un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 1 septembrie 2024

1 Sep 2024  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Un vas de croazieră este blocat de 3 luni în Belfast. Trebuia să plece într-o croazieră de 3 ani în jurul lumii. Pasagerii nu sunt foarte supărați, deși zic că au cam vizitat toate pub-urile din oraș. Unii și-au vândut casele înainte de croazieră, urmând practic să trăiască pe vapor.

Talibanii interzic femeilor să mai vorbească în public. Nu în sensul de a ține un discurs. Le interzic să vorbească, la propriu. Nu trebuie să li se audă vocea, nici măcar din interiorul casei. “Women’s voices are also deemed to be potential instruments of vice and so will not be allowed to be heard in public under the new restrictions. Women must also not be heard singing or reading aloud, even from inside their houses.” “From now on, Afghan women are also not allowed to look directly at men they are not related to by blood or marriage”. Nu înțeleg cum oamenii pot fi atât de diferiți, deși locuim pe aceeași planetă, ba chiar la distanță mică unii de alții.

O terapie cu celule stem ar putea vindeca diabetul de tip 1. Uite că încep să apară tot mai multe utilizări pentru celule stem.

Italienii introduc accesul pe unele plaje cu rezervare. Trebuie să faci rezervare într-o aplicație sau prin alte metode și mai sunt și alte restricții pentru a limita aglomerațiile și numărul prea mare de turiști.

Care număr este mai mare, 50 la puterea 50 sau 49 la puterea 51?

WHO spune că mai puțini tineri europeni folosesc metode contraceptive și asta se vede în sarcini și alte boli. “Condom use among girls was lowest in Albania (24%) and highest in Serbia (81%), the report found. For boys, the lowest rate of use turned up in Sweden (43%), while the highest rate was in Switzerland (77%).” Mă întreb ce fac sârbii special ca educație.

Unii podcasteri au contracte de peste 100 de milioane de dolari. New media în floare.

O angajată Wells Fargo a intrat vineri la job. Cadavrul ei a fost găsit marți, în biroul ei. Niște angajați chiar raportaseră un miros ciudat, dar au dat vina pe canalizare. Poliția a anunțat familia… care nu observase că femeia lipsea de 4 zile?!

Căpitanul iahtului scufundat în apele Italiei este cercetat pentru omor. Rămâne de văzut ancheta, dar pare un pas normal. Postul vine cu o responsabilitate mare pentru pasageri.

Fotografii din Ucraina, perioada 2022-2023.

Omul acesta mănâncă tacos foarte buni:

Și o rețetă foarte bună de pui la tigaie:

Un tricou de-ale lui Babe Ruth s-a vândut cu 24 de milioane de dolari. Și n-a fost vândut de casa de licitații Goldin.

Ozempicul ar putea încetini chiar și îmbătrânirea. Mi-a venit să râd pentru că pare medicamentul minune care reduce greutatea, încetinește diabetul, bolile de inimă, artrita, Alzheimerul și altele. Zici că în fiecare zi mai se descoperă un beneficiu, dar aștept să văd și mai multe studii despre efectele pe termen lung sau când încetezi tratamentul.

Un străin în Transnistria. Rooftop garden cu acces gratuit în Londra. Really, gratuit? În Londra?

Formula 1 la Monza, astăzi la ora 16. Verstappen s-a calificat abia pe locul 7, McLaren și apoi Ferrari plecând de pe primele poziții. Kimi Antonelli a fost confirmat la Mercedes pentru 2025. Iată CV-ul său.

    15 comentarii

  1. atat de mult a evoluat tehnologia. iti poti dea seama cum sunt ucrainieni de jos? si a filmat un american (poze) sa vada tot poporul cat de rau o duce, in poze alb negru? sa vedem noi? sa ne impresionam? ba nwradu esti mistocar?

      (Citează)

  2. Recunosc ca nu ma duce imaginatia suficient, dar la faza cu cele mai multe fete care folosesc prezervativ – Serbia 81%, nu trebuia sa fie corespondent in baietii sarbi +-81%? Adica OK, alte sexe, sex cu straini, dar asa mare diferenta de la baieti Serbia nu e pe primul loc???

      (Citează)

    • Arthur: nu trebuia sa fie corespondent

      rezultatele sunt pentru nu segment de varsta (“teens” / adolescenti).
      si aici pot fi diferente semnificative de obiceiuri (de la varsta la care isi incep activitatea pana la varsta partenerilor pe care ii au).
      deci lipsa corespondentei e explicabila.

        (Citează)

  3. „Nu înțeleg cum oamenii pot fi atât de diferiți, deși locuim pe aceeași planetă, ba chiar la distanță mică unii de alții.”

    Influența religiei și modele de educație perpetuate și amplificate prin generații. Islamul e, de departe, cea mai restrictivă și strictă, în special în anumite interpretări, dar nici cu cea mozaică în aroma ultraortodoxă nu mi-e rușine. Sau unele culte neoprotestante, de ajungi să vezi o tânără făcând jogging în rochie și cu batic pe cap. Și nici ortodoxismul „tradițional” nu-i chiar departe.

    În contrapartidă poți vedea și efectele plantate de codițele sovietice în mediul universitar sub forma unor aberații woke contemporane. Spălare pe creier orientată diferit.

      (Citează)

  4. Vezi ca e Semaglutida, nu Ozempic. Respectiv substanta activa din acesta, Wegovy si Rybelsus. Daca tot e sa avem pareri experte zic sa fim exacti.

      (Citează)

    • Adica medicamentul asta?
      “Semaglutide, better known as Ozempic.”

      Ce crezi ca il intereseaza pe consumatorul de rand? Denumirea comerciala a medicamentului pe care il va ridica din farmacie sau denumirea oficiala a substantei active?

        (Citează)

  5. La omul cu tacos am murit direct.
    De foame.
    Nu am reușit nicicum pe unde am umblat ( Europa + ceva prin zonă) să mănânc două chestiuni așa cum dictează probabil Sfântul Street Food :
    tacos și hot dog.
    În Danemarca am consumat un hot dog aproape către foarte bun.
    De fapt trei, că m-am păcălit singur că e posibil printre cei mai buni îngurgitați.

      (Citează)

  6. baieti destepti talibanii, au scapat de cicaleli si alte vaitaturi.

    Really, gratuit? În Londra? pe asta n-am inteles-o

      (Citează)

    • Probabil se voia a fi o remarcă la faptul că Londra e în top 10 orașe cu cele mai ridicate costuri de trai. Și meme-uri pe internet că trebuie să dai £1M pentru o garsonieră. La fel ca în NY și alte orașe mari. Dar asta nu înseamnă ca nu există muzee sau alte locații cu intrare gratuită.

        (Citează)

  7. cred că ăștia nici nu le fac sex oral femeilor lor.

      (Citează)

  8. Pare că talibanii sunt pe drumul cel bun.

      (Citează)

    • In mod normal m-as gandi ca un astfel de comantariu s-u vrut a fi ironic… dar tinand cont ca vine de la tine, tind sa cred ca mama ta este nu foarte mandra de educatia pe care ti-a oferit-o.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus