►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Telekom urma să fie cumpărat de o asociere între Digi România și omul de afaceri Adrian Tomșa, care conduce grupul Clever Media (Profit, PrimaTV etc).
Ei bine, Tomșa s-a retras din asociere, așa că Digi a semnat un memorandum de înțelegere cu Vodafone România pentru a cumpăra împreună Telekom România. Este vorba de partea de comunicații mobile a fostului Telekom; partea de fix și fibră optică a fost deja cumpărată de Orange acum câțiva ani.
Friendship with Tomșa over, Vodafone este acum prietenul cel mai bun al lui Digi, ca în meme-ul acela.
Așa spune un anunț publicat pe Bursa de Valori București astăzi de Digi:
Evenimente importante de raportat: Memorandum incheiat de DIGI Romania S.A.
In legatura cu anuntul facut in cadrul Raportului curent publicat in data de 27 mai 2024, Societatea informeaza piata ca, in urma deciziei domnului Adrian Tomsa de a se retrage din tranzactia initiala, la data de 30 octombrie 2024 DIGI Romania S.A. („DIGI”) a incheiat un memorandum (denumit in continuare „Memorandumul”) cu Hellenic Telecommunications Organization S.A. („OTE”) si Vodafone Romania S.A. („VF”) avand ca obiect retragerea OTE din Telekom Romania Mobile Communications S.A. („TKRM”) (denumita in continuare „Tranzactia”).
In conformitate cu Memorandumul, partile intentioneaza sa efectueze o serie de operatiuni si tranzactii interdependente in temeiul carora DIGI va achizitiona anumite active de la TKRM, iar VF va achizitiona indirect actiunile detinute de OTE in TKRM.
Finalizarea Tranzactiei este supusa mai multor conditii, inclusiv finalizarea procesului de due diligence, obtinerea aprobarilor necesare din partea autoritatilor competente si finalizarea si semnarea documentatiei referitoare la Tranzactie.
Ce înțeleg eu de aici:
Nu știu de ce se zice că Vodafone va achiziționa indirect acțiunile respective, dar probabil că asta ține de formalitățile tranzacției.
Am lăsat și fraza de final din comunicat pentru că “obtinerea aprobarilor necesare” va fi probabil un proces de lungă durată. Consiliul Concurenței are de analizat cum doi operatori din piață își împart între ei un al treilea operator.
Devine tot mai clar că trecem de la o piață cu 4 operatori telecom la una cu 3 operatori. Totuși, soluția de față mi se pare cea mai bună din cele avansate până acum. Putea fi mai rău dacă Telekom ar fi fost cumpărată de vreo companie din afara României decât de două companii deja bine stabilite pe piața românească și deja cunoscute.
Mă bucur să văd că Vodafone investește de asemenea puternic în piața românească prin această tranzacție. De asemenea, de observat că Digi și Vodafone nu sunt oricum la prima colaborare, cele două companii având timp de mai mulți ani o înțelegere de sharing de rețea.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
10 comentarii
01/11/2024 la 3:39 AM
“ Mă bucur să văd că Vodafone investește de asemenea puternic în piața românească prin această tranzacție”
Cred (si sper sa nu fie asa) ca te bucuri degeaba.
In nicio situatie cand intr-o piata s-a redus numarul de furnizori nu au evoluat preturile spre avantajul consumatorului.
Imi pare ca se creeaza un duopol (orange-vodafone) si rezultatul se va simti peste un an.
Va rog (pe cititori si comentatori, nu pe Radu) sa lasati mai jos un comment cu cat platiti si pentru ce, si sa ne uitam inapoi peste un an, de Halloween 2025. O sa imi pun un reminder.
C(Citează)
01/11/2024 la 8:05 AM
De 2 ani platesc 3 euro lunar abonament la mobil. Cu tot cu tva. La vodafon. Totu nelimitat, inclusiv roaming inclus. Fara perioada contractuala. Daca fac figuri, i-am lasat instant.
Blackskull(Citează)
01/11/2024 la 8:54 AM
Duopolul care se creează e mai degrabă Orange – Digi. Vodafone n-o duce prea bine, a căzut pe locul 3 la abonați și se zvonea că și ei vor să vândă operațiunile din România.
ov1d1u(Citează)
01/11/2024 la 9:50 AM
Mai incercati si Digi, merita. Dupa o portare la Orange, m-am intors la Digi pentru ca nu aveam semnal deloc (ca si cum l-as fi avut inchis) in apartament, Bucuresti, in oras, bloc comunist, nu in camp. Degeaba sesizari si iti dai seama cat dureaza ca sa puna o alta antena. Deci, Digi FTW.
Alexandru(Citează)
01/11/2024 la 11:43 AM
Am 19 Lei pe Yoxo de vreo 2-3 ani, abia astept sa vad cum creste :))
bbcversus(Citează)
01/11/2024 la 6:41 AM
Am ras, pe bune.
Păi nu e Radu pișcotar și trebuie să îi ridice în slăvi (ca să nu spun altfel), ca să mai primească câte o șampanie?
Carturaru(Citează)
01/11/2024 la 3:53 PM
Voda,4€ nelimitat cu roaming.
Vale(Citează)
01/11/2024 la 9:20 AM
“Putea fi mai rău dacă Telekom ar fi fost cumpărată de vreo companie din afara României decât de două companii deja bine stabilite pe piața românească și deja cunoscute”
Recunosc că n-am înțeles partea asta. Companie din afara României=un operator în plus pe piața locală, deci concurență mai mare. Cum e un lucru mai bun faptul că se reduce numărul de jucători din piață?
Cătălin Tănase(Citează)
01/11/2024 la 11:54 AM
Din articolul lui Radu nu inteleg de ce ar fi fost mai rau pentru noi daca Telekom ar fi fost cumparat de o companie din afara Romaniei.
Nu este ca si cum Orange si Vodafone sunt companii romanesti.
Iar logica spune ca o companie care ar fi intrat pentru prima data pe piata din Romania, ar fi incercat sa fie cu niste oferte de servicii foarte bune. Nu neaparat si preturi mult mai mici, pentru ca aici nu prea mai ai unde sa scazi in conditiile in care toti operatorii au oferte foarte bune la preturi sub 5 euro.
Andrei G(Citează)
01/11/2024 la 11:56 AM
VDF are nevoie de abonati, Digi are nevoie de frecvente.
Ambii au nevoie sa mai creasca preturile. Interzicerea echipamentelor din China pune tuturor operatorilor mari probleme.
Mishu(Citează)