un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Articole interesante de citit astăzi – 13 octombrie 2024

13 Oct 2024  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

Fotografii cu aurora boreală de zilele trecute, când a fost vizibilă din multe orașe europene, inclusiv Barcelona. Am înțeles că a fost vizibilă și de la marginea Bucureștiului, din zone fără poluare luminoasă.

Un grup de supraviețuitori ai bombelor nucleare primesc premiul Nobel pentru pace.

Una din 8 femei în lume sunt violate sau agresate sexual înainte de 18 ani. Evident că statisticile diferă în funcție de regiune, cu Oceania având cea mai mare rată de agresiuni sexuale. Și totuși:

Xume, a 15-year-old shepherd from a village in Ethiopia, was ostracised by her community after being raped. She said: “The cows were dying because of the drought, but people said it was my fault because I am a bad person. That was because I was raped and didn’t tell anyone out of shame and fear.

But when I turned out to be pregnant, I was excluded from the community and accused of the death of the cows.”

Casa unei femei a fost înconjurată de peste 100 de ratoni care cereau mâncare. S-a dus vorba în Racoonland că le dă de mâncare și au venit tot mai mulți.

Măsurarea tensiunii arteriale dă valori foarte diferite în funcție de poziția mâinii. Chiar și mici diferențe pot influența măsurătoarea și deci pot conduce la rezultate și concluzii eronate.

32 de filme bune din Hollywood-ul vechi. Majoritatea sunt alb-negru. Cele pe care le-am văzut deja din listă chiar sunt foarte bune.

Formula 1: Toyota anunță un parteneriat cu Haas și revine în Formula 1. Culmea, nu este pentru motoare Toyota. Compania japoneză va ajuta Haas cu servicii de design, inginerie și producție, însă momentan Haas rămâne cu motorizare Ferrari.

De ce popcornul de cinematograf are gust bun. Flavacol, uleiuri, coloranți și arome artificiale, desigur.

Câștigătorii competiției Wildlife Photographer of the Year. Nu știam asta, dar este organizată de Natural History Museum din Londra.

Tropicana, un hotel emblematic din Las Vegas, a fost demolat. Era vechi. Îl știți probabil din filme, inclusiv unele vechi, dacă v-ați uitat după astfel de lucruri.

LeBron James și fiul său Bronny au jucat împreună în același meci și pentru aceeași echipă. LeBron James Jr a trecut anul trecut printr-un stop cardiac, la 19 ani, dar acum joacă pentru Lakers alături de tatăl său.

Despre McDonald’s pe plan mondial și cum se adaptează la fiecare țară și cum diferă restaurantele din SUA, care nu par foarte primitoare, de cele europene.

O groapă adevărată în drum. Zeci de oameni au dat năvală într-un magazin din California și l-au jefuit. Țară civilizată.

Cineva în California aruncă cu pietre în mașinile care trec pe o autostradă. Până acum a omorât o femeie și altcineva a avut nevoie de spitalizare pentru răni grave.

Influenceri în mijlocul uraganului. Ce poate merge prost când oameni fără experiență se duc să filmeze clipuri în uragan?

Ambani și-a cumpărat al 10-lea Rolls-Royce Cullinan. Pentru că are bani, după cum spune numele.

18 oameni din audiența unei opere foarte sexuale au avut nevoie de intervenția medicilor.

27 de cocktailuri fără alcool.

asus s5507

    30 comentarii

  1. Si, totusi, California ramane unul dintre cele mai bune state ale SUA, un stat imens, cu o suprafata de 2 ori mai mare ca a Romaniei si o populatie aproape tripla. Probabil au si ei Vasluiul lor.

      (Citează)

    • Nu vad niciun alb in video, doar negri si cativa latinos. Usual LA trash. Cam aiurea sa extrapolezi chestia asta la imensitatea Statelor Unite. Sunt mult mai civilizati, educati si profesionisti fata de tot ce intalnesti in Romania, ba chiar si in Vestul Europei.

        (Citează)

    • Și geografia statului e super tare. munții ăia.

        (Citează)

  2. California a introdus legea ca nu e infractiune daca furi sub 1000$. Mai nou au coborat pragul sub 450$. Dar hai sa fim seriosi, fluturi sub nasul cuiva ca poate lua acum produse de 450$, in conditiile in care el nu are nici o sansa sa castige 450$ in cateva ore.

    Trebuie sa fii deosebit de leftist la cap ca sa nu vezi ce urmeaza.

      (Citează)

    • Uimitor cum mereu aia care “nu nici o sansa sa castige 450$ in cateva ore” sunt in 99% din cazuri negri sau hispanici. Sa extrapolezi asta la o ditamai tara este cam ciudat. Ar trebui sa te documentezi mai bine despre ce inseamna civilizatia in state precum Connecticut, New Hampshire, Washington, Massachusetts, Maryland sau New Jersey. Inclusiv California are zone care bat la fund orice gasesti prin Europa. Sa fi intors timpul inapoi si sa fi avut iar 20 de ani, as fi plecat mancand pamantul in oricare din aceste state.

        (Citează)

    • CLAIM: Under Proposition 47 in California thefts under $950 will not be prosecuted.

      AP ASSESSMENT: False. Proposition 47 was passed in California in 2014 and reclassified felony theft offenses as misdemeanors. It did not allow shoplifting and petty theft to go unprosecuted.

      most shoplifting was already prosecuted as a misdemeanor anyway.

      “What Prop 47 did is increase the dollar amount by which theft can be prosecuted as a felony from $400 to $950 to adjust for inflation and cost of living,” Bastian said. “But most shoplifting cases are under $400 dollars to begin with, so before Prop 47 and after Prop 47, there isn’t any difference.”

        (Citează)

    • Stephen,

      Imagineaza-ti ca esti cineva atat de praf incat te tenteaza sa furi din magazine.

      “most shoplifting was already prosecuted as a misdemeanor anyway”. Nu o sa stii asta, ca nu esti la curent cu situatia statistica a proceselor pe aceasta infractiune. Poate procurorii si avocatii sa stie.

      “but most shoplifting cases are under $400 dollars to begin with, so before Prop 47 and after Prop 47, there isn’t any difference.” Din nou nu o sa stii statisticile

      in schimb o sa auzi “furtul din magazine sub 950$ nu mai e o infractiune”, care e un semn indubitabil ca puterea vrea sa trateze mai ingaduitor furtul din magazine.

      Mai intai opreste o secunda leftismul din cap, ca sa poti vedea realitatea.

      Si apoi pune-te in situatia persoanei, si zi-mi ce crezi tu ca se va intampla.

        (Citează)

  3. “Evident că statisticile diferă în funcție de regiune, cu Oceania având cea mai mare rată de agresiuni sexuale. ”
    Flash news, se intampla peste tot. Doar ca sunt multe tari in care victimele nu raporteaza sau rapoartele nu sunt luate in serios.
    In Ro e plin de mame minore (12-15 ani), mare parte din actele sexuale care au stat la originea nasterilor intra la categoria “sex cu minori- viol”.

      (Citează)

    • Majoritatea mamelor minore fac parte dintr-o anumita etnie. Si multi “tati” sunt si ei minori, deci nu se poate face nimic.

        (Citează)

  4. Radu, te-au mai întrebat si altii in trecut: nu esti deloc interesat sa faci o minima moderare a comentariilor cand la aproape fiecare articol ai o gasca care acapareaza discutia cu fake claims, hate speech si slur-uri? Asta e de fapt status quo-ul pe blog?

      (Citează)

    • Ce anume e fake claim, faptul ca majoritatea mamelor minore sunt rrome? Asta e complet adevarat. Ca trash-ul din US este majoritar black & latinos? Iar adevarat. Te ofensezi inutil.

        (Citează)

    • Mai dar ce va mai place leftistilor sa acaparati platforma si dupa aia sa vorbiti doar voi.

      Nu preferi sa vorbesti cu oameni care au alte experiente/pareri/impresii ?

        (Citează)

    • Nu il intereseaza – farmeaza engagement ca sa nu arate blogul ca un ghost town cu alea 0 1 2 3 5 comments cat are un articol uzual

      Bagi o tema din asta -> apar putineii ca macgregor sa iti impinga narative luate de pe la tucker donnie sau apostolul freespichului elon -> mai apare lume sa le zica ca sunt prosti (ei cumva ceed ca leftard inseamna ceva pt unu care nu sta in state 🤷) -> pac 20j de comments minim

      Pt unu care scaneaza dupa aia pe diagonala blogul arata ca ceva organic ( sa nu ii banuim totusi pe aia din marketing sau pr de prea mult creier)

      Maxim mai baga o mea culpa / cenusa in cap la state of nw si ciclul de reia.
      Probabil si restul de cifre (trafic, views) arata destul de bine sa nu se uite cineva prea in detaliu.

      @macg – prostu satului trebuie trimis dupa vaci, nu ascultat cu piosenie in poiana lu iocan…

        (Citează)

    • @Urweiss

      Esti al treilea leftist care da din gura, dar nu este capabil sa scoata pe ea decat insulte. M-am lamurit, sunteti varza.

      PS: este adevarat ca singurul mod in care un leftist poate castiga o dezbatere este sa se ascunda intr-o camera si sa vorbeasca singur?

        (Citează)

    • @macg nu imi dau seama bosssultane, am crescut sau am scazut in ochii tai cand m’ai reincadrat de la leftard la leftist? 🤔

        (Citează)

  5. Hehehe, cine s-ar fi gandit ca blogul lui Raducu va deveni Truth Social de Romania?

      (Citează)

  6. Nivelul de civilizatie din tarile nordice (Danemarca, Suedia, Norvegia) este considerabil peste US si peste orice stat din US, fapt reliefat de cam toate clasamentele in domeniu.

      (Citează)

    • Iata ca a reaparut Gerry, din micul lui orasel danez, sa ne spuna cum sta treaba. Ce faci, Gerry, tot lucrator de depozit? Ciao!

        (Citează)

    • Pentru cine nu-si aminteste, Gerry sta in Horsens, un orasel de marimea Zimnicei, si lucreaza la un depozit de pe acolo. A descoperit civilizatia absoluta la danezi. Gerry, honey, Danemarca este complet irelevanta, este ridicol sa o compari cu orice din US. O tarisoara cu populatie cat Bucurestiul si Ilfovul la un loc, cu clima mizerabila si oameni ciudati. Asa ai citit tu clasamentele inainte sa pleci acolo?

        (Citează)

    • Deea, nu e ok ce faci.

        (Citează)

  7. Deea: Iata ca a reaparut Gerry, din micul lui orasel danez, sa ne spuna cum sta treaba. Ce faci, Gerry, tot lucrator de depozit? Ciao!

    Da, tot lucrator in depozit. Pentru mine conteaza ca sunt fericit, chiar daca am un job pentru care sunt supracalificat, jobul meu de baza fiind cu totul altul. Daca tu apreciezi un om in functie de ceea ce face si nu in functie de ceea ce este (si implicit de pregatirea si experienta pe care o are), cred ca ai o problema de perceptie. Iti mai spusese cineva la ultima noastra disputa oe acest blog sa “iti iei jucariile si sa te cari pe alt blog” dar cu tupeul care caracterizeaza continui sa iti manifesti frustrarile pe aici. Ca sfat, daca imi permiti, poti pleca oricand in statele din US pe care apreciezi, chiar daca nu mai ai 20 de ani (si chiar daca poate gandesti ca la 20 de ani). Niciodata nu este prea tarziu. Ti-o spune un om care a emigrat in Danemarca la 53 de ani (si nu regret deloc pasul facut). Este ultima replica pe care o ai de la mine aici, indiferent de ce vei spune. Numai bine !

      (Citează)

  8. Da, clar, desigur ca si tu poti pleca in US, dar ai citit tu statistici ca Danemarca e mai buna in clasament :)) Ridicol e putin spus. Nu pleci ca ai muri de foame pe acolo ca lucrator in depozit, de aia nu pleci. Ai lucra cot la cot cu latinos si negri pe 8$ pe ora. Abureste pe altcineva cu fericirea. In rest, nu decizi tu cine ar trebui sa-si ia jucariile in alta parte. Colcai de indignare ca e greu sa digeri ce spun pe aici, dar, hei, tu maine ai PUTEA pleca in US daca ai vrea :)) Dar nu vrei, ca esti mult mai fericit in Denmark. Ca uite, statisticile. Canta la alta masa.

      (Citează)

  9. Iata ca multe lucruri nu se schimba. Deea, si dupa atat amar de vreme, pare tot un AI cu retard serios. Putine idei si extrem de fixe.

      (Citează)

    • Da, Zetanule, oamenii nu se schimba. Balcanismul din Gerry nu dispare, odata relocat in micul lui orasel mediocru din DK. E acelasi roman, pana in maduva oraselor. Roman s-a nascut, roman va crapa. Actually, am foarte multe idei, nu am avut ocazia sa le expun.

        (Citează)

    • Deea, tot planta ai ramas.
      Acum faci misto de balcanici, pana acum cateva luni dimpotriva, nu te scoatea nimeni din ura de romani.

      Esti ca vremea

        (Citează)

  10. Azi este ultima zi cand sunt prezent pe acest blog. I-am scris deja lui Radu in acest sens. Calitatea in scadere a blogului si mai ales toleranta excesiva a lui Radu fata de anumite comentarii, m-au facut sa iau aceasta decizie. Marea majoritate a celor ce comenteaza pe aici sunt oameni foarte OK, dar ca peste tot, exista si uscaturi. Nu pot tolera insa jigniri si ironii la adresa mea, prin urmare, nu voi mai intra pe aici. Am anumite standarde (ca fiecare de altfel), la care nu pot renunta. Va doresc numai bine.

      (Citează)

    • Daca te lasi manipulat de toate zdrentele nu o sa ajungi nicaieri in viata.

      Nu pentru Deea intri tu aici, o faci pentru tine si pentru ceilalti.

      Da-i inainte, bucura-te de blog, de viata.

        (Citează)

    • Posibil ca în următoarea săptămâna să nu apară nici un articol aici pe blog, pentru că Radu o să fie devastat și pus doar pe plâns și jale că ai decis tu @Gerry să nu mai frecventezi pe aici.
      Băi băieți și fete. Persoanele voastre ca și cititori și potențiali comentatori nu valorează nici cât o ceapă degerată, oricât sperați să credeți altceva.
      E exact ca în viață: dispare un homo sapiens, apar alți trei mai deștepți și vânjoși.
      Să te superi pe un ilustru’ necunoscut cu care ai diferende de opinie pe ceva platformă internautică e o copilărie.
      Ori îl ignori, ori îi transmiți ceva de dulce din spatele grădinii.
      Sunt bloguri unde am decis și eu să nu mai obosesc aiurea tastatura, dar le citesc în continuare.
      Mai aflu o chestie interesantă, mă mai amuz, gen.
      Să ameninți un creator de conținut (😀) că nu îl mai frecventezi, e
      același lucru cu a îi fura unui orb o carte de colorat.

        (Citează)

  11. cate comentarii penale, pana si lui gelex ii e rusine sa mai zica ceva

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus