un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu cred că la asta se referă parcarea gratuită pentru mașini electrice

16 Sep 2024  ·

AUTO  ·

17 comentarii

Uneori mergi prin oraș și găsești o mașină suită pe doi bolarzi, ca mai jos:

Respectivul șofer probabil că nu a văzut bolardul și a crezut că face o parcare de zile mari. Pe de altă parte, bolarzii aceia sunt neconformi, Primăria Sectorului 4 a montat mii de bucăți în mod ilegal pentru că nu respectă standardele de înălțime și semnalizare.

Știu, accident funny, dar era un Mercedes electric și, dacă nu v-ați prins din fotografie, mașina era suspendată pe cei doi bolarzi, roțile din față fiind în aer. A avut noroc că tija bolardului nu i-a strâpuns bateriile, care ar fi putut lua foc.

Problema este alta cu acei bolarzi: devin uneori ghiulele care pot lovi pietoni. Dacă o mașină lovește unul, este posibil ca bolardul să fie aruncat la distanță și, fiind rotunjit, mai merge și singur ca o bilă de bowling și dă peste picioarele oamenilor.

Am văzut cu alte ocazii prin cartier astfel de bolarzi loviți și aruncați la marginea drumului. Sunt prost prinși în sol, se înfiletează într-o tijă filetată înfiptă în asfalt. Nefiind deloc deformabili, precum un stâlp de plastic sau cauciuc, o lovitură îi smulge direct din tija lor.

Culmea este că, la vreo 4 ore după ce am fotografiat mașina acrobat din imaginea de sus, situația a fost rezolvată, bolardul fiind înfipt la loc pe poziția lui. Poate l-a înșurubat chiar șoferul respectiv după ce și-a luat mașina de acolo, nu știu.

20 de metri mai încolo, însă, am văzut situația despre care vorbeam mai sus. Un bolard care acum câteva zile era aruncat undeva pe trotuar fusese simbolic reașezat pe poziție. Puteți vedea în fotografie cum este prins cu acea tijă filetată pe mijloc.

    17 comentarii

  1. De ce sunt neconformi bolarzii aia? Mie mi se pare ca arata bine si e ok sa nu se mai suie toti nesimtitii pe trotuare. Alea trebuie sa fie pentru pietoni. Si, oricat de anti psd sunt, dar Baluta mi se pare din alt film. Chiar sunt curios ce i se reproseaza cu adevarat….pe bune.

      (Citează)

    • Sunt neconformi pentru că nu sunt suficienti de vizibili (nu sunt suficient de înalți și nu au culoarea care trebuie) și nici nu sunt făcuți conform vreunui standard.

        (Citează)

    • Teoria conspiratiei : Daca se facea licitatie pentru unii standard apareau la licitatie mai multe firme pe langa cine ar fi trebuit sa castige. Asa, daca a fost pus in caietul de sarcini “bolarzi in forma de bila”, ajunge numai cine trebuie la licitatie.

        (Citează)

    • Sunt prea scunzi, nu se vad. Scopul lor nu e sa distruga masini, ci sa impiedice parcarea in mod vizibil.

      Stalpisorii de metal invelit in plastic inalti de 50-60 de cm sunt o solutie mai buna, chiar daca nu arata prea grozav.

        (Citează)

    • Nu arată bine de loc atunci când vezi un trotuar de la un cap la altul plin de bolarzi legați cu lanțuri între ei. Mai mult, în S4 sunt bolarzi de toate formele și dimensiunile: ăștia gen marsmallow, bolarzi piramidali, borduri puse vertical, etc. vizual arată a Minecraft. Practic sunt puși oriunde, indiferent dacă sunt puși pentru a nu parca mașinile sau pentru a delimita ceva

        (Citează)

  2. Foarte buni acei bolarzi..tocmai am atins unul cateva zile :)). Sa ii scoata sa putem parca “5minute ” pe trotuare si unde vreme

      (Citează)

  3. Ca sa ajunga cu masina in acea pozitie soferul a intrat pe contrasens

      (Citează)

    • La asta ma gandeam si eu. Este un lucru bun existenta acelor bolarzi, pentru ca altfel inconstientul care a luat-o pe contrasens putea sa loveasca frontal o alta masina care circula regulamentar si sa raneasca grav pasagerii acesteia.

        (Citează)

  4. Cred ca ai citit si tu povestea cu drobul de sare, nu?

    Spui ca nu sunt buni bolarzii, pentru ca exista riscul ca unul sa fie lovit si sa zboare, sa accidenteze un pieton. Imi este greu sa fac calculele, dar ma gandesc ca ai avea nevoie de o viteza de cel putin 70-80 km/h pentru asta.

    Si atunci, nu exista riscul ca si stalpii cu semne de circulatie sa fie daramati de un tampit care circula cu viteza si sa-ti cada in cap?
    Ce facem, scoatem si toti stalpii de semnalizare?

      (Citează)

    • Daca esti un pic atent, Radu nu cere sa fie scosi bolarzii. Cere sa fie inlocuiti cu unii regulamentari, care sa aiba inaltimea legala si elemente care sa le sporeasca vizibilitatea

        (Citează)

    • @Sorin, daca citesti cu putina atentie articolele anterioare, o sa vezi ca exact asta vrea Radu, sa dispara bolarzii.
      In primele articole pe subiect, critica existenta acestora pentru ca nu mai poate traversa el cu caruciorul prin alte locuri in afara de trecerile de pietoni. Ulterior a descoperit ca sunt si ilegali.

      PS: oricum mi se pare incredibil ca Politia Capitalei a descoperit de mai mult de 1 an ca bolarzii sunt ilegali, dar nimeni nu reuseste sa faca nimic sa oblige PS4 sa ii inlocuiasca.

        (Citează)

  5. Partea nasoală e că mulți sînt legați cu lanț între ei, lanț care e la două palme de pămînt, deci aproape invizibil, mai ales seara. Nu mi se pare normal să întinzi capcane pentru pietoni în felul ăsta. Mai ales cînd există metode de a evita parcarea pe trotuar care nu sînt pericol pentru pietoni.
    Nici faptul că sînt semi-vizibili pentru șoferi nu e o calitate.
    Per total, e o manifestare a unui anume tip de primar, care decide de capul lui urbanismul localității, de regulă cu rezultate negative (șansele să nimerești un primar din ăsta despot care să fie și „luminat” sînt mici). Ca dovadă sectoarele 3 și 4, unde se instalează mobilier urban de calitate Bricostore și se merge pînă la schimbarea indicatoarelor de stradă și de stații STB.

      (Citează)

    • Poate asa, cu lanturile astea, ii civilizam si pe pietoni si ii determinam sa traverseze pe la trecerile de pietoni. In special pe copii.

        (Citează)

  6. Jegul ala nu i-a văzut pentru ca era atent sa intre pe interzis. Acolo este sens unic, o bretea.

      (Citează)

  7. In sectorul 2 au pus stalpisori conformi dar a pierdut alegerile pe motiv de inesteticitate .

      (Citează)

  8. mai sunt stalpi din aia conformi de plastic care se rup in cateva sapt.
    hai ca arata bine si imi place maxim ca nu mai pot parca ca un ghiolban. am nevoie de restrictii, ca doar asa ma civilizez.

      (Citează)

  9. Întrebarea cum a reușit cu așa mașină, sigur are senzori care înnebuneau înainte să se urce pe alea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus