un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Top 100 DJ pentru 2024: Garrix revine pe primul loc

22 Oct 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

7 comentarii

Pe 19 octombrie, DJ Mag a anunțat Top 100 cei mai buni DJ pentru 2024, așa cum i-a votat lumea.

Martix Garrix a revenit pe locul 1, fiind a 5-a oară când ia trofeul în ultimii 9 ani. De fapt, mi se pare destul de greu să intre oameni noi în Top 10, numele mari din domeniu având atâția fani care votează încât schimbările sunt lente.

Top 10 DJs pentru 2024 este:

  1. Martin Garrix
  2. Davin Guetta
  3. Dimitri Vegas & Like Mike
  4. Alok
  5. Timmy Trumpet
  6. Armin van Buuren
  7. Afrojack
  8. Fisher
  9. Vintage Culture
  10. Peggy Gou

Este ceva de renume pentru Untold că anul acesta a avut 4 din top 5 DJ în lineup, doar Guetta lipsind.

Îmi place ascensiunea lui Vintage Culture, un DJ brazilian pe care îl ascult foarte des. A urcat încă un loc în acest an, ajungând pe 9, și încă sunt ofticat că la Neversea figura la categoria “și alții”, pe o scenă secundară.

Omul a crescut într-un oraș mic de agricultori de la granița Braziliei cu Paraguay, dar cumva a a ajuns un DJ renumit la nivel mondial. Good for him.

Charlotte de Witte a mai urcat două poziții, ajungând pe 16. Aoki a ieșit din Top 10, este pe 12 acum, fix în anul în care a colaborat cu Irina Rimes pentru o melodie foarte reușită pe care o puteți asculta mai jos.

Mie îmi place parcă mai mult remix-ul lui Tiesto:

Tiesto este non-mover pe locul 23. Swedish House Mafia a urcat 24 de locuri până pe 39. La categoria “alții de pe vremea mea”, ATB este pe locul 47.

Sunt și new entries, precum Giuseppe Ottaviani, Faustix, B Jones, Mau P, Marnik, Wukong (nu Black Myth… altul), Jax Jones, Dub Vision, John Summit, Dom Dolla, Mochakk, Korolova, Boris Brejcha, Keinemusik și, highest new entry, direct pe locul 17, Anyma. Îți trebuie ceva fani ca să ajungi atât de sus din prima.

Uitați o întrebare din interviul lui Garrix:

Should phones be banned on the dancefloor?

“I would like that. I get that everybody wants to have a memory from their point of view, but I don’t understand why people film the whole show on their phone.”

Din păcate, e imposibil să le interzici, că nu poți să-i ceri cuiva care merge la festival să lase telefonul acasă și nici să i-l pui într-o cutie la intrare. Cred că ține de oameni să înțeleagă că distracția cea mai mare este să fii acolo, să trăiești momentul din plin, pe când nimănui nu-i pasă de clipul tău blurry și mișcat pus apoi pe vreo rețea socială de la 100 de metri distanță de scenă.

asus s5507

    7 comentarii

  1. Chestia cu telefoanele la concerte, spectacole de teatru, cinema etc. cred că ar putea fi rezolvată doar de Google și Apple prin implementarea unei funcții de dezactivare a fotografierii / filmării în funcție de niște senzori amplasați în zonele respective

      (Citează)

  2. Din păcate, e imposibil să le interzici, că nu poți să-i ceri cuiva care merge la festival să lase telefonul acasă și nici să i-l pui într-o cutie la intrare.

    Poți cere orice vrei, doar că nu e obligatoriu să vină cineva la festivalul ăla, dacă vrei să-i interzici telefonul. Poate vine, poate nu. Nimeni nu vrea să încerce asta. Nici la teatru nici la nimic,

    cred că ar putea fi rezolvată doar de Google și Apple prin implementarea unei funcții de dezactivare a fotografierii / filmării în funcție de niște senzori amplasați în zonele respective

    Genială idee.
    Imaginează-ți că înlocuiești un concert cu un protest, sau o situație în care ești abuzat, un jaf, un control de miliție, etc.
    Sigur că ar putea fi ”rezolvată” – în schimb nu văd cine le-ar mai cumpăra produsele și de ce.

      (Citează)

  3. Eu nu inteleg de ce e asa o problema asta cu telefoanele. Adica ok, ma enerveaza un pic cand e unul in fata mea care filmeaza tot concertul, dar daca e bun concertul si atmosfera ok, dupa 3 minute il ignor si imi vad de experienta proprie. Daca el vrea sa stea tot concertul cu nasul in telefon sau sa transmita live pe tiktok e pierderea lui.
    Oricum la concertele la care merg de obicei fiecare face ce il taie capul, toata lumea canta, tipa, fluiera, da din cap, danseaza, fumeaza, mananca, bea. Banuiesc ca si la Garrix e la fel, nu e genul meu.
    Ar fi o problema la ateneu sau la opera, unde e alt tip de experienta si ai nevoie sa stai linistit si sa iti folosesti toata atentia (sa nu adormi :p). Dar acolo oamenii se conformeaza de obicei, mai scapa cativa care uita sau nu stiu sa isi puna telefonul pe mute.

      (Citează)

  4. Peggy Gou <3

      (Citează)

  5. Mie imi place foarte mult de Skrillex. Mi se pare ca face spectacole un pic altfel.

      (Citează)

  6. DJ… adica niste unii care iau creatia altora si isi inchipuie ca o pot face mai buna. Pai sa ma duc si eu la muzeu, iau tabloul de pe perete si il mai desenez un pic cu caricoa, ca stiu mai bine.
    Ce turma de oi a ajuns omenirea, cat de putina individualitate ramasa incat sa se duca la “concert” sa le puna unul muzica pentru ca ei sunt incapaibili sa aleaga.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus