sa aud vreo veste ca suntem si noi bagati in seama de google.

      (Citează)

    • Cred ca nu prea sunt sanse ca Romania sa fie luata in calcul prea curand. Mai ales ca majoritatea bancilor si-a facut aplicatii proprii de plata cu telefonul, asa ca piata este partial saturata.

      Nu spun ca nu ar avea si Google Pay anumite avantaje, dar va fi greu sa concureze cu aplicatia ING de exemplu.
      Mai ales dupa ce va fi finalizata implementarea PSD 2, cand o banca va putea permite gestionarea din aplicatia proprie a conturilor de la mai multe banci.

        (Citează)

    • Dar nu concureaza cu nicio aplicatie… Este doar un portofel la indemana. Cat timp am avut un card principal, cel de ING, da, am folosit NFC-ul androidului si mi s-a parut ok. Insa trecand la iphone si adaugand inca trei carduri pe care le rulez in functie de situatie. plus biletele de avion care sunt automat adaugate acolo. E altfel si util. Cand vei folosi o sa vezi, numai faptul ca nu mai ai nevoie confirmare cu pin la orice suma si e misto, uiti si pinul cardului :)

        (Citează)

    • @Iona, sunt de acord cu tine, este utila aplicatia Google Pay.
      Spuneam doar ca va fi destul de dificil sa intre pe o piata in care deja este o concurenta destul de mare reprezentata de aplicatiile bancare traditionale.
      In momentul in care bancile vor permite inrolarea in aplicatiile lor a cardurilor de la alte banci, avantajul Google Pay scade considerabil.

        (Citează)

  11. Iona:
    Dar nu concureaza cu nicio aplicatie… Este doar un portofel la indemana. Cat timp am avut un card principal, cel de ING, da, am folosit NFC-ul androidului si mi s-a parut ok. Insa trecand la iphone si adaugand inca trei carduri pe care le rulez in functie de situatie. plus biletele de avion care sunt automat adaugate acolo. E altfel si util. Cand vei folosi o sa vezi, numai faptul ca nu mai ai nevoie confirmare cu pin la orice suma si e misto, uiti si pinul cardului :)

    Si eu abia astept sa vina GPay. Tin minte ca trebuia sa fim in ultimul lot de tari din Europa carora li s-a dat acces, dar ghici ce, am fost exclusi!

    Le-am scris pe un canalul oficial si mi-au raspuns ca “inca nu se stie” cand in Romania o sa fie disponibil :)) tipic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus