un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Știrile zilei despre tehnologie – 3 octombrie 2024

3 Oct 2024  ·

ȘTIRI  ·

5 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

asus s5507

    5 comentarii

  1. Am tot auzit și am citit că din ce în ce mai multe țări UE introduc taxe pentru produsele din China. Taxele respective nu vor fi plătite de firma mamă/tată din China, ci tot de cumpărător într-o formă sau alta. Iar legat de Temu/Shein/AliExpress, UE ar trebui să încerce un acord cu statul chinez astfel încât comercianții chinezi, care teoretic colectează taxe, să și verse taxele respective către țările unde ajung produsele. AliExpress are reprezentanță juridică în Irlanda de ceva timp, dar mă îndoiesc că ei plătesc taxe serioase în Irlanda ca oricare altă firmă.

    E bine că vor să mai liniștească avântul mărfurilor din China, dar e cam târziu și fără acord cu statul chinez taxele vor afecta doar cumpărătorii.

      (Citează)

    • Scopul taxelor vamale pentru masinile importate din China nu este sa atraga mai multi bani de la chinezi,.
      Scopul este sa descurajeze cumparaturile din aceasta tara si sa determine cetatenii sa se orienteze catre producatori europeni.

        (Citează)

    • Daca masinile europene ar merita banii, nu cred ca s-ar repezi europenii la chinezarii. Dar producatorii europeni si-au facut-o cu mana lor si acum e vremea culesului.

        (Citează)

    • @Andrei, asta este foarte adevarat.
      Mai ales cand masinile coreene (si acum cele chinizesti) veneau din start cu toate dotarile posibile, iar la cele europene pana de curand trebuia sa platesti suplimentar chiar si pentru un port USB.

        (Citează)

  2. Salut, ai scris acum cateva zile ca ai vazut masinile de mapare de la apple, am vazut si eu azi o masina cu numar de germania de la apple in mamaia si mai tarziu prin constanta. Probabil vor sa actualizeze hartile apple si in romania, mi se pare interesant ca ne baga si pe noi ca tara in seama..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus