un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 15 septembrie 2024

15 Sep 2024  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Cum este în interiorul muzeului 9/11 din New York. Vizita acolo a fost un moment șocant pentru mine și mi-a rămas întipărit clar în minte. Nu mă așteptam să fie atât de emoționant și nici atât de memorabil. Vă dați seama cum trebuie să fie pentru newyorkezii care au văzut totul live atunci sau pentru rudele celor decedați? Încă țin minte telefonul pe care-l ridicai și auzeai înregistrarea lăsată de un pasager al unuia dintre avioane pe robotul telefonul al soției sale, un mesaj în care își lua calm și cu cuvinte bine alese la revedere. Toate persoane din fața mea (și eu după aceea) au plecat cu lacrimi în ochi după ce au pus telefonul în furcă.

Cele mai căutate 20 de abrevieri pe Google. Iykyk, ofc. Ngl, nu știam unele dintre ele, smh.

Cele mai recente sondaje în SUA o dau pe Kamala Harris în frunte. Asta nu înseamnă musai ceva semnificativ având în vedere sistemul cu electori și faptul că președintele este de fapt decis de câteva state “battleground”.

O femeie a făcut înconjurul Pământului în 108 zile pe bicicletă. 14 ore pe zi a pedalat. Evident, a zburat peste oceane.

Cum funcționează unele lucruri prin marele sediu Apple:

Cum a luat naștere Poarta Iadului din Turkmenistan, care acum este o atracție turistică celebră și unică pe Pământ.

Un trailer care transporta o blindată de artilerie este lovit de tren. Poate ar trebui niște mecanisme mai complexe care să semnalizeze din timp trenului că o mașină este blocată pe șine, deși barierele au încercat să se coboare.

Momente interesante de la MTV VMA. Ce este acest MTV?

Un excursionist a fost salvat la o lună după ce a căzut și a rămas blocat într-un parc național. Asta înseamnă să ai viață în tine.

Despre cafeaua artificială. Există băutură care are gustul cafelei și efectul cafeinei, dar nu a fost produsă din boabe de cafea. Ca și la burgerii făcuți din “carne” stil Beyond Meat, oamenii caută alternative la un produs tot mai costisitor de cultivat.

De ce anunțurile din avion sunt atât de greu de înțeles.

10 gadgeturi utile în călătorii. Ceva care să-mi țină capul drept în avion la somn aș vrea și eu.

Americanii au redus furturile din magazine.

Fotografii de la Wildlife Photographer Awards.

4 patiserii bune din Londra. Sandvișuri bune de prin Londra. Burger în burger în Tokyo.

Formula 1 la Baku astăzi, ora 14. Leclerc pleacă din pole, Norris de pe 16.

    14 comentarii

  1. Cafea artificiala – yuk!

      (Citează)

  2. Articolul cu anunțurile în avion jur că e adevărăciune totală.
    Bolborosesc ăia fratele meu de zici că vorbesc cu gura plină.
    La un zbor, din cauza condițiilor meteo, în loc de Valencia s-a redirecționat zborul în Barcelona.
    Au bălmajit pilotul și o stewardesă ceva absolut inteligibil.
    Noroc cu unul din primul rând de scaune care a retransmis în avion:
    ,, Bă, aterizăm în Barcelona,,.
    Ce a urmat după e altă poveste…😀

      (Citează)

  3. Doamna cu bicicleta a dat skip la cea mai interesanta parte a traseului circumterestru, bucata Georgia – Vladivostok sau Magadan.
    Asta e ca si cum intri in RO pe la Nadlac, iei avionul de la Arad pana la Constanta apoi iesi pe bicla pe la Vama Veche si pretinzi ca ai traversat Romania pe doua roti.

    Din perspectiva asta, “marea performanta” este cu adevarat o stire despre nimic.

    Sunt sute de ciclisti care parcurg integral rute circumterestre in fiecare an zburand sau apeland la ferry doar acolo unde nu exista niciun fel de conexiune pe care sa o poata parcurge biciclind si care nu trambiteaza despre asta in massmedia ca nu-i intereseaza publicitatea.

      (Citează)

  4. Deci nu a facut inconjurul pe bicicleta, daca a zburat peste 70% din planeta sau cat mai reprezinta oceanele din suprafata pamantului.

      (Citează)

    • Esti special. Trebuia sa pedaleze pe hidrobicicleta peste oceane?

        (Citează)

    • A ales o rută mai sigură, dacă se poate admite această idee. Să traverseze Siberia și jumate de Asia nu știu cât de ok ar fi fost pentru o femeie. Până la urmă, e o performanță ceea ce a făcut.

        (Citează)

    • `

      Beb:
      A ales o rută mai sigură, dacă se poate admite această idee. Să traverseze Siberia și jumate de Asia nu știu cât de ok ar fi fost pentru o femeie. Până la urmă, e o performanță ceea ce a făcut.

      E o performanță (relativ la bicicliștii de oraș sau de ieșiri obișnuite), dar nu are nici o treabă cu „înconjurul Pământului”.

        (Citează)

    • @Beb, cu siguranta este o performanta extraordinara ce a reusit aceasta sportiva. Doar ca nu prea poate fi numit inconjurul lumii.

        (Citează)

  5. Gaelex:
    Deci nu a facut inconjurul pe bicicleta, daca a zburat peste 70% din planeta sau cat mai reprezinta oceanele din suprafata pamantului.

    Nu.
    Nu se poate afirma ca a facut “inconjorul lumii pe bicicleta” cand ea nu a parcurs biciclind decat vreo 55% din traseul circumterestru care poate fi efectiv parcurs pe uscat.

      (Citează)

  6. Beb:
    A ales o rută mai sigură, dacă se poate admite această idee. Să traverseze Siberia și jumate de Asia nu știu cât de ok ar fi fost pentru o femeie. Până la urmă, e o performanță ceea ce a făcut.

    Clar.
    Problema e ca nu poti sa pretinzi ca ai facut inconjurul lumii mergand cu bicicleta. Atat.

    In rest sunt o groaza de oameni care traverseaza continente cu bicicleta, doar in vara asta am intalnit pe soselele europei doua cupluri si un solitar care fix asta faceau. Un cuplu de francezi mergea la Vladivostock iar solitarul plecase de vreo 3 ani din UK si acum se intorcea din Asia spre casa.

      (Citează)

  7. Pentru ținut capul drept în avion e Trtl travel pillow. Eu (încă) nu am, dar pare mult mai bună decât pernele tradiționale pentru călătorii. Vreau să o încerc cu prima ocazie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus