un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

IKEA are cabluri și încărcătoare de telefon la prețuri bune

11 Oct 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Uite că nu credeam că tocmai la IKEA o să găsesc încărcătoare de telefon la prețuri bune, dar s-a întâmplat și asta.

Pe scurt, uitați ce se vinde pe acolo:

SJOSS: un încărcător de 45W cu două porturi USB-C. Scoate 45W dacă este folosit un singur port sau 22W simultan pe ambele. Este un încărcător compatibil Power Delivery PD 3.0, QuickCharge QC4+ și Programmable Power Supply (PPS). Costă 70 de lei.

SJOSS: același nume, dar varianta de 30W cu un singur port. Costă 30 de lei și oferă aceleași standarde de încărcare.

Poate că 30W sau 45W par prea puțin în lumea în care unele telefoane suportă încărcare la 100W. Așa este. În același timp, o întrebare bună ar fi dacă aveți nevoie de 100W pe toate încărcătoarele voastre? Poate că vreți încă unul în sufragerie, să fie și acolo, sau unul dual pentru călătorii.

De asemenea, 30W este deja maximul pentru orice iPhone și 45W este maximul pentru orice telefon Samsung, iar cu asta am acoperit deja o mare parte din piață. Eu, de exemplu, mi-am luat unul dual 45W de la IKEA acum câteva zile.

RUNDHULT: este un cablu USB-C la USB-C de 1,5 metri și care suportă maxim 100W. Costă 50 de lei.

Este un preț foarte bun pentru lungimea sa și pentru acea putere maximă pe care o suportă. Se găsește în două variante, gri și alb-negru ca o zebră. Am cumpărat unul gri și este chiar un cablu rezistent, fiind îmbrăcat în material textil bine țesut, iar la un capăt are un soi de elastic pentru a-l ține atunci când îl împachetezi.

De ce mi-a plăcut? Pentru că un cablu atât de lung și de putere mare și bine făcut costă mult. De exemplu, Apple vinde cu 200 de lei un cablu similar, dar de 240W (putere care nu există pe încărcătoare sau dispozitive, în practică); se știe că este foarte bine făcut, dar… e un cablu.

Cel mai apropiat cablu ca preț de de cel IKEA este unul Samsung de 1,8 metri și tot 100 de wați, care costă 69 de lei. Am două astfel de cabluri Samsung, sunt foarte bune și ele, dar atenție că nu sunt îmbrăcate în material textil pentru rezistență sporită.

Aș fi luat Samsung cu plăcere și acum, de altfel, dar am avut drum pe la IKEA pentru că mobilă și am luat două cabluri și un încărcător de-a lor, profitând de ocazie.

De altfel, dacă vreți recomandări de alte încărcătoare, tot din experiența mea, tot la Samsung ajung. Sunt în piață unele Anker sau Ugreen care sunt mici și puternice, dar prea scumpe. Samsung, în schimb, vinde modele precum cele de mai jos și sunt deseori la oferte:

Și ar mai fi acest Nothing de 45W, în care aș avea încredere.

Două elemente importante de reținut:

  • încărcările rapide prin Power Delivery funcționează doar pe USB-C, nu și USB-A.
  • cele de mai sus sunt cabluri de 480 Mbps, adică USB 2.0. Sunt pentru încărcare rapidă. Dacă vreți transfer rapid de date, poate scriu și despre asta cu altă ocazie, dar pe scurt eu folosesc cablul cu care a venit un SSD extern pentru asta, la nevoie, iar 99% din transferurile mele de date se fac oricum pe Wi-Fi.
  • sunt tot felul de firme chinezești care vând pe eMAG încărcătoarele Samsung de mai sus, dar eu n-am avut niciodată încredere în ele. Când mi-am cumpărat recent un model Trio, am ales să plătesc mai mult punându-l în coș pe cel vândut de eMAG. Recomandarea mea este să cumpărați doar dacă este vândut de eMAG, Flanco, GSMnet sau Samsung Mobile Store (care este seller pe eMAG). Alternativ puteți cumpăra chiar de la Samsung.ro sau GSMnet.ro, desigur.

Vă pot confirma că un Samsung 65W single-port și cu un cablu Rundhult de la IKEA îmi încarcă laptopul cu 60W, măsurat de mine, ceea ce este aproape de cât duce încărcătorul original Apple de 65W. Cablu bun plus încărcător cu Power Delivery înseamnă putere mare.

asus s5507

    7 comentarii

  1. SJOSS incarca si macbook. Poate nu suficient de repede, dar pentru un macbook air e ok

      (Citează)

  2. Am intrat plin de speranta pe linkul cu cablul Apple sperand ca suporta si semnal video. Cand colo, zice ceva de USB 2
    Incarcatorul ala de 30 de lei pare ce trebuie atunci cand ai nevoie doar de incarcator de telefon de luat cu tine si uitat in camera de hotel :)

      (Citează)

  3. eu am luat ptr un Honor care incarca cu 100w un incarcator de 65W cu 60lei + husele aferente de la catmobile si zboara, in schimb la becuri recomand Ikea la oricine

      (Citează)

  4. Acu nu zic ca alea n-or fi bune, da’ io am luat de pe temu vreo 3 incarcatoare (unu de masina cu 3 gauri si display) si 3 cabluri cu vreo 90 lei. Alt incarcator are 3 gauri usb (din care una de rapida) si una usbc. Toate merg brici. Ala rapid baga ca si originalu cu 45W.

      (Citează)

  5. Deci ăla primul Samsung de 65W 100% e un fake ordinar pentru că deși e livrat de emag, e vând de o firmă cu nume chinezesc care nici măcar nu s-a sinchisit să se înregistreze în România:

    Denumirea companiei: FOSHAN CITY CHANCHENG DISTRICT SHUNJIA JIAYOU ELECTRONIC COMMERCE COMPANY

    Adresa Sediului Social: Room 1121, 11th Floor, No. 52 Zumiao Road, Zumiao Street, Chancheng District, Foshan City, Foshan, Guangdong, 528000

    Cel original sigur e ce trebuie, dar ăsta n-aș avea curaj să-l comand.

      (Citează)

  6. eu am luat baseus de 100w si 2m de la emag care arata si puterea trasa de dispozitiv si l-am conectat la incarcatorul de la mac (sa pot incarca si laptop si tableta si telefon si casti si etc).
    urca pana pe la 98w sustinut (se cam incalzeste dupa o vreme la puterea asta, dar nimic grav).
    l-am luat cu 50 de lei a vremea respectiv, acum pare ca e 35.
    sunt multumit de ce livreaza si de cum se mentine.
    CATSK-C01 e codul lui la emag.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus