un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Logitech a lansat reducerile Play Days și noi tastaturi și mouși de gaming din seriile de top

18 Sep 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Logitech a lansat în România campania de reduceri Play Days, cu discount-uri de până la 40% la diverse periferice de gaming. Le găsiți la eMAG și PC Garage.

Cu această ocazie, Logitech a lansat în România noi periferice de gaming și le-am văzut ieri pe scurt pe toate.

Tastaturile G915 X

Sunt trei variante, adică tastatura standard G915 X cu conectivitate pe fir, tastatura G915 X Lightspeed, care are și conectivitate wireless și apoi varianta TKL a acesteia, tenkeyless însemnând că nu are și blocul numeric din dreapta.

Tastatura este mecanică și poate fi luată cu switch-uri clicky, linear sau tactile. Șasiul este foarte subțire și pare foarte bine construit, este din aluminiu, iar tastele sunt PBT double-shot, adică o metodă de injecție dublă care le face mult mai rezistente în timp.

Tastatura are și iluminare RGB per-key, plus câteva taste customizabile, taste multimedia și o rotiță cu care poți controla volumul. De asemenea, software-ul îți permite să schimbi funcția tastelor pentru particularizare suplimentară.

Variantele Lightspeed au conectivitate Bluetooth și Lightspeed, care este protocolul Logitech pentru latență foarte mică pe wireless, util în jocurile competitive unde este nevoie de reacții rapide.

Varianta TKL elimină blocul numeric, dar păstrează rotița și butoanele multimedia.

Impresia generală a fost foarte bună pentru toate trei. Mi-a plăcut că sunt neașteptat de grele și deci nu vor aluneca pe masă. De asemenea, mi-a plăcut că par foarte bine construite, dar și pentru că au acel profil subtire, cred că grosimea totală cu tot cu taste nu trece de 2,5 cm, când de obicei tastaturile mecanice sunt ceva mai grosiere.

În caz că vă întrebați care este diferența între tastaturile G915 și acestea noi G915 X, pur și simplu vorbim de o nouă generație, doar că Logitech le-a zis X, nu 2. G915 X folosesc switch-uri mai moderne, au port USB-C, nu microUSB, au posibilitatea de a regla mai multe comenzi și macro-uri pe taste și diverse alte avantaje.

Tastatura G515 Lightspeed TKL

Tastatura aceasta este la fel de grea și deci stabilă pe masă și este și ea destul de subțire pentru un model mecanic. Modelul are conectivitate prin fir, Bluetooth sau Lightspeed, taste double-shot PBT și un șasiu care pare foarte rezistent.

Față de modelul superior G915 X, nu mai are butoane suplimentare și nici rotiță sau taste multimedia, ci doar butoanele uzuale de pe o tastatură. Este disponibilă doar ca variantă TKL, pe argintiu sau negru, cu iluminare RGB per-key.

Mouse-ul Pro 2 Lightspeed

Acest mouse are 80 de grame, design perfect simetric pentru a fi folosit la fel de stângaci sau dreptaci, iar în interior are senzorul Hero2 de 32.000 dpi, iar butoanele principale sunt hibride, folosind switch-uri optice pentru declanșare rapidă, dar și un mecanism mecanic pentru a păstra senzația de click cu care suntem obișnuiți la apăsare.

Autonomia declarată este de 60 de ore cu iluminare sau 95 de ore fără iluminare, dar i se poate atașa accesoriul Powerplay pentru încărcare wireless din mousepad.

Mouse-ul Pro X Lightspeed 2 Dex

Sub acest nume prea lung se ascunde de fapt o nouă variantă a mouse-ului Pro X Lightspeed 2 care era deja pe piață. Varianta Dex are o formă asimetrică, gândită pentru dreptaci. L-am ținut în mână chiar comparat cu varianta simetrică și cea Dex mi s-a părut mai confortabilă, dar nu m-a mirat asta, eu fiind dreptaci.

Acest mouse are toate atributele care-l fac vârf de gamă: doar 60 de grame greutate, senzor Hero2 care urcă la 44.000 dpi, switch-uri hibride, piciorușe de teflon și opțional încărcare Powerplay de la mousepad.

Toate aceste produse se adresează gamerilor semi-profesioniști, adică celor care fac bani din gaming sau care pur și simplu vor cea mai înaltă performanță hardware și au bugetul pentru asta. În fond, tastaturile costă între 1.000 și 1.200 de lei, în funcție de model, iar un mouse Pro 2 Lightspeed este 700 de lei.

În jocurile competitive unde câteva milisecunde de latență sau un sistem mai bun de comutare între comenzi atunci când ridici degetul de pe o tastă și apeși alta fac diferența între victorie sau înfrângere, astfel de lucruri contează și cu noile produse cam în acel domeniu se învârte și Logitech.

Momentan niciunul dintre produsele văzute de mine și detaliate mai sus nu sunt în magazine, dar majoritatea vor apărea în această lună. Între timp, puteți găsi reducerile acelea Logi Play Days la alte modele pe eMAG și PC Garage, inclusiv Pro X Lightspeed 2 non-dex.

    1 comentariu

  1. Ce reduceri? Că sunt mai scumpe decât înainte.

    In altă ordine de idei de ce costă o tastatura mecanică acum 1000 lei?! Acum câțiva ani erau 500lei, acum sunt prețurile duble … Nu merită.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus