un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Formula 1: Ricciardo este dat afară de la RB, locul său este luat de Liam Lawson

26 Sep 2024  ·

AUTO  ·

1 comentariu

Cariera lui Daniel Ricciardo în Formula 1 pare încheiată. Echipa RB a anunțat că pilotul pleacă de acum din echipă, iar în cursele următoare va fi înlocuit de Liam Lawson. Lawson probabil va fi apoi păstrat și pentru 2025 la RB sau l-ar putea înlocui chiar pe Perez la echipa mare Red Bull.

Mă gândesc că i s-a încheiat cariera în Formula 1 pentru că o a doua revenire după o perioadă de absență nu cred că mai este posibilă. Echipele pentru 2025 sunt practic făcute, doar Kick Sauber mai are de confirmat un loc și probabil va fi Bottas.

Ricciardo a venit la RB anul trecut, înlocuindu-l în timpul sezonului pe Nyck De Vries. Ricciardo se retrage acum de pe locul 14 în clasamentul general, cu 12 puncte strânse în acest sezon. Coechipierul său Tsunoda a strâns 22 de puncte până acum și în general s-a calificat aproape mereu mai bine decât Ricciardo, care a părut ieșit din formă în 2024.

Și nu-i prima oară. În august 2022, când Ricciardo pilota pentru McLaren, contractul a fost scurtat de comun acord cu un an mai repede din cauza rezultatelor sale. Ricciardo a rămas fără scaun de pilot în 2023, dar a fost luat ca pilot de rezervă pentru Red Bull. Mie mi s-a părut că Red Bull a luat mai degrabă un om bun de marketing și apariții publice, Ricciardo fiind o persoană mereu plăcută și glumeață și care dă bine la camere. A avut însă noroc ca De Vries să fie sub așteptări la echipa RB (AlphaTauri pe atunci) și Ricciardo l-a înlocuit la jumătatea sezonului 2023.

Ma îndoiesc că va avea o astfel de șansă din nou. Sunt piloți tineri care vin din urmă, Lawson fiind cel mai bun exemplu. Probabil se va îndrepta spre alte campionate de motorsport.

Încheie oricum cariera în F1 cu 8 victorii. Sunt o mulțime de piloți care au petrecut mai mulți ani în F1 fără nici o victorie la activ.

Liam Lawson, născut în Noua Zeelandă acum 22 de ani, l-a înlocuit deja pe Ricciardo în 2023 pentru 5 curse, cât timp acest din urmă a fost în concediu medical. A terminat o cursă în puncte.

Lawson, dacă obține rezultate bune, ar putea fi păstrat în echipa RB și pentru 2025. Eu cred că Red Bull îl pune de acum în scaunul de pilotaj pentru a testa și dacă nu cumva l-ar putea înlocui chiar pe Perez la echipa mare în 2025.

Perez pare ieșit din formă, iar Red Bull pierde acum campionatul constructorilor din cauza mexicanului, care a strâns foarte puține puncte în ultimele curse. Teoretic are contract cu Red Bull și pe 2025. Practic, asta nu înseamnă decât că ar putea fi dat afară cu o despăgubire modică și înlocuit cu Lawson sau alt pilot. S-ar putea și ca în 2025 să-l vedem pe Lawson la Red Bull, alături de Verstappen, și pe Perez la echipa mică RB.

asus s5507

    1 comentariu

  1. Ricciardo e simpatic dar nu aduce puncte, si daca au cu cine sa il inlocuiasca nu se vor jena sa il trimita la plimbare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus