un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Hoteluri de lux: castelul Reschio din Umbria ar putea fi cel mai frumos prezentat până acum

26 Sep 2024  ·

TURISM  ·

4 comentarii

Mi se pare că sunt în lume hoteluri care îți dau motive în plus să vrei să fii bogat ca să-ți permiți o vacanță liniștită acolo. Sunt luxoase, sunt inedite ca poziție, sunt atente la orice detaliu și nu seamănă cu nici un alt hotel de lux. Castelul Reschio din Umbria și terenul din jurul său așa mi s-au părut.

Umbria este o regiune în centrul Italiei, la nord de Roma și la sud de Florența. Altfel spus, o zonă bogată, cu dealuri pitorești, vinuri bune și culturi de măslini chiar în inima peninsulei italiene. Castelul Reschio, după cum vedeți mai jos, se găsește în vârful unui astfel de deal:

Castelul în sine a fost construit pe la 1050 pentru a apăra sudul Italiei de incursiunile dinspre nord. Un mileniu mai târziu, lumea s-a schimbat complet. Acum poți lua masa pe zidurile unde altădată patrulau soldați. Turnul fortăreței este acum apartamentul de lux, ocupând 5 niveluri și având propria zonă de relaxare în vârful turnului, cu priveliște panoramică la tot ce este în jur.

(Hoteluri de lux este o serie de articole despre hoteluri remarcabile. Le puteți vedea pe toate aici. Mi-ar plăcea să ajung cândva la toate, ceea ce vă urez și vouă.)

Hotelul Reschio propriu-zis este chiar castelul, camerele având priveliște spre curtea interioară bine amenajată, inclusiv cu o seră de palmieri, și spre dealurile din jur.

 

În afara zidurilor se află o piscină făcută cât mai pe natural, bine integrată în peisaj. Asta este metoda frumoasă de a spune că arată ca o baltă, dar de lux, cu șezlonguri și dușuri și tot ce trebuie pentru a te relaxa la umbra palmierilor, lângă zidurile cetății.

Au mai multe tipuri de camere în hotel. Cele standard arată ca mai jos:

Apoi există Grand Rooms, mai mari:

Și apartamente:

Apartamentul San Michele are propria terasă în afara zidurilor, unde să ieși pentru a spune “bună dimineața la cafeluță” pe Instagram în lumina aurie a soarelui.

Turnul fortăreței este cel mai scump apartament. Are 5 niveluri, dintre care două sunt dormitoare, iar sus pe acoperiș ai propria terasă în aer liber de unde să admiri priveliștea sau să strigi ceva către cei din curtea interioară sau să te prefaci în diverse scene de Game of Thrones.

Pivnița hotelului a fost transformată în spa. Poți sta în piscina încălzită, iluminată discret prin ferestre înalte, cu un pahar de vin în mână. Există acolo hamam și saună, iar o zonă include un duș tropical, unde practic plouă în întreaga cameră. Gluma ca gluma, dar transformarea chiar este spectaculoasă.

Au două restaurante în castel. Meniurile sunt pe site-ul oficial, dar fără prețuri. Există și un bar la sera de palmieri și în meniu scrie că au Paprika Paloma și Tartufo Espresso, care pare un espresso martini cu trufe, care nu pare ceva ce-aș bea uzual, dar l-aș încerca dacă aș ajunge pe acolo.

 

VILELE

Pe site scrie că Reschio oferă cazare în hotel, dar și în 8 case din împrejurimile acestuia. Mă așteptam să fie un fel de căsuțe, mai ales că sunt descris ca fiind case vechi, renovate odată cu castelul.

Nu sunt căsuțe, ci vile uriașe. Cam toate au 6 dormitoare și 6 băi si piscină proprie, plus bucătărie, mai multe terase panoramice, iar unele au și curte interioară de mari dimensiuni.

Altfel spus, hotelul Reschio este, ca și Passalacqua pe care l-am prezentat anterior (cel mai bun hotel din lume în anul trecut), un hotel boutique pentru doar câțiva invitați. Se adresează celor care vor o experiență luxoasă, dar mai ales liniștită, cu doar câțiva alți oaspeți în jurul lor.

Vilele acestea duc asta și mai departe și practic îți permit să locuiești complet separat de alții. Poți veni acolo cu prietenii sau familia, ai parte de serviciu de curățenie și piscină timp de 6 zile din 7, poți mânca la castel sau poți comanda la vilă sau poți să-ți gătești tu și, per total, poate fi ca un Airbnb foarte luxos în dealurile Umbriei.

Cele 8 vile arată toate diferit. Unele au terase ample, altele au spațiu interior mare, depinde ce vrei.

 

Prețurile sunt, desigur, mari. Camerele încep de la 975 de euro/noapte, apartamentele de la 1.275 euro/noapte, iar turnul se închiriază cu 4000 de euro/noapte.

Majoritatea vilelor costă cam 4000 de euro/noapte, dar cele mai luxoase ajung la 6.000-7.000 de euro. Având în vedere că au 4-6 dormitoare, este de fapt un preț similar cu cele de mai sus.

Am făcut niște simulări de preț pe site-ul lor pe o perioadă joi-duminică. În octombrie mai aveau doar apartamente și costau 2.500 de euro/noapte. În noiembrie, însă, poți sta cu 1.180 de euro pe noapte și acesta pare a fi de fapt tariful standard pentru o cameră, cu 975 euro cum scria în altă parte.

Acest tarif se păstrează până în aprilie 2025 inclusiv, apoi probabil vine sezonul cald. Începând cu luna mai 2025 și în tot restul verii, tarifele sunt de 2.100 euro/noapte pentru un Grand Room.

asus s5507

    4 comentarii

  1. O dilemă: oamenii din jurul meu zic ca ei merg la 5 stele si ala e maximul de lux, atunci actorii, miliadrarii unde stau ?

      (Citează)

    • Pe insule private.

        (Citează)

    • Eee, nu. Stau si la 5* dar inchiriaza un etaj sau o aripa de cladire intreaga ca sa aiba privacy.
      Dar si astea de 5* sunt unele mai banale si altele mai speciale. Poti sa stai la 5* si cu 400€ si cu 1500€ pe noapte. Depinde de gradul de exclusivism al locatiei, ce tip de cazare alegi, ce pachet de servicii optionale, etc.

        (Citează)

    • conspicuous:
      O dilemă: oamenii din jurul meuzic ca ei merg la 5 stele si ala e maximul de lux, atunci actorii, miliadrarii unde stau ?

      Stelele arată mai degrabă câte servicii și facilități îți pune la dispoziție hotelul. Pentru calitatea lor, atenția la detalii, poziționare și altele te uiți direct la prețul camerei, nu la stele.

      Sper că nu crede cineva că 5 stele în Bulgaria la 200 de euro pe noapte sunt la fel ca 5 stele în Dubai la 2000 de euro pe noapte. Sau că un hotel all-inclusive cu 500 de camere poate oferi același nivel de experiență precum unul boutique cu 20 de camere, indiferent de stele.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus