►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
17 Oct 2024 ·
Watch Ultimate este smartwatch-ul de top de la Huawei, un model care excelează la calitatea materialelor folosite, dovedind că există alternative mai bune la titan. Are și toate funcțiile software posibile de la acest producător, o autonomie lungă și un design care-l face ușor de identificat la mâna cuiva.
Am purtat două săptămâni cea mai recentă variantă, Watch Ultimate Green cu ramă verde-alb, și pot să confirm că atrage privirile. Mi s-a părut genul de ceas făcut să-l și arăți altora, spre deosebire de frații ceva mai mici (și mai ieftini) care sunt mai discreți.
Preț: 4.499 lei. Oferta de lansare de pe Huawei Store include gratuit și căști Freebuds 3 Pro, care sunt printre cele mai bune earbuds cu ANC de pe piață, și garanție extinsă cu încă 12 luni. Îl găsiți și la eMAG, unde oferta de lansare include un card cadou de 1.000 de lei, ceea ce îi duce pretul în 3.499 lei de fapt. Ofertele speciale țin până la 31 octombrie.
Sunt trei variante de Watch Ultimate. Cel nou, cu rama verde-alb, este sugerat că ar fi potrivit pasionaților de golf, lansându-se odată cu el și câteva funcții îmbunătățite pentru asta. El se alătură modelului albastru, care se potrivește bine celor pasionați de înot și scufundări și are și rama specifică acestor tipuri de ceasuri, și modelului negru, care este cel mai discret dintre ele și oficial sugerează activități sport și expediții montane.
Vreau să zic de la început că mie varianta verde, cea nouă, mi se pare că arată cel mai bine dintre toate, dar sunt subiectiv pentru că verdele este culoarea mea preferată și se potrivește bine și cu albul din partea inferioară.
Watch Ultimate Green este însă un ceas destul de flashy în această configurație. Nu sunt multe ceasuri verzi în piață, iar albul acela este foarte strălucitor, de unde și motivul pentru care am zis că atrage privirile, în special având în vedere și dimensiunile de 48,5 x 48,5 mm, adică fiind un ceas mare.
Pe scurt, am testat multe smart watch-uri la viața mea, dar acesta a fost modelul care a atras cele mai multe întrebări din partea celor care-l vedeau la mână mea.
Spuneam de materiale premium și alternative la titan. Carcasa în sine este făcută dintr-un aliaj numit Liquidmetal (așa i-a fost înregistrată comercial denumirea), alcătuit din zirconiu, titan și alte elemente, folosit până acum în tot felul de ceasuri ultra-premium sau alte produse unde rezistența este crucială. Este de 4,5 ori mai rezistent la rupere și de 2,5 ori mai rezistent la zgâriere/deformare mecanică decât oțelul, dar mai important mi se pare faptul că este cu vreo 50% mai rezistent decât aliajele de titan folosite pe alte ceasuri.
Densitatea acestui material este între a oțelului și a titanului, deci ca greutate este mai ușor decât primul și mai greu decât cel din urmă, dar ceasul are 76 de grame, ceea ce nu este de fapt mult pentru un ceas totuși masiv ca dimensiuni. Nu mi s-a părut mai greu la încheietură decât alte modele comparabile.
Sticla care acoperă ecranul este safir, iar butoanele ceasului sunt din titan. Rama verde-albă este un material ceramic mai complex decât pare, în sensul că nu este vopsită în două culori. Culoarea în sine este obținută la nivel molecular, materialul în sine este verde și alb strălucitor, iar cele două părți sunt apoi unite printr-un proces complex, arse la 1400 de grade Celsius, apoi șlefuite, frezate și ce-o mai fi nevoie.
Rezultatul este plăcut vizual, iar rama aceea non-metalică îi dă ceasului o tușă inedită de culoare.
Brățara inclusă este una din titan, prinsă cu telescop de ceas, iar segmentele ei sunt ușor de extras fără a fi nevoie de vreo unealtă specializată. În pachet am găsit și o curea siliconică duală, în sensul că primești două segmente inferioare, unul normal și altul extra-lung pentru a face o buclă în jurul încheieturii.
Aspectul vizual plăcut este complementat și de ecranul de 1,5 inci și rezoluție 466 x 466 pixeli. Culorile sunt vii, luminozitatea este puternică, sunt tot felul de fețe ce dau ceasului aspect elegant de purtat la costum sau aspect sport. Nu e ceva de zis în plus în afara faptului că, fiind modelul de top de la Huawei, tot ce are integrat la bord este, de asemenea, de top.
Autonomia a fost foarte bună, de asemenea. Pe mine m-a ținut 12 zile. Oficial vă puteți aștepta până la 14 zile. Încărcarea se face wireless cu pucul inclus în cutie, dar se poate încărca wireless pe orice încărcător Qi, ceasul având o formă care permite un contact bun cu acestea. A fost nevoie să-i desfac cureaua dintr-o parte, dar având buton și telescop, durează cam 3 secunde să o montezi și demontezi.
Varianta aceasta verde este poziționată pentru activități boeme precum jocul de golf. Ceasul are acces la hărți pentru 15.000 de terenuri de golf din întreaga lume. În România, vor fi disponibile hărțile pentru Bucharest Golf Club, Transilvania Golf Club, SunGarden Golf & Spa Resort, Golf Club Paul Tomiță și Theodora Golf Club.
În ciuda dorințelor președintelui nostru, suntem o țară mai degrabă pasionată de VW Golf decât de varianta cu crose. Acum ceva vreme am fost prin Costa del Sol din Spania, pe lângă Malaga, și cred că am trecut pe lângă zeci de terenuri de golf în cursul unei singure zi. Am găsit chiar prin paginile de suport Huawei o statistică despre numărul de terenuri incluse în Europa și cred că spune multe despre golful din România:
Totuși, e bine că vor fi integrate în ceas și hărți pentru terenuri românești. Cum te ajută însă un smart watch la golf? Se pare că modulul respectiv este chiar complex.
În primul rând, folosește GPS-ul pentru a-ți arăta terenuri de golf din preajmă sau pentru a detecta pe care te afli și descarcă harta acestuia. Poți vedea direct pe ceas cum arată terenul de la fiecare gaură, zona de green și fairway și nisip, chiar și înclinarea terenului în unele cauze. Este o hartă pentru golf, la încheietură.
Apoi, în timp ce joci, îți arată timpii de backswing și downswing, adică intervalul în care ai ridicat crosa și apoi ai coborât-o pentru a lovi mingea. Ceasul îți calculează și viteza cu care ai lovit mingea, ceea ce mi se pare un indicator foarte bun de știut pentru orice tip de jucător de golf.
Dacă introduci în aplicație și care este distanța uzuală la care lovești cu fiecare tip de crosă, ceasul îți va recomanda un anumit tip de crosă pentru fiecare lovitură și direcția ideală, uneori compensată în funcție de panta terenului sau de condițiile de vânt. Caracteristicile vântului sunt ceva hiper-local și mă îndoiesc că ceasul le poate afla cu precizie, dar pentru începători tot ar trebui să reprezinte un sfat suplimentar benefic.
Ceasul folosește și GPS-ul pentru a-ți arăta tot felul de distanțe ce pot fi utile, precum câți metri sunt până la buncărele de nisip, până la marginea zonei cu gazon bine tăiat etc.
Evident că ține și scorul și îți face statistici pentru fiecare gaură în parte, cât ai fost sub sau peste par șamd. Jucătorii de golf chiar ar trebui să încerce un astfel de ceas pentru a vedea dacă-i ajută. Pentru cei care nu vor călca însă niciodată pe un teren de golf, rămâne un truc bun de arătat prietenilor și un motiv pentru a spune “de asta este ceasul de culoare verde”.
Aș spune că Watch Ultimate este în primul rând genul acela de ceas care se poartă vizibil la încheietură, ca să arăți că ai modelul de top. Mie mi se pare un ceas care se cumpără pentru aspect și materiale și autonomie, având în vedere că majoritatea software-ului și a funcțiilor smart sunt aceleași ca și pe Watch GT5 Pro, de exemplu.
Excepție fac, desigur, modulul de Golf și restul celor specializate pe Scufundări și Expediții. Software-ul este același pe toate ceasurile Ultimate, apropo. Dacă vreți modulul Golf, dar vă place Watch Ultimate pe albastru, îl veți avea și acolo.
Ceasul are un modul de scufundări cu calculator de decompresie și tot ce este nevoie. Afișajul se modifică automat pentru a deveni citeț sub apă, iar alertele devin foarte vizibile pe ecran. Carcasa este certificată pentru scufundări de până la 100 de metri, ceea ce zic eu că este peste nevoile marii majorități a scufundătorilor.
În modulul Expediție, care diferă de clasicul workout “outdoor walk”, ecranul are din nou o tentă roșiatică pentru a fi ușor de citit noaptea, dar fără a deranja. Poți plasa waypoint-uri când vrei tu, ca să marchezi locuri importante dintr-o drumeție montană, de exemplu, iar ceasul te poate și conduce înapoi la bază pe traseul pe care l-ai urmat inițial.
Ce m-a surprins în acest mod este că traseul este unul mai grosier. GPS-ul dual-band este foarte precis și există acea precizie în momentele când plasezi un marker, dar apoi harta traseului urmat este grosieră, aproape că unește în linie dreaptă marcajele tale.
Uitați cum arată în comparație cu un outdoor walk (cu verde, mai sus). Pe acest mod, GPS-ul a fost atât de precis încât văd clar locul în care am coborât de pe trotuar pe stradă sau în care am trecut de pe o parte pe alta a unei străduțe de 3 metri lățime. M-aș fi așteptat la o asemenea precizie și în modul de expediție pentru că uneori contează la metru locul în care poți trece prin apa unui pârâu sau pe unde poți ocoli vreo râpă. Modul Expediție este gândit pentru deplasări de durată mare, așa că nu folosește senzorii non-stop, dar mi-ar fi plăcut să aleg eu cât de des să o facă.
În rest, ceea ce am zis în review-ul lui GT5 Pro rămâne valabil și aici, având în vedere că ceasurile au fost lansate simultan.
Pe Health, ceasul monitorizează pulsul, stresul, felul în care dormi, măsoară rigiditatea arterelor și alți indicatori. Poate face ECG. Se descurcă bine în toate aceste funcții și interfața din aplicația de control este foarte bună pentru a vedea imediat statistici pe zile sau săptămâni, sfaturi de menținere sau îmbunătățire.
Pe partea de sport și fitness, ceasul din nou este foarte bine dotat. Există zeci de workout-uri din care să alegi. Ecranul îți arată indicatorii principali în timpul lor, iar o voce robotică îți spune periodic ritmul, distanțele parcurse sau alte informații.
Aplicația de control îți arată apoi hărți, statistici detaliate și tot ce mai ai nevoie. Ceasul măsoară pasiv pașii și numărul de etaje urcate. Nu are detecție automată de workouts, dar odată ce le pornești manual, nu văd cum ai putea fi nemulțumit de măsurători și ce îți arată statistic despre tine.
Și acest Watch Ultimate poate beneficia de abonamentul Health+ lansat recent de Huawei. Costă 40 de lei pe lună, dar include programe de training făcute în colaborare cu sportivi celebri (Mo Farah, Pamela Reif), exerciții diverse de la cele pentru întărirea musculaturii și până la tai chi, pilates și yoga, programe de calorii pentru ajustarea greutății, exerciții de respirat, asistent pentru îmbunătățirea somnului și altele.
Ceasul oferă, de altfel, câteva luni de abonament gratuit Health+ și apoi decide fiecare cumpărător dacă-l păstrează sau nu.
Pe partea de smart watch, ceasul face treaba uzuală de a-ți arăta notificările din telefon și alte funcții smart. Ai pe el busolă, altimetru, cronometru și toate celelalte, plus câteva aplicații. Notificările vin fără probleme, dar pe iOS nu poți să le răspunzi. Pe Android da, apare o tastatură pe ceas și poți trimite înapoi mesaje.
Fețele de ceas sunt foarte multe la număr, câteva sute disponibile gratuit și foarte multe arată bine. Huawei a creat unele speciale cu tematică de golf pentru acest ceas, le găsiți preinstalate. Există și o mulțime de fețe arătoase de tip elegant, cu limbi analogice și cadrane ca de ceasuri high-end, cu diverse complicații, dar și fețe digitale, cu multe informații pe ele.
Mi s-a părut însă că, spre deosebire de Watch GT5 Pro, mai puține fețe pot fi apoi particularizate. Pe ceasul testat anterior puteam modifica mai multe complicații și culori. Aici, majoritatea fețelor par preconfigurate, dar tot am găsit destule satisfăcătoare pe care să pot alege eu că vreau numărul de pași zilnici și bateria, de exemplu, în loc de ce era default.
Trăgând linie, mi se pare că și acest Watch Ultimate se integrează bine în zona high-end de ceasuri smart. Spre deosebire de concurenții de la Apple sau Samsung, însă, acesta are design-ul clasic de ceas elegant, rotund, cu ramă amplă și, dacă preferi așa, fețe de ceas cu aspect analogic. Funcțiile sale software sunt disponibile și pe modele Huawei mai ieftine, așa că acest dispozitiv se adresează celor care vor, în principal, design-ul său particular și o combinație excelentă de materiale.
Preț: 4.499 lei. Oferta de lansare de pe Huawei Store include gratuit și căști Freebuds 3 Pro, care sunt printre cele mai bune earbuds cu ANC de pe piață, și garanție extinsă cu încă 12 luni. Îl găsiți și la eMAG, unde oferta de lansare include un card cadou de 1.000 de lei, ceea ce îi duce pretul în 3.499 lei de fapt. Ofertele speciale țin până la 31 octombrie.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
23 comentarii
17/10/2024 la 8:26 AM
Daca as fi Klaus, mi-as cumpara vreo 3 bucati din banii de protocol, pana se termina mandatul. Nu se stie cand ai nevoie.
Andrei(Citează)
17/10/2024 la 9:13 AM
Pacat de materiale si tehnica de asamblare/constructie a carcasei. Daca puneau in interior un mecanism automatic elvetian era jmecherie. Asa nu e decat o alta jucarioara scumpa si semiinutila.
Blackskull(Citează)
17/10/2024 la 9:36 AM
Ca unul care a trecut de la ceas automatic elvetian la un Garmin, primul mi se pare inutil rau acum. Il mai port doar ocazional, la cate o iesire in oras sau o petrecere. Garmin e antrenor personal plus inca o mie de functii.
Andrei(Citează)
17/10/2024 la 9:48 AM
Ce inseamna antrenor personal? Nu intreb la mijto, chiar sint curios.
De ex io-s om care fac sala de minim 4 ori pe saptamana. Io si inca vreo 5 handralai, toti fosti sportivi sa zicem. Acu ajunsi la aproape 50 ani ne adunam ca sa ne mai intindem oasele. Si facem destul de intensiv. Nici unu nu avem ceasuri d-astea. Ma uit in jur si mai sint alti baieti mai tineri, d-astia care trag tare, nici unu nu foloseste smartuaci. Singurele care au si folosesc smarturi d-astea sint cateva fete, da’ nu cred ca ptr sport. Citesc mesaje sau ceva gen. Si mai sint vreo cativa baeti gen it-isti, care au asa ceva, da’ aia numai sport nu fac. Cam 3 sferturi din timp stau pe telefoane.
Asa ca….cum te poate antrena un ceas d-asta?
Blackskull(Citează)
17/10/2024 la 9:57 AM
@Blackskull: la fel cum te ajută orice aparat de măsură în sport: măsurarea pulsului pentru a stabili un ritm, zona de antrenament (cardio) sau perioada de recuperare, poate chiar și o idee despre cum dormi noaptea. GPS pentru drumeții, câteva măsurători pentru scufundări. Poate pentru întinsul oaselor nu contează, dar fă o tură de 200 km cu bicicleta sau aleargă la un maraton și o să vezi că ajută. Există și alte moduri în care poți face măsurătorile astea, dar pentru un amator cel mai comod e cu un ceas.
dam167(Citează)
17/10/2024 la 10:28 AM
Pana sa iau Garminul, habar nu aveam cat de mult afecteaza alcoolul un somn bun sau o recuperare. Diferenta e uriasa.
La fel, pana la ceasul asta uram sa alerg mult. Dar asta era doar pentru ca fortam prea tare si efortul era mult prea mare pentru conditia mea fizica. Ceasul ma bazaie de fiecare data cand o iau prea tare la galop si asa am ajuns sa fac alergare de 5 mii de metri fara mare chin. Progres treptat.
Andrei(Citează)
17/10/2024 la 12:20 PM
@dam167, cati dintre cumparatorii acestor ceasuri fac ture de 200 km cu bicicleta? Sau cati alearga cate un maraton din cand in cand?
Intreb pentru ca am multi prieteni care au ceasuri inteligente performante, dar niciunul dintre ei nu face sport la nivelul la care spui tu. Si nici dintre cei pe care ii vad la sala nu sunt prea multi care urmaresc sa se mentina la nivelul optim al pulsului.
@Blackskull, eu sunt total de acord cu tine. Pentru cei care fac sport la nivel de amator (si nu au probleme de sanatate grave ce trebuie monitorizate), ceasurile acestea nu sunt deloc necesare. Sunt doar un gadget interesant.
In alta ordine de idei, daca iti place tehnologia si ai si banii necesari, go for it.
Cumpara toate gadgeturile care iti atrag atentia, fara sa iti pese de ce spun cei din jur.
Pana la urma sunt banii munciti de tine si ii cheltui pe lucrurile care iti aduc o mica bucurie in viata.
Andrei G(Citează)
17/10/2024 la 2:05 PM
@AndreiG: dacă înțeleg ceva din sport, la sală faci în general intervale scurte de intensitate mai mare (cu excepția cardio), deci un ceas te ajută numai pentru o bază de date – când, câte calorii, tipul de antrenament etc. O tură de 200 km cu bicicleta durează poate 6 ore de pedalat continuu, e foarte important ritmul și pulsul în timp real.
E un exemplu de antrenament și un mod în care poți să-ți evaluezi progresul. Nu mă interesează cine are sau nu nevoie, e problema fiecăruia.
dam167(Citează)
17/10/2024 la 3:12 PM
@dam167, din totalul populatiei active, procentul celor care merg pe bicicleta cate 200 de km sau alearga 42 de km este probabil undeva sub 1%. Eu voiam sa spun ca ceasurile astea sunt cumparate doar asa, ca un gadget interesant, nu ca sa te ajute in imbunatatirea rezultatelor sportive.
Nu este nimic rau sa le cumperi daca iti place tehnologia. Dar nu trebuie sa ne mintim ca sunt necesare pentru a avea o viata sanatoasa sau pentru cei care alearga 2-3 km pe saptamana.
Andrei G(Citează)
17/10/2024 la 10:58 AM
1) nu-s sportiv, imi displace alergarea…
2) Am “relativ” aceleasi functii de notificare efort prea mare, calitate somn, si altele – de la un MiBand9, care e super ingust pe mana (lat cat degetul aratatorul) si bateria ma tine vreo 10 zile. Se incarca in 30 min. Ca utilizator normal non sportiv nu am nevoie de mai mult dpdv functional. Ar fi “nice to have” dar parca apar si minusuri – prea multe minusri.
3) nu inteleg cum poti sa dormi cu un ceas ala mana, noaptea.
4) da, in ture de trekking/hiking daca vreau sa le monitorizez bine, e mai complicat – apelezi la smatphone, mai cari o baterie externa dupa tine pentru ture >5-6h. Atunci – da ceasurile astea ajuta mult. (stiu de la un amic)
Ariel(Citează)
17/10/2024 la 11:33 AM
Nu am absolut nicio problema sa dorm cu ceasul la mana. Cred ca e mai mult o chestie de autosugestie. Nu vad de ce m-ar incomoda. Poate doar daca esti genul care doarme cu mana sub cap sau ceva.
O bratara din aia ieftina nu e capabila sa iti detecteze corect stadiile de somn. Pe mine ma intereseaza sa vad exact cat somn adanc sau REM am avut, cate momente de neliniste etc. Poti avea surpriza ca un somn de 9 ore sa fie mai putin odihnitor ca unul de 6.
Andrei(Citează)
17/10/2024 la 2:26 PM
Așa, și? De asta sunt atâtea produse pe piață, să-și aleagă fiecare ce-i place. Există și brățări ca lumea (Whoop de exemplu) dacă vrei preicizie și nu vrei ceas, nu înseamnă că trebuie să folosim toți același lucru.
Dar vezi că e important să măsoare precis, uite ce zice David mai jos. Asta am întrebat toți atât la review-uri cât și pe cei ca tine care zic că un ceva e la fel de bun funcțional – e precis și constant în timp?
dam167(Citează)
17/10/2024 la 5:59 PM
Uita-te omule la review-uri, ca sunt o tona pe youtube. Si unele facute chiar la nivel stiintific.
Dr Love(Citează)
17/10/2024 la 12:11 PM
Daca te uiti linistit seara la un film iti intregistreaza ca ai dormit ? Ca asa e la Huaweiul meu. Nici macar nu poti sterge eroarea asta si iti trica toate statisticile. Softul e marea problema la ceasurile Huawei, eu unul sunt la ultimul ceas H, schimb brandul la urmatorul ceas.
david(Citează)
17/10/2024 la 2:43 PM
Ceva identic si aparent destul de bun calitativ.
https://www.emag.ro/ceas-smartwatch-isp-likesmarttm-onewatch-ultra-1-5-ips-retina-display-apel-bluetooth-gps-tracking-oximetru-notificari-apel-si-retele-sociale-monitorizare-ritm-cardiac-si-tensiune-arteriala-one-ultra-b/pd/DYT4KMYBM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android
Blackskull(Citează)
17/10/2024 la 5:09 PM
@Andrei G: tu vrei să te convingi singur că ceasurile astea nu fac lumea mai bună, dar discuțiile ar trebui să sublinieze la ce sunt bune că uite, mulți nu pricep și nici nu încearcă, că sunt la fel de convinși ca tine.
Apple Watch face ca un joc și fitness și ai 3 inele (obiective) pe care să le închizi zilnic: câte 1 min de stat în picioare la fiecare oră (12 în total), un număr de calorii consumate și minute de exerciții (inclusiv plimbare). Și pe parcursul zilei primești câte o notificare de încurajare. Ai fi suprins să vezi câși oameni mai pe seară încep să se plimbe, chiar și prin casă, că uite, mai au 20 de calorii ca să închidă inelul ăla. Da, ori fi având și alte ceasuri aceeași schemă, eu doar AW am folosit. Și chestia aia cu inelele m-a făcut să mă gândesc serios că: erau zile când nu stăteam în picioare nici măcar un minut la fiecare oră, că aveam un puls în stare de repaus destul de mare și că destul de rar adunam 30 de minute de sport într-o zi.
Dacă porți zilnic un astfel de ceas și începi la un moment dat să faci mișcare, chiar și numai să te plimbi, vezi ușor rezultate: poate peste 6 luni ți-a scăzut pulsul în stare de repaus, poate ai o medie mai mare de pași. Dacă tu ești hotărât să nu faci mișcare nu, ceasul ăla nu face pentru tine, dar îți oferă niște măsurători minime la care poți să te uiți. Sau poate îți e suficientă o brățară Mi de-aia și gata.
Dar dacă vrei să folosești un astfel de ceas o să vezi că e important să fie comod și precis. Nu e greșit nici să nu vrei, unora le-a salvat la propriu viața – oameni fără boli cronice. Și ăia or fi 1%, dar pe ăia dacă-i întrebi o să-ți spună că merită să țină așa ceva pe mână.
Revin, review-urile și discutiile de pe margine ar trebui să-ți arate ce pot face gadget-urile astea ca să vezi dacă sunt bune sau nu pentru tine. Nu pentru toți, ci pentru tine.
dam167(Citează)
18/10/2024 la 6:16 AM
Pfuaiii… nu credeam ca e asa stransa batalia pe ceasurile astea…
eBogdan(Citează)
18/10/2024 la 10:30 AM
Dude, cate site-uri detii?
Andrei G(Citează)
18/10/2024 la 9:04 AM
Ca sa se inchida bucla: MiBand8 si MiBand9 nu detectau ca dorm cand stateam linistit la TV, la un film ceva. Ma prindeau ca dorm la TV cand efectiv adormeam :)
Ariel(Citează)
18/10/2024 la 9:41 AM
Tot sub 1% au si ceasuri Garmin, so what’s your point?
Breaking news: un somn de 9 ore include somnul ala de 6 ore. Sa inteleg ca ultimele 3 ore de somn te obosesc la loc?
alunelu(Citează)
18/10/2024 la 10:29 AM
@alunelu, bagi tu mana in foc ca toti cei care au Garmin sunt alergatori de maraton?
Andrei G(Citează)
18/10/2024 la 12:16 PM
@Andrei G: unde am zis eu asta?
alunelu(Citează)
18/10/2024 la 9:45 AM
iambadatadvertising punct ro
alunelu(Citează)