un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Cum a fost la Webstock și la Code2Cup

21 Oct 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE, GÂNDURI  ·

6 comentarii

Am pierdut socoteala pentru a câta ediție Webstock la care particip a fost cea de vinerea trecută, dar probabil mai mult de 10.

Webstock 2024 a fost foarte similar cu celelalte, în sensul că sute de oameni s-au prezentat din nou la una dintre cele mai mari conferințe despre online, digital, creatori de conținut și alte aspecte ale acestui domeniu în care activez și eu.

Am observat însă câteva particularități. De exemplu, în fiecare an glumesc cu alți bloggeri că este un prilej de întâlnire al nostru, al dinozaurilor, adică alți bloggeri care au aceeași vechime ca și mie în domeniu (17 ani) sau măcar una apropiată. În acest an, parcă au fost mai puțini “dinozauri” decât în 2023.

Nu zic, mai are și lumea treabă vinerea, mai are copil pe acasă sau pur și simplu nu se aliniază stelele pentru a fi prezenți la Webstock. Îmi plăcea însă să-i revăd pe cât mai mulți cu această ocazie formală, mai ales că pe unii îi văd doar o dată pe an — la Webstock.

Timpul chiar zboară repede. Îmi dau seama de asta când mă mai întâlnesc cu câte un blogger și ne spunem “ha, nu ne-am mai văzut de exact acum un an, tot aici!”. La un moment dat sper să facă cineva și o galerie foto de la toate Webstock-urile de până acum pentru a vedea evoluția celor prezenți.

La început mi se pare că eram o mulțime de copii, practic, care se întâlneau pe la RoBlogFest-uri și Open Tweetmeet-uri și conferințe organizate de cine știe cine, iar acum pe unii dintre ei îi văd cu păr ușor grizonant, cu soție, cu copii, cu divorț, cu afaceri construite sau cariere care i-au dus în direcții total diferite.

Am mai observat în acest an că în general a fost mult mai puțin accent pus pe creatori de conținut în prezentări și paneluri. Ce-i drept, Webstock împarte acest spațiu cu Influencer Marketing Conference, care a fost pe 19 septembrie, și unde se vorbește mai mult despre creatori de conținut.

La acest Webstock, însă, marea majoritate a celor prezenți erau oameni din agenții și de la branduri, inclusiv mulți care păreau noi în domeniu.

(Fotografiile sunt de la Olivian, mulțumesc)

Mi-a plăcut și să descopăr spirit antreprenorial în rândul celor pe care-i știam. Mai multe persoane de prin agenții, de exemplu, au plecat în ultimul an pe cont propriu și și-au făcut propria firmă. Am vorbit un pic și cu Hoinaru, care spunea nu doar că a deschis showroom-ul pentru Aceeași Mărie, dar că este atât de mult loc acolo încât Maison Creative va fi și spațiu de evenimente, practic un nou business.

Premiile de la gala Webstock le puteți vedea aici.

CODE2CUP

Io îs curios câți dintre cititorii acestui blog îs interesați de “concursuri de barista între IT-ști” se întreba cineva într-un comentariu. Nu știu câți dintre ei erau cititori ai blogului, dar la Code2Cup a fost plin. Nu mă mir, cafeaua bună nu are doar fani, ci pasionați.

Am fost la Code2Cup doar pentru o oră, sâmbăta, și la final am avut senzația că m-am întâlnit și am discutat cu mai mulți oameni decât la Webstock. Mi-a plăcut atmosfera, mi-a plăcut să fiu înconjurat de oameni care erau cu toții pasionați de subiectul cafelei.

M-am simțit ca la Coffeeast, dar la scară mai mică. Câteva cafenele și prăjitorii aveau stand și vindeau sau ofereau cafea, precum Saint, Mabo, Bob, Dropshot și alții.

Artisan Coffee Gear avea, dacă nu mă înșel, mai multe standuri. La unul am văzut niște accesorii de barista marca MHW-3Bomber care păreau foarte high-end și bine făcute. Artisan Coffee, apropo, este un distribuitor de echipamente pentru cafenele (inclusiv La Marzocco), dar au și o cafenea foarte apropiată de maternitatea unde s-a născut Alice, așa că am băut multe cafele la ei în 2021.

La Bob la stand am văzut un Orea Brewer (acesta, varianta V4), un sistem 4 în 1 care include diverse capete finale a căror formă poate schimba gustul cafelei. Pe site la Bob nu-l văd, dar mi-au spus că ei îl importă.

Am mai văzut și un dripper ceramic Taster’s Coffee care avea un fel de robinet în partea de jos. Mi s-a părut bună ideea pentru că astfel poți controla mai bine perioada de infuzie a cafelei la V60.

Eu am un brewer Hario clasic și acolo depind foarte mult de cum am măcinat cafeaua, că de asta depinde până la urmă cât timp îi ia apei să treacă prin ea și să extragă aromele. Îmi este dificil să găsesc gradul corect de măcinare, în special cu râșnita reglată în tot restul timpului pentru espresso. Un robinet care să mențină infuzia mi s-ar părea de ajutor.

Cei de la Glutten Glory, care este o cafenea cu brutărie foarte bună în apropiere de Piața Domenii, aveau și aici patiserie. I-am descoperit și pe cei de la Ulav, care produc sucuri 100% naturale și nepasteurizate. Din ce spuneau, execută pe loc și livrează comenzile primite, sucurile naturale nepasteurizate având doar câteva zile termen de consum.

Livstory sunt români care produc ciocolată artizanală de la zero, își importă ei boabele de cacao. Au luat și câteva premii pentru produsele lor. N-am avut timp de degustare, dar am reținut brandul pentru viitor. Sweet O’Clock vindea choux-uri bune, am luat și eu unul la pachet.

Pe scenă avea loc un concurs de barista. Echipele erau formate din IT-iști din companii din zonă. Nu știu cine a câștigat, dar cât am stat eu acolo (prea puțin, dar se apropia ora de somn de prânz) s-a desfășurat o rundă, a fost cu urale și jurați care gustau de la fiecare și note, cam ca la concursurile de așa ceva.

Pun separat fotografia de mai jos doar ca să zic că acel espressor La Marzocco este un Linea Mini din gama “pentru acasă”. Costa 25.900 de lei :|

 

Am primit niște fluturași cu discount-uri. Artisan oferă 5% cu codul CODE2CUP (vești bune dacă vreți espressorul de mai sus, I guess?) până pe 27 octombrie, iar Dropshot discount la cafea, tot cu CODE2CUP. Dacă vreți să beneficiați de ele, go ahead.

asus s5507

    6 comentarii

  1. In afara de Youtube, unde sunt blindat cu adblocks si sub un sfert de ora pe X zilnic, nu consum nicio alta platforma.

    La espressorul ala e fain ca iti da ca accesoriu un srilankez care da fuga sa ia niste cafea prospata o data la doua zile.

      (Citează)

  2. Bunica va saluta de la Webstock si va transimte ca va iubeste si cadourile

      (Citează)

  3. “În acest an, parcă au fost mai puțini “dinozauri” decât în 2023.”

    Pai asa functioneaza dinozaurii.

    Si de ce a venit Micutzu imbracat ca un sofer de microbuz?

      (Citează)

  4. Mi-a plăcut la Webstock, și confirm ce mi-a spus cineva – cu ce trec anii, scade procentul persoanelor pe care le cunosc personal vs. total participanți. (ignorând speakerii)

      (Citează)

  5. “Un robinet care să mențină infuzia mi s-ar părea de ajutor.” Poti sa te uiti si la Clever Dripper (au la Barshaker .ro, de ex). E un V60 marimea 2 si care are o supapa in partea de jos pe care o eliberezi cand vrei si cat vrei. Personal imi place mai mult Hario-ul V60 pentru ca pot sa fac mai multa cafea intr-o singura sesiune.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus