un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Unii oameni aruncă anvelope în lacul Tineretului

14 Aug 2024  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

20 comentarii

A postat Nicușor Dan că s-a făcut decolmatarea lacului Tineretului și că au fost scoase din lac diverse materiale nedegradabile, inclusiv anvelope.

Asta înseamnă că cineva a venit noaptea (sau ziua) și a aruncat în lac niște anvelope. Cum se ajunge la astfel de situații? Cum zice cineva “bă, e prea complicat să scap de anvelopa asta într-un mod organizat… o voi arunca în lac!”

Și sunt fotografii acolo cu anvelopele scoase din lac.

    20 comentarii

  1. Sau: copii care ii dau drumul de pe deal in lac…

      (Citează)

  2. Ce nenoriciti…

      (Citează)

  3. Cel mai probabil sunt acolo de cateva zeci de ani.

      (Citează)

  4. Suspectez copii care au venit iarna cu ele la derdelus. E mai simplu sa lasi anvelopa acolo decat sa o cari inapoi.

      (Citează)

  5. Dar de ce nu pui si link la postarea lui Nicusor ?

      (Citează)

  6. Un link catre postare?

      (Citează)

  7. Am ieșit aseară mai pe răcoare într-un parc din Galați. Vorbeam cu soția despre cantitatea imensă de ambalaje strânsă de la începerea campaniei RetuRO SGR. Cică nu mai sunt ambalaje nici măcar în lacul Bicaz de când a pornit campania, dar pe de altă parte mai sunt mulți care aruncă ambalaje aiurea pe unde pot. Dacă nu forțezi sau dacă nu recompensezi oamenii, marea majoritate nu face nimic și lasă gunoiul unde apucă. Prin parc erau încă ambalaje aruncate (sau mai bine spus lăsate) aiurea și cu coșurile de gunoi libere. Atât pot unii dintre noi acum. Bravo lui Nicușor că face așa ceva și că lumea află, fie că l-au votat sau nu.

    Astă vară am participat cu colegii de muncă la strângerea gunoaielor de pe un teren viran care acum aparține de un ONG (tot în Galați). ONG-ul vrea să facă acolo un parc frumos. Am strâng zeci de saci de gunoaie: sticle de tot felul, ambalaje mari, resturi de la schimbat piese la mașină, oale stricate, resturi de la demolări pentru că asta au putut vecinii. Practic o mare parte din gunoaie erau grămadă pentru că vecinii le-au aruncat peste gard în timp. Îmi venea să le arunc gunoaiele înapoi în curte. Dinspre stradă terenul avea un gard destul de înalt, de-asta cred că majoritatea gunoaielor veneau de la vecini. Repet: atât pot unii dintre noi.

      (Citează)

  8. Nicusor ar face bine sa-si gaseasca o ocupatie serioasa. Momentan consuma aeru degeaba.

      (Citează)

    • Singurul care ocupa aerul degeaba esti tu, indiferent ce ar face omu asta sunt unii ca tine care or sa strige ca nu e bine ca nu face nimic. Vai si amar de neuronii aia … omu va arata ca in 30 de ani nu a fost facut nimic, cu poze filmari si dovezi palpabile si apar destepti ca tine care zic ca nu face nimic … ia o pauza de la internet ca nu e de tine.

        (Citează)

    • Pă ce perete ai icoana cu el? La rasarit sau la apus?

        (Citează)

  9. Nu stiu daca postarea e troll sau nu, dar ‘alvelopele’ alea nu sunt pentru ca acea senilata sa mearga pe ele pentru a nu distruge proaspatul asfalt turnat anul acesta?

      (Citează)

  10. Lacul ala nu se mai numește Cocioc?

      (Citează)

  11. Și sunt fotografii acolo cu anvelopele scoase din lac.

    Și așa crezi tu că s-au scos anvelopele din lac, s-au așezat la linie fix în urma șenilei, uneori fix pe 2 rânduri paralele, fix pe unde au trecut cu șenilele, peste unele chiar au călcat, doar ca să facă un cadru frumos de poze? Chiar nu pare că au fost așezate intenționat de muncitori,ca să nu distrugă pe acolo.

    Hai că ai inginerit-o și p-asta…

      (Citează)

    • Hahahaha, asta e punctajul acum? “au fost asezate acolo”?

      Nu au fost asezate, au crescut acolo spontan. Pe unele se vad chiar urme de la beton de cand l-au strapuns ca sa creasca. Sau e noroi din lac. Ar putea fi oricare dintre variante.

      Nu e ca si cum sunt mai multe poze in care numarul si pozitionarea anvelopelor sunt diferite…

        (Citează)

  12. Eram mic, anii ’90, prinsese un nene la undiță un cauciuc auto pe podul din lacul parcului Național. Mai se vedea plutind uneori și o ușă de frigider. Ce vremuri…

      (Citează)

  13. @Radu: unde dau eu cu sapa este un parc. Intr-o dupa amiaza iesim sa ne relaxam 10 min in fata sediului. Coboara un individ dintr-un x5 din era noastra (era ora 2 la amiaza) se duce in spatele masinii, deschide portbagajul si scoate 2 anvelope pe care le arunca in parc. Strig dupa el…ce faci prietene…ca nu mi le ia nimeni…si ii zic le lasi aici in parc sa ce? Ai vulcanizare la 2 pasi ti-au zis aia ca nu le iau nici cu bani? Zic vezi ca iti iei amenda, El la mine adica? Adica avem camere si te dam la politie…ma injura, ia anvelopele de unde le aruncase si pleaca nervos. Da, unii oameni atat pot si toti astia sunt printre noi.

      (Citează)

    • Deci avem explicatia si la articolul lui Radu. Sa scapi de avelopele vechi costa bani, asa ca unii prefera sa le arunce in parcuri sau in rauri, unde spera ca nu ii vede nimeni.

        (Citează)

    • Nu costa bani. Le lași la vulcanizare unde le-ai schimbat, ca doar nu le-ai schimbat singur acasă.

        (Citează)

  14. Cand eram copii lansam cauciucuri de pe dealul de la orășelul copiilor fix până in lac. Atât ne ducea mintea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus