un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Doar azi: 20% reducere la cafelele Mabo (ca la Black Friday)

2 Sep 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Mabo are astăzi 20% reducere la toate cafelele vândute prin site-ul propriu, mabo.coffee. Am profitat de ocazie ca să comand 1,25 kilograme de Brazilia, care este cafeaua pe care o bem în această perioadă.

Am mai văzut o singură dată în acest an o astfel de ofertă și a fost la aniversarea cafenelei Mabo One, cu cumpărare de acolo, nu online. Probabil un astfel de discount va mai reveni tocmai de Black Friday. Dacă vreți cafea bună, profitați acum de ea. O cafea de specialitate Mabo, cultivată de obicei la o singură fermă, prăjită cu atenție aici în București, ajunge aproape la același preț ca una Illy la același gramaj, iar diferențele sunt ca de la cer la pământ.

Cea mai ieftină, după reducere, este Rio Negro & Iquira din Columbia. Am băut-o în trecut, am avut două pungi în luna iulie, și este o cafea bună, dar mi-a plăcut mai mult cea din Brazilia, Fazenda Sao Francisco, și de asta o cumpăr iarăși acum.

Dacă nu ați mai luat de la Mabo, o idee bună ar fi și blendul lor Mabo Abantu, care este o combinație de 3 cafele de specialitate, gândită pentru a avea arome pe placul tuturor.

Dacă vreți să profitați de reducerea de 20% pentru a lua cafea care în mod uzual este mai scumpă, Volcan Azul din Costa Rica și Finca Himalaya din El Salvador le-am reținut ca fiind bune.

Mai sunt în ofertă și două cafele procesate prin metoda Honey. Ca idee și foarte pe scurt, boaba de cafea este de fapt sâmburele fructului de cafea, iar acest sâmbure este, ca la orice fruct, acoperit cu pulpă și coajă. Principalele două metode de procesare a cafelei pentru obținerea boabelor verzi sunt:

  • uscare naturală: fructele de cafea sunt lăsate să se usuce natural în soare, un proces care durează câteva zile, cu pulpa fructului, cu mucilagiul său, încă pe bob. Acel mucilagiu se stafidește la soare și este apoi eliminat de pe boabe, dar în procesul de uscare transferă în boaba de cafea diverse arome fructate și îi conferă și o aciditate mai mare.
  • spălată/washed: mucilagiul se spală încă de la început de pe boabe, care apoi sunt lăsate la uscat. Aciditate mai mică și arome mai clare caracterizează de obicei aceste cafele.

Prelucrarea Honey cred că este ceva mai recentă pentru că doar în ultimii ani am auzit de ea. Este o metodă hibridă, undeva la jumătate între metoda natural și cea cu spălare. Din jurul boabei de cafea se elimină teaca și o parte din pulpa fructului, dar nu complet. Un pic de mucilagiu rămâne în jurul boabelor în procesul de uscare și transferă arome în cafeaua finală.

N-are legătură cu mierea, ci înțeleg că metoda se numește așa pentru că mucilagiul acela este de culoare aurie și boabele par acoperite cu miere când se usucă. Iar acum sper să nu mai folosesc cuvântul mucilagiu o vreme; simt că mi-am făcut rația necesară.

Anway, dacă vreți cafea procesată honey, sunt două variante, Costa Rica și Etiopia. Am băut-o până acum doar pe cea din Costa Rica și este o cafea foarte bună.

Mabo livrează prin curier oriunde în România. De asemenea, livrează și la easybox pentru o taxă de 15 lei. Dacă veți comanda de minim 200 lei, livrarea acasă sau la easybox devine gratuită. Puteți ridica gratuit o comandă, indiferent de valoarea ei, din cele trei cafenele Mabo din zone apropiate Gării de Nord, Nerva Traian sau Metalurgiei. Eu am comandat mereu la easybox până acum.

Cafeaua este boabe în pungă, dar la comandă puteți preciza în câmpul de Observații dacă o vreți măcinată și pentru ce aparat (filtru, ibric, espresso etc). Am făcut uneori și asta, când știam că voi da cadou acea pungă cuiva care nu are râșniță.

asus s5507

    13 comentarii

  1. Le faci reclama gratis?

      (Citează)

  2. Ionut:
    Le faci reclama gratis?

    Poți fi mai român de-atât?

      (Citează)

  3. Sunt și eu curios cat procent din vânzări iei, sau e sumă fixă?

      (Citează)

  4. Reclama nereclama, aia au niste preturi foarte mari. E o simpla cafea da-o-n masa, ca doar nu-i tratata cu praf de stele.

      (Citează)

    • Nu e o simpla cafea. O simpla cafea e Jacobs. Ia o cafea de la MABO și un Jacobs și prepara le la o rasnita manuala de 250 lei (sa zicem un Timemore c2) și un aeropress de 200 lei, deci nimic fancy, și îmi vii înapoi aici și spui. Ce zici?

      Sau doar aruncam cu aprecieri, ca doar tot romanul știe de toate el mai bine.

        (Citează)

    • Timemore c2 e ptr neinitiati. Eu as recomanda un Spacecoffee Maxima 4. Si aeropress cel putin de la DynamicUltraRoboMix 5.2 in sus. Asta ca sa fie treaba treabă. Altfel iese usor apoasa si nu se face extractia cum trebuie. Si nici spuma nu face cum trebuie.

        (Citează)

  5. Blackskull:
    Timemore c2 e ptr neinitiati. Eu as recomanda un Spacecoffee Maxima 4. Si aeropress cel putin de la DynamicUltraRoboMix 5.2 in sus. Asta ca sa fie treaba treabă. Altfel iese usor apoasa si nu se face extractia cum trebuie. Si nici spuma nu face cum trebuie.

    Ai vrut sa faci un misto, dar nu ti-a iesit.
    Mai incearca, vezi poate reusesti sa faci 100 de commenturi aici.
    Azi.
    In care sa spui lucruri importante pentru conversatie.

      (Citează)

  6. sincer,, la ce preturi au si avand in vedere scaderile de vanzari din toate domeniile, 20% e cam putin

      (Citează)

    • dragut e ca, si la 20% discount, aia TOT fac profit.
      deci, cand nu au acest discount, avem 20% taxa pe prostia cumparatorului, PLUS cat o mai fi “marginea” de profit cinstit. si ne mai miram ca 250g costa 60 lei?!

      daca o fi un produs de lux, gen Louis Vuitton al cafelei, na, atata costa, cine isi permite, bine, cine nu, Jacobs sa fie. si automatele alea de vand spalatura de vase in statii au clientii lor pentru cafea la un leu si ceva.

      cum eu nu beau, nu pot sa judec daca gustul sau aroma sunt ceva care sa merite sau nu pretul urias, dar nu trebuie sa bei in fiecare zi, daca nu-ti permiti. nu mergi sa inchiriezi un Ferrari ca sa te duci la job cu el. o faci de ziua ta, sa ai senzatie o data pe an, daca te pasioneaza…

        (Citează)

    • @WhiteLion: comparații și parabole care nu-și au rostul. 250g înseamnă 10 cafele, ce e așa Louis Vuitton la o cafea de 6 lei? E o cafea deosebită, indiferent dacă îți permiți sau nu, n-o să vrei să bei zi de zi același lucru. Așa cum ai un vin sau whiskey de colecție poate fi și o cafea dar nu, românul trebuie să calculeze dacă își permite ceva pentru tot restul vieții, că ori e, ori nu e. Zău dacă înțeleg obsesia asta a românului de stabili că ceva e bun și toți trebuie să consumăm aia.

        (Citează)

  7. WhiteLion:
    dragut e ca, si la 20% discount, aia TOT fac profit.
    deci, cand nu au acest discount, avem 20% taxa pe prostia cumparatorului, PLUS cat o mai fi “marginea” de profit cinstit. si ne mai miram ca 250g costa 60 lei?!

    daca o fi un produs de lux, gen Louis Vuitton al cafelei, na, atata costa, cine isi permite, bine, cine nu, Jacobs sa fie. si automatele alea de vand spalatura de vase in statii au clientii lor pentru cafea la un leu si ceva.

    cum eu nu beau, nu pot sa judec daca gustul sau aroma sunt ceva care sa merite sau nu pretul urias, dar nu trebuie sa bei in fiecare zi, daca nu-ti permiti. nu mergi sa inchiriezi un Ferrari ca sa te duci la job cu el. o faci de ziua ta, sa ai senzatie o data pe an, daca te pasioneaza…

    Zici ca nu bei deci nu judeci, dar mai sus asta faci – judeci.

    Oameni buni – asta e un pret MEDIU pentru o cafea proaspat prajita, intelegeti ca sunt diferente mari intre asa ceva si Jacobs din market.(daca o prepari corect)

    Daca va arat cafea de la Pressco sau Sloane care se duce lejer la 100 lei 250 g, ce mai ziceti ?

    O preparare corecta a cafelei nu e apanajul unor hipsteri care nu au ce face cu banii, unor li se pare asa deoarece nu au o minima educatie in acest domeniu si e mai usor sa ii iei la misto decat sa te informezi/incerci.

      (Citează)

    • “Daca va arat cafea de la Pressco sau Sloane care se duce lejer la 100 lei 250 g, ce mai ziceti ?”
      Oriunde e un jmecher care cere un pret ireal, e si un fraier care e dispus sa plateasca.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus