un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Trei despre cafele: Code2Cup, o prăjitorie românească este nominalizată la nivel european alături de nume mari și CoffeEast revine

18 Oct 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Trei noutăți despre cafea în același articol. Prima, Code2Cup are loc mâine la Nord Events Center din Pipera. Este descris ca un “Coffee Festival and Barista Cup for IT Professionals” și include și un concurs de barista unde participanții sunt angajați ai companiilor IT din zonă, dacă am înțeles eu bine totul.

Innovation Labs este printre parteneri, o mulțime de companii mari de IT sunt între sponsori, vor participa și tot felul de prăjitorii, cafenele și furnizori de echipamente din domeniu.  Voi face tot posibilul să dau și eu o tură pe acolo.

Ține doar sâmbătă, dar este ușor de ajuns pentru că Nord Events este chiar lângă stația de metrou Pipera.

A doua: prăjitoria MABO este nominalizată la premiile European Coffee & Hospitality Awards 2024. Sunt premii date cu ocazia European Coffee Symposium și a Coffee and Hospitality Expo, care au loc simultan la jumătatea lunii noiembrie în Berlin.

Este a 15-a ediție a unor evenimente în principal B2B. Împreună vor fi un târg despre tot ce ține de cafea, de la boabe la echipamente și business în general.

MABO este singura companie românească nominalizată acolo. Îi puteți vota aici. Uitați cum arată categoria în care sunt nominalizați, cea de Best Specialty Coffee Roaster, unde pe site Mabo este descrisă ca fiind “Known for innovative roasting techniques and quality beans”:

O să fiu realist și o să spun că nu mă aștept să câștige. Este un vot public, iar The Barn sau Square Mile sunt branduri mult mai populare, cunoscute în toată lumea. Faptul că Mabo este plasată într-o astfel de companie selectă mi se pare cel mai important lucru aici.

Square Mile Coffee Roasters, de exemplu, este prăjitoria lui James Hoffman, campion mondial la concursul de barista, autor de cărți (am și eu una) și acum și YouTuber celebru. Îi urmăresc toate clipurile, am pus multe aici pe blog.

Am zis și de The Barn. Este o prăjitorie foarte cunoscută din Berlin. Într-o perioadă se importa și la noi cafeaua lor, cred că la Beans & Dots dacă țin bine minte. În Berlin cred că au vreo 10 cafenele și, când am fost acolo într-un city break acum câțiva ani, am băut zilnic cafea de la The Barn.

Din ce văd la ei pe site, s-au întins și în Dubai, Mallorca, Busan, Seul și alte orașe. Și am mai auzit și de alții dintre cei nominalizați, precum Kawa sau Manhattan, care au deja renume și peste granițele lor originale.

Cred că însăși nominalizarea este ca un premiu. Eu i-am și votat, oricum.

Am încercat să votez și la alte categorii, dar nu mă pricep. Nici măcar la lanțuri de cafenele nu mă pricep suficient. Chiar dacă am mai călătorit prin Europa, le-am evitat în ultimii ani în favoarea unor cafenele care păreau mai mici, dar mai specializate.

Numărul trei: Festivalul Coffeeast, The East European Coffee Culture Festival, figurează pe site-ul oficial cu desfășurare între 4 și 6 aprilie 2025, tot la Hala Laminorului.

L-am pus de acum în calendar pentru că vreau să merg acolo. Ediția din această primăvară, prima de altfel, mi s-a părut foarte plăcută. M-am întâlnit cu mulți prieteni acolo, am băut multă cafea bună, m-am simțit super. Așa că aștept cu interes ediție numero deux.

 

asus s5507

    16 comentarii

  1. un, doi, un, doi…proba de microfon
    Alo Raducu? Esti bine? AI fost inlocuit de un AI cam stangaci?
    Fa din ochi de doua ori daca ai fost luat ostatic de Hamas.

    In timp ce sectiunea comentarii se duce dracului, cu comentarii care intra automat in moderare, coduri captcha pt imbecili, la care trebuie sa bifez 15 semafoare si 13 biciclete, Raducu nostru ii da inainte netulburat cu articolele lui.

    Klaus e mic copil.

      (Citează)

    • Atat timp cat “banii curge”, tu ti-ai bate capul cu comentariile de exemplu ?

        (Citează)

    • Intre timp alt articol. Parca e o compunere scrisa de un elev de clasa a 2-a, combinata cu un blog de mamiki.

      “”Am dus-o pe Alice la grădi. Am luat-o seara și nu dormise la prânz, deci a fost o seară agitată. În toiul nopții s-a trezit, avea nasul foarte congestionat și era clar că răcește pentru că avea și o febră ușoară și deci i-am dat de atunci tratament.”

        (Citează)

    • @Andrei: fac și eu ce pot. Mie mi se pare normal ca prioritatea sa fie pe content nou. Dacă preferi un articol pe zi și discuții mai ample în comentarii, spune așa, dar nu cred că mulți ar fi de acord. Lumea intră aici pentru diverse tipuri de articole, unii pentru știri, alții pentru cafea.

        (Citează)

    • Tano:
      Intre timp alt articol. Parca e o compunere scrisa de un elev de clasa a 2-a, combinata cu un blog de mamiki.

      “”Am dus-o pe Alice la grădi. Am luat-o seara și nu dormise la prânz, deci a fost o seară agitată. În toiul nopții s-a trezit, avea nasul foarte congestionat și era clar că răcește pentru că avea și o febră ușoară și deci i-am dat de atunci tratament.”

      E ceva banal, o simplă recapitulare. Nu este un subiect pe care sa scrii ca Sadoveanu și nici nu pretind ca aș avea talent.

      Mi se pare însă că ai libertatea sa alegi pe ce articol intri, nu? Din titlu, imagine și excerpt îți cam dai seama de subiect și dacă te interesează sau nu, zic eu.

        (Citează)

    • Andrei: coduri captcha pt imbecili

      Codul captcha a fost un rău necesar o vreme. O sa-l scot diseară ca să vedem cât spam vine. Sunt tot mai ușor de creat boți care sa facă spam.

        (Citează)

  2. Io îs curios câți dintre cititorii acestui blog îs interesați de “concursuri de barista între IT-ști” și “ceas garmin pt golf”. Jur ca nu-s sarcastic …

      (Citează)

    • Ai fi uimit din ce motive diverse citesc unii blogul. Nu există om interesat de fiecare articol în parte. Nu este nici un blog despre un singur subiect, că nu este nișat, ci despre diversele subiecte care mă interesează pe mine.

        (Citează)

  3. Asta cu prajitoria de cafea e ciudata.. adica e fff subiectiva treaba.. Tu Radule ce aparat de cafea ai acasa?

      (Citează)

    • Fii atent cum se face domnule blogger, daca esti chiaaar asa de interesat de aparatul lui Radu:
      1. Scrii sus la “cauta”> aparat cafea. Dai enter sau click pe “cauta!”
      2. Iti apare o fereastra cu mai multe articole si dai “scroll in jos”.
      3. Apare titlu: “Mi s-a stricat espressorul și m-am simțit mai puțin bărbat pentru că n-am reușit să-l repar singur” din 24.07.2023. Il deschizi.
      4. In al doilea paragraf, apare scris urmatoarea chestie: “Espressorul meu, un Lelit PL62s”.
      5. “Radule ce aparat de cafea ai acasa?”

      Toata chestia dureaza 20 secunde. Nu imi spune ca nu te-ai gandit la asta!

        (Citează)

    • Lasa-l in pace! Macar un blogger sa avem si noi in comentarii :)

        (Citează)

    • Poate a schimbat Radu aparatul, la apartament nou merge si un aparat nou, nu? 😁

        (Citează)

    • Pe scurt, același Lelit PL62s, da.

        (Citează)

  4. Omu’ are o pasiune si vrea sa o imparta cu cititorii, nu e nimic deplasat. Chiar daca multi dintre noi nu impartasim aceasta pasiune a lui Radu.
    Sa zicem mersi, ca putea sa aiba o cu totul alta, nu stiu, costume de majoreta, gen!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus