un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată prețurile noilor iPhone 16 și iPhone 16 Pro, disponibile cu livrare din 20 septembrie

13 Sep 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

Noile iPhone 16 au intrat la precomandă la toți distribuitorii autorizați din România. Am pus mai jos prețurile.

Înainte de asta, însă, rămâne valabilă observația că în această generație telefoanele iPhone 16 și 16 Plus au mai puține lipsuri decât modelele Pro. Au buton Camera Control, au procesor capabil, se aude că aceeași memorie RAM ca și variantele Pro și, în general vorbit, iPhone-ul standard este o afacere mai bună în acest an decât era în cei anteriori prin comparație cu variantele Pro.

That being said, în continuare Apple le pune ecran de 60 Hz, ceea ce este dezamăgitor. Măcar în acest an au culori vii.

Și iPhone 16 Pro este un model lipsit de “handicapuri” față de Pro Max. Acum în 2024 are aceleași camere foto, ecranul a urcat la 6,3″ și deci va deveni suficient de mare pentru o parte din cei care anterior ar fi ales Pro Max.

În mod normal aș fi spus că generația actuală este bună, dar cum Apple Intelligence nu doar că va fi lansat treptat pe o perioadă de multe luni, dar în UE ar putea întârzia mult mai mult timp, e cu dus și întors poziționarea noilor modele. Cum am spus anterior, dacă se ieftinește seria iPhone 15, va reprezenta o ofertă foarte bună. Atenție însă că Apple nu mai produce iPhone 15 Pro și Pro Max, dar stocuri vor mai fi o vreme.

Prețurile sunt următoarele:

iPhone 16

iPhone 16 Pro

Față de anul trecut, iPhone 16 Pro Max de 512 GB este cu 50 de lei mai scump, dar restul variantelor au același preț. Pentru celelalte modele n-am ținut evidența. Am precomandat un Pro Max 256 GB la eMAG.

Le găsiți și la Altex, PC Garage, Vodafone, Orange, iStyle, Flanco.

    23 comentarii

  1. Oile Apple, ok

      (Citează)

  2. fur:
    Oile Apple, ok

    Esti fericit acum ? Ti-ai satisfacut nevoia sa te bagi in seama ?

      (Citează)

  3. salut, si eu ma bucur, poate chiar reusesc sa-l cumpar, pro max 256, ca am nevoie, de fapt nu am nevoie, folosesc 15% din ce stie sa faca dar il vreau, asa ca sa ma bag in seama.

      (Citează)

    • Și cum stabilești procentul ăla „din ce știe să facă”? Că până la urmă facem toți același lucru cu ele, doar că sunt alte materiale, construcție, eficiență, ecran etc., adică un telefon mai scump (indiferent de marcă) e mai fain de ținut în mână. Chiar și pe foto-video, toți le folosim (până și bunicii fac poze la nepoți de n-au loc pe card), unele arată mai bine, altele mai puțin, dar cam la fel folosim.

        (Citează)

  4. Gaelex e primul la precomanda.

      (Citează)

  5. Eu am un 13pro si ma gandeam sa-l schimb cu un 16 pro max dar a devenit prea mare. Asa ca voi lua (il primesc la prelungire abonament) un 16pro 256gb – ca nu am nevoie de mai multa stocare.

      (Citează)

  6. Sunt un pic dezamagit, desi nu stiu de ce, ca nu am iPhone. Si mi se pare cam scumpe pt ceea ce ofera.

      (Citează)

  7. Merita din plin. E chiar eftin. Plus ca intri intr-un club select din care mai apartin adrian minune, jean de la olt, bianca, adrian beleaua si nuțu.

      (Citează)

  8. Albert:
    Cat e rata la abonament ?

    Abonament pe firma, vreo 40 euro pe luna, telefonul gratuit.

      (Citează)

    • Nu este rau deloc abonamentul tau de 40 de euro. Presupunand ca un abonament simplu, fara telefon, ar fi in jur de 5 euro, platesti pentru telefon 24 x 35 euro, adica 840 euro (4200 lei).

        (Citează)

  9. Ce-i cu voma asta de culori? Si de ce ti-ai da tot salariul pe un telefon care arata in halul acesta?!

    Pe langa argumentul clasic ca nu cheltui cu un telefon mai mult decat am dat pe laptop sau TV.

      (Citează)

    • Și dacă îți iei un laptop serios și un TV fain o să fie mai ușor de digerat prețul la aifon, doar pentru că va fi mai ieftin ca astea 2?
      Culorile țin de gusturi, evident, dar nu văd ce e urât la alb, negru sau albastrul ăla, sigur ți-ai calibrat tu bine ecranele?

        (Citează)

    • Nu dai tot salariul man, decat daca esti dobitoc. Unii dam 1/3 sau 1/4 din salariul lunar si il tinem 3-4 ani.

        (Citează)

    • Unii au salarii mai mari. Chiar daca, fiind inca la scoala ti se pare incredibil asta.

        (Citează)

    • Alex și Marius, mă bucur pentru voi, să vă trăiască salariul, dar puțini (statistic) câștigă 15-20 de mii de lei pe lună. Majoritatea celor care cumpără iPhone nu câștigă atât și nu sunt dobitoci, e problema lor cum își trăiesc viața. De asta există pe lumea asta obiecte ieftine și scumpe, ca fiecare să poată cumpăra ce vrea sau ce poate, bine că sunteți voi calculați și cu salarii mai mari.

      E pueril Gaelex, da, dar nu ajută prejudecățile voastre.

        (Citează)

    • Oricum sunt tinute in husa. Si daca nu il vrei in husa Pro si ProMax arata bine.
      Nu am avut inca un iPhone. Nu pot accepta mental pretul pt ele.
      As schimba telefonul, dar zau daca imi surade iPhone. Nici Samsung nu pare asa minunat, dar parca nu as trece la altii. Motorola arata ok.

        (Citează)

    • Nu fiț săraki. Fiț marius.

        (Citează)

    • @dam167, +1

      @Marius, nu stiu de ce ai tinut tu sa te lauzi cu cei 3-4k de euro pe care ii castigi. Mai ales ca majoritatea de aici nici macar nu te cunosc. Si ca 3-4k euro nu este chiar o suma atat de mare.

        (Citează)

  10. KMean:
    Sunt un pic dezamagit, desi nu stiu de ce, ca nu am iPhone. Si mi se pare cam scumpe pt ceea ce ofera.

    Mi se par* nu am reusit sa editez pt ca am inceput, dar am uitat sa dau edit in timp si m-am luat cu altele.

      (Citează)

  11. Am uitat sa va zic ca Apple da (mereu) cadou 3 luni AppleTv+ cu ocazia lansării unui nou iphone,
    Acum cei cu tv LG și webos mai nou primesc inclusiv Apple Music

    Slow Horse, Silo2, Shrinking, Napoleon cel nou și alte Apple Originals.. fireste cu cont făcut/ localizat pe tarile cu apa caldă din vest sau extremul est… Moldova Risia
    Nu au subtitrare sau dublare în romana pentru ca încă nu contam în ochii lor.. dar nu e nevoie, cine are iphone știe engleza destulă..

      (Citează)

  12. E atat de des adus in discutie ‘subiectul’ 60 Hz incat zici ca e viata/moarte. Am trecut de la un 7plus la 15pro si nu am vazut nicio diferenta cand era setat la 120. L-am tinut o saptamana asa in care am tot asteptat sa fiu uimit la un moment dat de superbitatea ecranului coroborata cu rata de refresh, dar nimic. Apoi l-am pus pe 60hz. Si surpriza! Nici aici nu am simtit ca sunt intr-o zona clara de “ce naspa e experienta acum”. Or fi anumite aplicatii/jocuri in care hertzii aia chiar conteaza, dar pt chestiile uzuale pe care le execut eu cu telefonul, nu simt nicio diferenta.

      (Citează)

    • Se simte la animații, scroll, frunzăritul printre ecrane sau ferestre de aplicații, e totul ceva mai fluid, dar nu o să te dea pe spate. E din categoria nice to have, pentru unii poate nici nu merită diferența de preț și da, e prea mare agitația în jurul subiectului, dar oamenilor (mai ales celor care fac bani din conținutul d epe internet) le plac comparațiile între cifre.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus