un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Articole interesante de citit astăzi – 20 octombrie 2024

20 Oct 2024  ·

GÂNDURI  ·

21 comentarii

Oamenii au tendința să creadă că au destule informații pentru a lua o decizie informată, chiar dacă nu le au de fapt. Puteți vedea asta peste tot în jur, de fapt. Mi se pare chiar un talent să îți dai seama că nu ai suficiente informații la dispoziție și că lucrurile pot sta altfel decât spune o sursă de informare.

Povestea lui Sinwar, liderul Hamas recent ucis, și a dentistului său israelian. Un israelian i-a salvat viața. Medicii israelieni l-au operat, pe când era închis într-o pușcărie, și i-au eliminat o tumoare care i-ar fi fost fatală. Asta n-a contat prea mult 19 ani mai târziu, când a planificat uciderea a 1200 de civili.

Coreea de Nord a trimis deja 13.000 de containere de muniție în Rusia și acum va trimite și în jur de 10.000 de soldați care să lupte în Ucraina. Coreeni care luptă aproape de granițele noastre, incredibil.

Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Nu sunt multe cazuri de trifalie. Doar unul era extern. Asta îmi aduce aminte însă de AMA-ul de pe Reddit al unuia care avea două penisuri exterioare și funcționale.

Un american care se îmbolnăvea de la radiația electromagnetică s-a mutat în Green Bank, un oraș american în care orice formă de wireless (Wi-Fi, telefoane mobile etc) este interzisă prin lege.

O copie a constituției SUA s-a vândut cu 9 milioane de dolari. Americanii pun preț mare pe constituția lor, deși as we speak Trump și Vance refuză să admită public că Biden a câștigat alegerile din 2020.

Moldovenii spun că 130.000 de oameni ar fi fost mituiți de ruși pentru a vota împotriva Uniunii Europene astăzi, într-un referendum.

Show-ul Victoria’s Secret:

Un lift care te ridică la înălțime a fost montat pe Top of the Rock, care era deja unul dintre cele mai înalte puncte din New York. Putin și-a demolat palatul de la Sochi.

Unul dintre cei doi jurați de la Culinary Class Wars a fost soldat în armata americană și acum are restaurant cu 3 stele Michelin. Show-ul este pe Netflix și e foarte bun.

Affogato cu fistic. O vilă de lux în Buftea. Poți să te dai la inele de pe un pod. Tobogan de apă de la 85 de metri înălțime.

Toate aeronavele Airbus au zburat în formație:

Epava submarinului HMS Trooper a fost descoperită lângă o insulă grecească. Submarinul dispăruse în WW2.

Inundație în Sahara. A ploua mai mult în două zile din septembrie.

ESPN arată acum pe ecran, în timpul unui meci, șansele ca o echipă să câștige. Teoretic asta îi face pe unii să nu se mai uite la întreg meciul, dacă văd acolo că echipa lor nu mai are șanse. Practic, îi face pe cei care pariază pe meciuri să se uite, un public valoros pentru un canal de sport.

Revine Formula 1 cu cursa din Austin, Texas, la ora 22.

asus s5507

    21 comentarii

  1. Americanii nu au istorie si ei știu ca sunt nimeni la scara istoriei. Asa ca se agata de orice pai care face sa para ca au un trecut si orice chestie mai veche de 200 de ani li se pare fantastica.

    Daca au dovezi ca au fost mituiți moldovenii, sa nu ii lase sa voteze, ar trebui sa fie ilegal si interzis.

    Show-ul VS este o prostie de cand au devenit incluzivi cu grasele si diformele iar brand-ul nu mai este relevant de vreo 5 daca nu si mai mult.

      (Citează)

    • Da, dar adevărul doare și deranjează….

        (Citează)

    • Cu ceva ani în urmă am dus cîțiva studenți americani la medicină, veniți prin Baylor la CT, în vizită la cetatea Histria. Cînd au citit pe tinicheaua aia de la intrare că situl datează din secolul VII dinainte de Cristos și-au ridicat mîinile și priveau ca și cum ar fi socotit pe degete cu cîte secole în urmă a fost (nicidecum că ar fi fost proști la socoteli, ci uimirea).

        (Citează)

  2. Noroc ca suntem noi “cineva” la scara istoriei, ca americanii n-au avut parte de un Mircea cel Batran. Uite ce bine am ajuns noi, ca doar avem istorie, ei sunt un nimeni care se agata de orice ca sa fie in continuare relevanti.

      (Citează)

    • Nu aveau avioane fara romani. Nu aveau nici macar stilou cu care sa semneze. Nu aveau nici insulina.

      Intre timp romanii sunt pe coloana lui Traian, o existenta dovedita de aproape 2 milenii.

        (Citează)

    • Da, ce s-ar fi facut omenirea fara poporul roman, acest reper al inventiilor si inteligentei milenare. Dupa noi se da ceasul, americanii se uita cu invidie la noi. Gradina maicii domnului, pamant binecuvantat din care mai bine de jumate din populatia activa a emigrat. Evident, de bine ce e, din preaplinul inteligentei si bunastarii.

        (Citează)

    • Gal3x, acum 2.000 românii nu existau. Pe columna sunt dacii învinși. Altfel egiptenii ar trebui sa ne scuipe? Stai liniștit că reușeau ei si cu creionul.

        (Citează)

    • Imi prevad o zi destul de frumoasa, ma duc la plimbare sa vad masini de epoca in parc, cred ca le fac si cateva poze. Poate ajung si in IKEA, o comoda de metal cu sertare imi pare utila.

      Tu in schimb tot nefericita si irelevanta vei ramane, acum si pe viitor, indiferent ce comentariu iluminator vei avea ca sa ne salvezi din mlastina cetoasa a necunoasterii.

        (Citează)

    • Romanii au participat la valul cercetarii din vremea lor, care a fost zborul motorizat, si au avut contributii semnificative prin Traian Vuia, Aurel Vlaicu, etc. Dar nu poti sa zici ca ei au pornit valul, asta era focusul intregii lumi civilizate in 1900.

      Acum focusul lumii civilizate e smart-orice, unde avem contributii semnificative prin Cristian Presura.

      Si cu siguranta altii pe care nu-i stiu. Nu-i stiu pentru ca din pacate inovatia nu mai atrage mass-media ca la 1900.

        (Citează)

    • Pana inaintea primului razboi mondial nu eram prea diferiti de restul ca natie. Apoi am evoluat odata cu restul. Perioada Interbelica a fost vis. Occident curat. Si apoi a venit necazu dupa al doilea razboi mondial, respectiv am intrat pe mana rusilor. Si s-a dus totu pa apa sambetei. Si inca se duce ptr ca influentele inca se vad. Apucaturile si comportamentu sovietic va dainui inca vreo cateva generatii. Daca soarta romaniei era alta dupa 1944, sigur acum eram altfel ca popor. Doar ca….ghinion, vorba prostului gîngav de la cotroceni.

        (Citează)

    • “De ce este România altfel”, de Lucian Boia, are cateva puncte de vedere cu care am fost de acord privind explicatia situatiei actuale.

        (Citează)

  3. Linkul catre articolul submarinului HMS Trooper nu exista…

      (Citează)

  4. NATO nu confirmă nimic despre coreeni dar nu stăm în detalii când avem tone de poze cu Kim.

      (Citează)

    • Daca se confirma filmele alea nord coreene de cand eram copil, cand un comando de 5 nord coreeni batea 3 batalioane de sud coreeni, situatia e intradevar grava.

        (Citează)

  5. Treaba cu avioanele, stiloul, insulina si romanii sunt doar legende scremute ca sa para ca ne-am lasat si noi sacosa cu sticle goale la coada istoriei si progresului omenirii, “dom’le aci fuseram si noi, ‘naintea dvs, sa mm de nu!”. 🤣

      (Citează)

    • Mda, pur ”întîmplător” și cam tîrziu americanii au recunoscut întîietatea lui Paulescu la descoperirea insulinei…

        (Citează)

  6. Gaelex: Gaelex

    Ikea duminica si o zi frumoasa sunt cam antonime.

      (Citează)

    • Am rezolvat in 5 minute, exista intre casele de marcat intrare speciala pentru cei ca mine care vor direct zona de autoservire. Randul 20, pozitia 5, aflate intrand pe site de pe telefon.

        (Citează)

  7. „Was there no chance, then, for a two-state solution? Dr. Bitton would press him.
    Never, Mr. Sinwar would say. Why not? Dr. Bitton would respond.
    Because this is the land of Muslims, not for you — I can’t sign away this land.”

    Situație clarificată. Nu că n-ar fi fost clară deja pentru mulți.

    „Americanii pun preț mare pe constituția lor” În teorie. În practică, sunt în stare să voteze un răpciugos care o interpretează cum are el chef.

      (Citează)

  8. Deea:
    Da, ce s-ar fi facut omenirea fara poporul roman, acest reper al inventiilor si inteligentei milenare. Dupa noi se da ceasul, americanii se uita cu invidie la noi. Gradina maicii domnului, pamant binecuvantat din care mai bine de jumate din populatia activa a emigrat. Evident, de bine ce e, din preaplinul inteligentei si bunastarii.

    Trista fiinta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus