un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ofertă bună: robot-aspirator foarte performant cu mop rotativ și stație descărcare praf și curățare automată mop

3 Sep 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Când am scris articolul anterior despre Xiaomi, nu mi-a venit să cred la ce preț bun se găsește noul aspirator-robot Xiaomi Vacuum X20+.

Modelul este un aspirator-robot de top, în sensul că are Lidar și camere video pentru ghidaj prin casă, creat hartă și ocolit obstacolele de pe jos. Are 6.000 Pascali putere de aspirare și în partea din spate are integrat un mop.

Mopul în sine este un model dual, sunt două cârpe rotunde, rotative, pe care robotul le ridică atunci când intră pe un covor sau într-o zonă în care i-ai zis să nu dea cu mopul.

Și până aici deja este un produs foarte bun, dar acest model Xiaomi Vacuum X20+ vine și cu un docking station complex. Aceasta nu doar încarcă automat robotul, dar îl descarcă automat de praful aspirat și spală și mopul de sub acesta. Practic, îl pregătește complet pentru o nouă aspirare și ștergere prin casă.

Nu știu cât de bine funcționează acea operațiune care spală automat cârpele de mop. În teorie, astfel de cârpe ude ar trebui scoase de sub robot, ca să nu rămână acolo cu riscul de a dezvolta vreun mucegai. În practică, poate cu niște lichid special de dezinfectare/curățare, mucegaiul nu apare. Sau, în fine, ideea este că nu trebuie să scoți tu mereu cârpa de mop de pe robot și, întrucât elimină singur și praful aspirat, nici nu prea mai pui mâna pe robot sau nu o faci oricum prea des.

Ziceam de preț: 2.500 de lei la eMAG. Există și un seller care-l vinde pe la 2.350 de lei, dar este din Grecia și asta ar putea însemna niște complicații cu garanția, la o adică.

Vreți mai ieftin? 2.149 lei la RobotWorld.ro, dar era un preț trecut cu mențiunea “doar astăzi” și stocul era pe “verifică disponibilitatea”, deci nu știu dacă chiar exista la acest preț în momentul scrierii articolului.

Mi se pare incredibil la ce preț scăzut au ajuns astfel de aspiratoare-robot. Cel de 2.500 de lei la care eMAG îl vinde din stoc este oricum excelent pentru un aspirator care spală și dă singurul cu mopul (mop rotativ, ca să curețe bine!), apoi se duce și descarcă singur praful și se și spală.

Acum câțiva ani am dat o astfel de sumă pe un robot mult mai slab ca putere de aspirare, fără camere video pentru detectat obstacole (iar asta contează, că mereu e câte un cablu sau o jucărie de copil gata să-l încurce), fără mop cu electrovalvă sau sistem de frecare și fără nici o stație de descărcare. Îl goleam eu de praf după fiecare aspirare.

Evoluția în acest domeniu chiar a fost excelentă. Este tot mai ieftin să trăiești precum femeia din fotografia oficială de mai jos, singură cuc într-o casă aproape lipsită de mobilier, ea și cu robotul ei, uitându-se pe mobil la cum aspiră robotul, deși acesta se află chiar în fața ei.

    13 comentarii

  1. ”Creează omului o dependență și apoi folosește-te de ea.”
    Nici la pușcărie nu ai casa aia așa de goală…

      (Citează)

  2. Astept varianta care strange si jucariile de pe jos.

      (Citează)

  3. Silviu:
    Astept varianta care strange si jucariile de pe jos.

    Este, le zice copii. :D

      (Citează)

    • Wooow, pai daca ai reusit sa-i convingi sa faca asta nu poti sa le dai si un aspirator de-ala mic de mana sa faca treaba pana la capat?

        (Citează)

    • Sorin:
      Wooow, pai daca ai reusit sa-i convingi sa faca asta nu poti sa le dai si un aspirator de-ala mic de mana sa faca treaba pana la capat?

      De jucărie, eventual 😂

        (Citează)

  4. O camera asa goala poate fi aspirata in maxim 1 minut.
    Nu merita sa pornesti aplicatia.

      (Citează)

  5. ok, de unde cumpara acesorii (mop/perie) pentru acest produs?

      (Citează)

    • Daca tot a adus Radu in discutie magazinul Robot World, ai putea incerca sa cauti acolo.
      Am verificat eu si se gasesc toate accesoriile necesare.

        (Citează)

  6. P.S: Mersi, am comandat o bucata de pe ForIT la 2200 lei (am luat si NAS de la ei in trecut), este si pe Badabum.ro la acelasi pret si pe stoc.
    eMag sa ma scuteasca, ce aud de la angajatii lor (multi prieteni) in ultima perioada imi este sila. Mai intai sa invete sa-si onoreze comenziile la timp, nu sa-mi emite un voucher de 3 lei in semn de scuze. De diferenta de pret vs emag voi comanda accesorii pentru robot (saci/mop/perie).

      (Citează)

  7. Am acest robot de aproape 2 luni. Cumparat de pe eMag, dar de la un seller din Grecia.
    Foarte ok experienta cu vanzatorul, in afara de timpul un pic prelungit de livrare, dar pe care mi l-am asumat, in rest nu au fost probleme.
    Despre aspirator acum: am avut prima generatie de robot aspirator de la Xiaomi de prin 2015-2016. Am fost foarte multumit de el si nu am simtit nevoia de un upgrade. Anul acesta, mi s-a parut, totusi, ca incepe sa nu mai mapeze asa bine apartamentul, se cam incurca printre picioarele scaunelor si nici rotile nu mai aveau asa priza buna, cantr trebuiau sa-mi urce pragurile (praguri mici, in parametri pentru el). Si am zis ca e cazul sa-l schimb: am oscilat intre un Xiaomi X10 si un X20+. Am ales initial X10-le, pentru ca era vandut de emag si promiteau livrare a doua zi (teapa, ca mi-a venit dupa vreo saptamana), era mai ieftin cu vreo 800 lei si avea in plus senzor de covoare, care zicea ca ridica automat mop-ul. Amandoua cu auto-golire, dar in afara de acel senzor, x10-le avea mai multe dezavantaje fata de X20+: rezervor de praf mult mai mic, putere de aspirare mai mica, mop fix, rezervor de apa muuuult mai mic. Cand l-am primit, mi-am dat seama ca nu se refereau la acelasi lucru cand ziceau “rezervor de apa”: x10 are rezervorul atasat de 200 ml, pe cand x20+ are un rezervor de apa de 4 l, in unitatea centrala, pentru schimbat apa, dupa ce spala o anume suprafata. Practic ii umplu cei 4 l cu apa si nu am grija lui timp de 4-5 zile, timp in care curata zilnic un apartament de 80 mp (40 efectiv). Dupa 2 saptamani X10-le l-am returnat, pentru ca efectiv mi s-a parut cam aiurea sa tot umplu rezervorul acela mic de apa (200 ml, cat un pahar). Plus ca spalat la el insemna sa plimbe carpa aceea umeda prin toata casa. Cand mi-a sosit x20-ul, la prima curatare, din capul locului s-a vazut ca e altceva, diferenta imensa fac cele doua capete rotative. Dupa 6-8-10 mp spalati, vine si schimba apa, ia apa curata, isi spala mop-urile si se intoarce si reia de unde a lasat. Dupa ce termina, vine la docking station si, in afara de faptul ca-si goleste gunoiul aspirat, isi usuca si mop-urile, cu un jet de aer cald (cam 40 de minute dureaza operatiunea, la sfarsitul careia carpele sunt chiar uscate). In rest talpa unde se andocheaza este foarte usor de curatat, chiar spalat, se scoate pe bucati de acolo, la fel si mopurile, se pot da jos si se spala foarte usor. Ce sa zic, diferenta de la cer la pamant. Inca nu mi-am pus covoarele in casa, sa va pot spune cum se comporta in cazul lor. Dar revin cu cun feedback.

      (Citează)

    • Multumim, foarte util comentariul.

        (Citează)

    • Multumesc mult pt feedback. si eu urmaresc acest produs, astept sa vad la ce pret il prind de BF, iar daca mai ai noutati sau update-uri ar ajuta mult daca le-ai lasa aici pe pagina sa mai revin din cand in cand.
      Salutari si sa il fol cu placere.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus