un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Am vândut iPhone 15 Pro Max pe Flip și cât mi-au dat pe el în stare ca nou

17 Oct 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

Mi-am vândut vechiul iPhone 15 Pro Max pe Flip. L-am ținut vreo săptămână de pomană pe raft, după trecerea la 16 Pro Max, mai mult ca să văd că cel nou nu are vreo problemă ascunsă care necesită retur sau service. Nu a avut.

Așa că joi seara, pe 10 octombrie, am completat pe site-ul Flip cererea de vânzare, am văzut cât îmi oferă pe el și am acceptat. Am bifat că telefonul arată “ca nou” la toate capitolele. Bateria era la 99% viață. Am ales să-l predau eu la un easybox și am primit un cod în acest sens.

Vineri dimineață l-am resetat, i-am dezlipit folia de pe ecran și i-am făcut fotografiile de mai jos, ca să am vreo dovadă a stării în care l-am pus eu la pachet în caz că se încurcă borcanele sau apar alte surprize.

L-am pus apoi la loc în cutia sa originală și într-o altă cutie în care a venit o comandă de la eMAG și l-am pus într-un locker. A fost ridicat în aceeași zi.

Luni, pe 14 octombrie, am primit un email că a ajuns la Flip și i-a deschis fișă de intrare, urmând să fie inspectat de tehnicieni. A doua zi, pe 15 octombrie, am primit un alt email care confirma că starea sa este cea descrisă de mine, “ca nou”, și că voi primi banii estimați inițial de Flip în decurs de 20 de zile.

Flip îmi dă 4.500 de lei pe el. Asta a fost oferta lor:

 

Mi se pare o valoare bună. Prin comparație, iStyle îmi oferea 3.457 lei la trade-in, iar asta era condiționat de achiziția altui telefon de la ei. Alții care ofera buyback sunt MP Store, care au și un magazin în Parklake. Oferta lor online era de 4.139 de lei. Flip a dat deci mult mai mulți bani.

În caz că vă întrebați de ce nu l-am vândut pe OLX, acolo prețurile variază foarte mult la o cercetare sumară. Există iPhone-uri similare vândute cu între 4.000 și 5.000 de lei. Pe de altă parte, există vânzători care vând telefoane noi cu 4.250 de lei, 4.400 de lei și 5.000 de lei. Presupunând că ofertele sunt reale și telefoanele “nedubioase”, cât să obțin eu în mod realist pe un SH folosit un an dacă alții vând același telefon nou cu 4.250 sau 4.400 de lei?

Al meu cred că s-a vândut pe Flip în prima oră. Am vrut să public acest articol când îl văd listat, ca să vi-l arăt. Cred că l-am văzut… pentru câteva minute, incluse în cele din stânga din imaginea de mai jos. O oră mai târziu, acele iPhone 15 Pro Max “ca nou” de 256 GB natural titanium figurau deja la “ultimul în stoc” și apoi au dispărut de tot.

Flip oricum spune că îmi va transfera banii pe 4 noiembrie, la 20 de zile.

Este al doilea telefon pe care-l vând pe Flip. În decembrie 2023 am vândut un Samsung S23 Ultra pe care-l aveam în acel moment. Am bifat și atunci că este ca nou și evaluarea a fost de 4.250 lei. După analiza Flip mi-au spus că este de fapt în starea “excelent”, având niște zgârieturi fine pe laterală și urme de utilizare. Aveau dreptate, avea acele urme, cred că la un moment dat l-am lovit de ceva, dar mie nu mi se părea vreo problemă. Au scăzut valoarea de la 4.250 lei la 4.080 lei și am acceptat asta.

Ce-am învățat însă atunci este că e un mare avantaj să te porți frumos cu telefonul mobil pentru că îi păstrezi valoarea de revânzare. Asta am făcut cu iPhone 15 Pro Max.

asus s5507

    23 comentarii

  1. Deci te-a costat intre 2700 si 4200 de lei upgrade-ul (nu ne-ai zis ce varianta de storage ai luat la 16)
    Nu judec, doar am calculat :)

      (Citează)

  2. Poti sa ne amintesti care a fost pretul de achizitie?

      (Citează)

  3. Da, într-adevăr procesul de vânzare merge ca uns.
    Dar uneori sunt măgari. Ca atunci când îți retrogradează la “foarte bun” un telefon în stare “excelent” ca apoi să-l vezi pe site vândut ca “excelent”. Știu exact că ăla era pentru că era un Samsung ieftin cu Knox, și avea și o culoare neobișnuită.
    Iar când asta se întâmplă la un telefon ieftin diferența de categorie este mai mult de 10% din valoare.

      (Citează)

  4. Eu am vrut sa vand S3-ul si nu l-am gasit in lista. Nu mai intru niciodata pe filip.ro Total inutil.

      (Citează)

  5. Ce pretentii sa mai ai de la oamenii “normali” spalati pe creier de influenceri de pe youtube si tiktok, sa nu mai cumpere rahaturi (indiferent de brand) anual ca altfel “pierd”, cand unul care se ocupa cu tehnologia alege sa piarda mii de lei pentru un upgrade de telefon? Dar vine acum BF cu link-uri multe, stati pe faza…

      (Citează)

    • Radu a cumparat acest model nou ca sa vada daca AI-ul a devenit constient. E pentru stiinta.

        (Citează)

    • Am dubii mari privind pretul de achizitie al unor produse de catre “influenceri”. Nu stiu de ce am impresia (certitudinea de fapt) ca platesc un pret preferential sau chiar primesc moca anumite produse. Altfel, un om normal nu si-ar permite sa dea x lei pe ceva si dupa un an sa-l vanda cu x/2, fara sa-i planga portofelu.

        (Citează)

    • Haide sa ne gandim logic. Chiar daca plateste pretul intreg, Radu scrie 1-2-10 articole legate de telefoanele astea de ultima generatie. Asa ca din punctul lui de vedere, se poate considera o investitie necesara pentru succesul blogului.

        (Citează)

  6. Am folosit si eu flip pentru vanzare, mi se pare ca este cea mai buna solutie sa iti dai telefonul vechi (daca este un telefon hot, ofcourse).
    Ba chiar am avut experienta placuta sa imi upgradeze calificarea telefonului si sa primesc mai mult decat la evaluarea online.
    Pentru mine insa, la partea de cumparare,, simt ca parca m-as risca cu olx la acelasi pret dar nou.

      (Citează)

  7. eu am dat de curind un mate 10 pro care mergea perfect. intr-adevar avea o lovitura pe marginea de metal. si avea 7 ani. imi zisesera ca imi dau 400 lei si nu scrisesem in nici un caz ca e perfect, la nimic. decit la functionalitate. si am primit un mail ca e lovit acolo unde stiam ca e lovit si ca ei trebuie sa il refaca si chestia aia se schimba cu ecran cu totul si asa mi-au mai dat, cu greu, dupa j-dezile, 140 lei. am acceptat pentru ca mi-a dat emag un voucer la telefon nou cumparat. nu stiu cine se asteapta sa ia un telefon dupa 7 ani si sa fie nezgiriat… doar daca l-ai tinut in cutie. aia cu in maxim 15 zile – inseamna de fapt “fix in ultimele 2 ore din cele 15 zile”. s-au frecat sa ma tina 15 zile pentru 140 de lei.

      (Citează)

    • Acum trebuie sa ne gandim si ca piata pentru telefoane vechi de 7 ani este destul de mica, indiferent cat de bine arata acesta.

        (Citează)

  8. ia stati asa!! doar mie mi se pare ca Radu a primit 4500 si Flippin’ Burglars il vand cu 5600?! adica taxa de… comoditate inspectare e “doar” una mie lei?!

    legat de schimbarea frecventa a echipamentelor, eu am avut ani de zile abordarea nu dau mult ca-s amarat si astfel nu m-am bucurat de scule bune nici cand aveam 200E/lunar, nici cand aveam 2000. aveam aceeasi mentalitate de #sarak cu mine insumi, dar imprumutam pe altii cu sume marisoare, ca au nevoie oamenii.

    cand am inceput sa iau tzepe de la “prieteni”, m-am hotarat sa ma bucur si eu cu ceva de ceea ce muncesc, adica sa cumpar un laptop personal bun (G713RC, pt curiosi) si un tel bun (S23, dar nu sunt multumit de camera). nu ma simt vinovat cu nimic!

    si am mai realizat ceva: strategia ia-l cu cat te lasa inima si tine-l pana devine antic e buna si nu prea. am luat Nova 5T de nou cu 1500, dar anul asta cu 450 (ca nou). luat GL703GS nou cu 5600 prin 2018, maritat in 2022 cu 3500 (99% din timp a stat in rucsac, ain’t doin’ that mistake again; G713 e la birou cu mine zi de zi!)…

    daca tii prea mult un echipament, dupa 3-4 ani aproape nu mai valoreaza nimic, indiferent cat de scump a fost, sau cat de bine l-ai intretinut. chiar tinut in cutie. cat ati mai plati azi pe un 8750H cu 24G RAM si GTX1050?! chit ca are fitze gen RGB kb, 17″…

    intelegeti? exista un asa-numit cost de oportunitate. il iei cu cat vrei, il tii maxim doi ani – ingrijit perfect, apoi il mariti cu jumatate. daca il tii patru, doi din ei vei avea un device aproape expirat, de care nu te mai bucuri, dar nu mai gasesti sa-l dai… si dupa patru ai dauna totala, trebuie nou cu pret intreg.

    da, stiu, 4310U si 6300U cu 8G RAM inca isi fac treaba excelent pe teren. dar ca jucarie personala, parca as vrea mai mult. nu ii critic nici pe cei care tin la aparate (schimbarea tel. e un circ pe care ai vrea sa-l repeti cat mai rar!), dar nici pe cei care se bucura de tehnologii mai recente contra costul aferent.

    e o chestie de alegere. unii fumeaza de 1250 lei dintr-un salariu de 3000, ce sa zic. anii trec rapid, si la 50+ nu cred ca ne va mai pasa asa tare ce tel/laptop/camera/drona au mai scos astia….

      (Citează)

    • Deja unii dau sume ridicole pe chestii din astea gen telefon, la care folosesc maximum 15-20 % din capacitate. Prefer sa dau banii astia pe chestii care ma mentin sanatos, gen o bicicleta faina, incaltaminte mai performanta de alergare sau un ceas destept pt sport.

        (Citează)

    • Teoria ta e buna, dar la preturile afiasate de flip nu prea sta in picioare
      Diferenta intre pretul maxim la Pro Max 15 si Pro Max 14 e de 1500 de lei (5800 vs 4300). Mi-e lene sa fac simulare, dar probabil la versiunea de 256 si usor uzat preturile si diferentele vor fi mai mici
      Dar sa zicem 1500 de lei. Daca scad din aia 2700 pe care i-a dat Radu in plus pentru 16 Pro Max (pretul de azi pe emag minus cat a luat de la flip), “costul de oportunitate”* de care zici e 1200 de lei.
      A dat azi 1200 de lei in plus pentru upgrade de la 15 la 16, fata de varianta in care ar fi avut inca 14 sau ar fi tinut 15le pana la anul

      OK, pentru Radu merita 100 lei/luna, ca mai scrie 15 articole din care face trafic si scoate bani. Pentru tine care n-ai blog chiar merita 100 lei/luna un upgrade minor?

      *da, stiu, costul de oportunitate nu se calculeaza asa, rog absolventii de ASE sa caute alt blog, aici e de ingineri :)

        (Citează)

  9. Ba Radule, felicitari.
    Ai 17 ZILE de cand nu ai lasat un comentariu pe blog.
    De peste 20 de articole, ultimul tau comment a fost pe undeva de la pagina 6. Pagina SASE!

    Eu sincer nu stiu daca chiar intentionat esti atat de absent sau doar faci vreun experiment.

    Oricum, MARE FAIL.

    Mai bine inchide comentariile, ca nu face sens.

      (Citează)

    • De fapt l-au rapit extraterestrii si fac experimente pe el. Articolele astea sunt deja facute si programate sa fie postate automat la un interval de timp.

        (Citează)

  10. Radu traieste de ani buni la limita burnout-ului, iar voi faceti misto de el. Stiti ce usor faci burnout cand se termina sticla aia cu whisky bun?

      (Citează)

  11. Tu nu erai fiert dupa Android?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus