un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

PlayStation 5 Pro este acum disponibil la precomandă

26 Sep 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

Update: disponibil și la eMAG pentru precomandă.

Vedeți că acum, la ora 10, s-au deschis precomenzile pentru viitorul PlayStation 5 Pro. Momentan este listată la Altex și la Flanco. Altex indica livrare începând cu 11 noiembrie, Flanco din 20 noiembrie.

Probabil că va fi listata în curând și la eMAG. Au acolo un software care face ceva mai dificila lansarea paginilor de produse noi la ore precise.

Mai actualizez articolul  dacă apar și alte magazine, dar până acum avem așa:

  • PlayStation 5 Pro la eMAG – 3.999 lei, fără termen precizat, probabil tot 11 noiembrie.
  • Playstation 5 Pro la Altex – 3.999 lei, din 11 noiembrie
  • PlayStation 5 Pro la Flanco – 3.999 lei, din 20 noiembrie.

Dacă vreți accesorii pentru consola PS5 Pro, unitatea de disc este probabil cel mai utilă, având în vedere că modelul Pro nu va include una.

  • Unitate de disc PlayStation –  eMAG, Altex.
  • Controller PS5 DualSense – eMAG, Altex. Consola include un singur controller și probabil veți dori încă unul. Aici ați putea aștepta noile controllere chroma-style, anunțate acum două zile, care vor fi lansate pe piață la început de noiembrie, deși probabil vor fi mai scumpe. Se mai pregătește și un controller PS5 30th Anniversary.

Am scris aici despre PlayStation 5 Pro. Este mult mai rapidă, practic vei putea juca la 60 fps ceea ce acum merge la 30 fps, ba chair cu ray tracing și calitate a imaginii îmbunătățite, iar primele hands-on-uri vorbesc de bine.

În același timp, prețul este aproape dublu față de actualul PS5 Digital Edition (dar are stocare dublă integrată, plus placa video de nivel 2024), așa că eu o văd mai degrabă adresându-se celor care nu au deloc consolă acum și vor direct cel mai performant model sau celor care se joacă mult pe consolă, își vând PS5-ul actual și mai fac pasul spre un Pro.

asus s5507

    20 comentarii

  1. Pretul corect la lansare este 3500 de lei, 4000 este prea mult.

      (Citează)

    • Si pentru restul lucrurilor platesti pretul “corect” de acum 5 ani?

        (Citează)

    • Consola este 700$ in SUA, deci 700 de Euro in Europa care devin 4000 de lei in Romania. Pare corect.

        (Citează)

    • Plus 750 Lei discul. Foarte multi inca au jocuri PS4 pe disc.

        (Citează)

    • Gaelex:
      Consola este 700$ in SUA, deci 700 de Euro in Europa care devin 4000 de lei in Romania. Pare corect.

      800 de euro este prețul oficial pentru Europa anunțat de Sony. Sunt vreo 2 ani de când prețurile în euro nu mai au aceeași valoare cu cele în dolar, din diverse motive.

        (Citează)

  2. Gaelex:
    Consola este 700$ in SUA, deci 700 de Euro in Europa care devin 4000 de lei in Romania. Pare corect.

    E 800 EUR pretul oficial pentru Europa. La americani taxele nu sunt incluse. N-ai mai vazut preturi la electronice pana acum?

      (Citează)

    • La euro cursul de schimb este mai mare cu vreo 10% decat la $ si deja exista nesimtirea asta de a pune acelasi pret peste tot. La 800 de euro mai pun in plus peste castigul din cursul de schimb, nesimtirea e mare.

      Care taxe nu sunt incluse in pretul din SUA? Acela a pretul la care o iei de la raft.

        (Citează)

    • Haide bă Gaelex că te dai băiat destept. 700 USD e prețul fără taxe, care diferă de la stat la stat în SUA.

        (Citează)

  3. Taxele în SUA pentru cei 700 USD sunt undeva pe la 60 USD. 760 USD fac cam 681 de euro acum (puteau să rotunjească la 700 EUR fără probleme). Așa că replica asta cu taxele nu sunt incluse nu ține. Și în Japonia prețul e la fel de mare ca-n Europa, față de SUA. Prețurile de la lansarea PS5 au fost echivalente, acum nu mai sunt pentru că așa vrea Sony.

    Eu am luat de la Altex doar controller-ul 30th Anniversary. Am citit că pe PS Direct s-au cam dat consolele 30th Anniversary, fie ele PS5 Slim sau PS5 Pro. Poate nici n-au avut multe la precomandă. Am vaga impresie că voi folosi PS5 mai mult decât am crezut la lansare, un controller nou și ediție limitată nu mi-ar strica.

      (Citează)

  4. De ce nu 2500lei? E mult prea scumpă pentru ceea ce oferă.

    Pe de altă parte au lansat și ediția de colecție tot azi, limitată, o găsiți pe ebay la minim 5000£.

    Sony din păcate se îndreaptă în aceeași direcție greșită precum ubisoft, nu va fi bine.

    Au fost făcute ~ 12000 de buc ediție aniversară.

      (Citează)

    • Problema e la tine ca ești sărac. Toți saracii o bagă pe asta cu “e prea scump, nu se merită”, “or să dea faliment” și altele clasice.

        (Citează)

    • Cât vor fi clienți ca Coco, umflatul prețurilor cât merge va fi norma. E ok, la final se votează cu cardul, vedem cum mai evoluează lucrurile. Nu-s sigur, dar parcă la electrice începuseră să mai scadă prețurile nesimțite odată cu tăierea de subvenții, s-or fi ieftinit materialele, mâna de lucru și restul cheltuielilor.

      (observație neutră, nu-s interesat de PS în general, m-am gândit să-mi iau pentru Demon Souls și Bloodborne, dar nu e cazul în viitorul apropiat, până la urmă am mai multe jocuri de jucat pe PC decât ore disponibile pentru asta)

        (Citează)

    • @Peredhil26, nu văd legătura, eu nu-mi permit. Dar sunt conștient că prețurile în lumea asta, la chestiile noi, nu se fac în funcție de cât îmi permit eu sau cat cred eu “ca se merită”. Și nici nu propovaduiesc falimente in funcție de cat de acri sunt strugurii pentru mine.

        (Citează)

    • gg: De ce nu 2500lei? E mult prea scumpă pentru ceea ce oferă.

      Sunt câteva motive obiective la mijloc (placă video de nivel 2024, SSD foarte rapid de 2 TB fața de 1 TB anterior) și altele care țin de cerere vs ofertă. PlayStation este practic singura consolă rămasă în piață. De asemenea, modelul normal de PlayStation 5 ar trebui să fie suficient pentru majoritatea oamenilor, iar acela este în continuare pe piață. Varianta Pro este un fel de “motorul de top” pentru echipările unei mașini. Are mult mai mulți cai putere, dar costă mai mult. Nu este însă obligatoriu de cumpărat acea echipare ca să te bucuri de 80% din experiența produsului.

        (Citează)

  5. N-aș spune că GPU-ul PS5 Pro este de nivel 2024…sau, mă rog, depinde ce standarde aplici. Dacă estimările de 67% mai puternic decât base PS5 sunt reale, asta îl duce undeva în zona de GPU RTX 3060Ti sau 3070. Bune, categoric? De nivel 2024? Meh…discutabil.

    Ce mă aștept să facă consola bine este partea de upscaling. Va fi PSSR la fel de eficient și calitativ precum DLSS? Preview-urile par să spună că da.

      (Citează)

    • stephen: Ce mă aștept să facă consola bine este partea de upscaling. Va fi PSSR la fel de eficient și calitativ precum DLSS? Preview-urile par să spună că da.

      Și eu sunt curios. Mi se pare că un algoritm bun de upscaling poate face minuni pentru console, având în vedere că de obicei acestea au un hardware mediu pentru a ține pretul sub control sau din cauza diferenței mari de timp între planificare și lansare.

        (Citează)

  6. Eu nu comand din altruism, vreau să ajungă la toată lumea…

    Cât despre preț, ar fi 700 dolari fără TVA. În cazul în care nu ați remarcat la tot ce cumpărați plătiți TVA. Nu vreau să numesc cine e de vină pt această stare de fapt…

    Deci 700 USD ori ~4,5 ori 1,19… 3749,9 ar fi un preț corect, dar cum am zis eu nu comand, să ajungă la toată lumea

      (Citează)

    • TVA-ul este furt legalizat de stat. Profitul este obtinut din valoarea adaugata si este inca o data impozitat tot de stat.

        (Citează)

  7. Coco:
    @Peredhil26, nu văd legătura, eu nu-mi permit. Dar sunt conștient că prețurile în lumea asta, la chestiile noi, nu se fac în funcție de cât îmi permit eu sau cat cred eu “ca se merită”. Și nici nu propovaduiesc falimente in funcție de cat de acri sunt strugurii pentru mine.

    Unele lucruri sunt scumpe altele sunt nesimtit de scumpe, e o diferenta si avand in vedere ultimele esecuri ale lui Sony gen Concord o sa le resimtim tot noi, gen scumpirea abonamentului PlayStation, console cu preturi exagerat de mari si tot asa … de asta spun ca odata si odata lumea o sa zica gata, ajunge si ghici ce se va intampla atunci?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus