un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Adrian Newey va lucra pentru Aston Martin F1 pe un salariu anual de peste 30 de milioane

10 Sep 2024  ·

AUTO  ·

2 comentarii

Something new. Welcome, Adrian zice contul oficial al Aston Martin F1. Știrea este și pe site-ul oficial Formula1.com.

Zvonurile sunt că Newey a semnat pe 5 ani cu echipa Aston Martin și că ar putea primi un salariu și bonusuri anuale de peste 30 de milioane de lire sterline, mai mult decât marea majoritate a piloților din Formula 1. Înțeleg și că a devenit acționar la echipă.

Mie asta îmi spune că Aston Martin are planuri mari de viitor în Formula 1 și nu este acolo doar pentru a-și mai auzi din când în când numele în presă. Vor să fie în top.

De ce ia Newey acești bani? Pentru că este considerat cel mai bun inginer din F1. Monoposturile sale au câștigat în total 25 de campionate mondiale pentru piloți și echipe în Formula 1, întâi cu  Williams și McLaren și apoi Red Bull. Piloți precum Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill și Mika Hakkinen au câștigat titluri mondiale cu monoposturi create de Newey.

În 2006, s-a mutat la Red Bull. Au urmat multe victorii cu Vettel și Verstappen la volan. Newey a primit și titlul de Order of the British Empire în 2012.

Altfel spus, echipele pentru care a proiectat mașini au ajuns mereu la top și au câștigat și titluri mondiale. O parte din haosul de la Red Bull de astăzi este atribuit și demisiei pe care Newey și-a dat-o în primăvara aceasta, iar upgrade-urile făcute de atunci monoposturilor Red Bull nu au adus rezultatele sperate.

Acum să vedem ce face la Aston Martin. Newey nu poate schimba nimic peste noapte și oricum, din cauza unor clauze de neconcurență, abia în 2025 poate începe efectiv munca acolo, dar nu pot decât să sper că asta va aduce întărirea echipei lui Stroll și F1 va deveni o competiție și mai puternică.

    2 comentarii

  1. Desi toti se asteptau sa plece la Ferrari…. pacat..

      (Citează)

    • Am fost intotdeauna fan Ferrari in Formula 1. Dar in ultimii ani pare ca este un haos total acolo si ca nu reusesc sa isi revina.
      Din punctul de vedere al lui Newey, probabil ca si eu as fi ales Aston Martin, echipa care ii va permite sa o libertate mai mare de luare a deciziilor.

      PS: sunt convins ca si actiunile la echipa au cantarit foarte mult in luarea deciziei.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus