un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

O inițiativă plăcută: Stâlpul cu poveste în stațiile de metrou

23 Sep 2024  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Îmi place că de-a lungul timpului au fost tot felul de inițiative bune prin stațiile de metrou. Uneori reclame inteligente, alteori expoziții foto (ca la Timpuri Noi) sau tot felul de graffiti sau mesaje informative sau glume precum la Piața Romană.

Recent am văzut treaba asta cu Stâlpul cu poveste. Am văzut-o în mai multe stații. Scanezi codul acela QR de pe stâlp și te duce direct pe site-ul coddepoveste.ro la o povestire scurtă. Are câteva ecrane, ai ce citi între stații, dacă nu ai altceva de făcut în metrou.

În general lumea are ceva de făcut în metrou. Din ce-am observat eu, TikTok, diverse site-uri de știri și magazinele de haine acaparează atenția pe telefoane mobile. De asta mi se pare chiar frumos să încurajezi și cititul cu astfel de inițiative.

 

La treaba asta cu coduri QR cred că ar putea participa și Metrorex. Niște coduri bine plasate prin stații sau metrou ar putea duce la harta metroului sau la diverse informații utile călătorilor.

asus s5507

    5 comentarii

  1. Exact.
    Fie raspandita povestea prin QR code in toate statiile, fie raspandita o echipa cu doua galeti, cinci bureti si trei sticle cu solutie pentru curatarea stalpilor alora de grafitti si jeg milenar.

    Ori suntem plictisiti dar fierti pa cultura, ori energici dar fierti pa curatenie…

    Ca nu doar sa rujam porcul, sau cum era vorba aia.

      (Citează)

    • Doamne fereste sa iti iei vreo carte in papornitza, nuuuu, noi avem nevoie de coduri QR sa citim povesti de pe chat gpt.

        (Citează)

    • De ce te-ai complica cu o carte în paporniță când poți avea o bibliotecă în telefon? Bine, nu arăți atât de cool și intelectual citind un e-book, dar e mult mai practic.

        (Citează)

  2. Si doamne ajuta sa nu fie vreun istet sa umple stalpii cu qr uri care duc spre site-uri cu reclame, porn, furat date personale etc.

      (Citează)

    • F.:
      Si doamne ajuta sa nu fie vreun istet sa umple stalpii cu qr uri care duc spre site-uri cu reclame, porn, furat date personale etc.

      Fix la asta ma gandeam, cat de usor ar fi sa bage careva un QR catre un exploit sau ceva?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus