un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

De ce nu moderez și nu comentez des pe blog

18 Sep 2020  ·

GÂNDURI  ·

57 comentarii

Am momentan două probleme pentru care nu găsesc o disciplină în a le rezolva natural: moderarea și reply-ul la comentariile voastre de pe blog și băutul a doi litri de apă zilnic.

Știu, pare ciudată asocierea între cele două, dar nu glumesc. Mi-am dat seama recent că ambele chestiuni au aceeași cauză la bază: “uit” sau “nu am timp” să fac asta.

Am pus ghilimele pentru că-mi dau seama cât de stupid sună să zic că n-am timp 30 de minute să răspund tuturor comentariilor sau să beau câte un pahar de apă la fiecare 1-2 ore, dar cam așa stau lucrurile în ciuda eforturilor mele în acest sens.

Să lăsăm băutul apei pentru altădată, că e chiar un subiect bun, dar mă privește doar pe mine. Comentariile vă privesc și pe voi, că sunt ale voastre și laolaltă alcătuiesc o conversație. Să găsesc o metodă eficientă de a modera și răspunde rapid comentariilor este pentru mine principala prioritate acum pe blog, mai ales că am afirmat mereu că l-am creat din dorința de a discuta și cu alții acele subiecte care sunt de interes pentru mine și pe care le descriu în articole.

Mă opresc chiar aici ca să-mi cer scuze tuturor celor care s-au simțit lezați sau neglijați de lipsa mea de implicare în zona comentariilor. Înțeleg problema, nici mie nu mi-ar plăcea senzația că vorbesc cu pereții sau că opinia mea nu ajunge “acasă” la cineva. Voi încerca să schimb asta.

via Gfycat

Problema mea are mai multe cauze. Una este de fond. Blogul a împlinit 14 ani cândva în aprilie. În mintea mea, Internetul are încă forma de acum 10-14 ani, când erau mai puțini oameni pe el, discuțiile erau mai civilizate, opiniile mai bine justificate de către cei ce le lansau și respectul între oameni era mai mare, chit că tot prin intermediul unui ecran interacționau și atunci.

Internetul s-a schimbat masiv între timp. Toate tipurile de oameni au acces oricând, de oriunde, ziua parcă e tot mai scurtă și deci cuvintele se aruncă mai rapid și mai incisiv. Culmea este că, deși inclusiv eu am scris despre asta de multe ori, undeva în subconștient mi-a rămas impresia de altădată.

Faptul că uit sau nu am timp de comentarii pe cât mi-aș dori eu are foarte multe cauze mici. Le conștientizez și eu mai bine acum că le scriu pe hârtie. Una este metoda mea de a lucra: dacă încep ceva, de obicei fac doar acel lucru, nu rezolv în paralel și alte chestiuni.

Asta înseamnă că, dacă scriu un articol, atunci îl scriu până la capăt. Cel despre muzeul 9/11 mi-a luat 6 ore și ceva, timp în care doar am scris, m-am uitat în notițe, am căutat fotografii pe net, am căutat prin clipuri youtube niște materiale șamd. Nimic altceva în rest.

Majoritatea articolelor îmi iau mult mai puțin timp, desigur, dar aici intervine o altă mentalitate de-a mea. Când termin de scris un articol, încep altul. Am zeci de idei și subiecte notate, sunt în urmă cu diverse review-uri șamd – n-are ziua ore câte aș avea eu nevoie pentru a ajunge “la zi”.

Profit cât pot de timpul în care pot scrie articole pentru că sunt și zile când sunt plecat pe undeva și atunci scriu în avans. Anul trecut am lipsit în total vreo 2 luni din fața unui PC, dar în toate acele zile au fost articole pe blog încât nu și-a dat nimeni seama de asta (cred).

Și alt factor: atunci când nu sunt la computer, stau aproape deconectat de la Internet. Asta înseamnă pentru mine out-of-office. În weekend de obicei nu mă uit nici pe mesajele primite pe messenger, de exemplu. În concedii nu stau deloc pe Internet, nu citesc nici măcar o știre sau altceva.

Practic, atunci când sunt “în fața” blogului, am pus mereu prioritate maximă pe scris articole noi (sau clipuri youtube, whatever) și asta trebuie să schimb acum. Culmea este că am încercat să-mi schimb obiceiurile prin diverse metode:

  • am instalat aplicația WordPress de PC și am lăsat-o deschisă pe pagina cu notificări de comentarii. Problema ei este că nu poți vedea ușor întreaga conversație ca să răspunzi rapid.
  • am pus pagina de comentarii a blogului într-un tab cu auto-refresh la 30 de minute.
  • am încercat să folosesc un sunet distinct pentru notificările de comentarii pe mobil.
  • am încercat să aloc un moment al zilei în care să mă ocup strict de comentarii.
  • am instalat un plugin care-mi permite să elimin comentarii direct din pagina articolului respectiv. Problema lui este că nu-mi arată acolo și comentariile care trebuie aprobate, ca să le rezolv rapid în acest flux. Altul mai bun n-am găsit.

Din diverse motive, nici o metodă nu a avut eficiența pe care o așteptam. Vina cred că este a mea, nu a metodelor în sine, care mi se par bune sau măcar tot ce-aș putea face tehnic vorbind pentru a veni în întâmpinarea comentariilor noi.

Vina este a mea pentru că, așa cum spuneam ceva mai sus, mereu găseam altceva de făcut și amânam comentariile pe mai târziu până ce se termina ziua. Știu că-i ciudat să zic asta când ziua mea începe la 8:30 și se termină pe la ora 23, dar e adevărat. Cum spuneam la început, încerc să fac și alte lucruri în acest timp (băut apă, ridicat periodic pentru binele spatelui, făcut treburi prin casă șamd) și de obicei eșuez și la ele.

E o problemă de disciplină și organizare a creierului. Încerc să o schimb.

via Gfycat

asus s5507

    57 comentarii

  1. Poate trag pripit o concluzie, dar daca te-ai implica mai des în discuții, ar deveni mai interesante, pentru ca in fond, majoritatea vor sa discute cu cel ce a emis ideea. Devenind mai interesante, te-ar motiva si pe tine sa răspunzi tot mai des.

      (Citează)

  2. Cornel, Radu iti va ignora comentariul =))

      (Citează)

    • Esti un norocos.
      Majoritatea dintre noi avem “attention span”-ul a unui soricel, si cum apare prima notificare sau ceva, am si uitat ce faceam inainte.

        (Citează)

    • @N/a: good one!

      @Arpi: eu? Nu chiar, îmi distrag și mie atenția alte lucruri. Merge și un televizor în paralel, mă mai uit și acolo cu coada ochiului și de fapt îmi scade productivitatea. Apoi, dacă cercetez ceva, am tendința să ajung de la una la alta și să mă întind prea mult.

        (Citează)

  3. Cred ca amani pentru ca, de fapt, in subconstient, nu iti place acel lucru

      (Citează)

    • M-am gândit la asta. E o posibilitate, dar nu cred că foarte reală. În primul rând, majoritatea discuțiilor sunt civilizate și opinia altora este mișto de aflat.

      Apoi, cum zicea Cornel mai sus, prin implicare îți crește plăcerea.

        (Citează)

  4. Eu nu prea am văzut comentarii injurioase, nivelul publicului este ceva peste cel găsit pe alte bloguri.

      (Citează)

    • Cum, la cat de multa lume te “injura” chiar pe tine? 😀

        (Citează)

    • Cu comentariul ăsta ai cîștigat respectul tuturor.
      Și eu am impresia că aici comentatorii sînt mai moderați, mai puțin drastici în opinii decît la alții, iar asta cred că se datorează tocmai atitudinii lui Radu, care nu are mentalitatea de “messiah” a altor blogări de succes (care nu prea au pe ce se baza, dealtfel, de cele mai multe ori spun niste idioțenii).
      Nu mi se pare că e nevoie de implicare mai mare din partea lui.

        (Citează)

    • Am văzut că-l mai înjură unii pe Gaelex, dar îl consider ceva mai rezistent la asta și n-am moderat așa strict acolo. Dacă îl deranjează, are disponibile canale de comunicație prin care să-mi spună asta.

        (Citează)

  5. “pe care le descris în articole.” +am ?
    Radu, te rog bea un pahar de … lichid, nu neapărat apă 😋

      (Citează)

  6. Pentru problema cu apa o metodă simplă, mai ales cand stai la birou este să îți pui un pahar cu apa pe masa si asigura-te ca e mereu plin. Cand il vezi pe masa cu apa ai sanse mai mari sa iti aduci aminte sa bei apa.
    Referitor la comentarii, cred ca daca ai fi mai implicat s-ar dezvolta frumos si partea asta de blog.
    @Gaelex, posibil multe sa nu fie aprobate.

      (Citează)

    • Apropo de apa, vazusem la niste colegi o aplicatie care trimitea periodic notificari prin care erai sfatuit sa bei apa. Poti sa cauti ceva similar … tot scrii pe un blog de tehnologie :).

        (Citează)

  7. si eu cred ca nu faci asta pentru ca pur si simplu nu iti face placere, cum zicea cineva mai sus.

    pe de alta parte, nici nu pare a fi nevoie, sincer sa fiu.

    tu ai ajuns sa ai un blog care NU e bazat pe interactiune, fie pt ca asa ai vrut, fie ca asa s-a putut, nu conteaza.

    adica, ai undeva pe la 220K – 300K de unici pe luna, insa comentatorii sunt “o mana” de oameni.

    de asemenea, nici pe FB nu ai interactiune din cate am vazut eu.

    deci marea majoritate a vizitatorilor sunt oameni care nici nu simt nevoia sa interactioneze, doar citesc si atat.

    iar astia putinii care comentam oricum o vom face si mai departe, ca ne place sa ne ciondanim intre noi. :-)

      (Citează)

    • Bine, dar de ce să nu fie mai mulți care comentează? În fond, interacțiunea crește satisfacția cu blogul, zic eu, și deci ți se pare și mai bun.

        (Citează)

  8. Mi se pare că articolul ăsta n-ar trebui să existe.

    Ideea e că e disculpatoriu și adresează non-probleme. Dacă n-ai simptome de deshidratare, relaxează-te. Dacă ai, bea și tu lichide care îți plac (ceai, bere fără alcool etc) să nu fie nevoie să te gândești la asta. Dacă n-ai lichide preferate, schimbă-ți dieta să incluzi mai multă salată sau altceva cu procent ridicat de apă.

    Moderarea iar nu e o problemă. Sunt puține comentarii care chiar necesită asta și restul cititorilor nu sunt flori plăpânde care se ofilesc în fața violenței verbale. Dar dacă chiar vrei să faci ceva, propun un sistem de up/downvoting. Lasă piața liberă să modereze. Și pentru a nu fi nevoit să cauți în filtru de fiecare dată când apare populația în text, ai putea să acorzi derogare unora care au demonstrat că sunt civilizați. Sigur, până la prima scăpare.

    Despre răspunsul la comentarii ce pot să zic. Dacă n-ai chef, nu răspunde. Singura problemă ar fi când te întreabă cineva ceva de tehnologie, că de acolo mănânci o pâine. În rest rahat, e ca și când ai fi dator să faci conversație cu invitații la nuntă. Plm, scoate și sticla aia de whisky bun dacă așa se pune problema. Ce, eu vin la tine de la 2500km să mă servești cu Jack Daniels?

      (Citează)

    • Cred ca prin moderare se refera si la comentariile care sunt blocate eronat de catre plugin si ar trebui sa fie aprobate manual.

        (Citează)

    • Exact la aia mă refeream la sfârșitul paragrafului. Plus că am fost puțin evil, am trimis comentariul special în filtru să-i dau de lucru.
      Cred că se poate implementa un sistem în care unii comentatori pot fi exceptați de la moderare, dacă și cât timp dovedesc că sunt civilizați.

        (Citează)

    • Giani Mucea: Ideea e că e disculpatoriu și adresează non-probleme.

      Nu, nu-i așa. Adică ți se pare ție că sunt non-probleme pentru că te descurci și în modul actual. Pentru foarte mulți, este o problemă (mi-au zis asta, nu bănuiesc eu).

      Mi se pare că sunt elemente ce nu trebuie justificate: subiectul articolelor, frecvența lor, de ce scriu sau nu scriu despre ceva, de ce o fac la 1 minut sau la o lună după lansare șamd.

      Comentariile, însă, sunt ale altora care își dau din timpul lor pentru a citi articolele și a le discuta. În ziua de astăzi, ăsta e lucru mare, că timpul e foarte important. Mi se pare că un minim efort pe care-l pot face eu atunci este să le dau atenție.

      Sistemul de upvote/downvote nu merge, pluginul anterior strica toată baza de date. În plus, de fapt micșorează interacțiunea, că în loc să-ți zici și tu părerea despre ceva și deci să te apropii un pic de alți oameni, dai un “like” la a altuia și gata.

      Giani Mucea: Și pentru a nu fi nevoit să cauți în filtru de fiecare dată când apare populația în text, ai putea să acorzi derogare unora care au demonstrat că sunt civilizați.

      Nu există acest mecanism, că l-aș aplica.

      Comentariile intră automat în moderare în anumite situații:
      – două sau mai multe linkuri.
      – nu există alte comentarii aprobate pe acel email.
      – cuvinte sau nickname-uri indecente (e o listă pe undeva) și aici apar și clasicele probleme (scrii populație, intră în moderare pentru că în interior există un alt cuvânt interzis).

      Singura metodă de a nu intra în moderare e să ai cont pe blog. Prea complicat.

        (Citează)

    • Nu sunt de acord ca up/downvoting nu ar merge. Tehnic, exista pe alte bloguri deci functioneaza. Practic, oamenii care doar sunt de acord fara completari nu ar scrie asta oricum. Prin sistemul asta le dai posibilitatea sa interactioneze si le dai puterea sa “cenzureze” intr-un mod soft derapajele.

      Cred ca, daca nu vrei sa bagi cont pe blog pentru a evita filtrul, macar sa elimini lista aia de cuvinte indecente. Oamenii in general sunt ok si nu abuzeaza. Iar daca o fac, avertizare si ban. S-ar putea sa moderezi mai mult, dar macar eviti sa blochezi involuntar comentatorii de buna credinta.

        (Citează)

  9. Știi părerea mea, comentariile deturnează conținutul postării, de-asta am fost mai mult decât fericit să renunț la ele. Da, pot aduce lucruri interesante, și o mulțime de oameni comentau lucruri interesante, dar când vine un isteric, comentariile lui sunt la nivel de egalitate cu ale celui care a comentat după ce a stat o oră, două, să reflecteze asupra subiectului.

    Altfel, când aveam totuși comentarii mi-am făcut un obicei să răspund la toate sau aproape toate (în măsura în care era un comentariu care mi-era adresat). După un timp se strânge o comunitate care răspunde ea la întrebările pe care le generează, și intervenția ta ar trebui să fie cel mult ocazională. Cel puțin asta e teoria, acum s-ar putea să greșesc suficient de tare.

      (Citează)

    • Nu cred asta. Comentariile sunt sub articol, nu le înțelegi dacă nu l-ai citit. Aveam eventuri de tracking la un moment dat și știam câți ajung cu scrollul la final de articol și la final de comentarii. Majoritatea citesc doar articolul.

      Cei care și comentează, însă, merită și atenție suplimentară.

        (Citează)

  10. Oare Radu va comenta aici? :))

      (Citează)

  11. Problema recenta e un postac pesedist numit Mihai, care in ultimele articole ajunsese la injurii si o lipsa de respect/civilizatie in exprimare care nu e “naturala” pe aici.

    De ani de zile de cand citesc blogul asta n-am avut probleme cu genul asta de castraveti iar discutiile au fost civilizate, iar cand apare cate unul din asta zici ca ai ajuns pe pagina de comentarii de la comisarul sau alte site-uri din astea obscure.

      (Citează)

  12. Cred că ți-ai răspuns singur: faci prea multe. Poate ar fi interesant să te gândești ce discuții ai vrea să existe în comentarii, pentru că dacă sunt multe postări (articole) discuțiile din comentarii se mută repede.

    Cât despre comportamentul oamenilor, aici se vede efectul rețelelor sociale. Fiecare și-a făcut o bulă și crede că e bine informat și și-a format păreri categorice. De asta vin oameni în comentarii convinși că Apple sucks, chiar dacă n-au avut în viața lor un iPhone sau un Mac – ce contează, au citit deja 50 de păreri și asta le-a confirmat că sucks. Oamenii ăștia nu vin să discute și să dezbată, ci să-și expună convingerile și atât. Înainte comentariile erau mai ample și mai puțin categorice pentru că nu veneau din niște bule și presupuneau că sunt lucruri pe care poate nu le cunosc. Din păcate asta n-o să se schimbe prea curând pentru că ignoranța crește și sursele din care unii își iau informațiile se restrâng.

    Am făcut comentarii legate de domeniul în care activez pentru a încerca să explic oamenilor anumite probleme, dar parcă îi lovise cineva în cap. Spun „trebuie să mergi acolo și să faci asta”, ei spun că au citit pe net (tot discuții între oameni care se pricep) altceva, care altceva n-are nici un temei legal. Dar n-ai ce să le faci, trebuie să îi lași în pace că altfel cred că ai ceva cu ei.

    La fel și cu fake news – urlă că lumea nu se informează, dar au 2-3 surse pe care le cred orbește că nu-i așa, ei nu cred în conspirații. Sursele alea nu sunt neapărat rele, dar poate nu prezintă întregul context.

      (Citează)

    • Da, de acord, dar normal mi se pare să le răspunzi acestor oameni cu opinii extreme sau ciudate. Nu pentru a-i convinge pe ei că se înșală, asta fiind de multe ori imposibil, ci pentru a le arăta altora care citesc că acele opinii sunt greșite. Altfel, e posibil ca mulți alți oameni să vadă ceva pe net și să creadă că e adevărat.

      Uneori mă întreabă lumea de ce răspund unora care în mod clar sunt trolli sau pur și simplu extremiști. De asta! Ca să vadă alții că există un răspuns.

        (Citează)

  13. Si mie problema mi se pare agresivitatea cu care e configurat pluginul care baga comentariile in moderare. Sansele ca un comentariu lung sau cu 2 linkuri sa treaca nemoderat sunt aproape nule, si o data ajuns in moderare, 90% acolo ramane. Cele care trec cu intarziere raman irelevante in discutie.
    Alta problema mi se pare faptul ca nu corectezi articole cu greseli flagrante despre care ti se atrage atentia.
    Faptul ca nu raspunzi la comentarii (dar am sesizat ca te straduiesti in ultima vreme) nu e asa deranjant.

      (Citează)

    • alunelu: Alta problema mi se pare faptul ca nu corectezi articole cu greseli flagrante despre care ti se atrage atentia.

      Ce greșeli, typos sau când mă înșel despre ceva? Pentru că partea a doua e mai complicat de corectat.

        (Citează)

  14. Aveam si eu aceeasi problema cu apa, dar mie pur si simplu nu mi se face sete. Problema este ca ai sa incepi sa simti dureri in zona lombara si nu sunt de la spate, si dureri de cap care sunt strans legate de deshidratare si ingrosarea sangelui. Ca sa nu zic faptul ca organismul tau nu mai elimina toxinele chiar atat de eficient. Eu am rezolvat problema tinand dupa mine non stop o sticla (de sport) de apa, care sa-mi aminteasca mereu sa beau din ea, chiar daca nu mi-e sete. Am ajuns sa beau intre 2 si 3 litri pe zi asa. Neaparat, la trezire, un pahar mare de apa.

      (Citează)

  15. Cel mai tare trollaj ar fi sa nu raspunda la niciun comentariu de la articolul asta, lol.

      (Citează)

  16. Pot sa te intreb cu ce plugin scapi de spam, ala cu viagre si alte ciudatenii?

      (Citează)

  17. Din contra, mie mi se pare ca esti mult prea disciplinat si organizat. Adica tu ai vrea ca raspunsul la comentarii sa fie o treaba bine calculata, asupra careia sa iti concentrezi toata atentia in zilele a si b intre orele x si y. Din start pare un sacrificiu si fiindca nu iti face cine stie ce placere, nu esti in stare sa te inhami la treaba asta.

    Mai bine te ocupi strict cand ai chef.

      (Citează)

  18. Cand am vazut ca nu mi-ai aprobat comentariul unde ziceai de RTX 3080 si ai dat 4 link-uri catre site-uri externe eu si iti sugerasem sa mentionezi si lab501 care sunt super tari pe partea de hardware la noi, recunoscuti si in afara, si au scris un articol super detaliat m-am hotarat sa nu mai comentez in veci aici.

      (Citează)

    • Cred că nu l-am văzut, dar asta pentru că eram plecat din oraș și cam fără semnal acolo unde am fost.

      Din ce știam eu, NDA-ul pentru teste cu plăcile video expira o zi mai târziu, nu mă așteptam să văd ceva și pe site-urile românești.

        (Citează)

  19. Eu zic că sunt comentarii și comentarii, dar uneori te întreabă cineva ce joystick ai cumpărat, altcineva e interesat, și dilema rămâne în aer, deși pe pagina personală de Facebook ai postat. Ăsta e genul de comentariu la care oamenii așteaptă răspuns.

    Cred că dilema nu e atât “să răspund la comentarii sau nu?”, cât “să răspund la comentarii prompt sau nu?”, și eu as șugera să răspunzi cât vrei tu de rar, cu maxim o dată pe săptămână, și minim cât vrei tu, dar să răspunzi mesajelor importante, și poate lumea ar fi mulțumită.

    Sau să rezervi răspunsul comentariilor unor perioade din zi când nu ești așa productiv.

    Seth Godin:
    I believe that everyone should write in public. Get a blog. Or use Squidoo or Tumblr or a microblogging site. Use an alias if you like. Turn off comments, certainly–you don’t need more criticism, you need more writing.

    https://seths.blog/2011/09/talkers-block/

      (Citează)

    • Olivian Breda: eu as șugera să răspunzi cât vrei tu de rar, cu maxim o dată pe săptămână

      Omul care vrea să afle ce joystick am nu cred că se întoarce după o săptămână să vadă ce și cum. Oamenii s-au obișnuit cu un sistem ca-n social media, unde ai notificări rapide imediat ce-ți comentează cineva și dialogul merge mult mai bine.

        (Citează)

  20. Eu comentez rar pentru că pare că vorbesc singur, iar celelalte comentarii au ajuns cel puțin ciudate. Sau ajung la spam

      (Citează)

  21. Mie nu mi se pare ca ignori cititorii, adica, am vazut ca mai raspunzi, ocazional.
    Depui mult efort in scrierea articolelor, postezi mult, mai raspunzi pe ici pe colo.

    Personal nu astept sa mi se raspunda la comentariu, decat daca pun o intrebare, in rest, doar imi dau cu parerea si cam atat.

    Poate ai putea incepe sa raspunzi comentariilor de tip intrebare, decat sa iti faci un tel din a raspunde la toate comentariile, sau sa raspunzi pe masura ce moderezi, la comentariile la care crezi ca ai ceva de raspuns. Mi se pare imposibil sa raspunzi la absolut tot.

      (Citează)

    • Nu-mi fac un țel din a răspunde tuturor. De exemplu la comentariul lui Ipo n-am ce spune. Omul a zis un lucru, nu cred că are rost să răspund de formă cu un “ok, mulțumesc pentru opinie” doar ca să bifăm că s-a răspuns.

        (Citează)

  22. Șeriful e blogul tău pe banii tăi! Nu văd de ce te-ai justifica, cu atât mai mult de a te scuza!

      (Citează)

    • Eu consider că comentariile nu sunt “pe banii mei”, ci pe ai celor care le-au lăsat. Oamenii merită măcar o parte din atenția mea pentru asta, mai ales când se așteaptă la o conversație.

        (Citează)

  23. M-am resemnat de ani buni ca la tine pe blog posteaza constant doar cei 8-9 “alesi”.

    Vizitatorii nu cred ca simt nevoia unei validari din partea nimanui…. Si eu citesc(din ce in ce mai rar) blogul tau, doar ca sa mai iau pulsul la ce se mai intampla imprejur.

    Cred ca ai pierdut un tempo, nu stiu daca-l vei putea recupera usor la ce impresie ai lasat in decursul anilor in randul celor de 40+, referitor la posibilitatea de exprimare a unei idei/pareri/impresii personale…..

    Pari un mic Napoleon!… :D

      (Citează)

    • Oricine poate comenta. Câtă vreme comentariul nu-i eliminat de mecanismul automat standard, apare aici. Nu există o metodă de a favoriza pe cineva.

      Am început să mai șterg din comentarii, dar doar pe cele mai ciudate, alea care s-au dezbătut deja de atâtea ori încât nu mai are rost să ne pierdem cu ele. Dacă apare cineva și spune diverse teorii ale conspirațiilor, nu cred că are rost să mai rămână acolo și să văd 10 răspunsuri care-i spun omului respectiv că se înșală.

        (Citează)

  24. Nu stiu de comentarii dar aia cu bautul apei e destul de usoara. Eu am un recipient de 700 ml pe birou tot timpul. Beau din el asa cand il vad. Cand e gol il umplu.
    Obiceiurile trebuie sa fie usor de urmat, nu trebuie sa stau sa-mi amintesc ca vreau apa si sa ma duc la bucatarie, sa scot un pahar, sa calculez dupa aia in minte.
    Oricum, dupa ce ai avut o data probleme cu rinichii, devine cel mai usor lucru din lume sa bei apa aia.

      (Citează)

  25. NiciNuMaiConteaza

    20/09/2020 la 3:36 PM

    Ce sa raspunzi la comentarii? Ani de zile nici macar nu le publicai daca nu erau scrise de elita ta. Intai am zis ca e o problema de la calculatorul meu. Apoi am mai scris un comentariu dupa cateva luni. Nici acela nu a intrat. Intr-o seara discutam cu prietenii si ei au spus acelasi lucru. Nu le-ai aprobat niciodata niciun comentariu. Si vorbim de comentarii decente la subiect. Apoi am uitat de tine ca am zis ca nu meriti sa te citesc. Pana mi-a ajuns in feed un articol despre revolutie. Am uitat complet ca nu accepti comentarii. Si am stat si mi-am deschis inima si ti-am scris ceva esential despre acea perioada. Si iar ai ignorat. Si iar nu ai publicat!! Despre ce vorbim? Ca daca nu sunt nashu mare sau sleahta ta de aplaudaci nici macar nu te intereseaza!!
    Pe facebook ai vreo 5 intrebari pe saptamana. Niciodata nu ai raspuns. Si nu e ca si cand trebuie sa tastezi un eseu de 15000 de caractere. Sunt intrebari simple si ignori comunitatea mereu. Nu am vazut in viata mea atata nesimtire. Pe twitter faci exact la fel. Daca nu te mentioneaza un blogger sau nashu mare ignori absolut orice mentiune. Este noaptea mintii!!

      (Citează)

    • Ți se pare ție. Imediat ce nu apare un comentariu, unii oameni cred că am ceva personal cu ei sau n-am fost plătit de iluminați să le public și comentariile lor. Cred că am explicat chiar în acest articol de ce nu apar unele comentarii.

        (Citează)

    • NiciNuMaiConteaza: Ca daca nu sunt nashu mare sau sleahta ta de aplaudaci nici macar nu te intereseaza!!

      Sa stii ca am si eu destule comentarii care nu apar. Da, ca pot sa il trag de maneca mai usor e un avantaj. Dar sa stii ca nu raspunde oricum instant.

        (Citează)

  26. Cred că ar fi fain să găsești un sistem de filtrare al comentariilor ca pe YouTube. Eu răspund la toate comentariile pe care le primesc pe YouTube, iar asta pentru că pot filtra după „comentarii la care n-am răspuns încă”.

    Și văd o listă de comentarii cu care știu că trebuie să interacționez, dar pe drum nu mă lovesc și de cele la care am răspuns deja. 😁

      (Citează)

  27. Am cont de utilizator pe acest blog, pot sa postez logat, dar tot îmi intră comentariile în moderare. Și nu le pot aproba. Doar AI-ul vă dă block.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus