►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Știri din România:
Cele mai importante știri:
Altele:
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
14 comentarii
13/01/2025 la 6:50 AM
Dacă ați intrat vreodată pe cnpp.ro sau aveți cont acolo, știți cum o să arate aplicația de pensii. Doamne-ferește, maică!
Adrian(Citează)
13/01/2025 la 9:03 AM
Articolul cu “Worst of CES” nu mentioneaza proiectorul Continental pentru geamurile masinii:
https://www.continental.com/en/press/press-releases/20250106-window-projection/
O idee mai inutila gasesti mai rar.
alunelu(Citează)
13/01/2025 la 10:42 AM
Nu mi se pare neaparat o idee inutila. Sigur, nu este ceva necesar, dar se pot gasi situatii in care sa fie de ajutor.
1. Poti sa implementeze si alti producatori un “dog mode” similar cu cel de la Tesla si sa afiseze direct pe geam informatiile legate de temperatura interna.
2. In Bucuresti, cand lasi masina pe un loc de parcare de domiciliu trebuie sa revii in maxim 10 minute daca te suna ‘proprietarul’. Poti folosi aceasta optiune pentru a afisa in geam numarul de telefon.
3. Esti sofer de Uber/Bolt si te prezinti la o comanda la aeroport/gara. In loc ca pasagerul sa verifice toate masinile sa vada numarul de inmatriculare, poti sa afisezi in geam numele acestuia (sau numarul masinii, ca sa fie mai usor de verificat de pe trotuar).
4. Afisezi mesaje publicitare pe geamul masinii in functie de zona in care te afli. Esti in zona X, faci reclama la cafeneaua de acolo. Ajungi in zona Y, faci reclama la restaurantul de acolo, etc.
Andrei G(Citează)
13/01/2025 la 11:08 AM
Ce faci cu informația asta? Te întorci în casă și mai iei o haină pe tine dacă e frig? Nu poți avea informația asta pe telefon, înainte să ieși din casă?
O chestie care iti afisează numărul pe bord, de la Baseus, e 25 de lei, unul no-name costa 2 lei. Asta dacă un bilețel de hârtie nu te satisface.
Clar, o să îți recuperezi banii dați pe sistemul de proiecție cuplat cu geamuri speciale în vreo 15 ani.
“Bazându-mă pe faptul că azi e joi, ora 15, presupun că vrei să mergi la amantă. Cel mai bun traseu pentru asta este pe Aviatorilor”. Exact informația de care am nevoie să fie afișată public.
alunelu(Citează)
13/01/2025 la 2:50 PM
@alunelu
1. Stii ce este “dog mode” de la Tesla? Este un sistem prin care cei care trec pe langa masina si vad ca ai un caine incuiat pt vedea pe display-ul din bord ca este pornit AC-ul si ca totul este in regula.
Ma refeream ca afisezi aceste informatii direct pe geam, nu mai este nevoie ca oamenii sa se uite in masina.
2. Sigur ca un biletel in geam este mai ieftin, dar nu despre asta discutam. Ca sunt multe lucruri fara de care putem conduce fara probleme, dar este interesant sa le ai intr-o masina. De exemplu nu ai nevoie de un sistem handsfree din fabrica de cateva sute de euro, cand o casca ieftina costa in jur de 50 de lei.
3/4. Nu stiu daca imi recuperez banii, ca eu oricum nu as implementa un astfel de sistem. Dar masinile de Taxi/Uber/Bolt afiseaza si acum reclame uneori. Asa ca acest sistem ar ajuta atat pentru identificarea masinii de catre client, cat si pentru un mic castig suplimentar dupa ce ai plecat de pe loc.
5. Nu neaparat mesaje legate de traseul catre amanta, dar pot fi mesaje de genul “Atentie, datele de trafic indica polei pe sosea. Circula cu viteza redusa.”
“Atentie, temperatura exterioara este sub zero grade. Este posibil ca autonomia autoturismului sa fie redusa semnificativ.”
Andrei G(Citează)
13/01/2025 la 6:21 PM
Ferească Dumnezeu să îi pot proiecta copilului un film pe YouTube sau un joc care să îl țină ocupat în scaun, pe perioada transportului între două locații. Daca noua nu ne este util, clar nu e util nimănui. Și da poate afișa la Uber harta pe care conduce șoferul, sa știe clientul pe unde merge, sunt o grămadă de utilități la aplicația asta,
Ionete(Citează)
13/01/2025 la 6:45 PM
Daca te uiti 2 ore la un film cu capul intors spre geamul din lateral cred ca te ia de acolo cu targa. Exista ecrane care se pun pe/in tetiere, boss, sau tablete care se pun intr-un suport, nu e nevoie sa distrugi coloana cervicala a copilului, nici sa-l obligi sa se uite de la 15 cm distanta de un ecran.
Nu stiu, mie imi arata in aplicatia Uber traseul, tie nu?
A, si daca nu ai citit, aceasta functie e destinata sa fie folosita din exteriorul masinii.
“The technology projects content onto the vehicle’s rear side windows, which is then visible from the outside”
Sincer, nu stiam, si mi se pare o functie cu potential de utilizare de catre 0.05% dintre proprietarii de masini.
alunelu(Citează)
13/01/2025 la 7:24 PM
@alunelu, la cat de reticent esti, cred ca tu cand ai auzit de dispozitive portabile cu harti bazate pe GPS ai spus ca nu au nici o utilitate, ca doar toata lumea stie traseul pe care circula. Si cei care nu stiu, au oricum indicatoare rutiere.
PS: ca idee, si masina a fost folosita de sub 0,05% din populatie in momentul in care s-a lansat. Ca sa nu mai spunem ca era si scumpa si nu isi justifica banii.
PPS: ca sa intelegi, eu nu spun ca proiectorul de la Continental este vreo inventie revolutionara. Dar nici nu o vad ca pe un fail, deoarece exista o multime de posibile utilizari
Andrei G(Citează)
13/01/2025 la 8:31 PM
Compara proiectorul Continental cu patutul de copii Bosch din lista de failuri. De ce e mai fail patutul decat proiectorul?
alunelu(Citează)
13/01/2025 la 11:19 PM
Putem sa ne uitam peste motivele pentru care publicatia respectiva a considerat patutul acela ca fiind un fail:
“EFF Executive Director Cindy Cohn said the crib preys on parents’ fears and “collects excessive data about babies via a camera, microphone, and even a radar sensor.”
“Parents expect safety and comfort — not surveillance and privacy risks — in their children’s cribs,”
In principiu ei spun ca este un fail nu pentrj ca nu i-ar gasi utilitatea, ci pentru ca este un alt dispozitiv care colecteaza o cantitate extraordinar de mare de date despre persoanele din locuinta.
Andrei G(Citează)
13/01/2025 la 11:13 AM
Astăzi pe Facebook îmi recomanda pagina simion, dar nu reclama… Recomandare cu restul de pagini Ai. Meta a devenit un gunoi
Ady94(Citează)
13/01/2025 la 11:39 AM
foarte tare chestia asta gasita de statul roman cu adaugarea lui “e” in fata a orice deci digitalizare.
Ender(Citează)
13/01/2025 la 3:30 PM
Fie digitalizare, fie dai vina pe UE – eTVA, eTransport, eFactura, ePLM. “Enervati-va pe UE, noi nu avem nici o vina ca va punem pe cap aberatiile astea”.
alunelu(Citează)
13/01/2025 la 4:48 PM
„E-p**a” ar fi mai sincer, merge prefixat fiecare subiect important de dezvoltare. „E-p**a educație”, „ E-p**a reforma sistemului bugetar”…
Peredhil(Citează)