un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Apple Watch SE 2024 este în magazine

27 Sep 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Între toate lansările Apple din ultima vreme, una a trecut pe sub radar: Apple Watch SE este acum descris ca un model 2024.

Puteți vedea chiar la eMAG diferența, în pagina de produs unele au 2023 și altele 2024 în paranteze.

Nu am reușit să mă prind care este diferența. Pe site-ul Apple nu este menționat nimic despre un nou Watch SE. Specificațiile sunt identice. Cel mai probabil a fost un refresh constructiv, poate un upgrade la senzori sau chiar în procesul de asamblare, astfel încât deși specificațiile par identice, există pe undeva o diferență. Poate doar este carbon neutral. Prea multe magazine specifică anul modelului ca să nu fie de la origine alt cod de produs.

Prin urmare, dacă vă gândiți la un Apple Watch SE, luați unul marcat 2024. De asemenea, văd că modelele “2024” intră și în opțiunea Easy BuyBack de la eMAG cu Flip, adică dacă luați acest ceas și dați înapoi spre Flip un telefon mobil vechi, primiți și un bonus suplimentar. Pe modelele 2023, nu primiți.

Ceasul, apropo, mi se pare o afacere foarte bune pentru cei care au iPhone și vor un smartwatch super integrat cu telefonul, cu majoritatea avantajelor legate de notificări și aplicații pe care le au Apple Watch-urile, dar la un preț mic. Mic pentru un produs Apple, desigur.

Apple Watch SE de 40 mm costă 1.199 lei acum, iar cel de 44 mm costă 1.349 lei, dar sunt disponibile și variante LTE mai scumpe. Carcasa este din aluminiu. Ceasurile sunt foarte ușoare, au 26,4 și respectiv 32,9 grame, iar procesorul este cel numit S8 introdus cu Watch Seria 8 în 2022.

Ecranul este un LTPO OLED care ajunge la 1.000 de nits, protejat cu o sticlă rezistentă. Carcasa rezistă la apă și ceasul poate fi folosit la înot. Sistemul de operare este cea mai recentă variantă, WatchOS 11.

Face toate lucrurile uzuale unui smartwatch, adică monitorizează activitatea fizică și diverse tipuri de antrenamente, măsoară indicatori vitali și are și toate funcțiile de notificări și aplicații de pe Apple Watch, inclusiv Apple Pay, plus cele de detecție de accidente sau căderi, despre care Apple nu uită să ne arate anual cât de multe vieți salvează (și sunt sigur că o fac, de altfel).

Există însă diverse compromisuri făcute la acest model și mi se pare că Apple a introdus unele limitări doar pentru a diferenția seriile superioare, care uneori costă dublu, altfel Watch SE ar fi fost prea atrăgător. De exemplu, nu are funcție Always-On pe ecran. Ceasul măsoară pulsul, dar nu face și ECG și nu există nici un senzor de temperatură a pielii.

Mai sunt și alte mici lipsuri, dar cele de mai sus sunt cele mai importante. Având în vedere că rulează cel mai recent WatchOS, mi se pare un model atrăgător pentru cei care vor un smartwatch, dar nu vor să facă investiția mai mare de bani și apoi de grijă pe care o presupune un Watch 9 sau Watch 10 mai costisitor.

asus s5507

    4 comentarii

  1. Pentru cine nu trebuie sa cotizeze la bunăstarea Apple, exista GTS 4 de la Amazfit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus