►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
31 Mar 2025 ·
O nouă lună, un nou articol despre băuturi, mâncăruri, dulciuri și restaurante încercate de mine. Și articolul acesta face parte din seria lunară de state of nwradu și bursă, fonduri și criptomonede. După ce a fost frig și obositor și după ce am scris despre cum bursele s-au dus puternic în jos, măcar să vă zic și de o băutură bună.
KitKat a lansat ciocolată KitKat de trei feluri. Este practic un pachet care conține mai multe “batonașe” KitKat, nu doar două. Mie mi-a plăcut, dar îmi place și KitKat-ul normal, deci n-a fost o surpriză.
La Cloud98 au adus și niște cookie-uri premium, iar unul cu ciocolată a fost perfect, inclusiv cu sare pe deasupra, cum îmi place mie. Face și Matilda ceva asemănător pe acasă, i-am și zis că ar putea să le și vândă.
Am băut și o cafea acolo și a fost foarte bună.
Cafea și la Mabo One:
La Tucano Cafe au ceva băuturi “dubai”, dar ce vă recomand este roll-ul Dubai, teoretic un New York Roll Dubai, ceea ce știu că sună foarte ciudat. Le-a ieșit bine “dubai-ul”, adică are mult fistic în interior și de calitate bună, plus crocantul de la cataif și foietajul bun al unui New York Roll.
N-am fost acolo și nici nu intenționez prea curând, dar în noul hotel Corinthia din centrul Bucureștiului s-a deschis Sass Restaurant & Lounge, care mai este și în Monaco. Cred că are prețuri mai mari ca acolo, având în vedere că o porție de paste costă 140 de lei, o salată de pui costă 115 lei, un burger este 185 de lei, un cappuccino 35 de lei, o bere Peroni 40 de lei. Meniul de mâncare este aici (PDF), de băuturi aici, imagini aici.
Am mâncat un ceviche excelent la Pot Stories, probabil cel mai bun pe care l-am mâncat vreodată. Pește crud excelent, fructele de calitate maximă, chiar perfect totul.
La Dristor Doner Tineretului au băgat cuțite automate de tăiat shaorma. Not sure why, dar mereu mă amuză astfel de automatizări. Cred că prima oară le-am văzut acum vreo 10 ani la Socului Kebab.
Burgeri și cartofi la Five Guys Burgers and Fries. Dacă ajung într-un oraș cu Five Guys, nu ratez ocazia de a trece pe acolo, mi se pare cel mai bun fast-food.
Croque Monsieur (sau Madame, mereu le încurc) la Baristro. Era mai bun înainte. Acum au înlocuit baconul cu un mezel de vită, teoretic creând un produs superior, dar în practică parcă prea greu, prea sărat și prea uscat.
Paste cu rață gătită lent la Trattoria Mulino d’Oro, pe lângă Pasajul Mărășești. Au fost bune.
Am mai scris despre ea pe blog, dar dulceața de ardei iute Răureni merită lăudată de mai multe ori. Nu este aproape deloc iute, ci mai degrabă dă o aromă foarte plăcută în orice sandviș și în diverse alte preparate.
Am încercat să fac sandvișul preferat al lui Anthony Bourdain, conform diverselor surse. Asta înseamnă mortadella ușor prăjită, peste care pui niște felii de mozzarella ca să se topească ușor, totul în pâine cu maioneză și muștar. Eu am avut foccacia.
A fost… underwhelming, cum s-ar zice, probabil și pentru că, român fiind, am mâncat și parizer prăjit de câteva ori, iar mortadella nu este totuși foarte diferită. Este însă un sandviș inedit, dar cred că are nevoie și de un castravete murat pe acolo.
Sandvișul acesta este și în meniu la Senviș, pe Banu Antonache, și probabil le iese mai bine.
Acest Salam Secuiesc de la Szekely Falat, găsit în Carrefour și alte supermarketuri, nu are nitriți sau nitrați de sodiu și este natural. Good job SS, mai rar găsesc astfel de mezeluri prin magazine.
Am făcut într-o zi la repezeală niște șnițele de pui. Puiul l-a gătit întâi în cuptor până a ajuns la 75 de grade. L-am lăsat o zi. A doua zi am decis să-l fac șnițel, nu doar să-i dai niște culoare în tigaie, ceea ce am și făcut. Avantajul când puiul este deja gătit este că poți face astfel șnițel gros fără să fie nevoie să stea mult timp în ulei, ci doar până prinde o culoare plăcută crusta lui. Interiorul este, în fond, deja gătit.
Am făcut double dipping în chefir, adică chefir-făină-chefir-făină și asta a fost o greșeală, s-a depus prea multă făină pe el și a fost cam grosuț stratul respectiv. Treaba cu dubla scufundare probabil merge mai bine când folosești pesmet sau tempura. (De ce chefir, nu ou? Pentru că totul funcționează la fel de bine și cu chefir sau lapte bătut, ba chiar puiul se frăgezește și marinează foarte bine în astfel de lichide, lăsat peste noapte cu condimente).
În ceea ce trebuie să fie o combinație inedită, am fost la un grătar unde s-a băut întâi ca aperitiv un spumant cu fulgi de aur prin el (îi vedeți depuși pe fundul paharului, dar altfel plutesc prin băutură) și apoi s-a făcut un grătar normal, la final chiar cu scrumbie. A fost totul foarte bun!
Dacă tot mai zis mai sus de foccacia, cea mai bună este la Sara Gourmet, un magazin de produse italienești de pe Nerva Traian. Aduc foccacia în fiecare zi pe la ora 11. Este pufoasă, gustoasă, tot ce trebuie. Pot să fac și eu acasă, dar nu-mi iese la fel de pufoasă și durează 24 de ore, că aluatul are mai multe etape de dospire și frământare periodică, plus lăsat peste noapte la încă o etapă de creștere, plus frământare și dospire inclusiv după ce-l pui în forma de cuptor (o tigaie de fontă sau o tavă înaltă).
“Ursul păcălit de capra” este o bere white chocolate stout. N-am băut, doar am văzut-o la un Real Foods.
Mi-am luat o bere Guinness de St Patrick’s Day, ca să beau și eu ca irlandezii. A fost proastă, părea cumva veche și răsuflată, fără acea complexitate plăcută pe care o apreciez de obicei la un Guinness. Am fost trist toată ziua.
N-am băut nici aceste suculețe dulci cu cutii făcute să atragă copiii, dar m-a amuzat brandingul lor.
Am băut în schimb dintr-un whisky Big Peat, care este foarte afumat. Bun, de fapt, nimic de reproșat, dar rămân fan Talisker și Caol Ila dacă trebuie să beau whisky afumat.
Acest Dewar’s 15 ani a fost excelent. Finuț, plăcut aromat, nu te arde pe gât, post-gust lung, are tot ce-i trebuie. Whisky-urile Dewar’s au câștigat multe concursuri internaționale în ultimii ani și, dacă acesta este printre cele mai “banale” ale lor, par că merită toate acele premii.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
8 comentarii
31/03/2025 la 6:48 AM
În mod ciudat, pozele sunt cam nasoale. Culorile din poze adică. Sau mi s-a stricat mie ecranul.
La dristor, mai trebuie să regleze cuțitele alea. Taie carnea prea subțire, și se usucă în farfurie.
Adrian(Citează)
31/03/2025 la 8:09 AM
Cat de amuzant sa faci un restaurant de super fite, la care sa vinzi bere Peroni?
Andrei(Citează)
31/03/2025 la 9:26 AM
Ce bere trebuiau sa aiba ?
Alin(Citează)
31/03/2025 la 9:35 AM
Macar Timisoreana.
Andrei(Citează)
31/03/2025 la 10:28 AM
Are dreptate Andrei. La fel cum restaurantele de fite folosesc, chipurile, ingrediente de calitate, dupa care alearga si nu care nu se gasesc pe toate drumurile, asa si cu berea: sa pui una de calitate mediocra, din supermarket, mi se pare funny rau pentru cei care platesc pretul.
Octav(Citează)
31/03/2025 la 12:54 PM
E restaurantul hotelului, aka tourist trap. Aterizezi noaptea rupt de foame, te cazezi, bagi ceva rapid la cina sa nu mai iesi, nu stii cat valoreaza un leu, pui nota pe camera si te prinzi abia la checkout ca ai dat 50 de euro pe un burger si o bere proasta.
Sorin(Citează)
31/03/2025 la 8:29 AM
Szekely Falat au multe produse faine cu carne de cal, mistret sau cerb.
Radu(Citează)
31/03/2025 la 9:38 AM
Cartofii aia prajiti au exact culoarea unui cadavru ))))
Blackskull(Citează)