un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 19 septembrie 2024

19 Sep 2024  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

“Only one reason to upgrade” și “Apple’s most unfinished phone”. Cam așa arată un review de la oameni cărora nu le este teamă că, dacă nu zic de bine, nu le mai dă Apple produse înainte de lansare și deci nu mai faci sute de mii de dolari din publicitatea obținută prin views pe acele clipuri:

    13 comentarii

  1. Apple testeaza cat de prosti sunt cumparatorii produselor sale si cat de mult isi pot bate joc de ei.

      (Citează)

  2. Cand vad titlul: Tesla a vândut mai multe Cybertrucks decât toți ceilalți producători de camionete EV la un loc, ma gandesc: e normal, pentru ca toti ceilalti producatori nu vand Cybertrucks :)

    E ca si cum am spune: Skoda a vandut mai multe Octavia decat toti ceilalti producatori de autoturisme la un loc. Pentru ca numai Skoda produce si vinde Octavia.

    Si ca sa nu fiu doar critic, formularea corecta: Tesla a vandut mai multe SUV-uri electrice in SUA decat toti ceilalti producatori la un loc.

      (Citează)

  3. Sorin:
    Cand vad titlul: Tesla a vândut mai multe Cybertrucks decât toți ceilalți producători de camionete EV la un loc, ma gandesc: e normal, pentru ca toti ceilalti producatori nu vand Cybertrucks :)

    E ca si cum am spune: Skoda a vandut mai multe Octavia decat toti ceilalti producatori de autoturisme la un loc. Pentru ca numai Skoda produce si vinde Octavia.

    Si ca sa nu fiu doar critic, formularea corecta: Tesla a vandut mai multe SUV-uri electrice in SUA decat toti ceilalti producatori la un loc.

    SUV e și Tesla Y.
    Cybertruck e mai mult ca SUV, e pe nevoia americanului de a avea “camioneta” /truck cu bena de depozitat chestii.

      (Citează)

    • “Tesla a vandut mai multe camionete electrice in SUA decat toti ceilalti producatori la un loc”
      sau
      “Vanzarile de Cybertruck in SUA au fost mai mari decat vanzarile combinate de camionete electrice ale celorlalti producatori.”

        (Citează)

  4. Piciorusele alea tin laptopul intr-o pozitie opusa uneia mai comfortabile

      (Citează)

    • De ce spui asta? Eu folosesc un suport Brada de la Ikea, care imi tine laptopul intr-o pozitie similara (desi putin mai inalta) si mi se pare extrem de util.

        (Citează)

    • pentru ca trebuie sa ridici degetele si mai mult atunci cand tastezi, ori degetele noastre nu sunt facute sa fie ridicate mai mult de nivelul plat al palmei.

      Comfortabil ar fi sa tastam la o tastatura care are declinare, nu inclinare, ca sa indoi degetele in sensul natural

        (Citează)

    • Nu m-am gandit la partea aceasta.
      Mie imi place suportul pentru ca ridica ecranul ceva mai sus si pot sa tin gatul intr-o pozitie mai aproape de cea corect.

        (Citează)

  5. Puțin ironică ideea aia cu review-ul unor oameni cărora nu le este teamă pentru că TheVerge sunt cunoscuți ca având bias pro Apple. Fix de asta îi acuză lumea, că prea sunt pro Apple în general. În ziua de azi cel mai obiectiv e ăla care cu care rezonează convingerile tale, nu cel cu adevărat obiectiv.

    Utilizatorul obișnuit trebuie să înțeleagă că toți review-erii (indiferent că e TheVerge sau nwradu) mai nou se joacă puțin cu gadget-urile și se grăbesc să publice impresii și sunt tot mai departe de modul uzual de folosire a produselor. Probabil că marea majoritate a cumpărătorilor (de iPhone Pro) vor beneficia deja de AI pentru că nu se înghesuie din prima zi a lansării (aia din magazine, că până să poți cumpăra efectiv mai e). Iar pentru cei ce n-au răbdare să vadă clipul de mai sus (al celor cărora nu le e frică că pierd sute de mii din publicitate, cu datul ochilor peste cap, evident), unfinished se referă la AI, care încă nu e disponibil).

    Legat de colegii Gaelex și Add01, primul va trece la un moment dat de pubertate (poate pragul de 50 de ani va fi revelator), al doilea va continua să rămână mai deștept decât restul (adică ăia care își cumpără ce le place, cu sau fără iOS).

      (Citează)

  6. ” Cam așa arată un review de la oameni cărora nu le este teamă că, dacă nu zic de bine, nu le mai dă Apple produse înainte de lansare ”

    The Verge intotdeuna critica cand nu sunt luati in seama la lansare si pe urma trintesc trei articole unul dupa altul despre cat de bun e cand brusc primesc ceva. asa au facut cu Iphone 11, 12, 13, 14 etc.

      (Citează)

    • prevad cu re-review dupa ce vine update-ul cu apple intelligence in care o sa o laude si pe ma-sa lu tim cook.

        (Citează)

  7. Dar despre calitatea proastă a cybertruck-ului nu vorbeste nimeni? Că e un pericol public?

    Cât despre vânzările slabe ale unor jocuri lansate acum un an pe ps5 de ce nu se vorbește și despre contractul de exclusivitate cu Sony?!?
    Că s-a demonstrat deja că pc-ul are mai multi utilizatori și piață de desfacere muuuult mai mare. Apoi cine ar mai juca un joc obosit apărut acum un an pe PS și care se lansează acuma la preț premium pe PC?! Eu unul aștept reducerile. Toată noutatea a fost pierdută când am văzut hoarda de influenceri de pe net care au luat sacul de bani să promoveze jocul, din păcate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus