un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Un meci de baschet în care mi-ar fi plăcut să joc (am fost la terenurile renovate din Herăstrău)

24 Sep 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

3 comentarii

M-am ofticat puțin joia trecută pentru că n-am putut să joc baschet 3 vs 3. Echipa adversă era un fel de dream team: Virgil Stănescu, fost căpitan al naționalei României de baschet; Bogdan Stelea, portarul generației de aur la fotbal; și ca să fie totul perfect, Ana Maria Brânză, campioană olimpică la scrimă în 2016, la Rio.

De câte ori ai ocazia să vezi acești trei oameni la un loc, darămite să și joci ceva, orice, împotriva lor? Dar na, era o coadă lungă de copii și adolescenți care așteptau să facă asta, așa că doar m-am uitat de pe margine.

Ocazia a fost redeschiderea skatepark-ului din Herăstrau, care are și câteva terenuri de street ball pe lângă rampele de skate. Visa a anunțat acum câteva luni, cu ocazia Olimpiadei de la Paris, că va investi în renovarea acestui teren. Acum l-au renovat și redeschis și terenul este gata să primească pe oricine.

Cu siguranță joi, la redeschiderea oficială, una dintre surprize a fost numărul mare de copii de vârste fragede care păreau deja practicanți de astfel de sporturi. Nu mă refer la adolescenții de la BC Laguna care jucau baschet. Am văzut copii de 3-7 ani care știau cu skate-uri, trotinete sau biciclete suficient de bine încât să se dea pe rampele acelea.

Am văzut o fetiță care nu părea mult mai mare decât Alice care întâi s-a dat pe rampe cu o placă, apoi s-a dus la baschet unde făcea și tot felul de driblinguri și fente cu mingea printre picioare, chiar dacă mingea de baschet era destul de mare pentru înălțimea ei.

Pentru copiii care voiau o inițiere pe loc în astfel de sporturi, când am plecat eu tocmai se organizau niște cursuri ad-hoc. La baschet erau câțiva antrenori care îi învățau să bată mingea. Toți copiii prezenți au plecat acasă cu o minge de baschet, cu un cor de urale din partea lor când li s-a zis că le pot lua cu ei.

La rampele de skateboarding era Marius Cristian Diatcu, care-i un rider cunoscut (a zis că a început jucând Tony Hawk), plus alți membri ai unei școli numite “Învață din mers”. Au făcut și ei câteva cursuri, ajutau copiii să stea pe placă și îi țineau în mișcare la primele lor manevre.

Skatepark-ul este cel de la intrarea Aviatorilor din parc, vizavi de o terasă numită Baraka. De câte ori am trecut pe acolo, ne-am zis “uite, poate într-o zi Alice o să se dea aici pe placă sau trotinetă, iar noi stăm vizavi la o cafea”. Poate chiar va face asta.

Renovarea face parte dintr-o inițiativă mai amplă a Visa în țara noastră, numită #PrezentLaSport. Cele patru rampe mari au fost renovate, plus terenurile de streetball, și orice doritor poate profita de ele câtă timp și vremea ține cu noi. Înțeleg că de acum se pot organiza acolo și competiții.

asus s5507

    3 comentarii

  1. Salut!

    Știi vreun loc unde sunt disponibile imagini la o rezoluție bună cu campionii români la canotaj? Eventual neprotejate de drepturi de autor.

    Mi-ar plăcea să folosesc niște imagini care să inspire dinamism și cu care să mă mândresc față de un auditoriu intențional.

      (Citează)

  2. Scuze de off topic :
    mi-as fi dorit ca franciza lui Virgil Stanescu (cea cu sponsorizarea cantonamentelor juniorilor clasati pe primele 10 locuri la campionatele individuale nationale) sa mearga si in cateva orase din provincie ;
    fiica -mea castiga medalii pe banda rulanta (sau rateaza podiumul la mustata) la nationalele de sah junioare , de ani de zile, dar in orasul meu sponsori foarte greu spre deloc gasesti, caci sahul nu (mai) are atractia de altatdata… De vina e si federatia, ce n-a considerat necesar sa dedice -de pilda- recent incheiatei Olimpiade de la Budapesta nici macar o emisiune pe youtube. Si nici un post tv n-a acoperit evenimentul, pana acum vreo 5 ani Ciprian Cretescu facea la tvr emisiuni excelente…

      (Citează)

  3. sa bata mingea sau sa dribleze?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus