un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Când are loc Black Friday la evoMAG, PC Garage, Flanco, Altex și AVstore

26 Oct 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Pe scurt, a început deja de ieri.

EVOMAG

evoMAG a început ieri campania de Black Friday. Au fost anunțate trei etape, astfel:

  • Episodul 1: 25 – 31 octombrie, reduceri de până la 50%;
  • Episodul 2: 1 – 7 noiembrie, reduceri de până la 60%;
  • Episodul 3: Black Friday Principal: 8 – 10 noiembrie, reduceri de până la 70%

Nu știu dacă în etapa doi vor apărea reduceri suplimentare la produsele listate deja în etapa 1. Nu țin minte să se fi întâmplat asta în anii anteriori, poate cu excepția zilei de 8 noiembrie. Oricum, dacă vă atrage vreun produs din oferta lor, dar vreți să fiți siguri că este prețul cel mai bun, puteți aștepta 8 noiembrie și să comparați și cu alte magazine.

Eu am văzut câteva oferte bune:

Sunt chiar mult mai multe prin care să săpați la televizoare, electrocasnice și alte categorii.

PC GARAGE

PC Garage a început tot ieri cu un Black Friday Devreme. Pe 8 noiembrie va fi ziua principală, cum s-a obișnuit, cu ofertele cele mai bune.

Între timp, comunicatul lor a indicat o listă mare de produse vedetă cu preț redus, astfel:

FLANCO

Flanco, care în acest an s-a repoziționat ca Smart Discounter, a început al 14-lea Black Friday tot ieri, 25 octombrie, și va ține până pe 30 noiembrie.

Promoțiile vor fi valabile în 160 de magazine. Le găsiți și online pe flanco.ro

Un LG OLED C4 de 55 de inci costă 5.000 de lei la Flanco. Este un model 2024. Știu minte că anul trecut modelul la zi de atunci, C3, a fost cam 5.300 de lei. Un robot de aspirare Xiaomi S20+ cu stație docking all-in-one care descarcă praful și spală și mopul costă 2.000 de lei.

ALTEX

Altex a anunțat Black Friday pentru 31 octombrie – 20 noiembrie. Reducerile se vor găsi în magazine și online pe altex.ro și mediagalaxy.ro

Altex plănuiește 3 etape de câte 7 zile fiecare.

Apropo, mulți ani am fost de părere că magazinele care încep Black Friday atât de devreme nu vând prea mult pentru că toți oamenii așteaptă întâi să vadă ofertele eMAG din vinerea “cea mai neagră”.

Oamenii care chiar conduc magazine online m-au contrazis, de obicei, cu cifrele de vânzări în mână. Se pare că foarte mulți clienți, dacă găsesc produsul la un preț mai mic decât anterior, îl cumpără de atunci. Poate îl vor urgent, poate sunt fericiți cu discount-ul primit, poate nu au chef să se lupte în bătălia refresh-ului pe eMAG, dimineața, și își cumpără de acum mașina de spălat sau espressorul dorit.

Așa o fi. Altex și Flanco, în particular, vând mult în magazinele fizice, iar acolo o perioadă mai lungă de timp face ca un număr mai mare de clienți să aibă timpul necesar pentru a le călca pragul și a vedea ofertele.

AVSTORE

AVStore va începe Black Friday pe 7 noiembrie.

Până atunci, însă, a reînceputul jocul lor anual cu “descoperă prețul”. Dacă ghicești prețul din Black Friday pentru un produs, îl poți comanda de acum la acel preț. Detalii aici.

eMAG

eMAG, după cum s-a anunțat încă de prin septembrie, va face Black Friday o singură zi, pe 8 noiembrie, chiar dacă de obicei vor continua cu oferte bune și în zilele de 9 și 10 noiembrie.

O conferință de presă va avea loc în primele zile din noiembrie, când vor anunța detalii și produse speciale, ca de obicei. Intenționez să particip și să vă spun apoi ce aflu. Până atunci, am băgat Crazy Days.

asus s5507

    8 comentarii

  1. BF într-o singură zi, oriunde în lume, este bătaie de joc și o lipsă de respect la adresa cumpărătorului. Nu de puține ori în magazinele fizice se transformă în ceva grotesc. Faptul că la noi se întinde pe o perioadă de săptămâni este un lucru bun. Eu urmăresc un produs și în momentul în care are o reducere decentă îl cumpăr.

      (Citează)

    • Inclusiv Amazon face pe mai multe zile. Nu mai are nimeni timp să stea pe refresh dimineața. În locul eMAG, aș lungi la un weekend.

        (Citează)

    • De ce nu o singură zi?! Selecție naturală și aici.
      Derularea pe un weekend este rezonabilă, alte oferte, alte categorii de produse.
      Mizeria care se face în România pe o perioadă tot mai lungă de la o ediție la alta se traduce în rezultate tot mai proaste, în ciuda comunicatelor sforaitoare de presă.

        (Citează)

  2. Daca ai nevoie de un produs, il cumperi chiar daca nu e” redus”. Cand ajungi sa il urmaresti cu saptamanile atunci sigur nu ai nevoie de el. BF e strict pentru cei care nu au o nevoie reala

      (Citează)

    • Asta nu este adevărat. Nu ma refer că ți s-a stricat frigiderul și ai nevoie AZI de altul.

      Pentru foarte multe obiecte pe care vrei sa le înlocuiești pentru ca sunt vechi sau merg prost poți sa aștepți, iar studiile de piață arată că asta face lumea.

      Noi, de ex, am avut nevoie de saltea și de hotă. Nu era urgent. Am așteptat o zi de miercuri pentru reducere 10 la sută la eMAG home and deco sau ceva așa. Hotă am luat în electro weekend. Nu am mașină de spălat vase și nici cuptor, dar rezist 2 săptămâni fără ele ca să le iau de Black Friday la reducere mare.

        (Citează)

    • Add01:
      Daca ai nevoie de un produs, il cumperi chiar daca nu e” redus”. Cand ajungi sa il urmaresti cu saptamanile atunci sigur nu ai nevoie de el. BF e strict pentru cei care nu au o nevoie reala

      O spui ca și cum în casă ai avea doar produse de care ai o (reală) nevoie. Există și lucruri fără de care poți trăi bine mersi, dar asta nu înseamnă că nu le cumperi. Pentru genul ăsta de lucruri, reducerile de Black Friday sunt binevenite.

        (Citează)

    • „Pentru genul ăsta de lucruri, reducerile sunt binevenite.” Am corectat. Black Friday e conceput pentru atrage potențialii cumpărători neinformați care nu urmăresc evoluția prețurilor, sau care au accese de impulsivitate în achiziționarea diverselor produse. Sau pe cei cu valoare, care ignoră prețul de vânzare dacă are mai puțin de cinci cifre înainte de zero. Și funcționează, societatea a fost dresată pentru niște obiceiuri de consum nesustenabile pe termen mai îndelungat.

        (Citează)

  3. Știind cum cresc prețurile înainte de bf, mi-am luat cam tot ce simțeam necesar prin vară, chiar au fost reduceri.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus