►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Acesta este un espressor de casă La Marzocco Linea Micra:
Prețul său cu siguranță nu este “micra”: astăzi costă 16.650 de lei la distribuitorul oficial Artisan Coffee Gear. La fel este listat și pe site-ul oficial La Marzocco. Variantele colorate sunt chiar mai scumpe.
Espressorul are două boilere, unul pentru apă și altul pentru abur, PID, control precis de temperatură și presiune. Este disponibil în diverse culori.
Este a doua oare când aud de el într-o lună. Întâi l-am văzut la Code2Cup, era expus acolo chiar de Artisan Coffee în varianta bleu:
Acum, poate fi câștigat la MABO. Este premiul ce va fi dat prin tragere la sorți în luna decembrie. Trebuie să cumpărați cafea MABO de minim 350 de lei. Dacă o cumpărați de pe site, sunteți automat înscriși în concurs. Dacă o cumpărați dintr-o cafenea, păstrați bonul fiscal și introduceți-l în pagina de concurs. Câștigătorul va fi tras la sorți pe 27 decembrie.
Am bălit, și mult. Știu că nu-mi voi permite niciodată un astfel de espressor, dar nu înseamnă că nu mi-ar plăcea un echipament top de top într-un domeniu care înseamnă mult pentru mine și despre care am citit/văzut/studiat deja poate sute de ore. Recent am făcut însă upgrade-ul la râșniță, la o Eureka Mignon Libra cu cântărire automată a dozei. O să scriu mai multe despre ea.
Singura ciudățenie la acest espressor Linea Micra este că La Marzocco a decis să treacă la un portafiltru “convertibil”. Partea de jos, pe unde curge cafeaua, este o piesă de plastic care poate fi detașată de portafiltrul metalic. O poți spăla deci foarte ușor și o poți înlocui cu una cu o singură gură de scurgere.
Dacă veți cumpăra cafea pentru concurs, vă recomand acea Costa Rica White Honey. Asta beau acum acasă și îmi place mult.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
16 comentarii
13/12/2024 la 3:57 PM
Uau !!!!!! Asta da premiu!
eBogdan(Citează)
13/12/2024 la 4:35 PM
macar e buna cafeaua de acolo ? niciodata nu am incercat
Tudor B(Citează)
13/12/2024 la 6:35 PM
Nu e rea cafeaua de la Mabo, tot mai buna ramane cea de Costa Rica de la Whittard, care nu se mai face.
Gaelex(Citează)
13/12/2024 la 10:13 PM
Am 2 iexpresoare care aduna praf. Si nu-s d-alea ieftine. Unu a facut matasea broastei in apa din rezervor, ca sa va dati seama de camd era nefolosit.
Tot cafeaua la ibric e baza. Facuta asa pe meserie, se pipi pe aia de la iexpresor.
Blackskull(Citează)
13/12/2024 la 11:07 PM
Fix așa și la vin, ăia cu Bordou’ lor nu înțeleg că tot zaibărul de casă e baza.
dam167(Citează)
14/12/2024 la 4:15 AM
Amuzant e ca multi habar n-au ce e ala zaibăr. Folosesc cuvantul asa la jto, ptr ca suna funny. Si au impresia ca e un vin de kkt. Doar ca nu.
Blackskull(Citează)
14/12/2024 la 9:32 AM
La fel si aia care cred ca apa e doar H2O
Andrei I(Citează)
14/12/2024 la 11:58 AM
@Blackskull: știu ce e zaibărul, dar dacă am zis de casă era cam ciudat să zic malbec, nu? și n-am zis că e prost, ce trebuia să pricepi tu e că nu poți compara un astfel de vin cu un cupaj de tradiție sau cu un DOC de Bordeaux – din cauza originii și a producției, văd că nu sunt evidente lucrurile astea de bază.
dam167(Citează)
14/12/2024 la 12:55 PM
Cand zici bordo stii ca asta se refera la orice vin fabricat in regiunea aia. Unde sint mii de producatori. Si unele vinuri sint mai bune altele mai proaste. Unele foarte proaste, chiar mai proaste decat un zaibar adevarat. Acu daca scrie bordo pa el nu inseamna ca e nectarul zeilor. Ca fapt divers am baut fix in zona aia, la mama lui cum s-ar zice, niste vinuri rosii de tot rahatu. Intre 40 si 80 euro sticla. Si le dadea clasa o feteasca neagra de-a noastra, d-aia de 30 lei sticla.
Revenind la cafea, nu tot ce iese dintr-un espresor scump e superior ibricului.
Blackskull(Citează)
14/12/2024 la 3:46 PM
Ba da, alea roșii de tot rahatu erau mai bune decât feteasca de 30 de lei, pentru că ultimul nu prea e vin. Fetească găsești și la 100+ lei și, chiar dacă se poate compara cu (nu zici ce ai băut, ești doar ca ăla cu cafeaua mai ieftină din Germania decât în București) unul dintre cele n vinuri de Bordeaux, sunt soiuri diferite. Un detaliu important e că nu toată lumea tolerează vinurile din zona aia pentru că sunt mai acide, pentru ei sigur e mai bun vinul de 30 de lei, că ăla nu le dă stomacul peste cap. Găsești vinuri de Bordeaux și la 30 de lei și s-ar putea să fie mai bun decât echivalentul românesc la același preț, ia încearcă. Ai dracu’ franțuji cum te-au păcălit cu ăla de 80 de euro…
La fel și cu cafeaua, unii evită cofeina multă din ibric, alții evită cafeaua de la anumite espresoare. Din punct de vedere al aromei sau texturii, ce iese din cel mai ieftin espressor e superior ibricului. Înțeleg că ești convins, dar greșești grav în judecată și îmi dau eu seama, care nu mă pricep la cafea și am un espressor de-ăla ieftin la birou.
dam167(Citează)
14/12/2024 la 11:20 PM
Abia astept review la rasnita, ma tentează de un upgrade de la Baratza Sette 270wi
Mircea(Citează)
15/12/2024 la 11:39 AM
DF 64 sau 54
Marius(Citează)
16/12/2024 la 10:02 AM
Eu sunt curios daca bautorii amatori de cafea pot face diferenta intre un espresso facut cu un aparat de 3.000 de lei si unul facut cu un aparat de 17.000 lei.
Nu spun ca nu mi-ar placea un aparat din acesta de top, dar as fi doar curios daca la un blind test se simte vreo diferenta.
Andrei G(Citează)
16/12/2024 la 12:24 PM
Pui problema greșit. La absolut orice echipament, de la un anumit nivel în sus nu mai e vorba strict despre ceea ce produce, intră în calcul mulți alți factori: precizie, materiale, construcție, fiabilitate, design etc. Din ce am văzut eu, aparatul ăla de 3 mii n-o să te țină așa mult, chiar dacă calitatea cafelei e suficient de bună.
Tot de la un anumit nivel (de cunoștințe) în sus, pretențiile în materie de precizie cresc, poate e suficient pentru unii să caute o temperatură constantă la fiecare cafea – că așa vor ei, doar e cafeaua și aparatul lor.
Curiozitatea ta poate fi satisfăcută de cei ce fac review-uri, probabil că vei găsi pe cineva să spună că un anumit espressor scoate peste 90% și va fi suficient pentru tine, vei considera fiță tot ce e peste pragul ăla.
dam167(Citează)
18/12/2024 la 9:15 AM
Cred ca de fapt tu esti cel care pune problema gresit.
Nu am contestat cu nimic calitatea, fiabilitatea si performanta acestui espressor. Chiar am spus ca mi-ar placea sa am si eu unul, daca mi-as permite.
Eu eram doar curios daca la un blind test se simte vreo diferenta din punct de vedere al gustului fata de un echipament de 4-5 ori mai ieftin. Adica sa stiu daca intru in depresie ca nu o sa am parte niciodata acasa de o cafea cu adevarat calitativa.
Si nu, nu am gasit niciun review comparativ pe internet. In general testele se fac pe echipamente din aceeasi clasa si nu prea face nimeni blind test.
Andrei G(Citează)
16/12/2024 la 2:36 PM
Este amuzant ca cineva care se duce cu Tesla sa manance burgeri din carne Angus sau mai stiu eu ce fitza de meniu, cu apartamente la inchiriat, spune ca nu si-ar permite un asemenea espressor. Chiar trebuie sa apari in Forbes 100 ca sa cumperi cutia aia cu 2 boilere?!?!?
Vale(Citează)