un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Mai vreți dovezi că primăriile de sector trebuie desființate?

15 Oct 2024  ·

GÂNDURI  ·

28 comentarii

Dacă nu era clar că primăriile de sector trebuie desființate și Bucureștiul trebuie condus de un singur om, primarul general, scandalul de ieri ar trebui să fie încă o dovadă bună în acest sens.

Pentru cei care n-au urmărit cu stupoare știrile, primarul general Nicușor Dan s-a dus în Piața Unirii ca să oprească un șantier ilegal pornit acolo de primarul sectorului 4.

Primarul general a fost nevoit să cheme un buldozer pentru dărâmarea gardurilor de șantier. Poliția locală a sectorului 4 l-a pus pe primar să se legitimeze (!) și apoi, văzând probabil că are dosarul cu șină necesar, s-a pus zid uman în fața lui, așa că primarul a fost nevoit să cheme poliția mai mare și Jandarmeria în ajutor. Scandalul a continuat până în noapte.


(sursă foto)

Planșeul Pieței Unirii trebuie consolidat. Primăria sectorului 4 a început însă chiar ea reconsolidarea în mod ilegal pentru că 1) nu avea nici un aviz și 2) terenul aparține primăriei generale.

Miza este foarte mare: primăria care face lucrările va împărți contracte de aproape 1 miliard de euro în anii următori. Bănuiesc că nu trebuie să mai spun că aș vrea ca banii să-i împartă primarul general, nu cel de sector, care este bănuit de tot felul de legături cu mafioți.

Dar asta nici nu mai contează, de fapt. Chiar și dacă primarul sectorului 4 ar avea cele mai bune intenții, situația tot ridicolă ar fi. Primarul general și primarii de sector sunt parțial plătiți și din bani publici, din banii bucureștenilor, și să vezi situații în care se ceartă pe cine are dreptul să dea cu lopata pe șantier este absolut ridicol.

La fel de ridicol este și că am trecut de la etapa în care primăriile mici nu făceau nimic prin oraș la etapa în care se aruncă la propriu ca să pornească lucrări de amploare, doar pentru că asta înseamnă că împart bani.

Ziceți un oraș mare din lume. Londra, Berlin, Beijing, Los Angeles, Paris. Toate au un singur primar. Acesta poate avea manageri de zone, de cartiere sau sectoare, dar toți sunt subordonați primarului. Bucureștiul este orașul cu 7 primari și 7 primării și nu are, de fapt, nici un avantaj din asta.

asus s5507

    28 comentarii

  1. usr nu iese la nici-o alegere. zic sa nu te mai zbati degeaba

      (Citează)

  2. Ca sa nu mai vorbim de miliitiile astea siite in slujba ( sic!) primarilor de sector si platite din banii publici. Cea mai je goasa categorie de functionari publici, niste interlopi cu uniforme. Si tuturor primarilor de sector, de la fratii Coitza pana la Clotilda, le-a convenit sa perpetueze aberatia asta.

      (Citează)

  3. Circ total. Nicusor avea sustinerea mea, pana sa apara clotilda p-acolo ca sa se bage-n seama ca sa nimic. E diaperare maxima in toate taberele. Niste panarame toti.

      (Citează)

    • Clotilde a uitat ca a candidat si pierdut alegerile la primaria de sector, acum a decis ca vrea desfiintarea sectoarelor 🤣

        (Citează)

    • Asta e ca si cum as spune eu ca de maine nu il mai citesc pe Radu ca in comentarii scrie si Blackskull

        (Citează)

  4. Parerea mea e ca Nicusor pierde vremea degeaba cu astia, cu televiziuni si live-uri si forte de “ordine” si “justitie” si circ.
    Ii lasi sa inceapa si dupa vii cu bidineaua si faci locuri de parcare (albe, gratis) in dreptul intrarilor in santier. In 30 de minute le-ai blocat tot.

      (Citează)

    • Ăștia n-au nici măcar aviz de la gaze. Imagineaza-ti că la prima cupă de buldozer pe care o dau rup o țeavă de gaz, direct deasupra casetei Dâmboviței și a stației de metrou Unirii 1.

        (Citează)

  5. Cum adica primarii de sector si primarul general sunt “parțial plătiți și din bani publici, din banii bucureștenilor”? Restul de bani de unde il iau, de la ei de acasa?

      (Citează)

  6. Ce pacat! Am avut impresia aseara ca interlopii pot mobiliza mai multe persoane decat oamenii corecti. Si Politia Nationala a lui Predoiu (a se citi Preșoiu)…
    Apreciez ideea lui Radu de a prezenta subiectul.

      (Citează)

  7. Orlando are niște informații în plus: https://www.facebook.com/share/p/9cPHPV1sCht3BLZC/

      (Citează)

    • Sa zici că Băluță și Negoiță au făcut o șmecherie cu intabularea și după să tragi concluzia că au avut dreptate din punct de vedere legal e… galaxy_brain.gif

        (Citează)

    • Orlando mananca dinala turcesc… Orlando are bucurii la Nordis si ONE si e fiert pe ND

      „Ministerul Mediului prin Apele Române a făcut o solicitare de intabulare a albiei râului din subteranul proprietăților menționate mai sus. Dintr-o eroare materială, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară(OCPI) a intabulat ca proprietar Apele Române (instituție aflată în subordinea Ministerului Mediului) și al suprateranului Planșeului Unirii.”

        (Citează)

  8. Blackskull:
    Circ total. Nicusor avea sustinerea mea, pana sa apara clotilda p-acolo ca sa se bage-n seama ca sa nimic. E diaperare maxima in toate taberele. Niste panarame toti.

    A, deci pentru ca a aparut Clotilde acolo tu nu ii mai acorzi sustinerea lui Nicusor, deci toti sunt o apa si un pamant, deci nu mai votam ( ceea ce practic inseamna ca cedam puterea celor care voteaza PSD )

    Asta e pe scurt gandirea politica a majoritatii romanilor. Ne plangem ca nu avem pe cine sa votam dar, cand apare cineva nou, renuntam la el pt ca are o scama pe costum.

      (Citează)

  9. Am impresia ca smecheria e in autorizatia in regim de urgenta – cred ca il ajuta pe Baluta sa manevreze ceva licitatii. Aici cred ca e bataia mare pe cascavalul de 1B EUR.

      (Citează)

    • “Smecheria” este ca de fapt acel proiect este incomplet. Si normal ca in aceste conditii se vor face zeci de modificari ulteriore care vor ajuta la sifonarea a cel putin 50% din fonduri.

        (Citează)

  10. Londra are din ce am citit aproape acelasi tip de impartire ca Bucuresti. Doar ca acolo nu se numeste primar. Si probabil fiecare stie clar care ii sunt atributiile. Daca la noi nu o sa ii mai zica primar sector 1 – o sa ii spuna “manager”, o sa fie vreo diferenta? problema e ca nu stie nimeni foarte clar care ii sunt atributiunile, iar daca stie incearca sa faca pe smecherul. interese personale si politice, necunoastere si smecherie peste tot. ca nici nicusor nu e vreo eminenta. minunea de pe dimbovita.

      (Citează)

    • Este o impartire similara, cu deosebirea ca sunt foarte putine domenii in care competentele primarilor locali se suprapun cu cele ale Primarului Londrei (primarul general).

        (Citează)

  11. Referendum cu o singura intrebare:
    Sunteti de acord ca primăriile de sector sa treaca in subordinea si administrarea Primăriei Generale?
    Eu as merge mai departe, as introduce si judetul ilfov in administarea primarului general al Bucureștiului, pentru ca ce fac aia pe langa se rasfrange in capul celor din Bucuresti.

      (Citează)

  12. S-ar putea ca planșeul ăsta să fie sfârșitul lui Băluță. Pe de altă parte, nici nu pot să-mi imaginez până unde ajunge chestia asta, cât de sus.
    Adică Băluță a tras cât a putut, s-a băgat în subsol, a dat-o pe Facebook cu pericolul iminent, după care a zis că se retrage din proiect etc.
    Apoi, probabil că l-au sunat greii: „Bă, nu te retragi de nicăieri, că te ia mama dracu’! Acum te duci și pui gardurile acolo. Păi ce faci, ne lași fără bani de sărbători?”

    Într-o săptămână, Băluță a întabulat planșeul Unirii!!!!
    Am o casă la țară, de doi ani aștept întabularea.

    Le-a cam tras-o Șordan. Să vedem următoarea mișcare.

      (Citează)

    • Este clar ca discutiile sunt la nivel mai inalt si nu doar Baluta este implicat. Adica sa ne gandim cat de aberant este ca Guvernul sa aloce bani Primariei Sectorului 4 pentru un proiect din Sectorul 3, realizat la un obiectiv aflat in subordinea Primariei Capitalei.

      Daca era vreun interes pentru cetateni, banii de la Guvern ajungeau la Primaria Capitalei.
      Asa, in conditiile astea, la fel cum s-a implicat Baluta, ar putea sa se implice si primarul din Ploiesti si sa spuna ca vrea el aproape 1 miliard de euro ca sa renoveze centrul Bucurestiului.
      Ar avea aceeasi autoritate ca si Baluta sa faca aceste lucrari.

        (Citează)

    • “Adica sa ne gandim cat de aberant este ca Guvernul sa aloce bani Primariei Sectorului 4 pentru un proiect din Sectorul 3, realizat la un obiectiv aflat in subordinea Primariei Capitalei.”

      Yeap…..DNA doarme.

        (Citează)

    • Stati linistiti ca stie Orlando ca sigur e legal…

        (Citează)

  13. Cum adica primarul general și primarii de sector sunt parțial plătiți și din bani publici? Sunt platiti doar si exclusiv din bani publici! Primariile nu au activitati de comert ca sa aiba venituri private.

      (Citează)

  14. E ingrozitoare reactia politiei/jandarmeriei. Mie in momentul asta imi e sincer frica pentru siguranta fizica a lui Nicusor Dan. Ar putea pati practic cam orice, iar autoritatile impotente, din prostie+incompetenta+rea vointa, ar da din colt in colt. De justitie nu mai zic, e praf.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus