un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 13 septembrie 2024

13 Sep 2024  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    11 comentarii

  1. Amuzant cum nimeni nu rostește numele firmei care a dat rasol cu portalul ONRC, de parcă l-a mermelit doamna fost director.

      (Citează)

  2. Sah bunicel da Telekom de ceva vreme cu oferta nelimitat la 3 euro ..30 zile( si abo si prepaid)

    Vodafone avea un roaming 4 (14 zile) si o regionala 4 la 3 euro (4 euro dupa 3 luni) dar numai pentru cunoscatori..

    5 euro era visul umed al tutoror.. acum 3..

      (Citează)

  3. Android authority sunt entuziasmați că aifonul se încarcă la putere mai mare – lol – și implicit aterizează aici la cele mai imprtante știri.
    Posibilitățile alea date de încărcătoare mai mari e de câțiva ani încoace, de când există încărcare prin usbc în general, mai ales pentru laptopuri. De asta e bine că e limitată puterea prin soft, mie îmi e comod să încarc telefonul cu încărcătorul de la laptop care e de 100W.
    Dar tot ce zic oamenii ăia acolo e mai mult teoretic, pentru că iPhone (că înțeleg că restul telefoanelor nu se încălzesc, că sunt mult mai bune ca aifonul) se încălzește repede, mai ales cu MagSafe și mai ales dacă mai ai și carcasă. Dacă nu e răcoare bine în locul unde îl încarci nu ajunge la puterile alea oricum.

      (Citează)

    • Nici eu nu sar in sus niciodata cand aud de viteze foarte mari de incarcare, pentru ca automat asta inseamna o deteriorare a bateriei.
      Chiar si la telefonul actual, care suporta incarcare la 25W consider ca sunt suficiente incarcatoarele de 15W si nu simt nevoia sa cumpar unul mai puternic.

        (Citează)

    • Acea putere de încărcare mare nu este menținută pe toată durata de încărcare. Se pornește cu putere mare, apropiată de maximul indicat de producător, apoi scade progresiv tocmai pentru a nu deteriora bateria. Puterea mare de încărcare are importanță mai mare atunci când vrei să încarci rapid telefonul, nu la încărcarea completă (deși există niște producători chinezi care încarcă baterii de 4-5000 mAh în 40 de minute de la zero).

      Am încărcătorul de 65 de W cu 3 porturi de la Samsung și unul de 100 de W de la Baseus. Ambele încarcă telefonul cam la fel cu maxim 45 W. Nu cred că m-aș putea întoarce la încărcarea lentă de 25 W. Pe de altă parte când pun telefonul la încărcat noaptea (încerc să fac asta rar), folosesc un încărcător lent.

        (Citează)

    • 5000mAh adica 5A, la 5v ai bateriei=25wh.
      Adica 1h incarcare de la 0 cu ~30w putere incarcator (sunt si pierderi, aka caldura) . 30min cu veo 60w incarcator.
      Evident incarcare liniara
      Tehnic, ca sa incarce in 40 min, ajunge un incarcator de 50w dar cum incarcarea nu e constanta ci are varfuri, trebuie incarcator mai solid sa le suporte, 65+w.

        (Citează)

  4. Voi ati masurat efectiv cat inseamna de fapt acea incarcare la 45-65-100w? Adica volti x amperi? Nu ce afiaeaza telefonul sau ce scrie pe incarcator.
    In realitate rar sare de 20w puterea efectiva absorbita de telefon.

      (Citează)

  5. De data asta mi-am adus aminte si am folosit codul pe freshful :D

      (Citează)

  6. Vali:
    Amuzant cum nimeni nu rostește numele firmei care a dat rasol cu portalul ONRC, de parcă l-a mermelit doamna fost director.

    Cum se numește?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus