un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Visa a lansat cardurile de nivel Signature în România

15 Oct 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

14 comentarii

Visa a lansat în România cardul Signature de debit și de credit, care este plasat foarte sus în gama lor. Avem Classic, Gold, Platinum, Signature și apoi Infinite, care este emis la cerere de BCR, BT și Raiffeisen.

Lansarea a fost făcută în România în premieră pentru Europa Centrală și de Est, ceea ce arată probabil și apetența românilor pentru cheltuieli. M-a surprins acest detaliu pentru că Europa Centrală include și Germania, Austria, Polonia și Elveția, țări în care mă așteptam să fie deja prezent.

Cardul Signature este lansat în parteneriat cu Raiffeisen, care recent a anunțat că va emite exclusiv carduri Visa. Ca întotdeauna, cu cât “nivelul” unui card este mai înalt, cu atât și costul său anual este mai mare, dar vine și cu beneficii suplimentare care ar putea compensa costul, dacă ți se potrivesc.

Visa listează pe site-ul lor tot felul de hoteluri, restaurante, saloane de cosmetică și alte servicii la care cardurile lor oferă discount-uri, în funcție de tip și nivel. Acestea sunt însă abia începutul. Cardul Signature oferă acces la serviciul Concierge pentru România și, am înțeles eu, și pentru străinătate, deci un fel de operator care îți poate rezolva diversele probleme și cereri. Mai ai reducere și la BlackCab (20% cu Signature față de 12% cu Visa Classic, de exemplu) și la alte servicii precum tractare sau mașină de schimb în caz de accident (probabil prin Autonom).

Cardul oferă acces și la colecția de hoteluri Visa Luxury Hotels, plus upgrade automat al camerei, dar și la Air Refund, un serviciu care urgentează primirea compensațiilor de la companii aeriene pentru zboruri întârziate și anulate. Că veni vorba de zboruri, cardul oferă acces la lounge-uri din București, Cluj, Timișoara, dar și Viena, plus acces preferențial la o rețea de lounge-uri internaționale.

(Ca idee, pentru nivelul superior Visa Infinite scrie pe site că la Otopeni ai acces la fluxul “Diplomatic” de intrare, cu escortă la salonul de protocol și transport la avion cu o mașină VIP. Nice! Nu cred că se aplică și la Signature.)

În fine, diverse astfel de beneficii pentru oameni care călătoresc des sau au o viață plină. Pe site-ul Raiffeisen sunt trecute și alte beneficii pentru cardul de credit Signature, precum curs valutar preferențial, cashback la cumpărături, 0% comision la retrageri de la orice bancomat din lume (ceea ce pentru cardurile de credit este mai rar întâlnit), dar și că venitul minim necesar este de 2.000 euro/lună și limita de credit este între 15.000 lei și 120.000 de lei.

Altfel spus, un card pentru oamenii cărora li se mulează pe obiceiurile de consum și care vor fi avantajați de reducerile sau ofertele sale speciale. Ce mi se pare că lipsește este însă elementul de laudă. Pe vremuri, un card ultra-premium era un fel de bling. Uitați-vă la filmul Up in the Air, cu George Clooney, care este foarte bun, dar în care puteți vedea și cum flutură cardul său pentru prioritate și acces în tot felul de hoteluri și servicii de lux. În zilele noastre, aș spune că plata s-a mutat pe telefonul mobil sau pe ceas și nu prea mai vede nimeni ce fel de card bancar scoți din portofel.

asus s5507

    14 comentarii

  1. Deci sa inteleg ca singura cerinta e sa iei venituri de minim 2k euro pe luna? Nu rulaj, nu comision de administrare sau altceva?
    Daca e asa e pont.

      (Citează)

  2. add:
    500 de lei pe an, scrie la fees

    ok nu mai e pont :))

      (Citează)

  3. Robert: ok nu mai e pont :))

    Da Robert, gratis daca se poate!
    Daca 500 lei iti par multi, e clar ca nu e pentru tine.

      (Citează)

    • Da, gratis, doar atunci merită. Or fi oameni care călătoresc într-una și n-au rulajul ăla de 2k euro pe lună, altfel beneficiile alea nu merită 500 de lei pe an. Am de la BT MasterCard Gold cu 85 lei pe an care are o parte din beneficiile de mai sus plus asigurare medicală de călătorie (cu excepția reducerilor de la magazine, specifice cardurilor de credit) și am refuzat ceva similar de la BRD (tot MasterCard) pentru 200 lei pe an pentru că mi s-a părut scump.

      E pentru colegii care iau afon cu un sfert din salariu, dar pentru majoritatea covârșitoare nu merită acei 500 de lei.

        (Citează)

  4. add:
    500 de lei pe an, scrie la fees

    Are sens, ma mir ca Radu nu a mentionat. Probabil nu a citit nici el tot materialul.

      (Citează)

  5. Sper ca Raiffeisen sa dea faliment. Nici nu vreau sa dau detalii de ce, cei care stiu vor fi de acord.

      (Citează)

  6. Deci cam aceleasi beneficii ca la Mastercard Platinum pe care l-am primit gratis de la Salt Bank, ca fondator.

      (Citează)

  7. Am visa infinite de vreo 2-3 ani, prin revolut. Ce ii drept e de debit dar de fancy merge. Oricine își făcea upgrade la metal pe la inceputuri primea visa infinite. Acum din ce am înțeles e mastercard, mai de saraci.
    Anyway, beneficiile specifice visa sunt zero barat. Mai importante sunt beneficiile bancii. La BCR ai george platinum, tot asa cu 2k EUR minim salariu și ai intrare în loungeuri internaționale gratuit, ( cele din bucuresti, cluj, tm sunt niste ghene ordinare), curs de schimb preferential pana în 2-3k euro parca etc

    Epoca în care băncile mai impresionau clientii cu tipul de card a cam apus. Eu n-am mai folosit card fizic de vreo 5 ani national si international ( cu excepția asiei unde fac nazuri daca nu ai cardul fizic).

      (Citează)

    • La bcr ai priority pass, care iti permite accesul in niste lounge uri mai murdare ca cel din cluj(acolo am fost recent). Lounge ul priority pass din vienna e mai murdar, ca cel din cluj.

        (Citează)

  8. Marian:
    Sper ca Raiffeisen sa dea faliment. Nici nu vreau sa dau detalii de ce, cei care stiu vor fi de acord.

    poti sa adaugi pe lista si Credit Europe Bank? din aceleasi motive

      (Citează)

    • ovidiu: poti sa adaugi pe lista si Credit Europe Bank? din aceleasi motive

      Respectiv ca spala banii rusilor iar celor care scriu despre ei, gratuit sau campanie, ar trebui sa le fie rusine? Iata ca nu le e.

        (Citează)

  9. Marian:
    Sper ca Raiffeisen sa dea faliment. Nici nu vreau sa dau detalii de ce, cei care stiu vor fi de acord.

    Subscriu

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus