un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Platforma Trendyol de fashion, deținuta aproape complet de Alibaba, s-a lansat în România

4 Sep 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

19 comentarii

Platforma online trendyol.com s-a lansat oficial și în România. Magazinul este un fel de Fashion Days al Turciei, vinde o mulțime de branduri internaționale și turcești din fashion. Scrie în informații că livrarea în România durează de obicei 10 zile, că se face prin diverse firme de curierat și că transportul este gratuit la comenzi de peste 100 de lei. Se poate plăti doar online cu cardul.

N-am apucat să mă uit deloc prin ofertă, având niște zile foarte aglomerate acum și nefiind oricum în căutarea de haine. Interfața pare ok. Am intrat în secțiunea Cămăși și am văzut că sunt disponibile 22.000 de articole, ceea ce m-a demoralizat.

Rămân la ideea că, între Fashion Days, About You, Zalando, Answear și acum Trendyol, plus alte mari platforme care livrează în România, volumul de articole la care trebuie să te uiți când cauți ceva este foarte mare și poate un algoritm AI de indexare a produselor și imaginilor n-ar strica, în special pentru un search mai bun.

Altceva voiam să zic însă. Pentru multă vreme am avut impresia că Trendyol este doar un brand de haine vândut de Fashion Days și alții, nu brandul propriu al unei mari platforme de ecommerce.

Platforma în sine a fost primul start-up turcesc evaluat la peste 10 miliarde de dolari. A fost înființată în 2010, iar în 2021 era deja evaluată la 16 miliarde de dolari. Cu siguranță fondatorii n-au fost înștiințați că țara lor nu are nevoie de antreprenori și că ar fi cazul să meargă la dat cu sapa. În prezent, Trendyol are 30 de milioane de clienți, 250.000 de vânzători și livrează în 100 de țări, iar acum începe extinderea și în Europa de Est, inclusiv România. Aplicația lor deja este #1 în Shopping, zice AppStore.

Au și program pentru influenceri prin care trimit gratuit haine celor aprobați, deci așteptați-vă la tag-uri. E deja plin pe pagina lor de Facebook.

Grupul chinez Alibaba este principalul acționar, investind în Trendyol încă din 2018 și având acum 76% din companie. Practic, o mulțime de companii și oameni din România au crezut că Amazon va veni dinspre vest să cucerească piața de ecommerce de la noi.

Iată însă că, de fapt, chinezii au sosit înaintea lor și câștigă teren, la fel cum au făcut și Temu sau Shein sau Aliexpress.

    19 comentarii

  1. Tzoale ieftine, de purtat de 3-4 ori. Carpe, fast fashion.

      (Citează)

    • Vezi că au si branduri serioase, gen Under Armour, ca să dau exemplu de brand care n-ar avea nici o treabă cu Turcia.
      Am fost surprins să intru într-un magazin din Istinye mall in Izmir să văd branduri de haine care la noi nu se găsesc. Sau si dacă avem brandul nu avem varietatea. Asta la branduri americane etc.

        (Citează)

    • @T
      Brand cusut pe țoale din plastic, de slaba calitate. Ți se agață floacele de polimer de pielea uscată de pe degete. Original turkish.

        (Citează)

  2. Am intrat în secțiunea Cămăși

    🔔boomer alert🔔

      (Citează)

  3. Am o pereche de jeans Trendyol, luați de pe Fashiondays.ro cu numai 65 lei.
    După ce i-am spălat prima dată, nu mai sunt negri cu gri închis cu pete gri deschis.
    Buni prin grădină.

      (Citează)

  4. Mie imi place firma romaneasca Murmur!

      (Citează)

  5. Pyro:
    ^ prost alert!

    alt boomer

      (Citează)

  6. Ii zice Glami.ro la agregatorul ala de care ai tu nevoie.

      (Citează)

  7. GabrielG:
    Am intrat în secțiunea Cămăși

    🔔boomer alert🔔

    Boomer este generația celor născuți între 1946-1964 (cf. Google)
    Nu ți-a ieșit decât o glumă penibilă de om . . . (cum ți-a zis cineva înainte)

      (Citează)

  8. Nu corespund mărimile. Am comandat eu, sunt mai mici decât ce afișează . Și nu o singură bucată, mai multe

      (Citează)

  9. mi se pare fix o copie a la Temu :))

      (Citează)

  10. Am un feeling ca produsele vandute sub brandurile celebre sunt, in mare parte, fakeuri
    Ceva legit nu prea are cum sa iasa din Turcia + China
    Iar pretul unor produse sunt dubios de mici

      (Citează)

  11. Mi se pare ciudat asta cu lansarea in Romania. Am intrat anul trecut la ei pe site căutând o chestie anume și livrau și afișau prețuri în lei de atunci.

      (Citează)

  12. Îmi apar reclame de luni de zile. O grămadă de îmbrăcăminte cu pretenții de branduri, de la fanwear de F1 și tenis, la chiloți de damă cu șiruri de mărgele în zona inghinală, la cămășuțe de bărbați din voal transparent lungi până deasupra buricului. O să evit maxim.

      (Citează)

  13. Sunt de luni de zile reclamele intruzive pe instagram la aplicatia Trendyol, asa ca declararea lansarii este cel putin tardiva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus