►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Razer lansează periferice cu feedback haptic, inclusiv o pernă inedită
Review iPhone 16 Pro (și Pro Max): un upgrade minor, dar acolo unde contează »
30 Sep 2024 ·
O nouă lună, un nou articol în care mă uit prin ce-am fotografiat prin restaurante sau încerc să-mi aduc aminte ce-am mâncat și băut bun și unde ne-am simțit bine, ca parte din lunarul state of nwradu.
Mi-am făcut damblaua și am băut un shot de tequila Clase Azul într-un bar. Era ediția Reposado, cea care a stat maxim un an în butoaie la maturare. Barmanul a scos un pahar de shot din congelator și mi-a turnat un 50 ml.
Este excelentă. Mi s-a părut foarte fină pe gât și plăcută ca aromă. Este tare, dar nu te blochează. N-are aroma aceea de tequila cărora multora nu le place și care am impresia că vine din amestecul de 51% alcool de agave cu 49% alcool din alte surse, cum se face la tequila ieftină. A fost printre cele mai bune băute vreodată, alături de Casamigos.
M-am uitat acum pe Finestore. Este reducere 25% zilele acestea și o sticlă de Clase Azul de 0,7 litri costă 870 de lei. Au și la 0,5 litri la 590 de lei după reducere. Cu această ocazie am găsit și o sticlă de Clase Azul ediție specială Dia de los Muertos — 19.000 de lei.
Am băut Bere Haiduc, care este un brand Penny. Au blondă, brună, o ediție strong de 7,2% alcool și una complet fără alcool. Cea blondă a fost bună, peste alte branduri de-ale magazinelor.
Nu știu de unde a cumpărata mama această Slănină Ardelenească, dar este excelentă. Este mai mult carne, nu grăsime, și este foarte moale și gustoasă. Inclusiv șoriciul ei este foarte ușor de mâncat. A fost terminată în timp record bucata din imagine.
N-am cumpărat nimic din ce n-am raportat anterior. Vă recomand din nou aceste macarons produse de Flour & More The Bakery. Noi le luăm de pe Freshful, ultima oară am găsit la Save Me cu 18 lei cutia.
Cu o deplasare la Iași și alta în Bulgaria, a rămas puțin timp pentru localuri noi.
Am fost într-o seară la cocktailuri la Origo și am fost dezamăgiți. În alți ani, Origo avea cele mai creative cocktailuri din oraș și nu doar ca rețete, ci și ca decorațiuni și mici elemente adăugate pentru a da o aromă suplimentară sau un miros în plus când te pregătești să-l bei.
Anul aceasta, cele 4 cocktailuri mi s-au părut destul de banale. Unul este practic un Hugo, altul un ice tea cu alcool, altul o variațiune după Paloma. Sunt făcute pe minimalism, paharele sunt printre cele mai simple posibil, jumătate din băuturi sunt incolore, zero decorațiuni. Au fost bune și la preț mult mai mic decât în anii trecuți (32 de lei), dar preferam să fi fost ca acum 1-2 ani, când erau remarcabile.
La Iași am fost la Sofia, un sky bar sus în Hotelul Internațional, care are priveliște excelentă spre Palatul Culturii. Mi-a plăcut mult acolo și au și o bucătărie foarte bună (cred că este cea de jos, a unui restaurant cu specific tirolez).
Am mai fost la Frescoloco, în București, iar sandvișurile au fost la fel de bune ca la vizitele anterioare.
Am folosit într-o zi aplicația KFC de telefon pentru a comanda din fața restaurantului. M-am dus în Promenada. Aveam 15 minute. La KFC era coadă imensă, dar am comandat din telefon, am plătit în aplicație, apoi m-am dus și le-am arătat numărul comenzii, că trebuie activat de un angajat. Mi-a pregătit pe loc comanda. Comenzile din aplicație au prioritate.
Am fotografiat panoul de comenzi după ce mi-am ridicat comanda. Eu aveam numărul 975 și deja tava cu mâncare în mână când multe alte comenzi încă apăreau ca fiind “în preparare”. Good trick to know.
Am fost la Bucharest Food Fest sau cum s-a chemat, în Piața Constituției. A fost plăcut, nu era aglomerație, timpi rezonabili de așteptare, cald și bine pe afară. Matilda a luat un philly cheesesteak de la Umami, care a fost bun, iar eu am vrut sandviș cu coastă de vită de la Ribbz, dar n-am prins. Fix atunci făceau aprovizionare.
Așa că am luat un burger clasic de la Chef Munti și a fost… clasic. Nememorabil. Carnea prea uscată, brânza prea puțin topită, pur și simplu sunt alternative mai bune.
În parcul Izvor era ceva festival popular-meșteșugăresc și erau clasicele tarabe cu mâncare tradițională românească. N-am mâncat și acolo, dar am fotografiat munți de hamsii și frigărui și altele, ca să vedeți cum arată.
În altă zi am fost la 5ensi și am descoperit că porția lor de tacos, care este trecută la aperitive și include doi taco, este foarte gustoasă.
« Razer lansează periferice cu feedback haptic, inclusiv o pernă inedită
Review iPhone 16 Pro (și Pro Max): un upgrade minor, dar acolo unde contează »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
16 comentarii
30/09/2024 la 4:01 PM
Ah ce-as manca niste carnati acum :D
Pyro(Citează)
30/09/2024 la 5:14 PM
Am avut surpriza neplacuta la carnati cu varza la Sergiana in Coresi Brasov. Foarte sarata mancarea si am avut gaze la stomac toata ziua de la carnatii aia. Foarte prosti. Va recomand in schimb bulzul ardelenesc de la Ceaun, in centrul vechi Brasov. Multa carne de calitate in el.
Dr Love(Citează)
30/09/2024 la 4:03 PM
Eu aș vrea niște slănină din aia.
gg(Citează)
30/09/2024 la 4:18 PM
Orice slănină care e mai întâi fiarta apoi afumata, o sa fie cum a descris autorul :) .
De obicei asa se face in ardeal.
Daniel(Citează)
30/09/2024 la 4:32 PM
Daca mergi la Iasi si vrei experiente inedite incearca Krud, Miraval.. Sofia ala e mai mult asa de evenimente..
eBogdan(Citează)
30/09/2024 la 4:48 PM
“Slănină ardelenească”, “produs covăsnean”
Fabricat în Ungaria cu 15 e-uri, caruba, xanthan, n-fosfati, amidon. Nu, mersi, nici la câine n-aș da asa ceva. Și dacă i-aș da, probabil n-ar mânca.
alunelu(Citează)
30/09/2024 la 5:46 PM
Pai bei un pahar de Clase Azul dupa si te purifici.
Dr Love(Citează)
01/10/2024 la 9:52 AM
Bravo, unul care s-a uitat la eticheta. 👍
Ce e pe eticheta aia e jale si din cate am observat Radu nu prea promovează un stil sănătos de viată sau nu are grija de ce mănâncă. :)
rafa(Citează)
01/10/2024 la 9:53 AM
Merg de 50 de ani în Ardeal, lângă Făgăraș. Am mâncat tone de slănină.
Niciodată nu a arătat așa.
Slana e numai grăsime, poate un strat de câțiva milimetri de carne în partea opusă șoriciului, carne care prinde sare și se usucă bine. Hai, că am început să înghit în sec.
Chestia aia din poză, mai ales partea dintre carne și șorici, e o abominație.
Adrian(Citează)
01/10/2024 la 2:56 PM
Slănina de pe burtă e subțire și are un strat de carne la mijloc. E și cea mai bună, de altfel, cel puțin la mine în familie așa se consideră.
Cât despre asta din imagine… Al doilea ingredient e “apă”, altfel spus e injectată de apă cu agenți de îngroșare și arome, de aia arată în halul ăla.
alunelu(Citează)
01/10/2024 la 3:00 PM
Dupa cum arată este făcută din gușa porcului. Cea de pe burta este slanina pe care o stim cu toții.
valentinul(Citează)
01/10/2024 la 4:18 PM
@valentinul, pe ea scrie ca este facuta din piept de porc, nu din gusa.
Andrei G(Citează)
01/10/2024 la 5:11 PM
@Andrei G cauta pe google “gușă de porc afumată”. Ori porcii unguresti au altă anatomie ori eticheta este înșelătoare.
valentinul(Citează)
01/10/2024 la 5:38 PM
„Ori porcii unguresti au altă anatomie ”
Dacă judecăm după Orban, gușa și pieptul sunt greu de diferențiat.
Peredhil(Citează)
02/10/2024 la 9:33 AM
@valentinul, cauta si tu pe google “gușă de porc” si o sa vezi ca are alta forma, total neregulata.
Andrei G(Citează)
01/10/2024 la 10:58 PM
Oricum Radu, nu are gusturi bune daca el in continuare considera ce mananca la Frescoloco ceva iesit din comun :)
Daniel(Citează)