un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Digi a devenit al doilea operator din România ca număr de clienți pe mobil

15 Nov 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

Digi și Vodafone au raportat în aceste zile noi rezultate financiare trimestriale și au venit cu o surpriză.

Vodafone a anunțat că a pierdut în ultimul trimestru aproximativ 266.000 de clienți pentru servicii mobile, ajungând la 6,304 milioane de clienți în cele mai recente date.

Digi a anunțat o creștere de 13,7% față de acum un an la numărul de clienți pe mobil, ajungând la 6,4 milioane.

Așadar, ordinea acum în România pare a fi:

  1. Orange: 9,3 milioane de clienți
  2. Digi: 6,4 milioane de clienți
  3. Vodafone: 6,3 milioane de clienți
  4. Telekom: 3,6 milioane de clienți

Sunt importante două mențiuni aici:

➡️ Cifrele au un ușor grad de incertitudine. Cele ale Orange și Telekom sunt din vară. De asemenea, Digi nu vorbește despre clienți, ci despre Revenue Generating Units. Vodafone vorbește despre clienți, dar sunt destul de sigur că, daca un client are două SIM-uri, pentru Vodafone sunt de fapt doi clienți în rapoartele fiscale.

➡️ Topul este strict ca număr de clienți. Ca venituri, Vodafone stă mai bine decât Digi pe partea de mobile. Ca venituri totale nu mai știu situația și oricum nu este simplă comparația.

Totul este și temporar. Dacă Vodafone va prelua cei 3,6 milioane de clienți ai Telekom, va adăuga mulți clienți în rețea. Nu 3,6 milioane, dar foarte mulți oricum.

Și apropo de Vodafone, cele mai recente rezultate financiare, publicate pe 12 noiembrie, vorbesc de o scădere de 269.000 de clienți prepaid și adăugarea a 3.000 de clienți pe abonament. Pierderea de pe cartele este explicată printr-o notă de subsol prin “Net additions in Q4 23/24 include the disconnection of 109k zero-usage business contract SIMs issued during the COVID-19 pandemic and also reflect a change in the disconnection policy for prepay SIMs from 180 days to 90 days of inactivity.”

Scăderea numărului de clienți pare să se fi redus substanțial față de ultimele două trimestre, când vreo 2 milioane de clienți au dispărut din rapoarte tot din aceleași motive. Am auzit după aceea toate explicațiile posibile, de la “toți raportează și cartele inactive” și “toți raportează de fapt și cartele aflate la vânzare pe rafturile magazinelor”. Nu cred asta.

Cred însă că toți au niște cartele ce n-au mai fost reîncărcate de ceva vreme și trebuie eliminate din rapoarte cândva — dar nu 2 milioane în 6 luni. Mă bucur să văd că Vodafone a pus însă frână pierderii de clienți și chiar investește în achiziția Telekom Mobile, alături de Digi.

asus s5507

    23 comentarii

  1. Eu am trecut cartelele vodafone ale copiilor pe ab digi tocmai din cauza alora 90 de zile dupa care te deconecteaza. A trebuit sa reinvii un numar.

      (Citează)

    • Daca incarci cu mai mult de 5 euro perioada de gratie la vodafone 6 luni.. daca incarci cu 3 euro e 90 zile..

      Daca lasau Roaming 4 la 4 euro pe 28 zile la.toti chibzuiții, studentii pensionarii etc o.duceau bine..
      Au trecut la 14 zile.. acum vad ca e 7 zile
      Ce sa faca bunica cu 160 gb 7 zile ..

        (Citează)

  2. m-am mutat si eu la digi, dupa ce orange mia anuntat a 3-a marire de tarif anu asta, eram iesit din per contractuala..

    abonam ( business ) a scazut de la 27.9 eur ( cu chestii incluse gen roamning) la 3.44 ( estimez o reducere de cel putin 50% lunar) overall

      (Citează)

    • Eu am renuntat la orange de 2 ani, plateam in jur de 31-35 euro pt 2 abonamente. Am ajuns la digi cu 9 euro 2 abonamente, si acum, luand si pt copii sau familie am ajuns la sub 20 euro pt 7 abonamente. Mai am si 2 ab tv si 2 ab. Net unde sunt cu costurile la 60 euro.

      Eceptand datile cand platesc extra ca folosesc mult in afara tarii, 2-4 iesiri pe an unde adun vreo 50-70 euro din toate partile. Ma declar multumit.

      Ps: si la ceilalti operatori depaseam traficul inclus in afara tarii, asa ca….

        (Citează)

  3. vodafone a sters in vara cateva milioane de cartele preplătite care nu mai erau active

      (Citează)

  4. Migrat și eu cu 3nr de la Vodafone la digi. De la un cost mediu de 7e/nr acum am aceeași suma pt toate 3nr
    Succes Vodafone

      (Citează)

  5. Am si eu Digi mobil de prin 2008 cand era oferit cu Huawei U1100, il folosesc ca backup, la un pret de 2 euro.
    Nu as folosi Digi mobil ca operator principal.

    Ma refer doar la partea de mobil.

      (Citează)

  6. am sa renunt si eu la vodafone… mi se par scumpi, inutili si au niste politici de cacat…

      (Citează)

  7. Sau 15.6m de abonati de mobil pe care nu ii inteleg 😊.
    Lipsa semnalului pe Digi ? Ca retea picata nu am avut niciodata. Sau mariri de pret in ultimii multi ani.

      (Citează)

  8. Sunt pe Digi din decembrie 2014 deci de 10 ani. Nu mi s-a marit abonamentul la mobil nici macar o data in acesti 10 ani … nici macar o data ….

      (Citează)

  9. Okochea:
    Am si eu Digi mobil de prin 2008 cand era oferit cu Huawei U1100, il folosesc ca backup, la un pret de 2 euro.
    Nu as folosi Digi mobil ca operator principal.

    Ma refer doar la partea de mobil.

    Am digimobil ca operator principal la telefonul personal de vreo 10 ani. N-am intampinat probleme.
    Cel putin jumatate din timp am avut dual sim/phones cu alt abonament de la Vodafone de la munca. De cele mai multe ori Digi era net sperior ca si acoperire si utilizare. Da, poate nu viteza maxima de internet, insa perfect utilizabil cam prin toate zonele non urbane unde am ajuns. De cativa ani, in roaming EU am prins operatori via Digi ce ofereau acoperite/trafic de net mai bun decat pe Vodafone. Vodafone roaming era super ok in aglomerari urbane, in rest, cam praf

      (Citează)

  10. Cei ce aveți abonament la Digi, vă merge internetul mobil în timpul apelurilor?

      (Citează)

  11. Nu stiu (inca) cum e la altii, dar pe mine Vodafone ma irita maxim.
    Aplicatie de mobil IMBECILA (cu mama naibii ditamai compania Telecom scoate asa mizerie?!), “asistentul virtual” Tobi este complet inutil, call-center-ul platit (cu acces rapid) este populat de incompetenti.
    Din experienta mea, in calitate de client care vrea ceva de la compania careia îi plateste lunar abonament, te simti ca un rahat insignifiant care bâzâie și el oamenii importanti de acolo.
    Asa ca nu ma mir ca se duce in cap.

      (Citează)

    • Call Center-ul Vodafone este populat de incompetenti pentru ca este vorba de un serviciu externalizat.
      Si de cele mai multe ori, atunci cand externalizezi un serviciu, calitatea scade.

        (Citează)

  12. E fascinant cum Orange inca mai are 9 milioane de clienti in Romania cand Digi efectiv isi bate joc de acest operator la aproape orice capitol : pret, acoperire si diversitate de servicii. Eu am plecat de la ei prin 2014.

    Tind sa cred ca majoritatea clientilor orange sunt :

    1) fie de o prostie rara (fara sa se documenteze sau sa fie la curent cu ultimele schimbari din piata )
    2) fie de o comodidate iesita din comun
    3) fie nu ii deranjeaza pretul si li se pare corect.

    Fie toate 3 impreuna.

    Pe bune, nu inteleg rationamentul. Astia care sunt in continuare clienti la orange ar trebui sa pupa picioarele Digi pentru ca altfel aveati si astazi 1GB de trafic cu 15 euro la aia portocalii. Imi si aduc aminte cand au intrat Digi pe piata cu abonamentul ala “nelimitat” ( de fapt cred ca erau vreo 10 sau 20GB de trafic pe mobil) orange inca mai taxa 1 GB cu 15 euro.

    Si totusi au 9 milioane de clienti… bravo lor. Ca de clientii lor nu stiu ce sa zic..

      (Citează)

    • eu folosesc abonamentul Orange pe post de hotspot câteva luni din an, unde Digi are 80gb limită, după care ajungi la viteza de dialup.

        (Citează)

    • @Romanul, datorita faptului ca Orange are o plaja mai mare de frecvente, in general poate sa ofere viteze mai mari de acces la internet.

      @Tano, intre timp a crescut de vreo 2 ori limita la Digi. Acum la abonamentul nelimitat ai 200 GB la viteza maxima, apoi aceasta scade la 1 Mbps. Nu este ceva extraordinar de rapid, dar 1 Mbps iti permite sa vizualizezi inclusiv clipuri pe Youtube/Netflix/etc in format SD (480p) fara probleme.

        (Citează)

  13. Okochea:
    Am si eu Digi mobil de prin 2008 cand era oferit cu Huawei U1100, il folosesc ca backup, la un pret de 2 euro.
    Nu as folosi Digi mobil ca operator principal.

    Ma refer doar la partea de mobil.

    Il folosesc din 2014 ca operator principal fara niciun fel de probleme. Ai ramas putin in urma si pare ca la tine e doar o batalie de branduri – in care ai tu mai multa incredere nu are nicio treaba cu realitatea de pe teren.

      (Citează)

  14. Am 2 numere in reteaua DIGI ! Bravo lor , am avut si principalul o buna perioada de timp. Mi-am dorit mai mult si asta costa. Vodafone insa are o problema de fiabilitate si imagine in ultima perioada . Mai mult marketing decat telecomunicatii in sine. Am portat out fara costuri extra in perioada contractului 3 numere pentru probleme tehnice (nu am patit asta in nici o alta retea din RO si m-am portat pana acum de 8x in total si am stat in fiecare retea cate 2 ani cu numarul principal.

      (Citează)

  15. Am avut Digi si Orange dual sim, tehnic Orange este superior. Toate testele de viteza au fost castigate de Orange.
    Abonamentul nelimitat de la Digi nu e chiar nelimitat. Dupa cei 50GB (sau 100, depinde de abonament) te intorci la dial-up. Pentru foarte multi nu conteaza ca nu ajung la limita aia dar oricum, e bine de stiut. Iar faptul ca mentiunea asta apare la un ultra fine print prin cotloanele site-ului sau abia in contract, ma deranjeaza.

    Acces internet in timpul unei convorbiri la Digi, mai greu.
    La Orange e 4G curat, la Digi e mai LTE asa. Same same but different.

    La capitoul inovatie, Orange ramane trend setter.
    Un exemplu este introducerea esim.

    Pentru cat platesti insa si, avand in vedere de unde au plecat, felicitari Digi, este un serviciu excelent. Daca pastreaza acest trend, in cativa ani o sa fie no 1, fara discutii.
    Astazi nu as trece insa pe Digi principal, Orange ramane preferatul meu.

      (Citează)

    • Acum la Digi ai 200 GB la viteza maxima.
      Iar legat de accesul la internet in timpul covorbirii, am pus mai sus un test de viteza pe care l-am facut acum 15 minute. Cred ca cei 135 Mbps pe care i-am obtinut la download reprezinta o viteza acceptabila.

      Sigur, asta nu insemna ca pe Orange nu se pot atinge viteze mai mari.
      Voiam sa arat doar ca nici la Digi nu sunt probleme cu navigarea in timpul apelurilor.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus