un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

State of nwradu – ediția de septembrie 2024

24 Sep 2024  ·

GÂNDURI  ·

46 comentarii

The nwradu had a very busy month. Am făcut de toate în această lună și evoluția a fost de la relaxat și odihnit pe final de august la obosit și mereu contra-cronometru în prezent, dar așa este viața. Chiar cred că am făcut de toate în această lună.

Folosesc acest moment pentru a mulțumi tuturor celor care îmi spun (tot mai mulți, de la o vreme) că așteaptă cu interes acest articol lunar. Mă bucur că vă place. A pornit cândva aproape ca un rant. A continuat prin a vorbi despre mine la persoana a treia și în engleză. Mi se pare blogging în adevărata definiție a termenului.

Aș vrea chiar să încurajez orice creator de conținut să-și facă un fel de “state of” lunar. Mulți probabil ar spune “cui i-ar păsa? Oamenii intră pe canalul sau site-ul meu pentru alt tip de material”, dar eu cred că ar fi util. Eu unul aș fi interesat de ce se mai întâmplă în viața personală a unor creatori de conținut pe care-i urmăresc.

Înapoi la septembrie. Pentru noi este o lună foarte specială deoarece acum este ziua de naștere a lui Alice. A împlinit 3 ani și da, confirm ceea ce spun mulți părinți, timpul trece foarte repede. Nu ne-a venit să credem că au trecut 3 ani de la marea sperietură cu covidul fals, de la momentul când am asistat la naștere și apoi vizita cu baloane și prima oară când am luat-o în brațe.

Am trecut de la acest moment în care Alice avea doar o zi de la naștere:

La fetiță veselă și curioasă de astăzi:

Mai sus este fotografiată în tricoul cu Vader pe care i l-am luat eu pentru că se știe că Vader era un om foarte bun cu copiii.

Și aniversarea de acum a fost cea mai frumoasă pentru că a fost prima la care Alice a înțeles ce este o zi de naștere și s-a bucurat de orice ocazie în care am sărbătorit-o. A avut mai multe “petreceri”, a fost una la rudele de la Iași când i-am cântat LMA la masa în familie, alta în concediu cu bunicii ei, alta aici cu ceilalți bunici, încă una la grădiniță cu copiii cu care stă în fiecare zi.

A fost încântată de fiecare ocazie, a suflat cu plăcere în lumânare atunci când am avut una, a făcut ochii mari când a auzit că avem o prăjitură pentru ea sau că primește un cadou. Btw, la grădiniță e combinație bună. Acolo unde o ducem noi ne costă 200 de lei ca să facă ei acolo un tort child-friendly și vine și o animatoare îmbrăcată în Minnie sau Elsa și se joacă și cântă cu copiii, își fac fotografii și cântă și se joacă și fac baloane și apoi dorm toți pe rupte.

Cronologic vorbind, pe final de august am stat mai chill. Am mers la o nuntă în ultimul weekend al lunii, pe malul apei la Phoenix Cernica, așa că a fost un final plăcut al verii.

În primele zile din septembrie am plecat la Iași, în pelerinajul nostru uzual bi-anual către bunicii Matildei, care sunt de lângă Iași. A avut loc și un botez acolo (un verișor de gradul doi pentru Alice) la skybar-ul Sofia din Hotelul Internațional, care s-a dovedit un restaurant excelent și cu serviciu bun și cu priveliște de nota 10 spre Palatul Culturii.

Eu am avut ocazia să fac și alte lucruri uzuale pentru o vizită la Iași, adică să merg la o cafea la Gist și apoi să stau 30 de minute în coloană la intrarea în Podu Iloaiei, unde două benzi devin una și se formează coloane de kilometri lungime.

Am vrut și să mănânc un burger la un fel de food truck/chioșc din grădina Palas Mall, acolo aproape de gazonul palatului, dar omul de la ghișeu mi-a spus să iau loc la o masă, că vine să-mi ia comanda, și după 15 minute tot nu venise. Nu am mai putut aștepta, mă grăbeam spre ambuteiajul de la Podu, dar poate data viitoare.

Am revenit în București pentru două zile, apoi am plecat într-un weekend prelungit la bulgari, tot la Reina del Mar. Eram de mult vorbiți să mergem acolo în septembrie cu un finuț de-al nostru, ceea ce am și făcut, laolaltă cu bunici.

Avantajul când mergi în septembrie este că e mai ieftin și nu e nimeni în vamă și am trecut fără să așteptăm și pe podul de la Ruse. Dezavantajul este că jumătate din restaurantele hotelului erau închise, iar numărul oaspeților era mult mai mic decât de obicei, dar… n-a fost un dezavantaj real. Vremea a ținut cu noi, în sensul că am avut 4 zile soare și o zi de ploaie/nori, dar ne-am făcut doza de plajă și, mai important, copiii s-au jucat de le-a ieșit pe nas.

Dacă o pui pe Alice lângă alt copil, obții un soi de perpetuum mobile al jocului. Păreau că nu mai obosesc săpând în nisip, alergând de valuri la malul mării și bălăcindu-se în piscina de copii. Alice a prins și mai mult curaj prin puterea exemplului și a intrat în brațele mele în mare și în general am fost foarte încântați de cum s-a distrat pe acolo.

Ne-am întors din Bulgaria pe 16 septembrie. Pe 17 septembrie a fost ziua lui Alice. În timp ce ea era la grădiniță, noi …ăăă… am cumpărat un apartament. Este mai mare și ne vom muta noi în el. Am semnat chiar în acea zi contractul.

S-a întâmplat relativ repede totul, în decurs de o lună. Ne uitam de mult după o casă sau apartament mai mare și acesta ne-a plăcut imediat ce l-am vizitat. Este luat cu credit, dar un credit imobiliar s-a aprobat mai repede decât mă așteptam, cel puțin odată ce am ajuns la o bancă cu oameni profesioniști.

Am fost întâi la o altă bancă unde n-au știut să-mi calculeze venitul lunar și a trebuit, la propriu, să le spun cum să interpreteze un registru de încasări și plăți și, după un prim refuz, o săptămână mai târziu ne-au zis “ai dreptate, te-am aprobat”. O să povestesc mai pe larg în curând.

 

Anyway, acum avem un credit pe care-l voi plăti până când ies la pensie! Yey! Apartamentul nou este însă mai mare și are și o terasă și curte comună. O să filmez un tur imediat ce primim cheile lui. Momentan suntem la etapa în care proprietarii îl eliberează.

Partea negativă la tot acest demers este că am rămas fără toate economiile noastre. Am lichidat acțiunile, am scos banii puși în fonduri de investiții, mi-am vândut și al doilea rinichi, am prestat pe OnlyFans… în fine, tot ce puteam da am dat acolo, plus ce-a mai dat banca. Ediția din această lună a articolului despre bursă și investiții va fi mai scurtă.

Și apoi practic am revenit full-time la muncă, dacă pot spune așa. Dintr-o dată au reînceput evenimentele și lansările de produse. Am scris sau trebuie să duc la final 5 review-uri în 2 săptămâni. Am filmat noul iPhone 16 Pro, acum trebuie montat. Am fost la două lansări de produse care încă sunt sub NDA.

În primele zile din octombrie plec la o altă lansare. De obicei refuz cam orice deplasare de când s-a născut Alice, dar aceasta va fi la un produs interesant. Până atunci, muncă muncă muncă, plus niște cărat de mobilă și haine și ce mai presupune un mutat.

 

Alice a căpătat de ziua ei și o răceală, dar subțirică. Fără febră, doar i-a curs nasul, iar după două zile i-a trecut și asta. Acum este în etapa de tuse remanentă și trebuie oricum să-i dăm câteva zile de tratament pentru urechi. E ok.

Cum spuneam, a împlinit 3 ani. A început oficial grădinița în septembrie, are zilnic cursuri de engleză și de două ori pe săptămână ceva numit multisport, unde îmi închipui că doar aleargă brownian prin curte. Începe în curând și un curs de dans la grădiniță, care cred că-i va plăcea mult. Cei de la grădiniță ne-au spus la o ședință cu părinții ținută chiar ieri că vor să organizeze și o tabără de schi la iarnă. Ar putea fi inedit pentru ea.

S-a simțit excelent și la botezul de la Iași. Credeam că se va speria de numărul mare de oameni și de muzica de acolo, dar a găsit o păpușă de mari dimensiuni și s-a juca cu ea, iar apoi a dansat toată seara și inclusiv cred că a participat la toate horele puse în practică până la momentul plecării.

(Am vrut să-i cumpărăm noi, ulterior, o păpușă ca aceea, dar apoi am aflat cât costă un Lilliputiens de un metru și este mai ieftin să faci încă un copil.)

Când am plecat de acolo, doar doi noi, mi-a spus pe drumul spre casă că noaptea este mereu senin pentru că norii se duc și ei la culcare. În altă zi, la noi acasă, mi-a spus că se teme de lăsarea serii și am luat-o în balcon și i-am arătat blocurile după care se duce Soarele să facă nani, motiv pentru care nu-l mai vedem noi și este deci mai întuneric. De atunci, seara zice că Soarele face nani după bloc.

Tot nu reușesc să o conving să dea la pedale. Cred că trebuie o tricicletă mai mare sau poate o bicicletă cu roți ajutătoare. Momentan are un soi de balancing bike care e tricicletă, dar este prea mică pentru ea și deja lovește roțile din spate cu picioarele atunci când dă din ele. Pot să-i montez pedale pe roata din față, dar nu vrea să le folosească. A înțeles ce trebuie să facă, dar nu-i place efortul sau este prea mare.

Cred că pe la grădiniță a văzut pe cineva fumând probabil un dispozitiv din acela electronic. Mi-a dat într-o zi o clamă de-a ei și mi-a zis să o bag un pic în gură, apoi să o scot și să suflu aer în sus printre buze. Am făcut asta și gestul seamănă perfect cu cel de fumat un glo sau cum se cheamă alea. Mi s-a părut amuzant.

Se vede clar evoluția ei mintală din ultimele luni. Vorbește fraze mai complexe, pune întrebări mai bune și, mai important pentru noi, începe să se joace singură tot mai mult, să-și imagineze jocuri cu păpuși sau setul de ceai și alte jucării. Face pe mămica pentru maimuțoii ei.

Am observat cu amuzament că atunci, când se joacă cu păpușile, acestea fac două lucruri: plâng sau vomită, iar Alice are grijă de ele. La un moment dat mergea cu o păpușă prin casă și făcea “bleeeah” și “uite, a vomitat” și apoi o mângâia pe burtă. Ni s-a părut amuzant pentru că săracele păpuși pur și simplu nu au și ele o viață mai liniștită…

Nu știu de unde a observat astfel de probleme. Ea a vomitat de 2-3 ori toată viața ei. Cred că de la pisici, că Dobby mai vomită uneori câte un ghem de blană, iar cu plânsul probabil de la grădiniță, unde au mai fost și copii de vârste mai mici. Sper, totuși, ca într-una din zile să se joace și cu păpușa care merge fericită la un picnic și bea ceai și apoi merge la culcare fără proteste.

Alice mi-a făcut fotografia aceasta. Mi-a cerut telefonul să facă fotografii și printre ele era și aceasta:

Pe 31 august am făcut triatlonul lui Alice, cum îi zic eu. Am mers cu metroul la Gara de Nord, ne-am uitat la trenuri, am luat trenul până la aeroportul Otopeni, ca să meargă și cu trenul, apoi acolo ne-am uitat la câteva avioane cum aterizează înainte de a face călătoria înapoi. Metrou, tren și avioane în aceeași zi — s-a distrat excelent. O să dezvolt și ideea aceasta în alt articol.

Matilda este azi la Brand Minds. Nu știu ce face acolo.

În această lună se împlinește și un an de când a luat permisul de conducere și am putea scoate semnele de începător din parbriz. O să-mi fie dor de ele. Am observat că mult mai mulți șoferi te lasă să te bagi când văd un semn de începător, iar poliția nu te oprește niciodată la vreun filtru.

În rest, a fost o lună cu puțin entertainment și ceva mai multe plecări. Când am stat acasă, de obicei am lucrat până târziu. N-am jucat, practic, nimic. Vreau să termin Star Wars Outlaws, dar în ultimele 3 săptămâni n-am avut timp să mă ating de el sau de alt joc.

La televizor ne-am uitat la un Selling Sunset și la un show culinar cu bucătari coreeni, pe Netflix, dar îmi scapă numele acestuia din urmă. Am văzut cu coada ochiului și un nou sezon din Georgina, care este genul de show de văzut fix așa, cu coada ochiului.

Am văzut că în curând vor introduce un Chef’s Table nou, deci yey!

Weekendul acesta am reușit să ajungem în Piața Constituției la Bucharest Food Fest. A fost ok. Ne-am întâlnit cu prieteni, am mâncat ceva de la Umami și n-am prins coaste de la Ribbz (exact atunci erau între tranșe de gătit). Kozel 15 lei.

Nu cred că am descoperit nici un restaurant nou și remarcabil. Am mâncat bine la 5ensi, dar asta se întâmplă de obicei acolo.

Am studiat însă cât de mult alcool beau și s-a dovedit că destul de puțin. Am folosit metoda britanică de măsurare în unităti. O unitate înseamnă 10 ml de alcool pur. Asta înseamnă că o bere de 500 ml și concentrație 5% are deci 25 ml de alcool pur, adică 2,5 unități. Eu consum în medie cam 10 unități pe săptămână, sub recomandările medicilor britanici de a consuma maxim 21 de unități pe săptămână și sub recomandările actualizate acum câțiva ani de a consuma maxim 14 unități pe săptămână.

Sigur că media crește în concediu, că de asta mergi în concediu, dar sunt și momente surprinzătoare. De exemplu, în toate cele 4 zile petrecute lângă Iași am băut… un pahar de vin și jumătate de bere. Nu mi-a venit nici mie să cred când am deschis Excel-ul ca să notez asta, deși faptul că deschideam Excel-ul era o dovadă în sine.

Am fost recent la IKEA și am descoperit că au introdus decorațiunile de Crăciun în magazin, iar în unele camere chiar au împodobit bradul. Alice a țipat dintr-o dată “Moș Crăciuuuun!” I-am zis că poate suntem pe calendarul Venezuelei.

Vă doresc o lună excelentă!

Update: uitasem de altă “reușită” din această lună. Ni s-a spart o țeavă în casă și l-am inundat pe vecinul de sub noi, în timp ce noi eram în Bulgaria și nici părinții mei, care au cheie, nu erau în oraș. A fost semi-coșmar, în special pentru că s-a întâmplat la miezul nopții și fix nu acel mesaj vrei să-l vezi pe WhatsApp la acea oră.

Dar o să scriu și despre ce am învățat din asta, mai pe larg, în curând.

asus s5507

    46 comentarii

  1. Felicitari pentru apartament! In ce ansamblu este? Era cazul de o schimbare, blocul vostru comunist nu arata deloc bine.

      (Citează)

  2. Cand le multumesti celor multi care iti tot zic ca ar mai trebui sa interactionezi cu cititorii tai, nu numai sa pui articole la foc automat ?

      (Citează)

  3. Un loc de vizitat la Iasi este Beer Zone. :)

      (Citează)

  4. Sa-l stapaniti sanatosi ! Banii vin , banii pleaca.
    Asteptam linkul de only fans.

      (Citează)

  5. Căutați un pic cum învăță copii olandezi sau nemți să meargă pe bicicleta. In nici un caz roți ajutătoare, încercați un balance bike cu 2 roți de la un brand bun (voom 1 ar fi o opțiune bună). Baftă!

      (Citează)

  6. felicitari pentru credit :)))
    si serios vorbind, asteptam povestea. Mai ales ca nu e chiar simplu sa obtii un credit daca esti mai mult patron si mai putin angajat.

      (Citează)

    • Nu este al doilea credit? Primul este pentru apartamentul de 2 camere, cumva? Banuiesc ca veti vinde apartamentul vechi, cu atat mai mult cu cat e foarte posibil ca in urmatorii ani sa fie incadrat in risc seismic. Fatada blocului oricum arata jalnic. Foarte bine ca ati cumparat apartament in bloc nou, va fi mult mai bine pentru Alice.

        (Citează)

    • Deea, e interesant ca repeti aceeasi idee la distanta de cateva comentarii. Poate niste lecitina?…

        (Citează)

    • Insistenta Deea. E obisnuita sa fie ignorata. Ne imaginam toti de ce.

        (Citează)

    • Deea: Banuiesc ca veti vinde apartamentul vechi, cu atat mai mult cu cat e foarte posibil ca in urmatorii ani sa fie incadrat in risc seismic. Fatada blocului oricum arata jalnic.

      Nu, primul credit.
      Cu fațada nu e vreo problemă, aia se poate rezolva cu asociația de proprietari sau la reabilitare termică. Și multe blocuri finalizate în anii recenți încep să arate urât pe măsură ce se scurge apă murdară pe ele și stau în poluarea din București. O fațadă frumoasă se obține cu revopsire periodică.
      Blocul e din 1992, nu e problemă de riscul seismic. Probabil îl vom închiria pentru venit pasiv lunar sau îl vom vinde, depinde ce face piața. Apartamentele mai vechi nu prea mai cresc în valoare, ar putea renta mai mult să-l vindem deși are 3 camere, să cumpărăm unul nou de 2 camere și să-l închiriem pe acela cu mai mulți bani.

        (Citează)

  7. Vulpea de la Lilliputiens se numește tot Alice, acum am văzut și eu pe net

      (Citează)

  8. “balancing bike care e tricicletă”.
    Cum vine asta? Cum invata sa isi tina echilibrul daca are 3 roti?

      (Citează)

  9. Alin:
    Daca te referi la woom, sunt o mega teapa. Nu poti da 2000lei pe o bicicleta de copil, care ii ramane mica intr-un an, maxim 2. Inteleg ca sunt un super brand, gen apple ,dar pentru un copil merge si o bicicleta din decathlon la 500lei..

    Nu este deloc teapa iar pretul de revanzare se mentine foarte bun. Poti lua si SH desi se bate lumea pe ele.

      (Citează)

    • Dude, costa costa modelele de copii mai mari cat o bicicleta electrica, sunt tepe.
      Sau noh, baga un motiv pentru care costa atat, ca sunt curios.

        (Citează)

    • Este doar un trend intretinut de isteria anumitor mamici si mamicute. Un moft.

        (Citează)

    • Nu va conving eu de nimic, informati-va singuri ca aveti de unde dar pe scurt bicicletele respective sunt mai bune (si invevitabil mai scumpe) pentru ca sunt mai usoare, au o geometrie specifica pentru copii si ii ajuta sa stea mai bine balansati, au componente de calitate (de ex anvelope schwalbe, sa confortabila, frane bune si potrivite pentru copii).

      Fetita mea la 3 ani mergea singura pe bicicleta si ma tot intreaba cand vede copii mai mari cu roti ajutatoare — acum stiu ce sa-i raspund: parintii lor au decis ca o bicicleta buna e o teapa :)

        (Citează)

    • @Alex S – te caci pe tine aiurea :))
      Esti doar snob.

        (Citează)

    • Mama ce basini. Uite ca fi-miu tot la 3 ani a invatat sa mearga pe bicicleta, incepand cu un balance bike de 50 de euro (care a ajuns pe la inca un copil intre timp, si acu s-a intors la mine si tine bine), si continuand cu o bicicleta de la decathlon de e 120 de euro noua. Si nici macar nu i-am luat-o noua, ca m-am zgarcit si am luat-o sh. Si acu la 4 ani si putin se duce pe ea aproape in fiecare zi la scoala. Ii tin franele, saua nu-l face sa-l doara fundul, si cel mai important, nu are basini in cap ca doar cu anvelope schwalbe poa sa se dea la 3-4 ani. Bine, are si norocul ca locuieste intr-o tara unde bicicleta e doar ceva ce te duce din punctul a in punctul b, si nimeni sanatos la cap nu flexeaza cu ce bicicleta are.
      Vreti in p l m validare ca daca dati bani multi pe lucruri sunteti speciali. Auzi… “au o geometrie specifica pentru copii si ii ajuta sa stea mai bine balansati”.

        (Citează)

    • Ce v-ati inflamat de la niste informatii, wow :) sunteti genul care inca mai credeti ca se “flexeaza” cu iPhone, Tesla si mai nou Woom. N-are rost sa va mai raspund punctual dar ca idee eu am cumparat bicicletele woom second hand si pe cea de balans am dat-o cu aceeasi bani cu care am cumaprat-o, uite asta flex!
      Nu tot ce-i mai scump e automat mai bun dar nici nu-i automat teapa, de aia am zis sa va informati dar ati preferat sa va inflamati.

        (Citează)

    • Practic nu ai nici un argument pro decent, doar chestii de genul patratul e mai patrat la woom, am inteles.

        (Citează)

    • Normai ca nimic nu-i argument pro decent pentru tine care ai pornit cu ideea ca sunt scumpe ca sa flexeze copiii. Ti-am zis ca sunt mult mai usorare dar n-ai tu nevoie de asa ceva. Au geometria gandita pentru copiii ca sa invete mai usor sa pedaleze— pff mofturi! M-am uitat acum pe Decathlon si nicio bicicleta de acolo nu are limitator de viraj. Dar e ok, nu exista argumente pro.

        (Citează)

    • Basini elitiste. Ai luat bicicleta de fitze, bravo tie! Eu refuz sa dau banii astia pentru 2 ani de mers pe bicicleta (adica 2 veri, mai specific). Am luat de la Decathlon si este foarte buna pentru copil. Nu are limitator de viraj, lol.

        (Citează)

    • Fiecare alege ce vrea sau ce poate. Unii fac research si se informeaza si altii striga “basini elitiste, fitze, tzeapa”.

      Ca fapt divers intai am fost la Decathlon (cu Tesla si iPhone btw) si nu am gasit nicio bicicleta de balans pe care sa stea ok copilul la varsta respectiva. Asa am ajuns sa testam un woom in parc si apoi sa facem research si sa cumparam una sh, asa ca elitistii.

        (Citează)

    • Doar pt ca insisti cu tesla aia se vede cat flexezi :) iti dau un sfat nesolicitat: ai incredere in copilul tau, sigur poate sa faca multe lucruri minunate. Copiii nu sunt prosti, nu au nevoie de “limitator de viraj”. Dovada sunt milioanele de copii care au invatat sa mearga pe bicicleta fara limitator de viraj sau anvelope schwalbe.

      Si vezi ca e o diferenta intre “eu ii iau copilului meu ce cred eu ca este mai bun si ce ne permitem” si “acum stiu ce sa-i raspund: parintii lor au decis ca o bicicleta buna e o teapa”. E diferenta intre “eu sunt destept” si “voi sunteti prosti”.

        (Citează)

    • Costin: nu au nevoie de “limitator de viraj”

      eu am ales woom (marimea pentru copil) pentru beneficiul meu.
      dupa ce mi-am dat peste degete si peste picioare cu una de la decathlon care cantarea o tona.. am ridicat un woom. a fost suficient ca sa aleg woom cand a venit vremea sa schimbam marimea bicicletei.

        (Citează)

    • O bicicletă normală mă gândesc și eu să-i iau. Ideea cu roțile ajutătoare ar fi să le țină vreo 2-3 săptămâni până află ce trebuie să facă la pedale și ghidon, apoi jos cu ele. Eu așa am învățat să merg.

        (Citează)

  10. urweiss:
    +1 pt balance bike – prind copii pe ele de la 2 ani

    ajuta si sa vada pe altii mai mari ca fac asta

    +2 ptr balance bike. Rotile ajutatoare sunt f periculoase, am pierdut un an de mers pe bicicleta din cauza lor. La curbe, daca viteza nu e suficient de mare, copilul cade, nema chef de bicicleta

      (Citează)

    • Iti dai seama, daca luai balance bike din prima? Acum aveai copil in Turul Frantei.

        (Citează)

    • ioana: Rotile ajutatoare sunt f periculoase, am pierdut un an de mers pe bicicleta din cauza lor

      I le-aș da jos după scurt timp. Teoria mea este că de fapt în câteva zile copilul învață să se țină pe bicicletă și nu mai are nevoie de ele, dar încă nu știe asta.

        (Citează)

    • @nwradu Sfatul meu este să îi cumperi rapid un runbike: două roți, fără pedale. Noi am avut de la Decathlon. Tranziția de la runbike la bicicleta cu pedale o va face rapid, fără roți ajutătoare, pentru că pe runbike învață cu adevărat să își țină echilibrul, nu pe tricicletă. La noi, la ambele fete, tranziția a fost o chestie de câteva minute. La 3 ani și jumătate le-am luat primele biciclete cu pedale. Au avut nevoie doar de câteva minute de acomodare. Nu a fost nevoie de roți ajutătoare.

        (Citează)

  11. desi n-am (nici macar intentia de) copil, cand eram mic cica eram inamorat foc de o papusa (Ardeanca era la moda p-atunci), asa ca ma facusi curios.
    un vulpoi de un metru n-am vazut, dar cele de jumate sunt (relativ) accesibile: https://cucutoys.es/en/lilliputiens/3454-lilliputiens-plush-alice-the-fox-50cm.html
    daca e cuminte, poate-i aduce Mosul cand intra dividendele :)

      (Citează)

    • Nu prea are rost. Are acum tot felul de păpușele, dar nu e atașată de nici una dintre ele. Uneori se joacă 2 zile cu una, apoi o ignoră complet. Nu ia păpuși cu ea când pleacă, iar prin casă se joacă 30 de minute de-a bebelușul, apoi trece la făcut ceai sau altceva care nu are legătură cu păpușa.

      De asemenea, nu simt că o păpușă scumpă aduce ceva în plus față de o păpușă mai ieftină care arată bine. Mai bine de diferența de bani îi iau altceva.

        (Citează)

  12. – pe unde langa iasi?
    – profitati de ocazie si la mutare aruncati rahaturi
    – luati o firma de mutari, best money ever spent.

      (Citează)

    • Podu Iloaiei.
      Abia aștept să facem o triere și să luăm doar ce este necesar. Apartamentul în sine este deja mobilat, deci mai degrabă vom lua haine, veselă, jucării, patul lui Alice, televizoarele etc.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus