un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Review Logitech POP Icon, o tastatură frumoasă de birou (și un giveaway pentru voi)

14 Oct 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

90 comentarii

Tastatura Logitech POP Icon Keys și mouse-ul Logitech POP Mouse sunt proaspăt lansate pe piață, dar am primit un kit pentru testare și le-am folosit în ultimele două săptămâni atât conectate la PC, cât și la MacBook-ul meu. La finalul articolului este și un giveaway, dau la tombolă un astfek de kit.

Nu văd cum aș putea începe altfel decât cu concluzia. Tastatura POP Icon este excelentă. Este silențioasă, are un design plăcut ochiului, are o autonomie de 36 de luni cu cele două baterii AA incluse și poate fi și particularizată în diverse moduri din software-ul ei.

Mi s-a părut un model foarte bun pentru cei care vor o tastatură de muncă, dar cu design plăcut. Logitech are și alte tastaturi foarte bune pentru birou, precum MX Keys S, dar aceea este cenușie și serioasă. Logitech POP Icons nu este departe de ea ca funcții, dar vine cu acest design jucăuș care mi se pare că înfrumusețează orice birou pe care o pui.

Preț:

Ar mai fi de menționat că Logitech are în gamă de multă vreme o tastatură numită POP Keys. Are un design similar cu aceasta, sunt clar din aceeași familie, dar acel model mai vechi are switch-uri mecanice și un aspect mai de mașină clasică de scris. Mie mi se părea o tastatură prea hipsterească și m-am bucurat când am desfăcut cutia acestui nou POP Icon Keys și am văzut că s-a dus într-o direcție care mie îmi place mult mai mult.

Eu am testat pachetul combo, care include mouse și tastatură. Varianta primită de mine este cea alb cu portocaliu (oficial, Off-white and Orange) și mi se pare cea mai frumoasă dintre cele patru lansate. Tastele sunt foarte citețe, contrastul celor două culori fiind excelent, și aduce o pată de culoare pe birou, dar fără a fi prea stridentă. Îmi place și rama transparentă cu un model în dungi vizibil prin ea.

Cei care vor alte combinații de culori au de unde alege:

TASTATURA POP ICON

Tastatura POP Icon este una de tipul 65%, adică nu are blocul numeric din dreapta, iar tastele de navigare prin documente sunt aranjate altfel și grupate pentru a economisi spațiu. După cum vedeți mai jos, layout-ul este unul relativ clasic pentru o tastatură 65%, adică Home-End-Pg Up-Pg Dn sunt în partea dreaptă, vopsite în portocaliu și customizabile din software. Tasta Delete este deasupra lor, la fel și Insert, dar împart aceste funcții cu altele de pe tastatură.

Restul tastelor de pe POP Icon sunt însă mai spațiate decât uzual și cu un design tip squircle, adică sunt pătrate cu colțurile foarte rotunjite. Tastele în sine sunt concave, cu o adâncitură foarte plăcută pentru deget și confortabilă când tastezi foarte mult ziua, așa cum fac eu.

Tastele Enter și Backspace sunt de mari dimensiuni, ceea ce le face de asemenea foarte ușor de apăsat, și mi-a plăcut și plasarea tastelor săgeți în colțul din dreapta jos pentru că sunt foarte ușor de găsit cu degetele fără a te uita la ele.

Adaptarea la această tastatură a fost destul de rapidă. Principala dificultate a fost, de fapt, spațiul mai mare dintre taste, dar este ceva cu care te obișnuiești după 1-2 zile.

Cursa tastelor este destul de lungă, cam 1,5-2 mm la ochi, și cu un feedback clar în care parcă simți cum se împotrivesc inițial apăsării tale. Cu siguranță nu este genul acela de tastatură flimsy la care apeși din greșeală vreo tastă doar pentru că ai odihnit degetul pe ea.

Tastele funcționale F1-F12 sunt, de fapt, multifuncționale. Tastatura poate fi utilizată pe Windows sau Mac, fiind marcată pentru ambele sisteme de operare, și funcțiile suplimentare sunt de fapt utilizabile pe ambele sisteme de operare.

De exemplu, ai acces rapid la căutare, emoji, screenshot, mute, plus taste multimedia. Dacă o folosești la laptop, poți schimba luminozitatea ecranului direct din tastatură.

Tastatura nu are picioare rabatabile pentru reglajul unghiului pe masă. Are ea însă natural un unghi suficient pentru majoritatea persoanelor, aș spune eu, plus 5 picioare de cauciuc care dau un grip bun cu masa și o împiedică să alunece.

De remarcat însă că Logitech POP Icon poate fi conectată doar prin Bluetooth Low Energy la un computer. Nu are port USB. Poate fi împerecheată însă cu 3 computere și este foarte simplu să comuți între ele cu tastele F1-F3. Asta înseamnă că o poți folosi la PC și apoi să merg în altă cameră la laptop, dar și dacă ai două PC-uri deschise în același timp pe birou și schimbi rapid între ele din tastele de control, la nevoie.

Nu are port USB pentru că nu are nevoie de încărcare. Alimentarea se face cu două baterii AA și oficial autonomia este de 36 de luni. Vă dați seama că nu am putut testa asta, dar nu mai contează oricum — este imensă. Fiind o tastatură neiluminată, însă, nu mă miră.

O poți configura din aplicația Logi Options+, cea clasică de periferice Logitech. 11 taste din rândul de sus, de la F4 la Brightness Up, pot fi reconfigurate. Cele 4 taste portocalii din dreapta pot fi de asemenea reconfigurate. Mi se pare un număr foarte mare pentru o tastatură 65%.

Personal n-am vrut să renunț la Home-End etc și nici la brightness sau taste multimedia, dar dacă nu folosiți astfel de opțiuni din tastatură, go for it. Eu, de exemplu, nu folosesc funcția Dictation și am pus ca acea tastă să-mi deschidă Spotify. Nu folosesc nici Show Desktop, care este by default pe F4, așa că am configurat să-mi deschidă Notes din acea tastă.

Există o mulțime de opțiuni, de la funcții des utilizate (Close Browser Tab, copy, paste, minimize, mute mic etc) la opțiunea de a deschide aplicații, de a deschide ChatGPT, de a pune o comandă anume din tastatură și inclusiv de a crea macro-uri. De exemplu, cu un minim de efort poți face un macro care deschide sau aduce în față Chrome și apoi deschide Google Calendar, în caz că vrei să faci asta dintr-o singură apăsare de tastă.

Poți să faci și setări pentru fiecare aplicație în parte, ca să ai alte shortcut-uri în Word față de Excel sau față de DaVinci.

În concluzie-concluzie, tastatura mi-a plăcut mult și execută totul corect. Arată bine, aduce culoare pe orice birou, tastele sunt suficient de silențioase pentru a-ți auzi gândurile și confortabile la apăsat, este gândită dual-OS și poate fi conectată la trei dispozitive. Autonomia mare cu baterii sau acumulatori AA este, de asemenea, un bonus plăcut.

Singura mea plângere ar fi că nu este și iluminată pentru muncă în noapte, dar nu mă mir la acest preț și trebuie să rămână ceva și pentru gamele superioare. Mi-ar mai fi plăcut ca și niște taste de pe partea stângă să fie portocalii, pentru un pic de simetrie, dar deja aici mă plâng de dragul de a mă plânge.

MOUSE-UL LOGITECH POP MOUSE

Nu sunt așa multe de spus despre mouse. POP Mouse este tot wireless prin Bluetooth și este alimentat cu o baterie AA inclusă în pachet, iar autonomia oficială este de 24 de luni.

Este disponibil în aceleași 4 culori ca și tastatură pentru a face pereche cu aceasta. Are un design perfect simetric și este un mouse de dimensiuni mai mici, fiind doar un pic mai mare decât un MX Anywhere 3S. Dacă aveți mâna mare, nu este mouse-ul pentru voi.

Pe de altă parte, dimensiunile reduse și autonomia foarte lungă îl fac util ca mouse de laptop, ușor de transportat în rucsac și de conectat la un notebook sau o tabletă, nu doar la un computer mare.

Are switch-uri foarte silențioase și clickurile aproape că nu se aud. Rotiță de scroll este precisă și are acel mecanism prin care faci scroll precis cu ea, dar dacă “îi dai tare” face scroll de durată lungă, util când ai de parcurs vreun document cu zeci de pagini sau un site prea lung.

Există un dezavantaj prin faptul că nu include buton dedicat de Back, care pentru mine este foarte util. Totuși, POP Mouse are două butoane de acțiune personalizabile prin aplicația Logi Options+ și poți rezolva astfel implementarea unui shortcut de Back.

Acestea sunt butonul de sub rotiță de scroll, cel inscripționat cu cerc, și rotița de scroll în sine, middle-click cum se numește oficial, pe care eu însă îl folosesc cu succes pentru a închide tab-uri de browser.

Interfața Logi Options+ îți merite însă să pui mai multe comenzi pe butonul de acțiune folosind funcția Gestures. Poți avea în total 5 comenzi (apăsare simplă, ții apăsat și miști stânga, ții apăsat și miști în sus etc) și sunt diverse sugestii preconfigurate, de exemplu pentru schimb între aplicații, dar poți să-ți faci tu unele.

Eu am configurat rapid o variantă în care am pus back și forward pe buton+stânga și respectiv +dreapta, iar pe buton+sus și +jos am pus copy și paste. Acum îmi dau seama că o variantă mai bună ar fi cu Back la apăsarea pe buton, că asta folosesc cel mai des, și alte comenzi puse ca gesturi.

Opinia mea ar fi că, dacă vrei design frumos pe birou, tastatura POP Icon Keys arată mai bine lângă mouse-ul acesta, deci puteți merge pentru combo-ul care le include pe amândouă sau chiar să cumpărați separat tastatura și mouse-ul pentru a le alege de culori diferite, dacă vreți o astfel de combinație. Dacă sunteți însă power user de mouse sau aveți mâna mare, vă recomand mai degrabă un MX Anywhere 3S (care este micuț, dar cu mai multe butoane pe laterale) sau un MX Master 3S (mare și excelent din toate punctele de vedere), dar, desigur, și cu un preț pe măsură.

Preț:

GIVEAWAY

Cei de la Logitech mi-au spus că mai au încă un astfel de kit combo tastatură și mouse de dat cadou. Nu știu ce culoare este, probabil tot portocaliu cu alb. Pentru a intra în tragerea la sorți, lăsați un comentariu mai jos de pe o adresă de email validă (ca să vă pot contacta în cazul în care veți câștiga) și spuneți în el care dintre cele patru culori vă place mai mult. Sunt curios care sunt preferințele voastre coloristice.

Aprob toate comentariile și trag la sorți câștigătorul peste câteva zile.

asus s5507

    90 comentarii

  1. Cea pe negru e singura care iese din zona de jucării pentru copii.

      (Citează)

  2. Nu-mi place, dar soției sigur i-ar plăcea.

      (Citează)

  3. Cea negru cu verde arata cel mai bine în opinia mea

      (Citează)

  4. Mie personal îmi place mai mult combinația Graphite-verde.

      (Citează)

  5. Imi place varianta cu negru.

      (Citează)

  6. Graphite

      (Citează)

  7. Cea “Lilac” îmi place ca parca e mai unitară în coloristica. Restul parcă sunt inspirate parcă din coloritul papagalilor.

      (Citează)

  8. Alba

      (Citează)

  9. pe negru,dar nefiind iluminata cred ca mai bine e pe alb sau roz pt fete

      (Citează)

  10. Nu știam ca am nevoie. :)

      (Citează)

  11. Mi-e nu-mi place, pare ceva de jucărie.

      (Citează)

  12. Alb. Simplu.

      (Citează)

  13. Partikip

      (Citează)

  14. Cea alba / off-white e ceva ce as lua in deplasari cand nu vreau sa car mx keys.

      (Citează)

  15. Cea neagra mi se pare faina si cred ca s-ar potrivi pe un birou mai sobru.

      (Citează)

  16. Clasica pe negru mi-ar plăcea, încape ușor în rucsac cu laptopul.

      (Citează)

  17. As opta pentru cea off-white & orange

      (Citează)

  18. Mie îmi place cea Graphite-verde.

      (Citează)

  19. Negru cu verde

      (Citează)

  20. Negru e clasic

      (Citează)

  21. Alb cu portocaliu

      (Citează)

  22. Cea pe negru cu verde arata cel mai bine.

      (Citează)

  23. Alb cu portocaliu.

      (Citează)

  24. negru cu verde

      (Citează)

  25. Alb cu portocaliu sau Negru am impresia ca ofera un contrast optim. Tastatura mi se pare geniala pentru un daily-use. In orice caz, mouse-ul (cel putin la prima vedere) nu pare tocmai ergonomic as zice.
    PS: Tastele Logi mi se par super ergonomice. Am o tastatura Logi pentru iPad Air si mi se pare geniala. Desi micuta, cu tastele “inghesuite”, ca deh, are 11 Inch, mi se pare super confortabila.
    PS: Pe asta as folosi-o conectata la Smart TV 😉

      (Citează)

  26. alb cu portocaliu
    p.s. tastatura e 75%, nu 65%, pt ca are F-urile.

      (Citează)

  27. Vad ca-s singurul (pana acum) care prefera pe cea mov:D Salutari!

      (Citează)

  28. Lilac imi place

      (Citează)

  29. Alb cu portocaliu.

      (Citează)

  30. Negru. Mobilierul meu e stejar lacuit mat, se potriveste cel mai bine. Un alt aspect (subiectiv) este ca mie mi se pare mai serioasa, celelalte au aspectul acela de Barbie, iar eu mi-s un delicat de 190cm/113kg.
    Ca practicalitate, negrul este mult mai usor de intretinut si in timp nu se degradeaza culoarea cum se intimpla de obicei la plasticele albe (microunde, frigider, masina de spalat, imprimanta, toate au nuante galbui, indiferent cit le frec si cu ce).

      (Citează)

  31. Portocaliu-alb

      (Citează)

  32. Roz pentru mama =)

      (Citează)

  33. Imi plac cea cu portocaliu si cea neagra.

      (Citează)

  34. Negru cu verde

      (Citează)

  35. Imi place cea alba cu portocaliu
    imi place sa ies in evidenta.

      (Citează)

  36. Alb cu portocaliu. imi place sa ies in evidenta :)

      (Citează)

  37. Îmi place mai mult varianta pe negru.

      (Citează)

  38. cea negru cu verde lime

      (Citează)

  39. Trandafir Claudiu

    14/10/2024 la 8:50 AM

    Foarte drăguță tastatura , am ceva de genul la birou tot de la ei.

      (Citează)

  40. Varianta cu alb.

      (Citează)

  41. Arată bine toate, dar cred că tot pe alb-portocaliu mi-ar plăcea, chiar caut ceva de genul pentru laptop-ul soției, să fie relativ mică și ușor de transportat. Mulțumesc

      (Citează)

  42. Albastru cu alb arata interesant

      (Citează)

  43. Îmi plac culorile din varianta: Off-white and Orange.

      (Citează)

  44. Arată bine toate, dar tot cea alb-portocaliu îmi place mai mult. Caut așa ceva, mic și ușor de transportat pentru laptop-ul soției. Mulțumesc!

      (Citează)

  45. Pare pe placul genului feminin :D

    I l-as da sotiei.

      (Citează)

  46. Negru cu verde arata cel mai bine.

      (Citează)

  47. Alb cu portocaliu

      (Citează)

  48. Cea albastră

      (Citează)

  49. Cea neagra mi se pare cea mai utila :)

      (Citează)

  50. Portocaliu cu alb sa fie.

      (Citează)

  51. Imi place varianta pe negru.

      (Citează)

  52. Alb cu portocaliu.

      (Citează)

  53. Negru-verde

      (Citează)

  54. Si mie imi place varianta pe alb si portcaliu.

      (Citează)

  55. negru cu verdele ala turbat :D

      (Citează)

  56. Cea pe liliac imi place cel mai mult.

      (Citează)

  57. Mie imi place varianta pe negru

      (Citează)

  58. Alb, clasic.

      (Citează)

  59. Graphit e culoarea …

      (Citează)

  60. Negru-Galben sau Alb-Portocaliu, nu ma pot decide

      (Citează)

  61. Negru cu verde

      (Citează)

  62. Negru cu verde pare interesant.

      (Citează)

  63. Îmi place varianta alb cu portocaliu.

      (Citează)

  64. Graphite e ce trebuie desi fiica-mii cred ca i-ar placea Lilac :)

      (Citează)

  65. Negru cu verde arata cel mai bine .

      (Citează)

  66. Îmi place cea alba cu scris portocaliu

      (Citează)

  67. Alb cu portocaliu.

      (Citează)

  68. Cea alba, pentru copil.

    Sunt curios care mai aveti MX Keys S, cum faceti sa tina minte aplicatia Logitech setarea (off) ptr butonul de lock din dreapta sus.

      (Citează)

  69. Toate combinatiile de culori sunt frumoase, insa daca ar fi sa aleg as merge pe varianta negru-galben.

      (Citează)

  70. Varianta pe negru mi se pare cea mai in regula.

      (Citează)

  71. Aia negru cu verde cred că e meserie…poate are și taste fosforescente…

      (Citează)

  72. Mihăilescu Bogdan

    14/10/2024 la 10:24 AM

    E mișto varianta pe alb

      (Citează)

  73. Negru cu galben mi se pare ca arata cel mai bine.

      (Citează)

  74. Clar cea pe negru, dar si alba e frumoasa.

      (Citează)

  75. Graphite and green

      (Citează)

  76. E ok dar de ce tastura neiluminata in 2024?
    Iar autonomia 36 luni (adica 3 ani) ?

      (Citează)

  77. De obicei prefer negru / grafit, dar combinatia asta de alb cu portocaliu e bestiala. Asa ca prefer combo-ul keyboard+mouse pe alb.

      (Citează)

  78. Chiar mi-ar prinde bine o tastatura silentioasa, la birou se plang colegele de zgomotul pe care il face cea pe care o folosesc in prezent :)

    Din pacate, prin magazine tastaturile sunt sigilate si nu prea am ocazia sa testez cat de silentioase sunt.

      (Citează)

  79. Cea cu negru se asortează cu laptopul

      (Citează)

  80. Cea alba cu portocaliu s-ar potrivi bine langa iMac :D

      (Citează)

  81. Daca as castiga tastatura, cred ca i-as da-o prietenei mele. Asadar modelul alb cu portocaliu pare cel mai potrivit.

      (Citează)

  82. Nici una. Nu vreau tombola, s-o ia cine vrea.
    Intrebare: daca am pierdut flinticu ala usb de la o tastatura de genu asta, e buna de aruncat, sau exista variante de a o putea folosi cumva?

      (Citează)

  83. Cea neagra cu verde ar fi cea mai potrivita pentru mine

      (Citează)

  84. Eu as prefera cea alb cu portocaliu. 🤷‍♂️

      (Citează)

  85. Varianta pe negru îmi pare mai ok

      (Citează)

  86. Pe negru

      (Citează)

  87. Alb cu portocaliu

      (Citează)

  88. Black all the way 😁

      (Citează)

  89. Negru(grafit) e singurul care arata bine, in schimb sotia zice ca pe alb cu portocaliu.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus