►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Știri din România:
Cele mai importante știri:
Altele:
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
7 comentarii
11/02/2025 la 8:05 AM
Le-a luat Trump taxa de prost votantilor :)
Andrei(Citează)
11/02/2025 la 8:26 AM
Și e doar prima. Proștii n-au ce face cu banii în buzunar. Sau cu un regim democratic la conducere.
Peredhil(Citează)
11/02/2025 la 10:47 AM
Corect
kilroy(Citează)
11/02/2025 la 9:27 AM
Deci ca sa inteleg: eu daca downloadez ceva ilegal – o carte sunt sanse sa primesc amenda (in Germania sau alte tari). Din cartea aia ,daca e beletristica nu scot bani, daca nu e beletristica – best case scenario invat ceva . E furt clar, dar eu pe persoana fizica pot primi amenda.
Baietii destepti de la Meta, daca downloadeaza 81 f””k Tb (doar sa intelegem : o carte EPUB – aprox 2,3 Mb – deci cam 410000 carti ) se ascund, se fac ca nu vad pentru a antrena un AI care le scoate bani…
Si acum intrebarea e : cat de moral e : eu downloadez/fur o carte – 50 Euro.
Meta fura 410000 – sa vedem cata amenda nu primesc
Dave(Citează)
11/02/2025 la 10:31 AM
Nu numai amenda ci si parnaie ar cam trebui sa faca niste minti crete de pe acolo.
Niles(Citează)
11/02/2025 la 12:58 PM
Sunt de fapt aproape 82 TB de date, asadar daca luam in calcul o dimensiune medie de 3 MB pe carte, ajungem la un numar de vreo 28 milioane de carti.
Andrei G(Citează)
11/02/2025 la 10:59 PM
Din păcate cam așa e. Șeful meu (american) a vrut să dea openai în judecată pentru că chatgpt i-a reprodus cuvânt cu cuvânt fragmente din carte, și el nu își aduce aminte să fi permis asta. Cartea era doar de vânzare pe amazon.
Dar i s-a zis că șansele sunt mici, în mare pentru că acolo se merge la bani, adică openai are destui bani cât să te amâne în procese ani de zile. Chiar dacă vei câștiga la urmă, nu rezolvi nimic.
Singura șansă ar fi un class action făcut de autorii tuturor cărților pe care s-a antrenat, să fie într-un număr suficient de mare cât să merite să bagi banii într-un proces de câțiva ani.
Deci practic scrii o carte despre ceva (să presupunem că sunt chestii proprietare acolo) toți ăștia cu llm-urile indexează, apoi lumea plătește abonament la chatgpt și nu mai cumpără nici o carte pentru că ți le recită llm-ul pe de rost.
Nu înțeleg cum e asta diferit de a descărca efectiv de pe torrenți cărțile fără să le cumperi.
Practic e problema ce o avea youtube la început când câștiga bani din reclame din clipuri copiate și au fost dați în judecată până au implementat sistemul de copyright care îl au astăzi.
manu144x(Citează)