►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Am folosit câteva zile un Samsung Galazy Z Fold6, dar la atâtea zile de la lansarea oficială nu cred ca mai are rost să scriu un review mare. Iată, mai degrabă, câteva observații și impresii despre marele pliabil.
Preț Samsung Fold6: 6.500 lei la eMAG. Magazinul oficial Samsung are două culori exclusive.
În primul rând, construcția pare de calitate foarte bună. Ca și Flip6, are acea balama nouă ce face ca telefonul să fie protejat la praf și apă cu un rating IP48, care înseamnă particule de minim 3 mm de praf și apă la 1,5 metri adâncime pentru 30 de minute.
Forma i-a fost schimbată în acest an și telefonul parcă arată mai elegant în carcasa aceasta mai puțin rotunjită. Este greu de explicat în cuvinte. Pur și simplu formele acestea mai precise, cu mai puține rotunjiri la colțuri, îmi dau senzația de telefon premium cu o construcție îngrijită.
În mod paradoxal, în mână și buzunar parcă mi-aș fi dorit să fie totuși un pic mai rotunjit. Observați că pe această serie design-ul este ușor asimetric, colțurile exterioare sunt rotunjite ușor, cele interioare nu. Este normal, acelea se unesc atunci când deschizi telefonul, dar când este închis parcă se simt prea ascuțite la mână.
Design-ul acesta mă face curios despre viitoarele Samsung S25 Ultra, care probabil vor semăna cu Fold6.
Fold6 este și un telefon la care aveți nevoie de un soi de husă sau soft shell pe exterior. Camerele foto sunt destul de mult ieșite din carcasa telefonului, iar când îl pui pe masă parcă stă prea ca o mașină care a făcut pană, ca să zic așa. Are tendința să oscileze între cele două puncte cu care atinge masa, adică insula camerelor și colțul opus ei.
Cam toate au problema aceasta și, de altfel, de câte ori am văzut un Fold în libertate era într-un fel sau altul de husă. Samsung vinde câteva huse excelente. Eu aș lua pentru acest telefon un stylus S Pen și husa în care acesta se poate fixa (mecanic, cu o prindere reală, nu magnetic), mi s-a părut o prindere foarte solidă.
Sunt trei camere pe spate:
Telefonul poate filma 8K la 30 fps și 4K la 60 fps. Mai are încă două camere, cea frontală de 10 Mpx și cea de sub ecran de 4 Mpx, care în acest an mi s-a părut îmbunătățită. Este aceeași cameră ca pe generația anterioară, dar mi s-a părut ca softul ei scoate rezultate mai bune.
Eu am fost mulțumit de fotografiile obținute. Nuanțele sunt în general bine reglate și există o gamă dinamică bună și detalii fine suficiente. În HDR-uri în soare puternic, telefonul are tendința să suprasatureze, să pună niște nuanțe puternice, poate la limita realismului, dar cam acesta a fost mereu look-ul Samsung.
În rest, portretele sunt excelente, ca de obicei, iar fotografiile nocturne cu camera principală sunt de asemenea bune. Celelalte două camere își arată limitările de megapixeli și parcă nu obțin detalii suficiente dacă trebuie să faci și un crop în ele. Am zis asta de multă vreme. Sper ca viitorul S25 Ultra să facă un upgrade măcar la camera ultrawide.
În ce privește hardware-ul, este excelent. Ecranele sunt foarte bune, urcă la 2.600 nits și în general oferă o experiență bună. Cel mare și pliabil mi se pare perfect pentru oameni de business sau în general power useri care vor spațiu mult pe ecran pentru că au de verificat un Excel înainte de a da vreun OK colegului de muncă, vor să vadă un PowerPoint, vor să dea copy paste rapid dintr-un site într-un Word când împart ecranul în două sau să vadă calendarul pe ecran în timpul unui apel video.
Fold6 este excelent pentru astfel de scenarii de utilizare și hardware-ul îți permite să faci astfel de lucruri fără nici o încetinire. Există funcții AI noi, cele venite prin OneUI 6.1.1, dar le-am detaliat când am scris despre Flip6. Orice rulează bine pe un Snapdragon 8 Gen 3 cu 12 GB RAM.
Mi-ar fi plăcut să văd o evoluÈ›ie mai mare a interfeÈ›ei spre uÈ™urință în utilizare pe un pliabil. De exemplu, anul trecut OnePlus Open a avut o idee bună în care interfaÈ›a devenea “mobilă” È™i pe verticală, nu doar pe orizontală, în sensul că puteai face swipe între aplicaÈ›ii È™i pe această direcÈ›ie È™i puteai comuta È™i mai rapid între 2-3 aplicaÈ›ii care împart ecranul mare È™i o alta aplicaÈ›ie complet full-screen È™i alte asemenea nebunii. Greu de explicat, dar ideea este că se pot face îmbunătățiri.
Pare că un telefon pliabil de această dimensiune este un model destul de science-fiction și cred că are nevoie de un stil similar de interfață care pur și simplu să-i uimească pe toți cu cât de multe noi posibilități deschide un pliabil.
Per total, însă, Fold6 mi-a lăsat impresia că respectă rețeta Samsung din ultimii ani: câteva îmbunătățiri minore (anul acesta Flip6 a avut partea leului la îmbunătățiri), dar tot rămâne telefonul care dă tonul în domeniul pliabilelor mari. Momentan Fold6 costă 6.500 de lei. Pixel Fold nu s-a lansat la noi, OnePlus nu a scos încă o generație nouă, iar Honor Magic V3 costă 10.000 de lei.
Preț Samsung Fold6: 6.500 lei la eMAG. Magazinul oficial Samsung are două culori exclusive.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
10 comentarii
27/09/2024 la 11:29 AM
practic ai scris un review.
review-ul la motorola de acum cateva zile a fost mai scurt. ochiometric, nu am numarat cuvintele
GabrielG(Citează)
27/09/2024 la 12:28 PM
Nu chiar, 874 vs 1005 cuvinte, dar pe aproape. La un pliabil sunt mai multe de zis la construcție și interfață chiar dacă nu vrei să intri cu adevărat în detalii. Also nu pot scrie articole mici.
nwradu(Citează)
27/09/2024 la 12:00 PM
Și cu folia de pe ecran cum este? Tocmai sunt în căutarea unui telefon nou, Flip 3-ul e deja la a treia folie stricată (în doi ani și patru luni), deja începe să fie costisitoare inlocuirea.
bogdand(Citează)
27/09/2024 la 12:29 PM
No idea. Samsung spune că fiecare generație este îmbunătățită. În practică, doar o utilizare de un an te-ar putea lămuri. O idee ar fi să iei extra-garanție când cumperi de la eMAG sau de pe site-ul Samsung, cred că amândouă oferă, dar să citești cu atenție dacă nu are excepții.
nwradu(Citează)
27/09/2024 la 1:31 PM
Frumos telefonul, dar vizeaza cum ai zis tu, mai mult power userii , business work mens, deci o anumita nisa. Daca vrei camere de top si altele tot pe galaxy ultra trebuie sa mergi…
Off topic: In ce magazin ai facut pozele? Vad ca au produse din USA si China?
Alexandru(Citează)
27/09/2024 la 6:37 PM
Gasesti produse din SUA & others la Quick Deli, Strada Leonida Nr. 1.
Sambu(Citează)
27/09/2024 la 3:35 PM
Honor magic V3 e din alt film. Poti sa l vezi la Altex, dar il cumperi din Germania, de unde il iei cu toate accesoriile posibile si 300 de Euro mai putin. Doar nu sunt nentii mai bogati, no?
florin(Citează)
27/09/2024 la 11:46 PM
Particule de praf de 3 mm… ălea sunt deja pietricele
alunelu(Citează)
30/09/2024 la 8:59 AM
Multumesc. Dar ce vad din pozele lui Radu si cele de pe google maps ale magazinului zis de tine, sunt diferite, adica nu e acelasi magazin.
Alexandru(Citează)
30/09/2024 la 9:35 AM
SUM 179 e magazinul cu pricina. Multumesc Radu…
Alexandru(Citează)