un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

State of nwradu – ediția de octombrie 2024

22 Oct 2024  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

The nwradu is renovating and really hates that. Am foarte puțin timp liber în general. Prefer să-l folosesc pentru relaxare. De o lună încoace, însă, orice timp liber am și chiar și mai mult îl folosesc pentru mici renovări în celălalt apartament.

Dacă ați citit cu atenție articolul din luna trecută poate ați observat că am scris că am cumpărat un alt apartament, unul în care ne vom muta noi. Este gata, este și parțial mobilat, dar mai trebuie mici lucrări făcute prin el, unele prea mici ca să plătești pe cineva să le facă, dar suficiente cât să ne consume nouă multe ore.

Cum am mai scris în alt articol, am tot făcut mici treburi. Chiar mă gândesc să încep să scriu o serie de mici articole de tipul before and after cu ce-am făcut pe acolo, doar ca să aflu cum am greșit și cum aș fi putut să o fac mai bine. Doar că nu prea am documentat până acum treaba, că nu stau de fotografii.

Oricum, avem un mic perete unde trebuie montat un dulap pe post de cuier. Pe acel perete erau interfonul și un întrerupător și o priză. Le-am mutat pe peretele perpendicular. Am dezactivat acea priză și de fapt am montat-o pe interior, în coloana de țevi, pentru că tot acolo am ascuns GPON-ul de la Digi.

Mai avem o problemă cu gaura de la hotă. Este una de 12 cm dată. Eu aș vrea de 15 cm. Gaura este pe colț și nu prea ai unde să prinzi o mașinărie de carotat. Câțiva meșteri au refuzat lucrarea. Încă sunt în căutarea unei soluții.

IKEA a livrat duminică zeci de pachete cu alte dulapuri. În paralel, eu montez două etajere într-o cameră care va fi parțial și studio video, că poate v-ați săturat de perete verde cu tablouri. Va fi clasicul fundal de rafturi cu obiecte pe ele, dar este și acesta un challenge. Am montat eu mobila, dar apoi am dat niște găuri la fiecare “etaj” în placajul de pe spate ca să trag niște cabluri electrice pentru viitor șamd.

Anyway, casa arată acum mai vraiște decât era când am luat-o, că am tot demontat diverse și încă nu le-am pus la loc. Avem treabă pe acolo și nu destul timp pentru ea.

Bunica lui Alice a pictat însă pe peretele camerei copilului un frumos curcubeu și un soare și norișori. O să fac o fotografie data viitoare când trec pe acolo.

Ideea era, însă, că urăsc renovările. De câte ori am avut de făcut una, a devenit o gaură neagră care a mâncat tot timpul meu liber și m-a obosit foarte mult. Se și întinde dincolo de toate estimările noastre inițiale și, de cele mai multe ori, sunt mereu dezamăgit de ceea ce am făcut în câteva ore de muncă, deși nu sunt nici neîndemânatic și nici lipsit de scule.

A fost o lună cu târguri și evenimente. Am fost la Webstock, Code2Cup și Energy Expo.

A fost și o lună bună pentru auto. M-am dus să văd noua Dacia Bigster pentru că știam că va fi un material foarte citit. Clipul video făcut acolo a trecut de 90.000 de views, ceea ce pentru mine este extraordinar.

Apoi, articolele despre Cybertruck-ul din România au mers excelent, depășind 50.000 de unici în total. Luna asta am avut blog auto.

Culmea, însă, al doilea cel mai citit articol al lunii a fost cel despre blocul reabilitat, cu excepția unui singur apartament. Nu știu de ce a prins atât de bine în Google Discover. Mi-a și scris un cititor care știa situația de acolo (proprietarul a refuzat reabilitarea) și mi-a spus că articolul meu a stârnit multe discuții în interiorul blocului. I was like… despre ce?!

A fost o lună bună și pentru Apple. Mi-a venit iPhone 16 Pro Max. Am vândut pe Flip vechiul telefon cu neașteptat de mulți bani. M-au amuzat niște comentarii care spuneau că e campanie, că “nu iei 3.000 de lei la amanet, cum să dea Flip 4.500 de lei?” Chiar voiam să-i zic unuia cu astfel de comentariu că poate verifica oricând pe Flip câți bani îți dă serviciul pe un i15pm în stare perfectă. Am făcut-o eu înainte de a scrie acest state of — tot 4.500 de lei!

Și le-am trimis un telefon perfect, pe care apoi l-au listat cu 5.500 de lei fără a fi nevoie să-i facă nimic dincolo de testele inițiale, deci și profitul lor este maxim în această combinație.

(N-a fost nici o campanie, dar acesta nu-i un blog de văicăreală, cum au unii care scriu doar când ceva nu merge bine pentru ei. Mie îmi place să scriu, în primul rând, despre lucruri pozitive.)

Și apoi am precomandat noul iPad Mini. Am generația anterioară. O să râdeți, dar o voi vinde tot pe Flip (sigur e campanie!), acum că acceptă și tablete, și probabil stylusul pe OLX. O să investighez poate întâi dacă le pot da mai profitabil pe OLX ca pachet, pe amândouă, dar nu cred că este combinația mai bună. Ideea este că, vreo 3 ani mai târziu, plătesc practic în jur de 1.000 de lei pe noua generație a tabletei, ceea ce mi se pare un deal bun.

evoMAG mi-a dat la testare o tabletă ReMarkable Paper Pro, cea nouă și cu ecran color. Sunt chiar entuziasmat să văd cum merge și dacă se confirmă hype-ul.

Tot legat de tehnologie, am instalat și testat în sfârșit aplicația ChatRTX, care-ți face un AI ce rulează complet local în PC-ul tău. A fost neașteptat de bună și o voi ține instalată pentru anumite tipuri de articole, de exemplu când am de citit vreun raport sau white paper de zeci de pagini pentru a căuta informații.

M-am portat pe Orange, la un abonament Smart cu oferta lor de portare de 50% reducere pe 2 ani.

Luna viitoare este Black Friday. Plănuiesc articolele mele uzuale despre asta. Plănuiesc și să cumpăr niște electrocasnice pentru casă, că este nevoie și s-a nimerit bine perioada, plus cafea, niște băutură, haine de copii, haine de adulți, o lampă video și un softbox pentru ea. Ca de obicei, va fi o perioadă bună și pentru cumpărat cadouri de Crăciun, dacă se va găsi ceva frumos.

Bănuiesc că în articolul de luna viitoare vă voi spune cum a și ieșit totul, ca de obicei.

Ah, nu urăsc doar renovarea, ci și frigul. Dimineața aceasta, când am dus-o pe Alice la grădiniță, erau 2 grade Celsius afară.

 

Ceea ce ne duce la acest segue… la Alice. A ieșit bine cât am stat doar noi doi acasă, timp de 3 nopți, în sensul că nu a răcit. Au venit rapid în vizită și bunicii ei din Galați, ceea ce i-a plăcut mult.

M-a surprins cu câteva treburi zise. Primul, m-a găsit uitându-ma la Formula 1 și a exclamat “tati, uite Formula 1!” Și apoi a zis “nu doi, nu patru, nu opt… Formula Unu!” Pentru o clipă m-am întrebat și dacă nu cumva a început să gândească în puteri ale lui doi.

În altă zi, a spus ceva de genul “vreau să mă joc cu mamaia în sufragerie și eu cred că o să accepte și ea”. Cred că a început să se pună în pielea altor persoane, ceea ce este un nou stadiu în dezvoltarea creierului.

Alice a mers în prima ei excursie cu grădinița. I-a luat dimineață un autocar mare (“mare-mare”, de fapt) și i-a dus într-un loc numit La Arțar, care din fotografiile văzute arată foarte bine. Acolo s-au jucat, au mâncat, am căutat comori prin pădure, s-au dat pe un tobogan făcut pe baloți și au sărit într-un fel de piscină din boabe de porumb. S-a nimerit și într-una din cele mai călduroase zile din octombrie, că era pe la începutul lunii. Ne-au adus înapoi acasă încântată și în siguranță.

Tot Alice, însă, a început să se trezească în toiul nopții, în jur de ora 2, și în loc să se culce la loc, strigă “mami! mami! mama mea! mama!” sau, acum când a lipsit Matilda, un cor similar de “tataaa!”. Și am întrebat-o de ce face asta și a zis că nu se trezește și este singură și ne cheamă ca să nu mai fie singură.

Uneori ne tolănim în pătuțul ei de 1,2 metri lungime și adoarme rapid la loc. Am făcut eu asta într-o noaptea, la ora 2 am. Problema a fost că am adormit și eu și m-am trezit la 4:20 ca să mă întorc în patul meu. Alteori o aducem la noi în pat, unde din nou adoarme imediat.

Nu este deci un split night. Mi-e teamă că începe perioada aceea în care copiii încep să vină noaptea în patul părinților lor. Alice cred că încă nu s-a prins că poate face asta, ci momentan ne cheamă pe noi la ea. Cam toți cunoscuții mei cu copii au avut problema și perioada aceasta și niciunul nu a reușit să o rezolve cumva. Vom studia și noi (adică Matilda) ce recomandă specialiștii.

Momentan, însă, este destul de greu pentru că ne rupe nouă somnul. Vineri noapte a fost treaba cu trezit la 4:20. Duminică noapte m-a trezit iarăși la ora 2 am și am luat-o cu mine în pat. Ea a adormit rapid. Eu m-am uitat în beznă și m-am luptat pentru încă o oră cu o pisică ce insista să-mi doarmă în cap. La 6:30 Alice s-a trezit de dimineață. Eu am fost somnoros toată ziua.

Matilda a fost în Bari pentru 4 zile. S-a plimbat și în Matera și alt orășel din zonă. A fost bine. Alice a fost foarte bucuroasă să o vadă, desigur.

De acum, însă, înapoi la muncă și la renovat printre picături.

 

Ne-am uitat la Netflix la Culinary Class Wars. Este un show coreean cu gătit, un fel de masterchef de-al lor, dar serios și cu bucătărie de înaltă clasă, chit că nu cunosc acele preparate.

Ne-am mai uitat și la Love is Blind în Dubai. Sunt complet alte reguli în societatea lor. Nu mă refer că stau bărbații separat de femei chiar și după ce se cuplează pe nevăzute, dar apoi este un fel de cursă între ei, de întrecere neoficială în care toți se ceartă de o mulțime de ori, chiar și fără motive evidente. Se folosesc des replici precum “m-am simțit nerespectat” și alte asemenea. E amuzant de urmărit, mai ales dacă înainte tocmai ai văzut un sezon de pe la americani.

Evident că nu m-am mai jucat nimic. Voiam să văd și eu ce-i cu Astro Bot. Warhammer Space Marine 2 pare genul meu de joc. Frostpunk 2 și The Precint par foarte interesante. Mechwarrior 5 Clans! Îmi place universul Battletech de când eram mic. Nu mai zic de RPG-uri lungi precum Dragon Age, că de ele sigur n-aș avea timp. Oh well, poate pe la Crăciun.

Vă doresc o lună excelentă!

asus s5507

    4 comentarii

  1. Noi am construit din lemn un pat suspendat uriaș(4m lungime) deasupra patului nostru IKEA Malm, și dormim cu toții majoritatea nopții în aceasi cameră. Când copiii vor mai crește ne vom separa…
    Apropo de BF, poate faci o listă cu electrocasnicele pe care le vânezi. Posibil să mai fie și alți interesați…

      (Citează)

  2. Tableta aia la 5500…ha, haha, hahaha.

      (Citează)

  3. Care e faza cu tableta aia la 5500 lei ??

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus