un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

România este din nou atacată puternic, doar că nu cu arme și tancuri, ci prin sabotori și campanii digitale

25 Apr 2025  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Citez dintr-un articol G4Media:

Mai multe instanțe de judecată din țară, preponderent curți de apel, au fost asaltate cu peste 100 de plângeri pentru ”turul doi înapoi”

Zeci de dosare prin care se cerea suspendarea deciziei Curții Constituționale de anulare a scrutinului prezidențial din 24 noiembrie 2024 au fost înregistrate într-o singură zi (ex: 10 aprilie).

Toate sentințele consultate de G4Media au fost respinse, altele nu au fost date încă, iar o excepție se înregistrează la Curtea de Apel Ploiești, unde judecătorul Viorel Alexandru a aprobat plângerea făcută de o femeie, Gheorghița Popa.

Asaltul instanțelor cu plângeri a pornit pe TikTok de la fosta judecătoare Lăcrămioara Axinte (Botoșani), anti-DNA în urmă cu 10 ani, anti-reformistă, promovată de luju.ro și de Realitatea Plus, portavocea pro-rusului Călin Georgescu în campania electorală și în prezent.

Însăși fosta judecătoare este fană Georgescu și cere ”dreptate pentru BogPr”, acuzat de procurori și arestat preventiv prin decizie judecătorească pentru că ar fi plătit bani mai multor influenceri TikTok pentru coruperea alegătorilor în favoarea lui Călin Georgescu la alegerile din 24 noiembrie.

Ce concluzionez eu aici este că România este în continuare atacată de grupuri ostile (Rusia, ce să mai…), doar că nu cu arme. Războiul modern nu este întotdeauna cu rachete și avioane și gloanțe, dar și acest război digital tot un război este de fapt, scopul său fiind același: controlul acelei țări.

România este atacată momentan prin interpuși, prin agenți provocatori plătiți să bage strâmbe și să folosească toate tertipurile necesare pentru a arunca țara în haos.

Bănuiesc că scopul acum nu mai este să-l scoată pe Georgescu din nou în față. Georgescu pare deja expirat, s-a oprit finanțarea acolo, omul n-a mai avut nimic de spus când nu a mai avut cine să-i pună cuvintele în ureche și prompterul în față.

Scopul acum este să distrugă legitimitatea alegerilor de pe 4 mai, că altfel nu se nimereau toate aceste acțiuni fix acum. Iar în România pare că sunt destul de mulți trădători gata să facă jocul Rusiei și al altor grupuri de interese adiacente, iar în tot acest timp autoritățile noastre dorm din nou.

Mă uitam și cum Elena Lasconi este susținută în “independența” ei (și probabil fără voia ei, sper eu) de asemenea grupuri din umbră. Ați văzut cum pagini care anterior se numeau “susținem Șoșoacă” si-au schimbat numele în “susținem Lasconi” și alte asemenea campanii. De ce? Pentru că deși nu are nici o șansă în alegeri, nici măcar la un 5%, orice vot pe care-l ia este de fapt un vot furat de la adevărații candidați democratici din cursă.

Aceeași metodă s-a folosit și anterior:

 

 

M-a întrebat cineva din afara Bucureștiului dacă votez cu Nicușor Dan pentru că de fapt vreau să scap de el de la primărie. “Este primar prost, nu?”. Nu-i perfect, dar cu siguranță nu prost, ba chiar probabil este cel mai bun primar pe care l-a avut Bucureștiul de la Revoluție încoace. Nu mi-a venit pe loc ideea să-i spun “dacă voiam să scăpăm de el de la primărie, nu mai câștiga cu 65% sau cât a avut alegerile de anul trecut, nu?”

Acum niște zile, pe site-uri străine, îmi tot apăreau niște reclame Adsense anti-Nicușor Dan. Erau mai pe fereală, text alb pe fundal negru care spunea ceva de genul “nu-i bun nici de primar” și atât.

 

Autoritățile române nu pot controla nimic. Ele sunt la nivelul “l-a dus mașina Primăriei acasă într-o seară”, în timp ce pe rețelele sociale și pe platformele online circulă milioane de euro plătite prin criptomonede pe campanii mult mai murdare. Oricine poate vedea cum conturi din stand-by se activează dintr-o dată acum la alegeri, cum pagini de Facebook își schimba numele și cum algoritmul favorizează clar pe unii.

Ce vor face autoritățile? Bănuiesc că nimic. Vorba lui Dănileț în articolul de mai sus, de ce toate acele dosare care vizează același lucru nu au fost reunite într-unul singur? Pentru că autoritățile nu se pricep și nu au inițiativă și preferă să doarmă în post, în loc să-și facă treaba pentru care încasează salariul.

Iar cu toată această campanie digitală murdară, probabil ulterior o instituție va anunța că ei au văzut problema și au trimis fax la altă instituție, dar a doua instituție a considerat că nu intră în atribuțiile ei și a pasat problema mai departe sau a lăsat-o acolo ridicând din umeri, că era 1 mai și se făcea punte cu weekendul și nu mai lucra nimeni și… Genul acela de românisme.

 

Practic, trebuie ca fiecare cetățean să fie vigilent și să iasă la vot. Din fericire, încă trăim într-o țară în care votul fizic din urnă nu poate fi furat sau falsificat într-o operațiune de amploare. Dacă toată lumea bine intenționată, toată lumea care vrea să trăiască mai bine, nu mai rău, iese la vot pe 4 mai și apoi după două săptămâni, avem șansa să respingem astfel de atacuri.

    14 comentarii

  1. Dai in Nicusor, dai in Romania.

    Si nu, nu e cel mai bun primar din istoria postdecembrista a Bucurestiului, este “cel mai mediocru”: nu a facut dar nici nu a furat (sau cel putin nu s-a demonstrat pana acum)

      (Citează)

  2. Asaltul instanțelor cu plângeri a pornit pe TikTok de la fosta judecătoare Lăcrămioara Axinte (Botoșani), anti-DNA în urmă cu 10 ani, anti-reformistă, promovată de luju.ro și de Realitatea Plus, portavocea pro-rusului Călin Georgescu în campania electorală și în prezent.

    Luju. Luptatorii impotriva “dictaturii” lui Basescu, lupta pentru dictatura lui Putin.

      (Citează)

    • Si e de fapt o chestie minora. Nu necesita mare retea, doar pe cineva care sa stie cum sunt procedurile si ca, intre judecatori, sunt statistic si unii care cred ca CCR nu avea niciun drept sa anuleze alegerile.

        (Citează)

  3. 1. Care sunt adevărații candidați democratici de la care Lasconi fură voturi?
    2. Când spui fură te referi la ce a ilegal pentru care ai și dovezi nu-i așa? (Că altfel am putea spune același lucru și despre Nicușor: s-a băgat in turul 2 să fure voturi de la Lasconi)

    Este probabil prima dată după duelul din turul doi când l-am avut candidat pe Vadim când îmi este scârbă de ce candidați avem, chiar dacă la alte alegeri lucrurile arătau rău parcă totuși mai părea să fie o urmă de speranță pentru ceva mai bun. Ps. Nu o să ma piș pe el de vot.

      (Citează)

    • Pai se duce la Antena 3 si fura voturi de la Nicusor, ca acolo se uita in marea majoritate vontantii lui.

        (Citează)

  4. cred ca pregatesc ‘dovezi’ si pentru suspendarea lui ND din cursa electorala: finantari dubioase pe Stripe, campanie ilegala facuta dupa ziua de lipit afise, pro-rusul Paun care este in preajma, folosit auto de servici in interes personal. da, sunt ‘dovezi’ ca la comunisti, dar arata ca si ‘ai nostri’ nu sunt diferiti de ‘ai lor’. cat timp nu fura (daca o facea, se afla pana acum) si nu da autorizatii de constructie in parcuri, ND este cel mai bun primar

    si in timpul asta George Simion plateste 1,5 milioane sa isi faca reclama in SUA fara contracte de lobby semnate

      (Citează)

    • Te rog să comentezi când reușești să faci diferența între a semna un contract și a face plăți în timpul derulării unui contract.

        (Citează)

  5. Lucrurile astea se intamplau si in trecut la o scara mai mica, acum odata cu internetul se intampla la o scara mult mai larga si mult mai rapid. Modul de operare si cum se pune in functiune este acelasi, doar ca acum este mult mai vizibil si pe fata.
    Ca si idee nu strica sa uitam ca prin anii 90 inceput de ani 2000 presa scrisa si din tv au pus in practica genul asta de operatiuni, doar ca nu au fost un pic mai subtile si in tematica vremurilor. Duminica orbului a existat si pentru ca marele ziar adevarul a spus diverse chestii despre contra-candidatii lui Iliescu, iar apoi toate televiziunile de stiri s-au transformat in oficioase de partid. Ce este nou acum este ca presa aia nu mai are relevanta si social media creste ca relevanta si acolo genul asta de operatiuni se pot face mult mai usor.
    Acum ce o sa urmeze nimeni nu poate sti. In teorie atata timp cat nu este motivata hotararea recursul nu se poate desfasura, timpul pana cand vine hotararea fiind undeva intre o luna si 6 luni in Romania. Asta inseamna ca alegerile care se vor desfasura au o sansa sa devina neligitime si cam tot ce a facut guvernul in privinta sa nu mai aibe o valoare ceea ce ar duce un pic Romania intr-o situatie destul de nasoala din toate punctele de vedere.
    Ce o sa fie si mai interesant este modul in care lucrurile se vor desfasura dupa toate nebunia asta. Este tot mai clar ca se va merge spre un KYC in zona de social media, iar povestile cu cartele sim cumparate fara vreun act vor deveni o amintire. Pur si simplu se va merge pe o oarecare reglementare si controlare a anumitor chestii pentru a se sti mult mai usor cine ce face.

      (Citează)

    • Motivarea a aparut. ICCJ va da un flit rapid zilele viitoare. Dar e o ocazie pentru SIEmion sa mai faca un pro(s)test in Bucuresti. Asa, de campanie

        (Citează)

  6. Nicusor e pana acum un primar bun dar care nu face lucruri neaparat vizibile.
    Din seria a furat dar a si facut eu il nominalizez pe Videanu. Ultimul care a facut reparatii la infrastructura de tramvaie si marile bulevarde. A initiat Net City. A reabilitat niste pasaje, a facut mare parte din pasajul Basarab, National Arena.

      (Citează)

  7. Ce concluzionez eu aici este că România este în continuare atacată de grupuri ostile (Rusia, ce să mai…), doar că nu cu arme.

    Nu înțeleg cum ai concluzionat asta din articolul acela care vorbește de o judecătoare pensionară româncă și de plângerea unei alte românce Gheorghița Popa, că e vorba de grupuri ostile ( Rusia, ce să mai).

    Îmi scapă raționamentul, dacă poți explica.
    Mie îmi pare că ”grupurile ostile” sunt reprezentate de cetățeni români nemulțumiți de decizia CCR.

      (Citează)

    • E pe același raționament conform căruia toți care nu votează cu cei autointitulati proeuropeni sunt “suveranisti”. Doamne ferește sa citească cineva cercetările sociologice (care spun ca românii sunt în mare măsură proeuropa) și sa deduca că oamenii aia nu mai vor să voteze cu partidele de la putere, partide care prin diverse înțelegeri de culise (comasare, aliere stânga cu dreapta) au făcut tot ce este posibil sa se păstreze anorganic la putere. Iar Mesia creț este un exponent al acestor manevre, ca doar prin eliminarea altor concurenți a câștigat de două ori primăria. De doua ori a fost candidatul de conjunctura, raul cel mai mic.

        (Citează)

    • Daca nu esti cu noi, esti impotriva noastra, esti pro rus etc

        (Citează)

  8. Eu inca astept semaforizarea aia smechera promisa de nicusor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus