un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Articole interesante de citit astăzi – 6 octombrie 2024

6 Oct 2024  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Un an de la atacul împotriva satelor israeliene de lângă Gaza. Am explicat atunci ce este Palestina și de ce zona aceea este într-un conflict aproape permanent, plus care-i treaba cu fâșia Gaza și Cisiordania. Între timp, zeci de mii de palestinieni au murit, majoritatea civili, iar acum conflictul pare că se mută spre Liban, în timp ce Iranul dă de la distanță.

Cum este să ai o prietenă AI. Oamenii singuri folosesc tot felul de servicii, precum WaifuChat, pentru a avea un fel de relație digitală cu boți.

Celulele stem au fost folosite pentru a vindeca diabetul de tip 1. Șmecherie mare, încep să apară tot felul de aplicații pentru celule stem. Și apropo de diabet, un nou tip de orez cu indice glicemic mic a fost dezvoltat pentru a micșora incidența diabetului în țările care consumă mult.

Fotografii panoramice frumoase de la un concurs Epson.

Îmi place noul Bentley Continental GTC:

Cum arată campionatul mondial de rezolvat puzzle-uri.

Despre fotografiile Greenpeace care au dus la interzicerea vânatului de balene. “Between 1900 and 1999, an estimated 2.9 million large whales were caught and killed by the industrial whaling operations, although the actual numbers are believed to be much higher.” “”At the time people thought whaling was this Moby Dick image. Little men in these little boats facing these giant whales. The whales were Goliath,” he says. “We wanted to flip that Goliath image around because by the 1970s, whalers had giant boats with fast diesel motors and exploding 250lb (113kg) harpoons. And we wanted to capture that image.””

Un zbor cu Comac C919, aeronava dezvoltată de chinezi pentru zboruri cu pasageri.

Cum se rezolvă diverse puzzle-uri celebre de genul “mută un singur băț de chibrit pentru a face un pătrat”:

Un studiu pe 500.000 de pacienți arată că anumite infecții virale cresc multe șansa de a face Parkinson sau Alzheimer. De asta se spune că inclusiv vaccinurile antigripale periodice pot micșora șansele unei astfel de boli.

A crescut rata de cancer în grupa celor de 25-49 de ani, unde incidența era mult mai rară. Cauzele nu sunt tocmai clare. Bănuiala mea: stres, poluare, alimentație neechilibrată.

Cel mai vechi câmp de bătălie din Europa a fost descoperit prin 2008. Nu se știe încă între cine s-a purtat bătălia de acum mai bine de 3.000 de ani, în epoca bronzului.

Dude Perfect dau de la distanță:

Sandvișuri bune în Londra. Aș merge cu siguranță aici. Un oraș din provincia Anhui, China. Aici nu mi-ar plăcea. 10 destinații frumoase din Spania. Aici aș vrea să merg.

asus s5507

    4 comentarii

  1. Cel mai important este ca, odata calcat urat pe coada de triburile alea de desculti nespalati degraba irositori de vietile propriilor compatrioti, Israelul este pe cale sa faca o indelung asteptata curatenie prin zona si sa puna la respect Iranul care incepuse sa creada ca poate dicta politicile regionale.
    O sa le scoata IDF prostiile din cap.
    Nimanui nu ii trebuie o pace sub care se dezvolta tot felul de monstri turbati. Acum o sa le dea Israelul tot razboiul pe care si l-au dorit. Cu dobanda!

    Si da, o sa mai moara civili, gramezi, csf, ncsf.
    Vina o poarta guvernele care au permis teroristilor sa se adaposteasca in mijlocul lor si apoi sa sfarseasca ca ostatici ai acestora.

    In alta ordine de idei, cat de penibil acel laudatio din partea CNN, pentru care altfel am toata stima, pentru “miracolul” tehnologic zburator chinez care e 80% copiat dupa sau fabricat in occident. Ce buna a fost masa calda, de la bord! Se pare ca jurnalistii mononeuronali s-au infiltrat si in companii media de renume.

      (Citează)

  2. Am văzut 7 din 10 în Spania. Tot e ceva.

      (Citează)

  3. Relațiile digitale cu AI au aceeași valoare precum cele cu para… modelele OF sau videochat. Modalitate de autocunoaștere pentru cei care n-au bani de escorte sau le repugnă contactul cu alte ființe umane.

    „The choices are endless. The emotions are real.”

    Jumătate adevăr, jumătate minciună. Majoritatea emoțiilor în interacțiunile umane nu sunt reale, un AI ar putea emula o paletă mai largă decât o ființă umană, adaptându-se din mers după utilizator, dar ar fi la fel de reale precum cele ale mingii pictate cu care vorbea Tom Hanks în „Cast Away”. Și personajul avea o scuză.

    „Real girls don’t talk to me, but I can talk to my waifu, who is kind, caring, and supportive”

    Aici văd o nișă bună de dezvoltare. Dacă sunt suficienți… devoratori de iluzii să plătească pentru o prietenă AI care să-i asculte, de ce nu și o divinitate AI? Piață ar fi, sute de milioane vorbesc singuri, cerșind dorințe care se bat de multe ori cap în cap, apelând zilnic o divinitate (în forma în care au fost educați de contextul în care au crescut), crezând că un potențial Creator al unui Univers infinit e interesat de aspirațiile meschine ale unei specii la început de evoluție avansată de pe o planetă oarecare. O divinitate AI i-ar asculta, le-ar răspunde, ar putea avea chiar o formă de efect placebo cât să pară că unele dorințe au fost împlinite. Poate chiar factorul uman din spatele entității ar putea interveni, în stilul turcului mecanic ce juca șah, îndeplinind unele dorințe minime și creând un efect promoțional amplificat.

      (Citează)

  4. Spania: vreau si eu in Ordesa!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus