un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Am mâncat ciocolată Dubai de la 3 cofetării, ca să văd care este moda, și iată unde a fost cea mai bună

23 Oct 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

5 comentarii

Nu mă interesează pe mine prea mult trendurile de pe TikTok sau Instagram. N-am nici un termos Stanley. N-am mâncat niciodată croissant uriaș, ba chiar mă enervează risipa aceea de mâncare și cafea pe care o văd în clipuri.

La ciocolata Dubai, însă, nu aveam cum să lipsesc. În apărarea mea, nu știam nimic despre acest trend. Mi l-a arătat mama, care de altfel mi-a și adus prima bucată de ciocolată Dubai pentru “testare”.

Ce este ciocolata Dubai? O ciocolată mai grosuță, care are în interior fistic amestecat cu kataif.

Kataiful este fideluța aceea specifică deserturilor turcești și arabe. Acest clip arată cum se face. Pe scurt, este un aluat clasic de făină cu apă, turnat într-o sticlă cu cât extrem de subțire, practic o gaură de ac dată în dopul ei. Iese de acolo într-un jet foarte subțire care este apoi prăjit în tigaie.

Ciocolata Dubai în sine ar fi fost inventată în 2021 în Dubai. Este bună dacă are fistic din belșug, care în combinație cu kataiful crocant (înțeleg că se prăjește în unt înainte de a fi amestecat cu fisticul) este foarte gustos, în special după ce îl și învelești în ciocolată.

Am mâncat până acum din trei surse:

Dulciuri Minunate din AFI Palace: de acolo a luat mama. Este o cofetărie mică pe centrul culoarului, la parter în fața magazinului Peek & Cloppenburg.

A costat 25 de lei. Înțeleg că este sau a fost deseori coadă acolo pentru ea. Este făcută cu ingrediente de calitate (ciocolată belgiană etc), dar mie mi s-a părut și că se topește în mână și nu mi-a plăcut asta. A fost bună și are un preț mai decent decât celelalte, dar per total a ieșit pe locul 3 din 3.

Ana Pan luat din Freshful. Am dat zilele trecute o comandă la Freshful și m-am revanșat cu mama. Am luat eu o ciocolată Dubai de la Freshful și am împărțit-o cu ea la o cană de cafea.

Este cea din stânga de mai sus. Mi s-a părut foarte scumpă, dar pe principiul “o dată în viață” a mers și așa.

Ciocolata a fost bună, combinația de fistic cu kataif mi-a plăcut – dar era foarte dulce! Foarte dulce, motiv pentru care am spus că n-aș mai mânca din aceasta. Locul 2 în clasament.

 

Dristor Doner Kebab de la Tineretului: exact, de la shaorma. Am văzut pe contul lor de Instagram că au ciocolată Dubai. Este chiar un clip amuzant, este făcut de ei și decretează că au cea mai bună ciocolată Dubai din oraș ca și cum domnișoara respectivă ar fi un 3rd party obiectiv care o descoperă întâmplător.

Întâmplător, însă, a fost că eu am trecut pe acolo după o shaorma și, cât așteptam să-mi fie împachetată, am descoperit că sunt în dreptul galantarului cu dulciuri și că au ciocolată Dubai acolo. M-am dus la casă și am făcut un bon pentru una.

A costat 45 de lei, cea mai scumpă de până acum. A lor este și pe băț și, ca mărime, chiar zici că este înghețată pe băț. Am cumpărat-o cu gândul că, dacă tot am ajuns aici, fac și un articol pe blog despre ciocolată, motiv pentru care doar cu aceasta am fotografii.

Surpriza plăcută a fost să descopăr că este excelentă, motiv pentru care ia locul 1 din clasament în ciuda prețului exorbitant. Este mai groasă decât celelalte și umplută cu fistic. Nu este însă pastă din aceea foarte fină de fistic, precum în unele croissante din piață, ci crema de fistic are bucăți un pic mai grosiere, “se vede fisticul” cum ar zice un prieten de-al meu, și are și destul kataif amestecat prin el pentru a fi crocantă exact cât trebuie.

Nu a fost nici atât de dulce precum cea de la Ana Pan/Freshful. Chiar a fost foarte gustoasă și cei de la Dristor nu se lăudau degeaba pe net cu ea.

Nu voi mai lua alta, nu la aceste prețuri. Înțeleg că fisticul este scump și într-o astfel de ciocolată intră mult, dar este prea scumpă sau, altfel spus, pot fi la fel de satisfăcut și de alte tipuri de ciocolate care costă de două ori mai puțin sau chiar de 3 ori mai puțin.

Dacă vreți însă să mâncați o dată și să vedeți cum este, eu aș merge la cea de la Dristor Doner din Tineretului (poate au și la Apaca sau restul locațiilor, dar nu confundați cu Dristor Kebab cel clasic și verde). Or fi și altele mai bune în București, dar eu pe acestea trei le-am mâncat și nu plănuiesc să mai încerc și de la alții.

asus s5507

    5 comentarii

  1. Am mancat doar de la Ana Pan acum vreo 2 saptamani, habar n-aveam ca sunt in trend la momentul respectiv, habar n-aveam ce ar trebui sa contina, dar intuitiv am zis: “cu siguranta crema din interior ar trebui sa aiba mai mult fistic si sa nu fie atat de moale” Acum ca zici ca ar trebui sa aiba si cataif e clar ca astia de pe la noi fac o zeama lunga sa iasa mai ieftin, ca fisticul e scump.
    Si da, daca e cu Dubai, deci cu lucs, musai niste foita de aur.

      (Citează)

  2. Nu e cam exagerată tendința asta? Cred că ciocolata aceea nu e de ieri, de azi, dar am observat efectele tendinței de curând, când am văzut frecvent cozi imense la acea Dulciuri Minunate din AFI.

      (Citează)

  3. Mare rugăminte:
    cînd o să ai ocazia, să faci un review și pentru Ciocolivă, care tocmai
    s-a lansat de 2 români din Scoția, și care este “…peste ciocolata Dubai” !

      (Citează)

  4. Aia din AFI e average at best. Bine ca am citit articolul o sa renunt sa incerc Ana Pan si incerc la Dristor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus