un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mă puteți vota la Influencer Awards și iată cu cine am votat eu

30 Aug 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Am aflat că sunt nominalizat la Best Tech Influencer  la Romanian Influencer Awards de la un cititor care mi-a scris pe email că m-a votat. Mulțumesc! Mi-au mai scris în ultima săptămână vreo alți trei despre asta, mulțumesc tuturor pentru vot!

Eu nu știam de competiție. Ieri seară, după o discuție cu alții, am descoperit că emailul prin care eram anunțat de nominalizare a ajuns în Spam.

Puteți să mă votați aici, dacă vreți. Durează câteva secunde. Apăsați butonul, completați emailul pentru verificare că este vot unic, apoi veți accesa un formular de vot. Puteți alege direct categoria Best Tech și să votați doar la aceea, dacă vreți.

Sau votați pe cine preferați din listă, de altfel. Este o modalitate simplă de a arată susținerea față de cineva pe care poate îl urmăriți zilnic și care cu siguranță va aprecia asta.

Dacă tot am intrat acolo, am votat și eu la toate categoriile. I-am arătat cuiva că de fapt pe site se găsește o listă bună de de oameni populari de urmărit în online-ul românesc și reacția a fost, citez, “de block poate”.

Eu nu sunt de acord cu asta. Sunt multe controverse, scandaluri și antipatii legate de influencerii de beauty, fashion și lifestyle, de exemplu. Ok, atunci nu-i urmăriți.

În alte secțiuni, însă, puteți găsi multe conturi de Instagram, TikTok sau YouTube excelente. Eu, de exemplu, aflu de noi cafenele sau restaurante aproape exclusiv de pe Instagram, de la câteva conturi care fac astfel de conținut. Mă uit la influenceri de travel nu musai ca să găsesc următoarea mea destinație de vacanță, ci ca o formă de entertainment, ca să văd cum mai arată o altă țară sau un alt hotel. Sunt o mulțime de conturi bune de health sau parenting în România, ca să dau alte exemple.

Am accesat toate conturile nominalizate în toate categoriile. Pe unele le urmăream deja. La altele am aruncat o privire, n-am văzut nimic interesant, ci doar un șir lung de selfie-uri, și am decis că nu sunt pentru mine. Am dat însă și multe Follow unor persoane noi, de care nu știam. Dacă intrați în formularul de vot, vă apar linkuri la toate canalele fiecărui nominalizat.

Iată ce am votat:

Best Fashion & Beauty InfluencerSînziana Iacob. Îmi place stilul ei.

Best Travel InfluencerHai Hui în 2. Sunt foarte multe conturi bune acolo, dar pe Andreia și Ion Chiperi (HaiHuin2) îi urmăresc de ani de zile și îmi dau seama și cât de mult muncesc pentru ceea ce produc pe canal. Am trecut pe lângă ei la Summer Well, dar mi-a fost rușine să zic “salut”.

Best Foodie Influencer — aici am fost uimit să descopăr că între nominalizați nu au intrat și cei care prezintă localuri (Dan has the munchies, Călătorii și farfurii etc), ci doar persoane care gătesc. Nici “Îmi place să mănânc” nu era în listă, deși și-a deschis shaormărie.

Așa că am restrâns lista la Gina Bradea sau la Alex Petricean. În cele din urmă, l-am votat pe Alex Petricean și asta doar pentru că are 17K urmăritori pe Instagram și merită mai mulți. Acum mulți ani, când a deschis imediat după Masterchef un restaurant (parcă numit Autograf? nu mai țin minte), am scris că nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor.

Iată însă că anii au trecut și a urmat Maize, care a fost excelent, și apoi NOUA, unde am avut norocul să merg de câteva ori și mâncarea a fost mereu bună. Noua a rezistat pandemiei (am comandat și eu atunci în lockdown ca o surpriză pentru Matilda de ziua ei) și merge bine și astăzi, deși atât de multe alte restaurante de top s-au închis între timp (Joseph, Cantine de Nicolai, Baracca), ba chiar nici jurații care făceau mișto de “D’Artagnan” la Masterchef n-au vreun local cu care să se laude, spre deosebire de Petricean care, iată, duce bucătăria românească la un alt nivel.

Mai nou, Ed Sheeran și Chris Hemsworth s-au dus să mănânce acolo. Dacă nici asta nu-l face influencer pe om, atunci ce?

Best Education InfluencerPaul Olteanu de la Mindarchitect.ro. Mi se pare fascinant felul în care funcționează creierul și mai ales subconștientul. Sunt, însă, foarte multe conturi bune în această categorie.

Best Lifestyle InfluencerGeorgiana Ionescu. Nu-i vorba că acum suntem rude. Am ajuns să fim rude pentru că noi ne-am dorit ca Alice să semene mai mult cu Georgiana, să fie influențată de felul ei de-a fi, și de asta le-am și propus Ioneștilor să îi fie nași de botez și nouă cumetri.

Best Family & Parenting InfluencerMiruna Ioani

Best Health & Wellness InfluencerGaspar Gyorgy. Nu prea știam multe conturi din aceste două categorii, de fapt, pentru că urmăresc mai degrabă străini pe această nișă. M-am uitat, am cântărit, am votat.

Best Automotive InfluencerMircea Mester

Best Social Responsibility Influencer — am vrut să votez cu Sânziana Negru, că am înțeles că a făcut minuni pe combaterea risipei alimentare. În mod ciudat, nu era însă în listă. Așa că am votat-o pe Aluziva.

Best Celebrity InfluencerCabral Ibacka, pentru că este mai mare plăcerea să-l întâlnesc și să schimbăm câteva vorbe. De remarcat și că este de foarte mulți ani în branșa asta și a știut mereu să facă treabă bună pe toate planurile.

 

Și da, sunt de acord că sunt mai mulți influenceri care ar fi putut fi nominalizați în diverse categorii, dar în același timp o listă exhaustivă nu se va putea face niciodată. Din cei din site, însă, asta am votat.

    19 comentarii

  1. Votat !

      (Citează)

  2. La automotive nu e nominalizat Vlad Micsunescu de la atelierul de detailing? Pai de ce nu? :|

      (Citează)

  3. Best influnker care nu citeste comentariile: Nwradu ! :)))

      (Citează)

  4. Pe Buhnici nici nu l-au nominalizat? A fost cancelat?

      (Citează)

    • Cu cat esti mai mare, cu atat cazi mai rau. Din ce s-a povestit pe bloguri, Buhnici era foarte infumurat si toata lumea abia astepta sa dea cu el de pamant. Chiar daca atunci cand era pe val nimeni nu avea curajul sa ii spuna nimic.

        (Citează)

  5. DONE !

    Succes ! :)

      (Citează)

  6. Hahaha la Best Travel Influencer parca au fost facute nominalizarile ca sa fie cu dedicatie pentru HaiHui…

      (Citează)

  7. Eu nu inteleg de ce au pus doar link-uri la insta in loc de website.

      (Citează)

  8. Miruna Ioani? 🤦

      (Citează)

  9. La unele categorii lista e absolut dubioasa, cel putin la travel unde exista nominalizati care fie n-au postat nimic in ultimi 2-3 ani fie au un numar foarte mic de followers, in conditiile in care exista travel vloggeri care nu sunt nominalizati dar sunt urmariti de foarte multi oameni. La fashion nu mai zic, sunt nominalizate personaje toxice de care rade tot netul ca sunt praf dar cineva a hotarat ca merita mai mult.

      (Citează)

    • In teorie nu ar trebui sa conteze foarte mult daca sunt nominalizati care au putini urmaritori sau de care rade tot internetul. Asta pentru ca, in mod normal, nu ar avea cine sa ii voteze.

        (Citează)

  10. Votat! Multa bafta, Radu!

      (Citează)

  11. Votat doar travel si tech (tot HHID si tu). RE: travel: dubioase nominalizari oricum, multi altii ce ar merita; dar si la alte categorii unde am mai “auzit de ei”…

      (Citează)

  12. Am un comentariu în moderare de 3 zile :))))))

      (Citează)

  13. Clarks:
    Am un comentariu în moderare de 3 zile :))))))

    De 5 zile!

      (Citează)

  14. Clarks: De 5 zile!

    De 6 zile!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus