un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Froo a ajuns la aproape 30 de magazine în doar 4 luni de la lansarea oficială

16 Oct 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

4 comentarii

Froo nu mințea când spunea că urmărește o dezvoltare agresivă. La lansarea oficială din iunie erau vreo 5 în București. Patru luni mai târziu, harta arată vreo 30 în oraș.

Aici în zona mea, pe Nerva Traian, sunt două atât de apropiate încât le-am putut prinde în aceeași fotografie. Știu că nu se văd bine în fotografie din cauza naturii, dar sunt aproape vizavi unul de altul.

Am intrat rar în ele pentru că nu stau chiar acolo și oricum intru rar și în magazinele de la blocul meu. Aproape de fiecare dată am luat hot-dog de la Froo, iar cel cu cârnat de pui este foarte gustos.

Magazinele au un aspect plăcut de… nou și modern. Froo-ul vizitat la lansare era foarte înghesuit, dar cele din cartier de pe aici au spațiu mai mare între rafturi, produsele parcă sunt mai bine expuse și există o varietate care îmi place, de exemplu găsești la raft și Zăganu India Pale Lager, pe când într-un Mega comparabil ca dimensiune cea mai răsărită bere este Peroni.

Nu credeam să conteze asta așa mult, dar acest aspect de nou și modern, cu toate rafturile lucind și podeaua încă netocită și iluminat din belșug îmi dă mereu o impresie bună când intru într-un Froo, pe principiul “uu, ce mai au pe aici?”. Am înțeles cu această ocazie de ce toate magazinele au nevoie periodică de renovare și poate chiar redesign. Impresia artistică este, totuși, importantă, în special când nu sunt mulți alți diferențiatori, ci doar intri acolo după pui, unt, muștar și o cola.

Ce mi-a părut rău să văd, însă, este că până acum s-au deschis Froo-uri în locul unor magazine mici, independente, care par că nu au supraviețuit pe o piață a multinaționalelor. Unul din fotografia de mai sus s-a deschis în locul unui fost sediu BRD, dar altul în locul unui supermarket numit Star Market, care părea genul de magazin de cartier.

Un alt Froo de pe Calea Văcărești s-a deschis în locul Băcăniei Văcărești, care era fix ce-i zice numele. Niște legume și fructe de pe la țară, mezeluri de la producători mari și mici, niște palincă, niște sucuri artizanale, pâine din secuime etc. Mergeam uneori pe acolo pentru astfel de produse. Probabil nu era, însă, suficient vad pentru a rezista.

asus s5507

    4 comentarii

  1. Si pe la metrou titan aparura 2. Ca benzinariile de pe autostrada….unu p-o parte si altu visavis.
    Cat despre “Băcăniei Văcărești, care era fix ce-i zice numele. Niște legume și fructe de pe la țară, mezeluri de la producători mari și mici, niște palincă, niște sucuri artizanale, pâine din secuime etc.” …bagi mana-n foc ca alea erau de la tara sau artizanale bio eco etc?

      (Citează)

  2. Lucrez în zona, acel star market avea prețuri de corporatiști, dar experiență de cumpărare mai de cartier. De aceea era mai mereu gol.

      (Citează)

    • Din pacate, multe dintre magazinele astea de cartier au preturi foarte mari. Probabil ca nu au aceeasi putere de negociere cu distribuitorii ca lanturile de magazine.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus