un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Iată cum mi s-au părut târgurile de Crăciun din Piața Constituției și Hala Laminor

18 Dec 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

15 comentarii

Weekendul trecut am vizitat două târguri de Crăciun din București, cel de la Hala Laminor, organizat de PS4, și apoi cel din Piața Constituției, organizat de PMB.

Mai este unul în Drumul Taberei, făcut de organizatorii Untold, dar nu știu dacă ajung acolo nici în acest an. Dacă da, veți afla.

HALA LAMINOR

Hala Laminor, nu Laminorul, după cum mi-a atras atenția un cititor. Am reținut denumirea corectă!

Avantajul acestui târg este că, desfășurându-se într-o hală, este mai cald decât în Piața Constituției, dar nu foarte cald. Este de stat tot cu geaca pe tine, dar descheiat.

Hala în sine este frumos decorată. Pe tavan a fost montat un număr impresionant de luminițe, nu m-ar mira să fie un record, și în general sunt multe locuri unde să-ți faci o fotografie frumoasă cu familia și cu decor de Crăciun. Există și studiouri foto pe bani, inclusiv din acelea care rotesc aparatul în jurul tau și generează un clip video.

Mai sunt înăuntru tot felul de gherete care vând diverse alimente, delicatese, haine, bijuterii și dulciuri. Sunt vreo două caruseluri pentru copii, bumper cars, o zonă cu Moș Crăciun, multe decoruri, iar în spate de tot o scenă mare unde cânta GrasuXXL atunci când am fost noi acolo.

În curtea din spate este montată o roată Ferris mare, iar în jurul ei sunt gherete cu mâncare. Este o zonă cu mâncare românească de “grătar”, mititei, pui, mămăligă etc, dar și mulți cu burgeri, cartofi prăjiți, mâncare turcească, clătite și waffles. Nu numele mari din domeniul street food, dar ai ce mânca.

Acum, impresia mea generală a fost că depinde în întregime de vizitator cum alege să vadă doar partea frumoasă a lucrurilor și să se distreze. De exemplu, poți avea foarte ușor impresia că este un târg consumerist în care, deși intrarea este gratuită, scopul este să intri pe la punctul A, să mergi împreună cu mulțimea de oameni ca să cumperi de la gherete o turtă dulce, să te uiți la niște haine, să mănânci 3 mici, să te dai într-un carusel și apoi să pleci ieșind prin punctul B.

La fel de bine, însă, poți să nu-ți pese de toți ceilalți din jur și să te uiți la bucuria din ochii copilului când se dă prima oară într-un carusel, să-ți faci selfie-uri de familie lângă trenul lui Moș Crăciun, să te dai în roată ca să vezi zona de jur și să te plimbi pe acolo ca să vezi ce altceva mai este disponibil.

Noi asta am făcut. Am mâncat și o clătită cu nuci și banane. Matilda și Alice s-au învârtit în carusel. Eu am poftit la mititei, dar am zis că la altă ocazie. Ne-am făcut poze, ne-am uitat la ce vindeau diverși meșteșugari și, când ne-am plictisit, am plecat.

Am parcat în subteran, unde sunt destule locuri disponibile la orice oră. Toată lumea se înghesuie apoi la același aparat de plată a parcării, deși sunt mai multe răspândite pe acolo și restul stau nefolosite. N-ar strica marcaje mai bune, inclusiv de genul “alt aparat de plată este la 50 de metri în direcția aceea”.

PIAȚA CONSTITUȚIEI

Fiind în aer liber, acest târg este ceva mai amplu. Există o roată Ferris mult mai mare, plus un brand imens care atrăgea toate privirile și o scenă mare de concerte.

Mi-a plăcut însă mai mult la Hala Laminor, unde parcă era mai puternică atmosfera de Crăciun. În Piața Constituției era mai puțin decor de Crăciun, în ciuda bradului uriaș de acolo, și mai puține locuri unde să zici “hai să ne facem un selfie și aici”. În plus, răsuna muzică… electronică destul de puternic. M-a enervat și piatra aia de pe jos, care are multe gropi în ea și trebuie să fii atent pe unde mergi.

În Piața Constituției era și mai multă lume. Nu părea multă lume, dar apoi dădeai de cozile de pe la diverse gherete. La Kurtos colac era cea mai mare coadă, vreo 30 de persoane. La orice altceva însă, clătite, langoși, burgeri, cartofi, aveai de așteptat 15-20 de minute. La roata Ferris era o coadă și mai mare, dar înțeleg de ce. Mai rar ai ocazia să vezi de sus zona aceea a orașului și târgul iluminat.

Am băut un vin fiert de la barul “oficial” al evenimentului. A fost bun. Mai era o gheretă care vindea șorici, urechi de porc, slănină și altele și am împărțit o porție de șorici și una de urechi de porc cu oamenii cu care eram. Au mers bine cu vinul fiert.

Am dat o tură, la propriu, și am plecat pentru că nu mai aveam ce face.

În ambele târguri, însă, mi-au plăcut două aspecte:

  • am primit peste tot bon fiscal. I-am cumpărat lui Alice un balon de la cineva care le vindea din mână și mi-a dat bon.
  • am putut plăti cu cardul peste tot.
asus s5507

    15 comentarii

  1. Vezi ca Laminor e al lu’ Negoita, Sector 3 nu 4 :)) Nu a bagat el milioane de eur din banii nostri sa il atribui tu la S4.

      (Citează)

  2. Untold este concesionarul organizării târgului, timp de 4 ani.
    Drept urmare, prețuri razna.

      (Citează)

  3. Laminor arata oribil. De fapt, toate asa-zisele targuri de Craciun de la noi sunt un kitsch. Muzica electro care bubuie, mancare proasta la suprapret, sclipiciuri si cocalareala.

      (Citează)

    • La mâncare sunt aceiași “furnizori” dintotdeauna, nimic nou sau dubios.
      Pentru atmosferă mai sobră, recomand lăsașe de cult, atâta doar că nu prea sunt deschise seara.

        (Citează)

    • tocmai ai descris un targ de craciun din _insert orice tara_

        (Citează)

    • Deea, cred ca te-am vazut duminica pe acolo, sau ma rog, o domnitza cu atitudinea ta. Indesa cu amandoo mainile un kurtos in timp ce spunea cat de de kkt e targul

        (Citează)

    • La suprapret gasesti in orice targ. Iote fix acu-s la budapesta. Ieri fui la viena. Preturile demente, cel putin la viena. Intr-adevar atmosfera e mult mai faina si asta datorita locurilor unde-s amenajate, ba langa un palat, ba intr-o piata faina. Dar preturile….nu vrei sa stii.
      Un mic exemplu, 6.5 euro un covrig. Mai maricel ce-i drept (cat 3 d-aia de 2 lei de la noi), dar totusi treijdoi da lei un covrig in plm!
      Un vin fiert la viena (un paharel de 250 ml) 25-30 lei. O juma de bagheta cu un carnat inauntru, aproape 1 milion. Si tot asa.

        (Citează)

  4. Deea:
    Laminor arata oribil. De fapt, toate asa-zisele targuri de Craciun de la noi sunt un kitsch. Muzica electro care bubuie, mancare proasta la suprapret, sclipiciuri si cocalareala.

    Nu comentez des pe aici dar sunt un cititor frecvent. Nu pot sa nu observ ca iti place sa arunci cu venin in tot ce tine de Ro. In prima faza am vrut sa-ti raspund agresiv, dar nu cred ca ai intelege.
    Te-ai gandit totusi sa mergi la un psiholog? Nivelul asta de ura indica un blocaj psihologic puternic. Viata nu trebuie sa fie neaparat urata…

      (Citează)

  5. Parcul din Dr Taberei arata dragut cu luminite

      (Citează)

  6. Ala de la casa poporului e tot pe genu țarc de oi, incercuit cu gard?

      (Citează)

  7. Stau foarte aproape de pta Constitutiei. Ultima data am fost la un targ acolo, acum 20 ani.

      (Citează)

  8. Automatele de plata de la laminor sunt facute pt cei pasionati de china express. le era greu sa puna (si) cate un aparat la fiecare intrare/iesire din hala. e mai bine sa lasi sute de oameni sa bananaie printr-o parcare oricum slab semnalizata si apoi sa se imbulzeasca la primul automat gasit. si e vorba de 3-4 aparate, nimic mai mult.

      (Citează)

  9. Laminor nu are autorizație de securitate la incendiu, cu instalații de Crăciun e doar un Colectiv 2 ce așteaptă oportunitatea corecta.

    Sper sa gasesc la Casa Poporului un vin fiert corect, englezii nu fac vin rău la târgurile de Crăciun din Manchester dar nu e ca al nostru.

    Ce mizerii a mai făcut Untold anul asta? Toti organizatorii de teapa lor sunt niste jeguri.

      (Citează)

  10. Anul asta la Hala Laminor zici ca e toata adunatura posibila de kitsch din tara, nu-ti da absolut deloc vibe de Craciun

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus